Παρασκευή

Το ΚΚΕ, ο Άρης Βελουχιώτης, και ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας

Το ΚΚΕ, ο Άρης Βελουχιώτης, και ο σκουπιδοτενεκές της Ιστορίας
Εντόνως αντέδρασε το ΚΚΕ στις φθορές που προκάλεσαν άγνωστοι σε αγάλματα του μεγάλου σφαγέα των αγνών Ελλήνων πατριωτών, Άρη Βελουχιώτη. Ιδού η σχετική ανακοίνωσις: «Το ΚΚΕ καταγγέλλει τα φασιστοειδή που αυτοαποκαλούνται "Ε.Ο. 1821" για την καταστροφή μνημείων του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας. Μάλιστα, η εν λόγω "οργάνωση" με την ανακοίνωσή της απειλεί ανοιχτά το ΚΚΕ και τους αγωνιστές εργάτες. Είναι μακριά νυχτωμένοι όσοι νομίζουν ότι οι κομμουνιστές θα σταματήσουν τη δράση τους για το δίκιο του λαού. Ο λαός έχει ακατάλυτους δεσμούς με την ιστορία του ΚΚΕ και τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στο φασισμό. Γι’ αυτό σήμερα ένα ισχυρό και χειραφετημένο εργατικό λαϊκό κίνημα, με στόχους ρήξης και ανατροπής, θα απομονώσει και θα στείλει οριστικά τα διάφορα φασιστοειδή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, όπου είναι και η θέση τους».

Δύο παρατηρήσεις μόνο στην κουκουέδικη πρόκληση:

1)
Στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας κατέληξαν τα ινδάλματά τους, οι Μαρξ, Λένιν, Στάλιν και ολόκληρο το σάπιο οικοδόμημα του «υπαρκτού σοσιαλισμού», το οποίο εστήριζαν μετά μανίας και έναντι αδράς αμοιβής (με τα «κόκκινα δολάρια», υπό μορφήν… διεθνιστικής αλληλεγγύης). Στο… χείλος του σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας ευρίσκεται σήμερα και το ΚΚΕ, βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας, και όπως φαίνεται λίαν συντόμως θα πέσει… μέσα (στον σκουπιδοτενεκέ…)

2)
Το ΚΚΕ αποκαλεί σήμερα τον πρωτοσφαγέα Άρη «αγωνιστή που ’δωσε τη ζωή του παλεύοντας ενάντια στο φασισμό». Ας θυμηθούμε τι έλεγε γι’ αυτόν τον ειδεχθή ληστοσυμμορίτη η Απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στην δήλωση αποκηρύξεώς του, που δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη της 16/06/1945 και που ήταν η χαριστική βολή: «Ο Άρης Βελουχιώτης (Θανάσης Κλάρας ή Μιζέριας) αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στον Μανιαδάκη, ξαναζήτησε τον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη, που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του ’δωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα, όμως, σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί και πάλι, ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη στάση του, που μόνο τον εχθρό ωφελεί…»

Γ. Δημητρακόπουλος

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγνοι Ελληνες πιθανον ειναι οι δοσιλογοι, ταγματασφαλιτες, χιτες κλπ, και εκεινοι που εκοψαν το κεφαλι του Αρη και το κρεμασαν στην πλατεια στα Τρικαλα.

Οσο διαβαζω λυμματα των Ελληνων στον Ιστο, τοσο η Ελλαδα σημαινει σαν την Αφρικα.

Ανώνυμος είπε...

Αναρχοκομμουνα,για πες μας:Ταγματασφαλιτες και Χιτες,εσφαξαν τους Τροτσκιστες συντροφους;
Τους συντροφους στο Μπουλκες,Ταγματασφαλιτες και Χιτες τους εσφαξαν;
Τους συντροφους στα πηγαδια του Δουναβη,τους ερριξαν Ταγματασφαλιτες και Χιτες;
ΑΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ,κατσαπλια...Θα μας δουλεψης κι απο πανω!!!
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ