Τετάρτη

Η ΕΑΣ Λάρισας χρωστάει 60 εκ. ευρώ και ο Κοκκινουλης παραμενει ελευθερος ενω την πληρωνουν αλλοι!!!!!

alt
Κατασχέσεις από τράπεζες, ιδιώτες και ασφαλιστικά Ταμεία. Απλήρωτοι και απελπισμένοι εργαζόμενοι, με την πλειοψηφία των αγροτών του κάμπου να παρακολουθούν σαστισμένοι όσα διαδραματίζονται στον συνδικαλιστικό τους φορέα ενθυμούμενοι τα κούφια λόγια τα μεγάλα που άκουγαν από τους συνδικαλιστές όταν ζητούσαν την ψήφο τους.
Η εποχή Κοκκινούλη με τις πανάκριβες ψευδαισθήσεις τύπου Gaya Life Style Center έδωσε τη θέση της στις χειροπέδες και τα δικαστήρια για εκείνους που ο ίδιος ώθησε στο τιμόνι της ΕΑΣ μετά την αποχώρησή του.
Όπως αναφέρει η εφημέριδα «ΚΟΣΜΟΣ» το ποσό που χρωστάει η ΕΑΣ Λάρισας είναι τεράστιο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου συσσωρεύτηκε στα χρόνια του κ. Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος αποχώρησε εγκαίρως και τη νύφη πληρώνουν τώρα οι διάδοχοί του οι οποίοι πάντως διετέλεσαν πρωτοπαλίκαρά του.
Οι συνολικές οφειλές της προς το Δημόσιο και προς τρίτους φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 60 εκατ. ευρώ και πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και μήνες σε επίσχεση εργασίας.
Η ΕΑΣ Λάρισας, η μεγαλύτερη δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, που άλλοτε κυριαρχούσε στο συνεταιριστικό κίνημα, σήμερα βυθίζεται στα χρέη και στην παρακμή, καθώς καταχρεωμένη δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές της υποχρεώσεις, ενώ οι κατασχέσεις των περιουσιακών της στοιχείων δίνουν και παίρνουν από τις τράπεζες που ζητούν τις δόσεις των δανείων.
Βεβαίως η παρακμή δεν ήρθε τυχαία. Η Ένωση επί Κοκκινούλη πουλούσε πρωτίστως πολιτική υποστήριξη παρά φρόντιζε την εξυγίανση της επιχειρηματικής της δραστηριότητα. Άλλωστε το χρήμα από τα Θαλασσοδάνεια της ΑΤΕ έρεε άφθονο. Μόνο το 2009, επί Καραμανλή, οι ΕΑΣ της χώρας έλαβαν σε μία ημέρα με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, μισό δισεκατομμύριο ευρώ από την Αγροτική τράπεζα!
Το πάρτι έλαβε τέλος και ήρθε η ώρα του λογαριασμού…


Ελεύθερος μετά την τριήμερη περιπέτειά του λόγω των χρεών της ΕΑΣ Λάρισας, αφέθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι με απόφαση του εισαγγελέα στο κτίριο της οδού Ευελπίδων στην Αθήνα ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας, αφού προηγουμένως έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 31 Αυγούστου.
Για συμπαράσταση βρέθηκαν μαζί του στα δικαστήρια, ο νυν πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος, επίσης υπόδικος για τον ίδιο λόγο, και τα μέλη του Δ.Σ. Στέλιος Ρίζος, Τάκης Τσικόπουλος και Αχιλλέας Χλωρός.
Για το θέμα της ΕΑΣ Λάρισας εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση κατά του πρώην προέδρου Θανάση Κοκκινούλη ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας χαρακτηρίζοντας τον κ. Κοκκινούλη ως τον « άνθρωπο που οδήγησε την ΕΑΣ στο σημερινό της κατάντημα, ο οποίος δεν έχει το θάρρος και την τσίπα να αναλάβει τις ευθύνες του, αφήνοντας να σέρνονται στα δικαστήρια ακόμη και στενοί συνεργάτες του για τις δικές του «αμαρτίες»...

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΟΜΗΤΣΑ

alt
Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας και οι συλλήψεις δύο πρώην προέδρων της, έχει οδηγήσει σε σκληρές  αντιπαραθέσεις με τα στόματα σιγά σιγά να ανοίγουν για όσα διαδραματίστηκαν κατά την περίοδο της διοίκησης του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή Θανάση Κοκκινούλη.
Όλα αυτά καθώς σήμερα πρόκειται να δικαστεί στην Αθήνα ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας για χρέη της Ένωσης προς το δημόσιο, ενώ υπόδικος για τον ίδιο λόγο είναι και ο νυν πρόεδρος Χρήστος Σιδερόπουλος.
Ιδιαίτερα επικριτικός για τις ημέρες και τα έργα του πρώην προέδρου Θανάση Κοκκινούλη εμφανίζεται σήμερα με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο δήμαρχος Κιλερέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Ρίζος Κομήτσας: «Ο άνθρωπος που οδήγησε την ΕΑΣ στο σημερινό της κατάντημα (σ.σ. ο Κοκκινούλης) δεν έχει το θάρρος και την τσίπα να αναλάβει τις ευθύνες του, αφήνοντας να σέρνονται στα δικαστήρια ακόμη και στενοί συνεργάτες του για τις δικές του «αμαρτίες». Και συνεχίζει: «Μέσα σε λίγα χρόνια απαξιώθηκαν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες της ΕΑΣ Λάρισας και οι αγρότες είδαν να σηκώνονται εμπορικά κέντρα με τα δικά τους λεφτά, τα οποία, τώρα, αραχνιάζουν, χωρίς κανένας να λογοδοτήσει ενώπιόν τους για την αποτυχημένη, καταστροφική διαχείριση της Ένωσης και τη διάλυσή της.
Μπορεί να λειτουργούσαν χωρίς αντίλογο τόσα χρόνια τα στελέχη της διοίκησης της ΕΑΣ Λάρισας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα απαγορεύσουν στον δήμαρχο Κιλελέρ, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο πολίτη διαφωνεί μαζί τους, να μιλά ανοιχτά και δημόσια για τις ευθύνες που υπάρχουν σε σχέση με τη χρεοκοπία της Οργάνωσης…. Ποιός θα απαντήσει για το πώς τα χρέη της ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ, για το πώς οι εργαζόμενοί της έφθασαν να είναι απλήρωτοι επί μήνες και να βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, για το πώς οδηγηθήκαμε σε σημείο να εκποιηθούν μέχρι και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Οργάνωσης για να μπαλωθούν οι τεράστιες τρύπες που άνοιξε στα ταμεία της ο μεγαλοϊδεατισμός της διοίκησής της και η πλήρης ασυδοσία στην οικονομική της διαχείριση.
Αλήθεια, τόσο εύκολα ξεχνάει ο κ. Τσιτσιρίγκος ότι υπήρξαν μεγαλοστελέχη της διοίκησης της ΕΑΣ Λάρισας, που είχαν απλήρωτο μέχρι και το ΟΣΔΕ στην Οργάνωση (το κατήγγειλε, δημοσίως, πρώην πρόεδρός της), τόσο εύκολα ξεχνάει ότι με τον τρόπο που διοικήθηκε η Ένωση, φθάσαμε σε σημείο πελάτες να οφείλουν εκατομμύρια ευρώ στη ΒΙΟΖΕΛ για εφόδια που αγόρασαν αλλά δεν πλήρωσαν ποτέ με την ανοχή ορισμένων, ότι ιδιώτες επιχειρηματίες ανέλαβαν να λειτουργήσουν τα συνεταιριστικά εκκοκκιστήρια, αφού η διοίκηση της Ένωσης κατάφερε να τα απαξιώσει και αυτά;

Σε αυτά τα αμείλικτα ερωτήματα ας απαντήσουν όσοι προσυπόγραψαν με την πολιτική τους τη θανατική ποινή της ΕΑΣ Λάρισας.
Ας μην ξεχνάνε, όμως, ότι πλέον δεν υπάρχουν αντιπρόσωποι βγαλμένοι από συνεταιρισμούς – σφραγίδες για να τους απαλλάξουν των ευθυνών τους και ότι οι αγρότες γνωρίζουν καλά ποιοί και πώς ωφελήθηκαν ασκώντας διοίκηση στην ΕΑΣ Λάρισας και δεν πρόκειται να δώσουν συγχωροχάρτι σε κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: