Τετάρτη

Γυναίκα-μυστήριο στη ληστεία της Πάρου!


Μια μυστηριώδης γυναίκα έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής. Οι άντρες των διωκτικών αρχών, που έχουν εξαπολύσει γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της ομάδας που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στην Πάρο, αναζητούν μεταξύ άλλων και μια 30χρονη που συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία και φέρεται να γνωρίζει πολλά για το ελληνικό αντάρτικο πόλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», τη γυναίκα-μυστήριο είχε εντοπίσει πρώτη φορά η Αντιτρομοκρατική το 2010, όταν μέλη της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» μετέφεραν όπλα από τις γιάφκες της Αθήνας σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγρινίου. Είναι η ίδια εποχή που οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κινηματογραφούν με τις κρυφές τους κάμερες άλλο ένα άτομο που κάνει κατόπτευση του σταθμού στα ΚΤΕΛ, αλλά και στο εσωτερικό του λεωφορείου στο οποίο θα επιβιβάζονταν τα μέλη της οργάνωσης που μετέφεραν τον οπλισμό.

Το άτομο αυτό δεν ήταν άλλο από τον 29χρονο θεολόγο Τάσο Θεοφίλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πλέον κρατείται, κατηγορούμενος όχι μόνο για τη συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου, αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής είναι πεπεισμένοι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα, της οποίας τα ίχνη έχουν χαθεί, βρισκόταν στην Πάρο την περίοδο που διεπράχθη η αιματηρή ληστεία και μάλιστα έπαιξε βοηθητικό ρόλο στη διαφυγή των δραστών. Επίσης πιστεύουν πως έχει παίξει ενεργό ρόλο στις κινήσεις ανασύστασης της ένοπλης οργάνωσης μετά τα απανωτά χτυπήματα που δέχτηκε το λεγόμενο «ελληνικό αντάρτικο πόλης» από τις αστυνομικές αρχές.

«ΑΠΟΛΥΜΑΝΑΝ» ΤΟ ΚΡΗΣΦΥΓΕΤΟ ΤΗΣ ΛΑΜΙΑΣ ΠΡΟΤΟΥ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ
Στην ύπαρξη ενεργού πυρήνα ανταρτών πόλης στη Στερεά Ελλάδα και τη Μαγνησία προ

οσανατολίζει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική, έπειτα από την ανακάλυψη διαμερίσματος στην πόλη της Λαμίας, το οποίο ο 29χρονος θεολόγος το χρησιμοποιούσε -προφανώς μαζί με άλλα άτομα- ως κρησφύγετο. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν οι αρχές καθώς όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα-κρησφύγετο της οδού Τυμφρηστού, το βρήκαν «πεντακάθαρο». Κάποιοι είχαν φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να απολυμάνουν το μικρό διαμέρισμα, καθώς στον χώρο του μπάνιου βρέθηκαν πολλά άδεια κουτιά απορρυπαντικών.

Τα ευρήματα των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής μπορεί να είναι πενιχρά, πλην όμως αν αξιοποιηθούν κατάλληλα, μπορεί να δώσουν σοβαρά στοιχεία. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμα-κρησφύγετο βρέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, μια παλιά συσκευή κινητού τηλεφώνου, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μια μηχανή πλαστικοποίησης και ένας εκτυπωτής. Επίσης, στην ντουλάπα βρέθηκαν πολλά χειμωνιάτικα ρούχα και πλήθος βιβλίων. Από την εξέταση των χώρων του διαμερίσματος, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής κατέληξαν στο συμπέρασμα πως εκεί πρέπει να υπήρχαν και όπλα, τα οποία όπως κάποιος πρόλαβε να πάρει, όπως πήρε και άλλα αντικείμενα που δεν έπρεπε να πέσουν στα χέρια των αρχών.

Μάλιστα διαπιστώθηκε πως το διαμέρισμα είχε πρόσφατα απολυμανθεί, ίσως αμέσως μετά τη σύλληψη του 29χρονου θεολόγου το περασμένο Σάββατο στο Μοναστηράκι. Είτε κάποια ομάδα ατόμων έφυγε αμέσως από την Αθήνα και πήγε στη Λαμία για να «καθαρίσει» το διαμέρισμα είτε άτομα των «Πυρήνων» που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή ανέλαβαν την αποστολή να απολυμάνουν το κρησφύγετο της οδού Τυμφρηστού. Γεγονός πάντως είναι πως οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες είναι πεπεισμένοι πως στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει και άλλη γιάφκα, ενώ δεν αποκλείεται γιάφκα με όπλα να υπάρχει και στην Αθήνα.

Τα κλειδιά που βρέθηκαν στον σάκο του 29χρονου θεολόγου, το κινητό του τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής και η παλιά συσκευή κινητής τηλεφωνίας που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-κρησφύγετο της Λαμίας οδηγούν τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίες τελικά, όπως όλα δείχνουν, γρήγορα θα έχουν αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: