Τρίτη

Τσιάρας στον Αγιο Φραγκίσκο: Να γίνετε πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό..




 

Ξεκινώντας το οδοιπορικό στην Ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ο Υφυπουργός κ. Κων. Τσιάρας, μίλησε σε σε ομογενειακούς παράγοντες στον Άγιο Φραγκίσκο και επσήμανε ότι «ο Απόδημος Ελληνισμός είναι μία πολύ μεγάλη, διαχρονική δύναμη για την Ελλάδα.  Είναι μία δύναμη, όμως, που αυτή τη στιγμή τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ και αυτό που καλούμαι εγώ να κάνω, με τις οδηγίες του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, είναι να αξιοποιήσω αυτή τη δύναμη».
Εξειδικεύοντας την πρόσκλησή του ο κ. Τσιάρας είπε: «Πιστεύω ο ότι καθένας από εσάς, μπορεί να γίνει πρεσβευτής της Ελλάδος σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο.  Μπορεί να γίνει γιατί ένας πολύ μεγάλος στόχος είναι να ανακτήσουμε την αξιοπιστία της Ελλάδος απέναντι σε όλες τις χώρες του κόσμου ως μία χώρα η οποία μπορεί μέσα από μία σημαντική, σοβαρή προσπάθεια να τα καταφέρει».
Ακολούθως ο Υφυπουργός πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλές ευθύνες σε πολλά επίπεδα γι αυτό που φτάσαμε να ζούμε σήμερα, αλλά αν μείνουμε μόνο στην αξιολόγηση αυτής, αν θέλετε, της πραγματικότητας θα χάσουμε το τρένο. Πρέπει σήμερα, με τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, να κάνουμε αλλαγές στη χώρα, να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, να μετατρέψουμε μία κακή πραγματικότητα σε μία διαφορετική πραγματικότητα, η οποία θα υποστηρίξει το παρόν αλλά κυρίως θα δημιουργήσει τις προοπτικές και τις προϋποθέσεις για το μέλλον».

Για το ΣΑΕ

Αναφερόμενος στο ΣΑΕ είπε ότι δεν πέτυχε, τουλάχιστον στη στόχευση που είχε τεθεί από τη στιγμή της ίδρυσής του.  Οι λύσεις, πρόσθεσε, όπως ξέρετε, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύο, ή το εγκαταλείπεις, το κλείνεις δηλαδή με απλά λόγια, ή προσπαθείς να το αλλάξεις, να το αναμορφώσεις ριζικά, και επειδή μέσα από τις προσωπικές επικοινωνίες που είχα με πολλά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΕ, αλλά και βεβαίως με το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή με το Προεδρείο και τους συντονιστές, αποφασίσαμε να κάνουμε μία πολύ μεγάλη, μία πολύ γενναία τομή, μία ανατροπή στη σημερινή πραγματικότητα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα νέο ΣΑΕ, ένα νέο ΣΑΕ το οποίο θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες, που είναι η αυτοοργάνωση, η αυτοχρηματοδότηση και η κάθετη εκπροσώπηση και του τελευταίου Απόδημου Έλληνα.
Και πρόσθεσε: « Ένα νέο ΣΑΕ, το οποίο θα εκπροσωπεί πραγματικά τον Απόδημο Ελληνισμό και αν πρέπει να σας αναλύσω τον κάθε άξονα, θα σας πω με απλά λόγια ότι η μεν αυτοοργάνωση έχει τη λογική, η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτό που ίσχυε στο παρελθόν, δεν έχουμε καμία πρόθεση, είναι σαφής οδηγία του Πρωθυπουργού, σαφής επιθυμία του Υπουργού Εξωτερικών, να προσπαθήσουμε μέσα από μικροκομματικές επιδιώξεις και μικροκομματικά συμφέροντα να επέμβουμε στη διαδικασία της επιλογής, των εκλογών ή ακόμα και της ίδιας της λειτουργίας του ΣΑΕ.  Από την άλλη πλευρά η αυτοχρηματοδότηση, όπως καταλαβαίνετε, είναι πλέον απαραίτητο στοιχείο, μία και στην Ελλάδα όχι μόνο δεν περισσεύουν οικονομικοί πόροι αυτή την περίοδο, αλλά αντίθετα τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

 ΑΝΟΙΓΜΑ

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκεστο άνοιγμα που θα επιχειρηθεί στους απλούς ομογενείς σημει΄λωνοντας πως «όταν ο καθένας έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει και να καθορίζει με το δικό του τρόπο και τη δική του παρουσία επιλογές και αποφάσεις, είναι βέβαιο πως η αίσθηση που δημιουργείται είναι ότι το ΣΑΕ και τον εκφράζει και τον εκπροσωπεί, διότι ο ίδιος διαμορφώνει το ίδιο το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού».
Έκλεισε αναπτύσσοντας «μία σκέψη που σήμερα το πρωί ουσιαστικά κατέθεσα μέσα από μία συνέντευξη για πρώτη φορά.  Θα ήθελα το νέο ΣΑΕ να καταγραφεί ως μία περαιτέρω δυνατότητα στη σχέση Απόδημου Ελληνισμού και Ελλάδας, μία δυνατότητα η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να καταγράψουμε όλα αυτά τα δίκτυα που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στον παρόντα χρόνο στην Ελλάδα και μιλάω για τα δίκτυα των ανθρώπων που είτε μπορεί να έχουν μία συγκεκριμένη επαγγελματική, επιστημονική κατεύθυνση, ενδεχομένως μία πολιτική, πολιτειακή υπόσταση, θέση, αξίωμα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν περισσεύει κανένας από αυτήν την προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα απόνερα, τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση».
Εξάλλου, σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Ραδιόφωνο και την ε/φ Hellenic Journal επεσήμανε: «Μέσα από τις πολλές και διαφορετικές γνώμες, πολιτική επιλογή δική μου, με σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών, είναι να αναβαθμίσουμε, να αναμορφώσουμε το ΣΑΕ – να κάνουμε ένα καινούργιο ΣΑΕ.  Αυτή η ανανέωση θα εστιαστεί σε τρεις βασικούς άξονες.  Το ΣΑΕ όλα αυτά τα χρόνια λειτουργούσε μέσα από τις πολύ γενναίες επιχορηγήσεις της Ελληνικής Πολιτείας.  Στο σημείο που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα, όμως, τέτοιες δυνατότητες δεν υπάρχουν.  Άρα ο πρώτος άξονας λειτουργίας του νέου ΣΑΕ θα πρέπει να είναι η αυτοχρηματοδότηση.  Ο δεύτερος άξονας στον οποίον πρέπει να στηριχθούμε είναι η λεγόμενη αυτοδιάθεση του ΣΑΕ.  Όταν το μήνυμα που εκπέμπεται από την ίδια την Ελληνική Πολιτεία, η οποία μέσα από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες πρέπει να στηριχθεί στη σύμπραξη, συνεργασία τριών κομμάτων σε μία Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, το μήνυμα που πρέπει να εκπέμψουμε προς κάθε κατεύθυνση που μπορεί να βρούμε απόδημους ομογενείς Έλληνες είναι ένα μήνυμα ενότητας, ένα μήνυμα που πρέπει να ξεπερνάει τις μικροκομματικές διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να ξεφεύγει από τη λογική των μικροκομματικών επιδιώξεων.  Ο τρίτος άξονας είναι ότι το νέο ΣΑΕ πρέπει να εκπροσωπεί κάθετα και τον τελευταίο απόδημο Έλληνα.  Μέχρι σήμερα, υπήρχαν αποκλεισμοί, είτε διότι έπρεπε να εκπροσωπούνται σε επίπεδο πρωτοβαθμίων, δευτεροβαθμίων οργανώσεων του ελληνισμού, είτε γιατί με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο μέσα από συγκεκριμένες επιλογές, άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν οικειοθελώς να προστρέξουν, να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν το ΣΑΕ, λόγω του ότι δεν είχαν ένα θεσμικό ρόλο ή μία θεσμική ιδιότητα, αποκλείονταν από αυτήν τους την επιθυμία»

ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Νωρίτερα, σε σύντομο χαιρετισμό του μετά τη λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού (Άγιος Φραγκίσκος) ο Υφυπουργός κ. Τσιάρας είπε ότι η επίσκεψή του θα έχει επιτύχει εάν «κατορθώσω μία διαδραστική σχέση που πρέπει να έχει ο Απόδημος Ελληνισμός με την μητέρα πατρίδα. Έρχομαι με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τις κατευθύνσεις του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του οποίου σας μεταφέρω το χαιρετισμό, κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια να ξανασηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της για να μπορέσουμε να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες τις ευκαιρίες που δικαιούνται».
Αναφερόμενος στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο κ. Τσιάρας σημείωσε: «Πατέρα Απόστολε, Πατέρα Νικόλαε, πραγματικά χαίρομαι διότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία καταφέρνει να έχει νέους και καταξιωμένους, πραγματικά ικανούς ιερωμένους οι οποίοι μπορούν και να διασφαλίσουν τη συνέχειά της, αλλά κυρίως να μας δίνουν την ελπίδα ότι το παρόν και το μέλλον της ορθόδοξης εθνικής πίστης και του ελληνισμού, μπορεί να είναι μαζί και με την Εκκλησία».




Κ. ΤΣΙΑΡΑΣ: Ευχαριστώ. Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι εδώ, στον Άγιο Φραγκίσκο. Πριν έξι χρόνια είχα την ευκαιρία, με μία κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα, να ανταποδώσουμε μία επίσκεψη βουλευτών της δυτικής ακτής των ΗΠΑ και να βρεθώ κοντά σε πολλούς από εσάς και συγκεκριμένα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, κύριο Γεράσιμο.

Εκτιμώ ιδιαίτερα βρίσκομαι ανάμεσα σε είναι ένα μικτό κοινό, με κοινή αρχή και κοινό παρονομαστή τη θρησκευτική μας πίστη, την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη. Έρχομαι εδώ, προσπαθώντας να μετασχηματίσω ή να κατορθώσω μία διαδραστική σχέση που πρέπει να έχει ο Απόδημος Ελληνισμός με την μητέρα πατρίδα. Έρχομαι με τις οδηγίες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με τις κατευθύνσεις του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του οποίου σας μεταφέρω το χαιρετισμό, κάνοντας μία μεγάλη προσπάθεια να ξανασηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της για να μπορέσουμε να δώσουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες τις ευκαιρίες που δικαιούνται.

Η αναφορά όλων μας, και το βλέπει κανείς όταν βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα, είναι στις εστίες της θρησκευτικής μας πίστης, είναι στην Εκκλησία, είναι στο χώρο που βρισκόμαστε τώρα. Η εκκλησία είναι ο χώρος που ενώνει όχι απλά τους Έλληνες του κόσμου, αλλά και όλους τους ανθρώπους που κατάφεραν να γνωρίσουν και να κρατήσουν ψηλά στη ζωή τους την αναγνώριση, την πίστη και τη στενή σχέση με την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.

Θα ήθελα να σας εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά και τη μεγάλη μου συγκίνηση διότι βρέθηκα να παρακολουθώ την τέλεση μίας Θείας Λειτουργίας με πολύ μεγάλη ευλάβεια και με πολύ μεγάλο σεβασμό, Πατέρα Απόστολε, Πατέρα Νικόλαε, και πραγματικά χαίρομαι διότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία καταφέρνει να έχει νέους και καταξιωμένους, πραγματικά ικανούς ιερωμένους οι οποίοι μπορούν και να διασφαλίσουν τη συνέχειά της, αλλά κυρίως να μας δίνουν την ελπίδα ότι το παρόν και το μέλλον της ορθόδοξης εθνικής πίστης και του ελληνισμού, μπορεί να είναι μαζί και με την Εκκλησία.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους σας και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο. Η ζωή όλων, όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας από εμάς, με τις όποιες δυσκολίες καταγράφονται, είναι ένας διαρκής αγώνας, σε αυτόν τον αγώνα όλοι προσπαθούμε και σε αυτόν τον αγώνα όλοι θέλουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Να είστε όλοι καλά, εύχομαι τα καλύτερα στον καθένα από εσάς. 



H Ελληνικη Παρουσια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Η Ελλάδα διατηρεί στις Η.Π.Α. Πρεσβεία στην Ουάσιγκτων, Γενικά Προξενεία  στον Αγιο Φραγκίσκο, στη Βοστώνη, στο Λος Αντζελες, στη Νέα Υόρκη, στο Σικάγο, στη Τάμπα και Προξενεία στην Ατλάντα και το Χιούστον. Στη Νέα  Υόρκη εδρεύει  επίσης η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Εθνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν Πρεσβεία στην Αθήνα και Γενικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη.

Πολιτικές Σχέσεις

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένων Πολιτειών εδράζονται σε μακρά περίοδο συνεργασίας και ανατρέχουν στο φιλελληνικό κίνημα που επικρατούσε στην Ευρώπη και στην Αμερική στις αρχές του 19ου αιώνα, ως συμπαράσταση προς τον αγώνα ανεξαρτησίας του ελληνικού έθνους. Οι κοινές αξίες των δύο χωρών για την ελευθερία και τη δημοκρατία, η συμπαράταξή τους στους δύο παγκόσμιους πολέμους, η συμμετοχή τους στη βορειοατλαντική συμμαχία (ΝΑΤΟ), τον ΟΑΣΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς και πολυμερείς συνθήκες, αποτελούν το ισχυρό υπόβαθρο της ελληνο-αμερικανικής στρατηγικής συνεργασίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν Ευκολία αεροναυτικής συνεργασίας στη Σούδα των Χανίων στην Κρήτη.

Οι Έλληνες πολίτες επισκέπτονται τις Η.Π.Α. για τουρισμό ή επαγγελματικές επαφές χωρίς προξενική θεώρηση, ύστερα από την ένταξη της Ελλάδας, τον Μάρτιο 2010, στο αμερικανικό Πρόγραμμα Κατάργησης Θεωρήσεων (Visa Waiver Program). Προβλέπεται μια σύντομη ηλεκτρονική διαδικασία προέγκρισης του ταξιδιού (ESTA).

Συχνές επαφές, ανταλλαγή εκατέρωθεν επισκέψεων και αναπτυγμένο θεσμικό πλαίσιο συμβάλλουν στη θετική εξέλιξη των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας σε ευρύτατους τομείς πολιτικής, οικονομικής, εμπορικής, επιχειρηματικής, πολιτιστικής και άλλης δραστηριότητας.

Επίσης, οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις Η.Π.Α. στο πλαίσιο του Διατλαντικού Διαλόγου, περιλαμβάνουν ευρύ φάσμα πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών θεμάτων και θεμάτων ασφάλειας, καθώς και αντίστοιχες θεσμοθετημένες επαφές και συντονισμό σε πολλά επίπεδα.

Οικονομικές Σχέσεις

Για πληροφορίες σχετικά με τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της διαδικτυακής Πύλης AGORA

Μορφωτικές, Πολιτιστικές Σχέσεις και Απόδημος Ελληνισμός

Η πολυπληθής και ακμάζουσα ελληνική ομογένεια στις Η.Π.Α., μεγάλα τμήματα της οποίας διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης, του Σικάγου, της Βοστώνης, στην Πολιτεία της Φλώριδας, στον Άγιο Φραγκίσκο, στο Λος Άντζελες, καθώς και την περιοχή του Χιούστον στην Πολιτεία του Τέξας, αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό συνδετικό κρίκο που ενώνει τους λαούς των δύο χωρών.  Πολλοί Ελληνο-αμερικανοί έχουν διακριθεί στους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται (επιχειρηματικό, πολιτιστικό, πολιτικό κλπ.).

Χρήσιμες Πληροφορίες

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, δείτε εδώ...

Σχετικά με την υποχρέωση (ή μη) κατοχής θεώρησης εισόδου για πολίτες των ΗΠΑ που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, δείτε εδώ...

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής- Στοιχεία επικοινωνίας Αρχών της Ελλάδος

Πρεσβεία Ουάσιγκτων

Δ/νση: 2217 Massachusetts Avenue, Washington, DC 20008 USA
Τηλ.:  (001202) 9391300 
Fax: (001202) 9391324, 2651562
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: (001202)
Ε-mail: gremb.was@mfa.gr
Web-Site:http://www.mfa.gr/usa/
Διαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 16.00-00.00

Chargé d'affaires ad interim: Σοφία Φιλιππίδου - ΣΠΑ

Προξενικό Γραφείο Ουάσιγκτων

Δ/νση: 2211 Massachusetts Ave., N.W. Washington, D.C. 20008
Τηλ.:  (001202) 9391306 
Fax: (001202) 2342803
Ε-mail: consulate@greekembassy.org
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/presveia/tmimata/proxeniko-grapheio.html
Διαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 16.00-00.00

Διευθύνουσα: Ιωάννα Κριεμπάρδη - ΣΠΒ

Γραφείο ΟΕΥ Ουάσιγκτων

Δ/νση: 2221 Massachusetts Avenue N.W., Washington D.C. 20008
Τηλ.:  (001202) 9391308 
Fax: (001202) 9391324
Ε-mail: oeywdc@greekembassy.org
Web-Site: http://agora.mfa.gr/us67

Επικεφαλής: Ξυδια Ευτυχία - Γ.Σ. ΟΕΥ Β

Μόνιμη Αντιπροσωπεία ΟΗΕ

Δ/νση: 866 Second Avenue, 13th floor, New York, NY 10017 - USA
Τηλ.:  (001212) 8886900 ,
Fax: (001212) 8884440
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  0016462038754 
Ε-mail: grdel.un@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/un
Διαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 08.30-18.30

Μόνιμος Αντιπρόσωπος: Μητσιάλης Αναστάσιος - ΠΡΣ

Γενικό Προξενείο Αγίου Φραγκίσκου

Δ/νση: 2441 Gough Str., San Francisco CA 94123, USA
Τηλ.:  (001415) 7752102 
Fax: (001415) 7766815
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  (001415) 8235693 
Ε-mail: grgencon.sf@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-agiou-fragkiskou/
∆ιαφ. Ώρας: -10h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 19.00-02.00

Γενικός Πρόξενος: Ανδρεάδης Ιωάννης - ΠΥΒ
Γραφείο ΟΕΥ Αγίου Φραγκίσκου

Δ/νση:
Τηλ:
Web-Site: http://agora.mfa.gr/us120

Επικεφαλής: Μπελιμπασάκης Μάριος - Γρ. ΟΕΥ Α
Γενικό Προξενείο Βοστώνης

Δ/νση: 86, Beacon Str., Boston, Ma 02108
Τηλ.:  (001617) 5230100 
Fax: (001617) 5230511
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  001617 7847373 
Ε-mail: grgencon.bos@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-vostonis/
Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 16.00-00.30

Γενικός Πρόξενος: Φωτόπουλος Ηλίας ΣΠΑ
Γενικό Προξενείο Λος Άντζελες

Δ/νση: 12424 Wilshire Blvd., Suite 1170, Los Angeles, CA 90025
Τηλ.:  (001310) 8266032 , 8265555
Fax: (001310) 8268670
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  001310 8803609 
Ε-mail: grgencon.la@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-los-antzeles/∆ιαφ. Ώρας: -10h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 19.00-02.00

Γενικός Πρόξενος: Φωτιάδου Ελισάβετ - ΣΠΑ

Γενικό Προξενείο Νέας Υόρκης

Δ/νση: 69, East 79th street, New York, NY 10021
Τηλ.:  (001212) 9885500 
Fax: (001212) 7348492
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  001 6464693020 
Ε-mail: grgencon.ny@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-neas-yorkis/
∆ιαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 16.00-23.00

Γενικός Πρόξενος: Ηλιόπουλος Γεώργιος - ΣΠΑ

Γραφείο ΟΕΥ Νέας Υόρκης

Δ/νση: 150, East 58th street, NY 10155
Τηλ.:  (001212) 7512404 
Fax: (001212) 5932278
Τηλ.Εκτ.Αν:
Ε-mail: greektradeoffice@aol.com
Web-Site: http://agora.mfa.gr/us68
Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 15.30-23.00

Επικεφαλής: Ντιγκμπασάνης Απόστολος - Σ. ΟΕΥ Α

Γενικό Προξενείο Σικάγου

Δ/νση: 650 North Saint Clair St., Chicago, Illinois 60611
Τηλ.:  (001312) 3353915 ,3358669
Fax: (001312) 3353958
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  001-3123161469 
Ε-mail: grgencon.cic@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-sikagou/
Διαφ. ώρας: -8h  Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 17.00-24.00

Γενικός Πρόξενος: Ευθυμιάδου Ιωάννα - ΣΠΑ

Γραφείο ΟΕΥ Σικάγου

Δ/νση: 211 East Ontario street, suite 505, Chicago, Illinois 60611
Τηλ.:  (001312) 8671325 , 8670464
Fax: (001312) 8673824
Ε-mail: ecocom-chicago@mfa.gr
Web Site: http://agora.mfa.gr/us69
Διαφ. ώρας: -8h  Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 17.00-24.00

Επικεφαλής: Λελεμψής Χρήστος - Σ. ΟΕΥ Α

Γενικό Προξενείο Τάμπας

Δ/νση: 400 N. Tampa Street, Suite 1160 Tampa, Fl 33602
Τηλ.:  (001813) 8650204 
Fax: (001813) 8650206
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  (001813) 8650200 
Ε-mail: grgencon.tam@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/geniko-proxeneio-tampas/
∆ιαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 13.30-23.00

Γενικός Πρόξενος: Σγουρόπουλος Αντώνιος - ΣΠΑ

Προξενείο Ατλάντα

Δ/νση: Towwe Place 100, Suite 1670, 3340 Peachtree Rd., NE, Atlanta, GA 30326
Τηλ.: (001404) 2613313 2613391
Fax: (001404) 2622798
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης: 001 404 704 7083 
Ε-mail: grcon.atl@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/proxeneio-atlantas/
∆ιαφ. Ώρας: -7h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 16.00-23.00

Πρόξενος: Γκουλούσης Βασίλειος - ΓΠΒ

Προξενείο Χιούστον

Δ/νση: 520 POST OAK BLVD, Suite 450, Houston, Texas 77027, USA
Τηλ.:  (001713) 8407522 , 8407523
Fax: (001713) 8400614
Τηλ. Έκτακτης Ανάγκης:  001713 8400513 
Ε-mail: grcon.hou@mfa.gr
Web-Site: http://www.mfa.gr/usa/proxeneio-hiouston/
∆ιαφ. Ώρας: -8h Ωράριο (ώρα Eλλάδος): 17.00-24.00

Πρόξενος: Γεώργιος Παπανικολάου- ΓΠΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια: