Δευτέρα

O γόης υπουργός τ Μαοικος και Τρομοκρατης , η Έλενα Ράπτη, η αδερφή και η οικογένεια…


Ράπτη-Λοβέρδος-2

Ρεπορτάζ: Στέφανος Χίος
Εφημερίδα: Δημοκρατία
Η αδερφή της Έλενας Ράπτη, Αντιγόνη, “βασίλισσα” των νοσοκομείων. Με τον πατέρα της Δημήτρη πήραν την εκμετάλλευση των κυλικείων όταν υπουργός Υγείας ήταν (συμπτωματικά) ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ένα από τα πολλά ελαττώματα των βουλευτών είναι ότι μιλάνε πολύ και κάποιοι από αυτούς κουτσομπολεύουν συναδέλφους τους. Τα τελευταία φαρμακερά κουτσομπολιά αφορούν την… ογκώδη περιουσιακή κατάσταση της βουλευτού της Α’ Θεσσαλονίκης Έλενας Ράπτη, που είδε το φως της δημοσιότητας με τα «πόθεν έσχες». «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη» σχολίασαν εμπαικτικά συνάδερφοί της για τις τραπεζικές καταθέσεις των 700.000 ευρώ και τα 35 ακίνητα. «Που τα βρήκε;» αναρωτιούνται. Όσοι όμως γνωρίζουν τον Δημήτρη Ράπτη, «τον κιμπάρη και ντόμπρο Θεσσαλονικιό», τον πατέρα της βουλευτού, ισχυρό στήριγμα δίπλα της, πιθανών να αναθεωρήσουν τα δηλητηριώδη σχόλια. «Στον πατέρα της η Έλενα Ράπτη χρωστάει πολλά. Ο Δημήτρης Ράπτης εδώ και 30 χρόνια έχει δημιουργήσει μια μικρή αυτοκρατορία».
Ισχυρός μπίζνεσμαν
Ποιος είναι όμως ο ισχυρός μπίζνεσμαν της Θεσσαλονίκης με δουλειές σε όλη την Ελλάδα και με εκατοντάδες εμπράγματα αποκτήματα, μέρος των οποίων εμφανίζονται στο… real estate της πολύφερνης νύφης της Βουλής; Κατά πληροφορίες ο Δημήτρης Ράπτης φέρεται να υπήρξε στέλεχος της Audio Visual Entertainment S.A., μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ήχου και εικόνας στην Ελλάδα. Η Audio Visual αποτελεί –ως γνωστόν- συγκρότημα εταιριών που καλύπτει μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων σε κινηματογράφο, video, τηλεόραση και ψυχαγωγία. Στην Audio Visual ανήκουν και οι εταιρίες Allou Fan Park και On Productions. Είναι κυρίαρχη στην αγορά της αναπαραγωγής και διανομής ταινιών στο video (DVD & BLU-RAY) και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο πωλητών στον κλάδο. Ο πατέρας της Έλενας Ράπτη λέγεται ότι συνεργάστηκε αποκλειστικά με την Worner Bros, τη Village Films και την Paramount/Dreamworks στο vodeo, ενώ στον κινηματογράφο με τη Sony Pictures Walt και τη Disney Motion Pictures. Σύμφωνα με κάποιους ο κ. Ράπτης το τελευταίο διάστημα έχει αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές ενασχολήσεις του, αλλάζοντας επαγγελματικό προσανατολισμό.
Πικρόχολα σχόλια συναδέρφων της βουλευτού συνδυάζουν τη φιλική σχέση που αναπτύχθηκε με τον πρώην δελφίνο του ΠΑΣΟΚ (και τότε υπουργό Υγείας) Ανδρέα Λοβέρδο με το νέο επιχειρηματικό άνοιγμα του Δημήτρη Ράπτη στην εκμετάλλευση χώρων εστίασης σε δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Του αποδίδουν (κάτι που ενδεχομένως νε έγινε και συμπτωματικά εκείνη την περίοδο) την εκμετάλλευση των κυλικείων στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ, αλλά και σε κυλικείο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Τον Σεπτέμβριο του 2011 (επί Λοβέρδου) ξέσπασε σκάνδαλο από δημοσιεύματα για κυλικείο, που τελικά έγινε καφετέρια πολυτελείας με τζαμαρίες, καναπέδες και θερμαινόμενης αίθουσα στο Ιπποκράτειο.
Η άδεια, όπως γράφτηκε τότε, ήταν για εκμετάλλευση 83 τ.μ., ο πατέρας της κυρίας Ράπτη όμως είχε ζητήσει εκμετάλλευση για άλλα 200, κάτι που είχε χαρακτηριστεί καραμπινάτη παρανομία. Επίσης υπήρξαν καταγγελίες για οφειλή αρκετών μισθωμάτων στο Δημόσιο, ενώ ήδη ο Δημήτρης Ράπτης είχε ζητήσει μείωση μισθώματος κατά 32%, στα 43.800 ευρώ, ποσό με το οποίο το 2010 είχε κερδίσει τον διαγωνισμό. «Δεν έχει γίνει καμία παράνομη επέκταση. Αντιθέτως έγινε σοβαρή επένδυση και απασχολούνται άτομα που προσλήφθηκαν μέσω ΟΑΕΔ» είχε πει τότε ο πατέρας της βουλευτού και το θέμα έκλεισε εκεί. Πάντως στην εκμετάλλευση των χώρων εστίασης της οικογένειας Ράπτη  Θεσσαλονικείς αναμειγνύουν επαγγελματικά και την αδερφή της Αντιγόνη η οποία παραλλήλως διατηρεί με τον σύζυγό της κατάστημα ρούχων στη Μητροπολίτου Ιωσήφ.
Στα 3 ευρώ ο καφές
Ως επίλογος μένει να γραφτεί ο καημός ενός ειδικευόμενου γιατρού στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπως μας τον εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος: «Κάνω ειδικότητα στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο οποίο διαθέτει το κυλικείο ο πατέρας της κυρίας Ράπτη. Αυτό που θα ήθελα να σας πληροφορήσω είναι ότι μερικού μήνες προτού ανοίξει το κυλικείο από τη διοίκηση του νοσοκομείου κόπηκαν κάποια ψωμάκια και τυράκια που πρόσφεραν στους γιατρούς ως δεκατιανό. Μήπως αυτό έγινε έτσι ώστε να αναγκαζόμαστε να ψωνίζουμε από το κυλικείο; Και κάτι ακόμα. Ο κ. Ράπτης στα βραδινά ωράρια απασχολεί μόνο έναν εργαζόμενο ο οποίος είναι υπεύθυνος και για τις παραγγελίες των πελατών και για να κρατάει το ταμείο. Φανταστείτε τι γίνεται στις εφημερίες, όπου περνάνε εκατοντάδες άτομα από εκεί με τον καφέ στα 3 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: