Πέμπτη

ΝΕΑ ΜΕΡΑ το κόμμα του Χρ. Ζώη

Την ιδρυτική διακήρυξη και το καταστατικό του νέου κόμματος που φέρει το κόμμα «Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση» παρουσίασε χθες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Χρήστος Ζώης, μαζί με άλλα στελέχη του νέου πολιτικού φορέα.

Ο λαρισαίος πολιτικός είναι ο πρόεδρος του κόμματος, ενώ γραμματέας, σύμφωνα με την αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, είναι ο κ. Μιχάλης Γιαννάκης (πρώην γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων). Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική
Έμβλημα του νέου κόμματος θα είναι 5 δεξιόστροφες καμπυλωτές ακτίνες ασύμμετρες ενός νοητού ήλιου.
Μέχρι το συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου, το κόμμα θα διοικείται από 21μελή Πολιτική Γραμματεία.


  Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας είναι τα εξής: Θανάσης Αργυρός, Γεώργιος Βάμβουκας, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Σταμάτης Γκάβαλης, Νίκος Δρίτσας, Θύμιος Δρόσος, Αικατερίνη Ζαγγανά, Γιάννης Κουράκος, Χρήστος Λύτρας, Γιάννης Μανώλης, Γεώργιος Νούλας, Ελένη Πανταζή, Στέλιος Πολίτης, Νίκος Πρωτέκδικος, Γεώργιος Ρωμανιάς, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκος Σταυρογιάννης, Φώτης Τσιπέλης και Νικόλαος Χριστοδουλόπουλος.
  Σύμφωνα με την διακήρυξη του κόμματος η Νέα ΜΕΡΑ επιδιώκει:
Την «Δημοκρατικοποίηση» της Δημοκρατίας με ψήφιση νέου καταστατικού χάρτη με δημοψηφίσματα εφαρμόζοντας έτσι την καταστατική δέσμευση για συμμετοχική δημοκρατία.




Την παραμονή στην Ευρωζώνη αλλά όχι με κάθε κόστος.

Την απόρριψη οποιασδήποτε διαδικασίας ευρωπαϊκής ενοποίησης που τείνει να λάβει χαρακτηριστικά ευρωπαϊκής ολοκληρωτικής ηγεμονίας.
Την πλήρη αναμόρφωση του δικαιακού συστήματος και την απόλυτη ανεξαρτησία των εξουσιών. Την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου με συνοχή και αλληλοσεβασμό των λαών. Την οργάνωση Ελληνοκεντρικής εκπαιδευτικής διαδικασίας με στόχο την δημιουργία υπεύθυνων πολιτών με Αρχές και Αξίες. Την αξιοποίηση ολόκληρου του Ελληνισμού απανταχού της γης με κεντρικό άξονα «Η Ελλάδα είσαι ΕΣΥ»
  Την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Ζώης «Το όραμα της  “Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης” είναι η ευημερία των Ελλήνων με εθνική αξιοπρέπεια. Με γνώμονα τη συνέχεια του Ελληνισμού δημιουργούμε εθνικό στοχοθετικό πλαίσιο στο κέντρο του οποίου βρίσκεται ο άνθρωπος. Ο σκοπός της “Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης” είναι η ανάληψη της ευθύνης διακυβέρνησης της χώρας. Δεν έχουμε την πρόθεση να αποτελέσουμε προσωρινή ή μεταβατική, διαδικαστική ή ρυθμιστική συνιστώσα άλλου κόμματος. Διεκδικούμε την εφαρμογή των ιδεολογικών και  προγραμματικών θέσεων του κόμματός μας. Καλούμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε  συστράτευση για την  Εθνική Συμμαχία που έχει ανάγκη ο τόπος.

Επιθυμούμε να παρουσιαστούμε στον Ελληνικό λαό ως η πολιτική κίνηση της εναλλακτικής, τεκμηριωμένης ελληνικής πρότασης.  Θα πούμε όλη την αλήθεια  και θα εμπιστευθούμε τον Έλληνα για τις αποφάσεις του. Η πολιτική μας κίνηση παρουσιάζεται σε μία εξαιρετικά φορτισμένη συγκυρία.  Την ώρα τούτη έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας τους Κύπριους αδελφούς και αντλούμε δύναμη απ’ το παράδειγμά τους.  Ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να τα καταφέρουν.  Όσοι τους εγκατέλειψαν τώρα παραμονεύουν και εύχονται την άνευ όρων υποταγή τους γιατί φοβούνται τη σύγκριση.  Κάποιοι άλλοι ρίχνουν ανέξοδα πυροτεχνήματα προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη.  Εμείς αυτή την ώρα λέμε μόνο ότι είμαστε όλοι Κύπριοι, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, παίρνουμε μηνύματα και μαθήματα.  Και το μεγαλύτερο μάθημα είναι αυτό: Αν προσπαθήσεις μπορεί και ν’ αποτύχεις.  Αν δεν προσπαθήσεις έχεις ήδη αποτύχει».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της «Νέας ΜΕΡΑΣ» ανέλυσε τους τρεις άξονες της στρατηγικής της “Νέας Μεταρρυθμιστικής Ριζοσπαστικής Ανασυγκρότησης”, που είναι οι εξής:

1.Εθνική Ανεξαρτησία

Δεν αποδεχόμαστε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.  Διατηρούμε τη θέση μας στους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχουμε και προωθούμε εντατικά και μεθοδικά τα συμφέροντα της χώρας μας.

2. Οικονομική Ευημερία

Επιδιώκουμε η πολιτική μας ύπαρξη να ταυτισθεί με την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με βάση τις τεράστιες δυνατότητες  της πατρίδας μας και με σεβασμό στο περιβάλλον.  Δυνατότητες οι οποίες επιμελώς αποκρύπτονται, απαξιώνονται ή υποτιμώνται. 

3. Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή

Αναδιαμορφώνουμε το δικαιϊκό  σύστημα. Με τις οδηγίες της  ανεξάρτητης και αδέκαστης δικαστικής εξουσίας, χαρτογραφείται και  κωδικοποιείται με σαφήνεια και πληρότητα το κανονιστικό και νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της χώρας και των θεσμών της. Εξαλείφουμε την αντινομία, κωδικοποιούμε την πολυνομία και απλοποιούμε τις  διαδικασίες απονομής της δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας ο κ. Ζώης δήλωσε πως «είμαστε εδώ, γιατί πιστεύουμε ότι οι Έλληνες μπορούμε, Μαζί, ν’ αλλάξουμε την κακή μοίρα που άλλοι μας έχουν ορίσει. Έχουμε όλοι μας προδοθεί από ένα πολιτικό προσωπικό αλλά και μία αυτοχαρακτηριζόμενη «ελίτ» που ενώ έφερε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση και γι’ αυτό όφειλε, ακόμη περισσότερο, να δώσει μάχες, συνθηκολόγησε και ανέλαβε νέο ρόλο: να απαξιώσει και να συκοφαντήσει τους Έλληνες, να τους ταπεινώσει και να τους τιμωρήσει σχεδόν παραδειγματικά. Είμαστε εδώ γιατί έχουμε ήδη συμφωνήσει ότι δε μας ταιριάζει και δε μας αξίζει το μέλλον που έχουν προετοιμάσει άλλοι για μας και τα παιδιά μας.  Ακολουθούμε  όλοι  τον Ελύτη που υπενθυμίζει ότι «μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θα ’χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο». 

Και έντονα συναισθηματικά φορτισμένος δήλωσε: «Δεκατρείς μήνες πριν, η δίχρονη τότε κόρη μου ήταν ο αποφασιστικός λόγος για να πω όχι στο Μνημόνιο. Σήμερα, το παιδί μου, τα παιδιά μας, μας καλούν να βάλουμε δίπλα στο ΟΧΙ ένα εναλλακτικό σχέδιο, αξιόπιστο και τεκμηριωμένο, ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας. Δεκατρείς  μήνες πριν υποστήριζα ότι χρειαζόταν, έστω για να το επικαλούνται ώστε διαπραγματευτικά να βελτιώσουν επαχθείς και παράλογους όρους που έθεταν οι δανειστές, αυτό το εναλλακτικό σχέδιο. Σήμερα ισχυρίζομαι ότι ακριβώς για το λόγο αυτό δεν υπήρξε ποτέ.  Για να επικαλούνται οι όμηροι των μνημονίων ότι είναι μονόδρομος αυτή η πολιτική.  Ότι είναι μονόδρομος δηλαδή η εξαθλίωση, η οικονομική συρρίκνωση, η φτωχοποίηση των νοικοκύρηδων, η ξενιτιά των νέων.  Ότι η Ελλάδα μόνο ως φτωχός συγγενής και βουβός, χωρίς δικαιώματα, εταίρος, μπορεί να συνεχίσει ν’ αναπνέει».

Έχουμε ένα λόγο ύπαρξης και μία αποστολή.  Να καταρρίψουμε αυτή την επιχειρηματολογία.  Με τη σιγουριά, την αυτοπεποίθηση και την πίστη που απορρέουν από ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης για την παρουσίαση του οποίου δεσμευόμαστε.
Η Ελλάδα δεν είναι Ψωροκώσταινα.  Πιστεύουμε στην αξία και τις δυνατότητες της Ελλάδας.  Είμαστε περήφανοι γιατί φέρουμε στην ταυτότητά μας αυτή τη βαριά κληρονομιά, να είμαστε Έλληνες.  Έλληνες πριν από μας αναγέννησαν αυτό τον τόπο.  Έλληνες τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση.  Έλληνες μπορούν και να τον ανασυγκροτήσουν» συμπλήρωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

«Μονάχα κείνος που παλεύει το σκοτάδι μέσα του θα ’χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο».  (Οδ. Ελύτης)
«Αν συμφωνήσουμε ότι η απραξία και η παράδοση οδηγούν σε ακόμα πιο δύσκολες μέρες, τότε σίγουρα θα συμφωνήσουμε ότι πρέπει να είμαστε τόσο αποφασιστικοί, όσο χρειάζεται μέχρι να τα καταφέρουμε.  Να επιδείξουμε μεταρρυθμιστικό πνεύμα ώστε να εισηγηθούμε σημαντικές αλλαγές για να λύσουμε προβλήματα και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα.  Να μη φοβηθούμε το ριζοσπαστισμό όπου διαπιστώνουμε ότι μόνο με την υιοθέτηση του ριζικά καινούργιου στην πολιτική και κοινωνική συγκρότησή μας, δημιουργούμε προϋποθέσεις για ευημερία και, το κυριότερο, για πραγματική εθνική ανεξαρτησία».
Αυτοκριτική
«Δεν τρέφουμε αυταπάτες.  Καμία πολιτική δεν μπορεί ν’ αποδώσει όσο εφαρμόζεται εντός του πλαισίου που ορίζουν οι δανειστές μας.  Είναι φυσικό: άλλες οι δικές τους επιδιώξεις και συμφέροντα, άλλες οι δικές μας ανάγκες και προτεραιότητες.  Μας φόρτωσαν με χρέη, εκβιάζουν και  βάζουν χέρι στον εθνικό μας πλούτο.
Δυστυχώς όμως τους ανοίξαμε εμείς την πόρτα.  Βουλιάξαμε στις ψευδαισθήσεις μίας δανεικής ευημερίας.  Επιτρέψαμε να μαραζώσει ο παραγωγικός ιστός.  Δειλιάσαμε να εξελιχθούμε.  Απορρίψαμε την καινοτομία και ταμπουρωθήκαμε σε κατακτήσεις που αποδείχθηκαν ανοχύρωτες τελικά.  Αφού μας μπούκωσαν και μας αποκοίμησαν, βρέθηκαν πρόθυμοι ν’ ανοίξουν την πόρτα και γίναμε εύκολο θύμα.  Πήγαμε «αδιαπραγμάτευτοι» ή κατά το κοινώς λεγόμενο «άκλαυτοι».
Κύπρος
«Την ώρα τούτη έχουμε στο μυαλό και στην καρδιά μας τους Κύπριους αδελφούς και αντλούμε δύναμη απ’ το παράδειγμά τους.  Ευχόμαστε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας να τα καταφέρουν.  Όσοι τους εγκατέλειψαν τώρα παραμονεύουν και εύχονται την άνευ όρων υποταγή τους γιατί φοβούνται τη σύγκριση.  Κάποιοι άλλοι ρίχνουν ανέξοδα πυροτεχνήματα προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη.  Εμείς αυτή την ώρα λέμε μόνο ότι είμαστε όλοι Κύπριοι, αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, παίρνουμε μηνύματα και μαθήματα.  Και το μεγαλύτερο μάθημα είναι αυτό: Αν προσπαθήσεις μπορεί και ν’ αποτύχεις.  Αν δεν προσπαθήσεις έχεις ήδη αποτύχει.  Και ακόμα: ότι για να μην υποταχθείς οφείλεις να είσαι καλά προετοιμασμένος.  Αυτή είναι η πρώτη υποχρέωσή μας, αυτή είναι και η δική μας δέσμευση».
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
Κρατώ στα χέρια μου ένα προσκλητήριο και απευθύνομαι σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, παντού στον κόσμο.  Αυτό το προσκλητήριο περικλείει ό,τι πιστεύουμε και θα επιδιώξουμε να καταστεί ο «όρκος» για τον αγώνα που από σήμερα ξεκινά.
«Έχουμε εμπιστοσύνη σε εμάς
Στους γονείς μας
Στα παιδιά μας
Στον Έλληνα της διπλανής πόρτας.
Τίμια και ειλικρινά
Με καθαρούς κανόνες
Μπορούμε να συνεργαστούμε για να πετύχουμε όλοι.
Για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής όλων μας.
Για το μέλλον των παιδιών μας.
Για κάθε Έλληνα που λέει μέσα του:
“Θέλω να κάνω αυτό που μπορώ και να διεκδικήσω αυτό που ονειρεύομαι και μου αξίζει”.
Η Ελλάδα δεν ανήκει στους δανειστές της.
Το χώμα της, η θάλασσά της, ο ήλιος της ανήκουν σε κάθε Έλληνα.
Ανήκουν σε εσένα.
Αποφασίζουμε εμείς για την Ελλάδα.
Συναποφασίζουμε με τους Ευρωπαίους πολίτες για την Ευρώπη.
Είμαστε παρόντες παντού για τους Έλληνες.
Επιλέγουμε στρατηγικές συμμαχίες με τους νικητές.
Αφήνουμε πίσω όσους θέλουν με το ζόρι να μας κρατούν στη μιζέρια.
Προτιμούμε τη συνεργασία με όσους αναγνωρίζουν την αξία μας.
Η Ελλάδα είναι πολύτιμη.
Κάθε ένας από εμάς είναι πολύτιμος.
Όλοι μας αξίζουμε.
Όλοι μπορούμε.
Μαζί.
Απαιτούμε σεβασμό και αξιοπρέπεια.
Ξέρουμε τον τρόπο να τα κερδίσουμε.
Δημιουργούμε πολιτική κίνηση που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Συνέλληνα συστρατεύσου».
 
Τις αμέσως επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πρώτα 300 άτομα που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται αρκετοί Λαρισαίοι, πολλοί εκ των οποίων έδωσαν το παρών στην Αθήνα.


Η ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος Νέα ΜΕΡΑ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Παρακαλείσθε να διαγράψετε το υπάρχον καταστατικό του κόμματός μας, διότι υπάρχουν τροποποιήσεις που αφορούν το Άρθρο 24 σε σχέση με τα φορολογικά προσωπικά στοιχεία που αναφέρονται.

Στην διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή το έγκυρο αρχείο αρχείο.

Η σχετική ανάρτηση που αφορά το παραπάνω βρίσκεται στο blogg σας:
http://arisdeslis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_2537.html

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Παυλίδης Αλέξανδρος, τμήμα επικοινωνίας
για τη "Νέα ΜΕΡΑ"