Δευτέρα

Ξύπνα! Σε αντικαθιστούν!


 
Πριν από ακριβώς πενήντα χρόνια, το Roubaix είχε κατοικηθεί από ευρωπαίους εργαζόμενους. Σήμερα, περισσότερο από το 60% της πόλης καταλαμβάνεται από Βορειοαφρικανούς. Ακριβώς πενήντα χρόνια πριν, το Belleville ήταν ακόμα μια γειτονιά της εργατικής τάξης του Παρισιού. Σήμερα, είναι μια αφρικανική γειτονιά.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα, όπως αυτά στη Γαλλία: ο καθένας έχει δει την περιοχή του να μεταμορφώνεται, σε διάστημα μόλις λίγων ετών.

Δεν ζούμε μια απλή «κοινωνική αλλαγή», ή κάποιες «εξελίξεις» που υποτίθεται είναι...
«σε αρμονία με την εποχή» και ότι πρέπει όλα αυτά να «τα αποδεχθούμε», χωρίς διαμαρτυρία. Αντίθετα, μας ωθούν σε μια πραγματική και βαθιά εθνο-πολιτισμική μετάλλαξη, που έχουμε κάθε δίκιο να ονομάσουμε αντικατάσταση πληθυσμού.

Όσον αφορά τις αναχωρήσεις, μονάδες παραγωγής φεύγουν για το εξωτερικό ή κλείνουν μία μετά την άλλη, τα μυαλά της χώρας φεύγουν από την χώρα όπου η ελεύθερη επιχείρηση σταδιακά εξαφανίζεται και οι εθνοτικές γαλλικές οικογένειες εγκαταλείπουν τις αφιλόξενες αστικές ζώνες.

Όσον αφορά τις αφίξεις, ωστόσο, οι παράγοντες του παγκοσμιοποιημένου συστήματος φέρνουν πλημμύρες μη ευρωπαίων μεταναστών, μια πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού, απείρως εκμεταλλεύσιμη, που είναι έτοιμη να δεχτεί το επίπεδο φτώχειας των μισθών και την αβεβαιότητα που απορρίπτουν οι ντόπιοι εργάτες.


Αφίσα του Bloc Identitaire («Χαμογελάστε, έχετε αντικατασταθεί») με τα βέλη της εισόδου των μεταναστών και της εξόδου των γηγενών να δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις.
Από τις διαφημίσεις μέχρι το πρόγραμμα της τηλεόρασης, από την τυποποίηση των προϊόντων μέχρι την τυποποίηση των γεύσεων, από το σβήσιμο των συνόρων μέχρι την αθέμιτη δημιουργία ανταγωνισμού θέσεων εργασίας για τους εργαζομένους από όλο τον κόσμο, το κάθε τι έχει οργανωθεί έτσι ώστε ένας νέος πληθυσμός να αντικαταστήσει τον δικό μας λαό με τις βαθιές ρίζες σε αυτό τον τόπο.
Αυτό είναι που ο συγγραφέας Renaud Camus απέδειξε, στο συνέδριό μας τον περασμένο Νοέμβριο, με τη θεωρία του για την «μεγάλη αντικατάσταση».
Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο αυτό, το Bloc Identitaire εγκαινιάζει σήμερα τη νέα καμπάνια του: «Χαμογελάστε, έχετε αντικατασταθεί». Μια μαχητική εκστρατεία που θα μπορούσε εξίσου να έχει ονομαστεί «Πολεμήστε, προκειμένου να μην αντικατασταθείτε». Μια εκστρατεία που η πλειοψηφία των Γάλλων ήδη εγκρίνει, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις.
Περισσότερο από ποτέ, τώρα είναι η ώρα της αντίστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: