Κυριακή

Νέο χαστούκι από ΗΠΑ; Δεν δέχεται ο Κέρυ τον ΥΠΕΞ.

”Απασχολημένος” ο Τζον Κέρρυ, δεν μπορεί να τον δεχτεί στην Ουάσιγκτον
Παρά τις μεγάλες κι επίμονες προσπάθειες του ΥΠ.ΕΞ., γιά να συνδυαζόταν συνάντηση των δύο υπουργών, με αφορμή την παρουσία Αβραμόπουλου στο Συνέδριο της ΑμερικανοΕβραϊκής Οργάνωσης American Jewish Committee (2-4 Ιουνίου). Οι διαρροές του ΥΠ. Εξωτερικών της Ελλάδας, ομιλούν τώρα γιά… ”αναθέρμανση σχέσεων”, με αναμενόμενη επίσκεψη του Τζον Κέρρυ στην Αθήνα, μέσα στο καλοκαίρι, που θα… ”κομίζει” και… ”πρόσκληση Ομπάμα” στον Σαμαρά.
Σημ.: Ο ”μεγάλος” BennyZelos, που βρέθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον γιά οικογενειακό λόγο, προσπάθησε να έχει επαφές με Αμερικανούς πολιτικούς και αξιωματούχους, με Λαγκάρντ κ.ά., γιά ”να πουλήσει μούρη” στην Ελλάδα. Η απάντηση όλων ένα σκέτο ΟΧΙ.
Σχετικά με το Συνέδριο του American Jewish Committee (Ουάσιγκτον) και τον Α. Σαμαρά:
Aπό το επίσημο πρόγραμμα του Συνέδριουέχει αφαιρεθεί (από 17 Μαίου ’13) το όνομα του πρωθυπουργού κι έχει αντικατασταθεί με αυτό του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Αβρααμόπουλου (ομιλία, 3 Ιουνίου).
Μάλιστα ο υπουργός, δεν θα είναι στο ”φόρουμ” των άλλων τριών υπουργών Εξωτερικών, αλλά στην κατηγορία ”παγκόσμιοι ηγέτες”, εκεί που ήταν πριν το όνομα του Α. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου