Τρίτη

"Ο ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ "ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ" ΤΟΥ ΝΤΕΡΤΙΛΗ"!


dertilis

ΔΗΛΩΣΗ - ΒΟΜΒΑ 

Άρχισε η δικαστική έρευνα για τα αίτια του θανάτου του τελευταίου φυλακισμένου χουντικού Νικολάου Ντερτιλή. Την υπόθεση έχει αναλάβει ειδική ανακρίτρια ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Κώστας Πλεύρης, ο οποίος ζητούσε χρόνια την αποφυλάκισή του.Ηδη άρχισαν να καλούνται οι πρώτοι μάρτυρες.
Μιλώντας αποκλειστικά  ο Κώστας Πλεύρης υποστηρίζει: "Πρόκειται για δικαστική δολοφονία. Ο Αντώνης Ρουπακιώτης έχει ευθύνη και θα βρεθεί μπλεγμένος για τον θάνατο του Ντερτιλή. 38 χρόνια γιατί τον κράτησαν μέσα όταν όλοι οι νόμοι, ακόμη και διεθνώς, στα 20 ή το πολύ 25 χρόνια, προβλέπουν αποφυλάκιση;
Δεν έκανε ο ίδιος αίτηση, λένε. Μα ήταν κατάκοιτος, 92 ετών. Και να αρνιόταν να αποφυλακιστεί, έπρεπε να εφαρμοστεί ο νόμος και να τον βγάλουν έξω έστω και με το ζόρι.
Ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού, όταν ο Ντερτιλής συμπλήρωσε 20 χρόνια, υπέβαλλε έκθεση για την αποφυλάκισή του, αλλά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απέρριψε. Νόμιζαν πως στη φυλακή ήταν για τη Χούντα και όχι για τη δολοφονία του φοιτητή Μυρογιάννη στο Πολυτεχνείο, η οποία ουδέποτε αποδείχτηκε!
Έχω στείλει τρεις επιστολές στον Ρουπακιώτη, στις οποίες δεν μου απάντησε ποτέ και ακόμη μια με την οποία τον ρωτώ γιατί δεν μου απαντά. Του έκανα αναφορά και στον Δικηγορικό Σύλλογο, αλλά ούτε από κει πήρα απάντηση.
Κάποια στιγμή, τον συνάντησα στο δρόμο γιατί τα γραφεία μας είναι κοντά. Μου ομολόγησε πως είχε πάει κι είχε δει τον Ντερτιλή, αλλά όταν τον ρώτησα γιατί δεν τον αποφυλακίζουν, μου απάντησε πως ο ίδιος δεν κάνει αίτηση.
Μα τι αίτηση να κάνει ένας κατάκοιτος άνθρωπος 92 ετών; Που πέθανε... φρουρούμενος μετά από δυο εγκεφαλικά στον Ερυθρό Σταυρό; Φρουρούσαν έναν ετοιμοθάνατο κατάκοιτο 92 ετών;
Έστειλα επιστολές σε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες καταγγέλλοντάς τους πως τον δολοφονούν. Ζήτησα άδεια να τον βιντεοσκοπήσω για να δουν σε τι κατάσταση είναι. Δεν πήρα απάντηση από κανέναν. Ειδικά ο κ. Ρουπακιώτης ήταν υποχρεωμένος, βάσει του άρθρου 10 του Συντάγματος να μου δώσει μια απάντηση. Δεν το έκανε.
Η μήνυσή μου έγινε κατά παντός υπευθύνου και συνυπαιτίου και στρέφομαι ευθέως και κατά της δικαιοσύνης. Μόνο μια γυναίκα εισαγγελέας είχε τα κότσια να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και έτσι συνεχίζεται η ανάκριση με την κατάθεση μαρτύρων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: