Τρίτη

H Xρυσή Αυγή "χτυπάει" τον Δήμο Τρίπολης με γνωστό καρδιολόγο...Στη Λαρισα?




Ετοιμάζει την υποψηφιότητα του...



Τα υψηλά ποσοστά που καταγράφει η Χρυσή Αυγή στις δημοσκοπήσεις στην Τρίπολη, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον ουκ ολίγων στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας για να θέσουν υποψηφιότητα για τον Δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του η Χρυσή Αυγή ετοιμάζει μία υποψηφιότητα, που θα συζητητθεί. Πρόκειται για τον Νίκο Τσούκαλη, διευθυντή της καρδιολογικής μονάδας του Παναρκαδικού. Η υποψηφιότητα του με την Χρυσή Αυγη ακούγεται όλο και πιο έντονα, προκαλώντας ανησυχία σε όσους καλοβλέπουν την θέση του Γιάννη Σμυρνιώτη. Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση του γιατρού, είναι πως οι πληροφορίες μιλάνε για μία ...καλλιεργημένη προσωπικότητα.Το ερωτημα ειναι τι θα γινει με την Λαρισα.Γεγονος ειναι οτι εκ των πραγματων ο Νικος Μιχαλολιακος θα αναγκαστει να ασχοληθει με την Πρωτευουσα της Θεσσαλιας!!!Παντος φοβερι ακουγεται το ονομα του Βασιλη Κοκκαλη -Γνωστου Ουρουλογου-τ Προεδρου του Ιατρικου Συλλογου Λαρισας και του νεαρου Δικηγορου των Σαρακατσαναιων Στελιου Σουρλα!!!





 Οι μάχες για το χρίσμα...Περιφερειαρχη!!!

Μπορεί οι κάλπες για τις επόµενες αυτοδιοικητικές εκλογές να στηθούν στις 25 Μαΐου του επόµενου έτους, ωστόσο η «µάχη» µεταξύ των υποψήφιων περιφερειαρχών και δηµάρχων έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα, µε τα κοινοβουλευτικά κόµµατα να οργανώνουν τις στρατηγικές τους και να µελετούν τα πρόσωπα που θα µπορούσαν να υποστηριχθούν. Το µεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, εστιάζεται στους υποψηφίους για τις 13 περιφέρειες της χώρας, δεδοµένου ότι θα κληθούν να διαχειριστούν το νέο ΕΣΠΑ, της περιόδου 2014-2020, που θα αποτελέσει και το βασικό «εργαλείο» για την ανάπτυξη στη χώρα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο Μέγαρο Μαξίµου έχουν καταλήξει να µην ακολουθήσουν τη λογική των κοµµατικών «χρισµάτων», αλλά να στηριχθούν πρόσωπα που έχουν δώσει θετικά σηµεία γραφής. Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να προκρίνουν κοµµατικές υποψηφιότητες.

Στην Πελοπόννησο εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο νυν περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος αναµένεται να στηριχθεί, εκτός του ΠΑΣΟΚ, και από τη Ν.∆. Υποψηφιότητα φαίνεται ότι θα καταθέσει και ο πρώην βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανώλης, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετική κινητικότητα αναπτύσσει ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος. Σε ότι έχει να κάνει µε τη Χρυσή Αυγή, έχει στόχο να κεφαλαιοποιήσει τη δυναµική της στην περιοχή, µε µια υποψηφιότητα του βουλευτή Ηλία Παναγιώταρου.

«ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ». Στο Νότιο Αιγαίο, ο νυν περιφερειάρχης, Γιάννης Μαχαιρίδης, πιέζει για στήριξη τόσο από τη Ν.∆. όσο και από το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι τοπικές ΝΟ∆Ε θεωρούν αυτό το ενδεχόµενο «αιτία πολέµου». Από τη Νέα ∆ηµοκρατία ενδιαφέρον εκφράζει και ο Μπάµπης Κόκκινος, ενώ το µέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος Γιάννης Παππάς επισηµαίνει πως θα στηρίξει οποιαδήποτε απόφαση της παράταξης. Πάντως, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο υπάρχουν στελέχη που θεωρούν την υποψηφιότητά του ιδανική. Κινητικότητα το τελευταίο διάστηµα έχει αναπτύξει και ο Γ. Ιατρίδης (πατέρας της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Μίκας Ιατρίδη). Από τον ΣΥΡΙΖΑ ορισµένα τοπικά στελέχη προτείνουν τον βουλευτή Ν. Συρµαλένιο.



Πληθώρα υποψηφίων υπάρχει και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Από τη µία πλευρά, ο νυν περιφερειάρχης, Κλέαρχος Περγαντάς, αναµένεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, ενώ σχετική επιθυµία έχει εκφράσει και ο πρώην υφυπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος. Από την πλευρά της Συγγρού, πάντως, η έκπληξη ακούει στο όνοµα της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου, βουλευτού Φθιώτιδας, την υποψηφιότητά της οποίας µελετούν στη Ν.∆. Για την ίδια περιφέρεια από τον ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο πολιτευτής Εύβοιας, Νίκος Στουπής, και ο βουλευτής Βαγγέλης Αποστόλου, ενώ από τη Χρυσή Αυγή ακούγεται ο πολιτευτής Φθιώτιδας, Απόστολος Γκλέτσος.



Τη στήριξη και των δύο κοµµάτων της συγκυβέρνησης, αλλά και των ΑΝ.ΕΛ. διεκδικεί ο σηµερινός περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Επίσης, σύµφωνα µε πληροφορίες, υποψηφιότητα σκέφτεται να καταθέσει ο πρώην ο πρόεδρος της ΝΟ∆Ε Λάρισας, Β. Μπατζηλιώτης που διεκδικει και την στηριξη της Χρυσης Αυγης. Ωστόσο, η έκπληξη αναµένεται να έρθει από τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, Κ. Τσιάρα, το όνοµα του οποίου προτείνουν αρκετά στελέχη της Νέας ∆ηµοκρατίας μια και θεωρουν τον Αγοραστο τελειωμενο.



Στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελαν να κατεβάσουν ένα δυνατό στέλεχος, όπως η βουλευτής Ηρώ ∆ιώτη, ωστόσο προβάδισµα έχει πάρει ο Κώστας Πουλάκης.

«ΒΟΜΒΑ». Το δυνατό «χαρτί» της Νέας ∆ηµοκρατίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Ωστόσο, διακριτικό ενδιαφέρον εκφράζει και ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Θ. Καράογλου, ενώ από το ΠΑΣΟΚ ακούγεται ο πρώην υπουργός Γιώργος Πασχαλίδης. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται µια πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή Τάσου Κουράκη, την ώρα που η ∆ΗΜ.ΑΡ. συζητά το όνοµα της Ασ. Ξηροτύρη. Παρ’ όλα αυτά, εκείνο που αποτελεί «βόµβα µεγατόνων» είναι η πληροφορία που εµφανίζει τη Χρυσή Αυγή να προσανατολίζεται στην υποστήριξη µιας υποψηφιότητας του πρώην υπουργού της Ν.∆. Κώστα Κιλτίδη.



Στη ∆υτική Μακεδονία µια δεύτερη θητεία θα διεκδικήσει ο νυν «γαλάζιος» περιφερειάρχης, Γιώργος ∆ακής. Το τελευταίο διάστηµα, ωστόσο, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται εντός του κόµµατος της Συγγρού η ιδέα µιας υποψηφιότητας της βουλευτού Καστοριάς, Μαρίας Αντωνίου, αν και η ίδια δηλώνει πως δεν ενδιαφέρεται. Από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, θα δοκιµάσει ξανά ο Γ. Παπαϊορδανίδης.



ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα επαναληφθεί το σκηνικό των προηγούµενων εκλογών, µε τον νυν περιφερειάρχη, Γ. Γιαννακίδη (ΠΑΣΟΚ), και τον Γ. Παυλίδη (Ν.∆.) να δηλώνουν ξανά υποψήφιοι. Σε πρώιµο στάδιο βρίσκονται ακόµα οι διαβουλεύσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο νυν «γαλάζιος» περιφερειάρχης, Σπυρίδων Σπύρου, βέβαια, δείχνει να επιθυµεί δεύτερη θητεία, µε τον επίσης «γαλάζιο» βουλευτή Θεόδωρο Σολδάτο να εκφράζει σχετικό ενδιαφέρον.



Στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδος, ο νυν περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει τον κοινό υποψήφιο Ν.∆.-ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ενδιαφέρον λέγεται ότι επιδεικνύει ο πρώην υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, την ώρα που το τελευταίο διάστηµα στελέχη του ΠΑΣΟΚ προτείνουν τον πρώην υπουργό Θάνο Μωραΐτη. Στο παρασκήνιο ακούγεται επίσης το όνοµα του πρώην υπουργού Κ. Τζαβάρα και του δηµάρχου Ηλείας Γ. Λυµπέρη. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναµένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο Β. Χατζηλάµπρου.

Οι ανταγωνισµοί στην Ηπειρο, η περίπτωση Σγουρού και η σκέψη για Κικίλια



Στην Ηπειρο από την πλευρά της Ν.∆. δεδοµένη θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του Αλέκου Καχριµάνη. Ωστόσο, το τελευταίο διάστηµα αναπτύσσεται σχετική σεναριολογία για τον πρώην υφυπουργό Στ. Καλογιάννη. Σε περίπτωση που κατέβει ο τελευταίος, θα υπάρξει σκληρός «πόλεµος» ανάµεσα στα δύο «γαλάζια» στελέχη. Ηδη υποστηρικτές του κ. Καχριµάνη υπενθυµίζουν πως η Τάνια Καλογιάννη, αδελφή του βουλευτή της Νέας ∆ηµοκρατίας, είναι αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων. Από το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρον έχουν εκφράσει ο Μιχάλης Κασσής και οι πρώην βουλευτές Β. Αργύρης και Θ. Οικονόµου, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ η βουλευτής Ολγα Γεροβασίλη.

Στην Περιφέρεια Κρήτης τα πράγµατα είναι περισσότερο ξεκάθαρα, καθώς δεδοµένη θεωρείται η κάθοδος του νυν περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, ο οποίος, εκτός του ΠΑΣΟΚ, θα στηριχθεί πιθανότατα και από τη Ν.∆. Από τον χώρο της «γαλάζιας» παράταξης, βέβαια, ακούγονται και άλλα ονόµατα, στην περίπτωση που αποφασίσει αυτόνοµη κάθοδο. Μεταξύ αυτών που έχουν συζητηθεί είναι οι Γ. ∆εικτάκης, Κ. Βιρβιδάκης, αλλά και ο Μάξιµος Σενετάκης. Από τον ΣΥΡΙΖΑ ιδανική θεωρείται µια υποψηφιότητα του βουλευτή Χανίων Γ. Σταθάκη, αν και το τελευταίο διάστηµα ενδιαφέρον εκφράζει και ο Γ. Μιχελογιαννάκης.

Στο Βόρειο Αιγαίο υποψηφιότητα αναµένεται να καταθέσει η γ.γ. Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου, η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα στηριχθεί από τη Ν.∆. και τους ΑΝ.ΕΛ. Ο νυν περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής (ΠΑΣΟΚ), θα δοκιµάσει ξανά την τύχη του, ενώ από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζεται η υποψηφιότητα του βουλευτή Γιάννη Ζερδελή.



ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ. Στην Περιφέρεια Αττικής οριστική θεωρείται η εκ νέου υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος, εκτός από τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, διεκδικεί και αυτή της Νέας ∆ηµοκρατίας. Στο εσωτερικό της «γαλάζιας» παράταξης, πάντως, συζητείται το τελευταίο διάστηµα το ενδεχόµενο υποστήριξης µιας εκ νέου υποψηφιότητας του Βασίλη Κικίλια, στη λογική των «φρέσκων και άφθαρτων προσώπων». Στον ΣΥΡΙΖΑ, σκέφτονται να ρίξουν στη «µάχη» προβεβληµένα στελέχη του κόµµατος, όπως η Σοφία Σακοράφα, η Ρένα ∆ούρου ή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ τελευταία ακούγεται έντονα και το όνοµα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Αντίστοιχα, όσον αφορά τη ∆ΗΜ.ΑΡ., προσανατολίζονται στην υποστήριξη του γραµµατέα του κόµµατος, Σπύρου Λυκούδη. Τέλος, στη Χρυσή Αυγή δεν έχουν καταλήξει ακόµα, ωστόσο δεν αποκλείεται η έκπληξη να κατέβει υποψήφιος ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: