Πέμπτη

Ο Αντ. Σαμαράς υποτίμησε πολύ την νοημοσύνη του Ελληνισμού ΗΠΑ!!!!


Σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού στην Ομογένεια, να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα
 
Κύριε Σαμαρά... Πριν πεις δημόσια όσα είπες στην Νέα Υόρκη (9 Αυγ. '13), θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα τελευταία 25 χρόνια, μερικές χιλιάδες Ομογενείς επέστρεψαν στην πατρίδα, με τους κόπους μιάς ζωής, να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Μιά αγορά, μιά μικροεπένδυση έστω. Να ζήσουν (πάλι) στην πατρίδα. Οι περισσότεροι, αναγκάστηκαν να ξανα-''φύγουν νύχτα''. Γνωρίζεις την αιτία;
Ως υπενθύμιση στην ''αδύνατη'' μνήμη σου: Σε όσους Ομογενείς πήγαν γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, ''λαμόγια'' διεφθαρμένοι πολιτικοί (και από το κόμμα σου), αξιωματούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ, έπεσαν πάνω τους, σαν τα κοράκια, ζητώντας χρήμα γιά ''μεσολάβηση-ρουσφέτια'' ή ''εξυπηρετήσεις''.
'Αλλαξε κάτι στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια με τα ''μνημόνια'' και δεν το γνωρίζουμε; Μπήκε τάξη στο Δημόσιο, στο διεφθαρμένο κομματικό κράτος; Θεραπεύτηκαν οι παθογένειες (κλεψιά-ατιμία, ατιμωρησία, γραφειοκρατία, ρουσφέτια-''ημέτεροι'', φορολογία-φοροδιαφυγή κ.ά.); Ακόμα και σήμερα διορίζετε στο Δημόσιο με ''ρουσφέτια'', τους ''ημέτερους''.
Γιατί, στην ομιλία σου στους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες της Ομογένειας'', υποτίμησες πολύ την νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας -έμμεσα- ''ελάτε να σας ξανακλέψουμε'';
 drakoylas
Κύριε πρωθυπουργέ... Ο Ελληνισμός στην Αμερική και γενικά ο απόδημος Ελληνισμός, βοηθά και υποστηρίζει άμεσα, ΜΟΝΟ τον λαό της Ελλάδας, δηλ. συγγενείς, φίλους κ.ά., που τα μέτρα σου τους οδήγησαν στην απόγνωση και στην εξαθλίωση. ΔΕΝ βοηθά, ούτε υποστηρίζει το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κομματικό ''κράτος'' σας, ούτε τις πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' σας, που κατάστρεψαν -διαχρονικά- την πατρίδα.
Kύριε Σαμαρά... Θα προτιμούσαμε να είσαι ηγέτης (της εξαθλιωμένης) χώρας και όχι ''μαυρογιαλούρος'' παλιάς συνταγής. Ακόμα και σήμερα, με την πατρίδα κατεστραμμένη, εσύ, ως ασοβάρευτος πολιτικάντης, διορίζεις αποτυχημένους πολιτευτές και φίλους σου σε θέσεις στο Δημόσιο. Δυστυχώς, επιβεβαίωσες την ιστορική φράση του Ντε Γκολ: ''Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες γενιές''. Σου ευχόμαστε ''καλή επιτυχία'' στις επόμενες εκλογές.
Αλλά, όταν μιλάς στην Ομογένεια, να είσαι πιό σοβαρός και πιό ειλικρινής. ΜΗΝ την υποτιμάς. Η Ομογένεια δεν σκέπτεται, ούτε πράττει κομματικά, αλα Ελλάδα. Ούτε ενδιαφέρεται γιά τα διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα κόμματά σας. Δεν μπορεί να καταλάβει, πως, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έχουν, σχεδόν, όλη την ευθύνη γιά την ''σαπίλα'' στην Ελλάδα, θα την... καθαρίσουν. Στα χωριά μας λέγαμε ''το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι''. Και η δυσοδία είναι έντονη.
Κι εσύ κ. Σαμαρά δεν είσαι η λύση του προβλήματος της Ελλάδας. Είσαι μεγάλο μέρος του προβλήματος. Με την ανακύκλωση των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών-κομματικών υλικών που κάνεις στην κυβέρνησή σου και στον κρατικό μηχανισμό, δείγμα της ανευθυνότητας και ανασφάλειας που σε διακρίνει, δεν σώνεται η πατρίδα. Αυτό η Ομογένεια ΗΠΑ το γνωρίζει, γι' αυτό δεν μπορεί να σε λάβει σοβαρά υπόψην της.
Τέλος, συνάντηση σε γεύμα με ολίγους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες της Ομογένειας'' και -εθιμοτυπική- συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (γνωστόν και ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής παιδείας'') στην Νέα Υόρκη, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την... Ομογένεια.
Σημ.: Σε ότι αφορά την ''θριαμβευτική'' επίσκεψή σου στις ΗΠΑ και τα ''αποτελέσματά'' της, οι 'Ελληνες στην Αμερική (επειδή γνωρίζουμε πως λειτουργεί η χώρα στην οποία ζούμε) δεν ''τρώμε κουτόχορτο''. Αυτό μοιράζεται σε αφθονία στην Ελλάδα, χάρη στα ''μνημονιακά'' σας ΜΜΕ.


 Είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε, μήπως δεν έγινε η συνάντηση (επειδή ''Μαξίμου'' και μνημονιακά ΜΜΕ, δεν είπαν κουβέντα)
 
AJC Executive Director David Harris meets -9 Aug. '13- with Greek Prime Minister Antonis Samaras.

"There are few greater pleasures than spending ninety minutes with a close friend who is committed to restoring Greece's vitality, deepening the relationship with the U.S., and strengthening ties with Israel," said American Jewish Committee (AJC) Executive Director David Harris after meeting with Greek Prime Minister Antonis Samaras in New York.
Σημ.: Αυτά βλέπει και ο Δ. Αβραμό(πουλος) κι ενθουσιάζεται.

Γιά να μην έχουμε αυταπάτες...και ζούμε με ''παραμύθια'' των ''παπατζήδων''
'Ενα πράγμα ΜΟΝΟ τόνισε ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα στον Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, ωμά και ξεκάθαρα (και έμμεσα στις δηλώσεις του): Να ''τσακίσει'' την διαφθορά, την σαπίλα του πελατειακού, διαπλεκόμενου νεο-ελληνικού (ψευτο)κράτους. Διαφορετικά, να μην περιμένει καμία βοήθεια.

Tο... ''κέρδος'' της συνάντησης, που τα μνημονιακά ΜΜΕ προπαγάνδας, κρύβουν
Ομπάμα: ''Η Ελλάδα, πρέπει να εφαρμόσει μέχρι τέλους τις επώδυνες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις''.

Ευχολόγια από τον Μπαράκ Ομπάμα, καμία δέσμευση γιά ουσιαστική βοήθεια
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ''άδειασε''... ευγενικά, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας
Η φράση ''όχι μόνο λιτότητα, χωρίς ανάπτυξη και θέσεις εργασίας'' του Μπαράκ Ομπάμα (την επομένη της ανακοίνωσης των θλιβερών στοιχείων γιά την ανεργία στην Ελλάδα), ΔΕΝ ήταν μόνο γιά τους ''εταίρους - δανειστές''. 'Ηταν πιό πολύ, γιά τον κ. Σαμαρά (που πρωθυπουργεύει, ''υποσχόμενος'' προεκλογικά, ανύπαρκτες... ''επαναδιαπραγματεύσεις μνημονίων'', που μετατράπηκαν σε... αυστηρότερα μέτρα λιτότητας).

O πρωθυπουργός έφυγε με άδεια χέρια, επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν ανάγκη την -αδύναμη- Ελλάδα στην διαχείριση της κρίσης στην ΝΑ Μεσόγειο
σαμαρας, ομπαμα-8αυγ.13
Κύριε πρωθυπουργέ... Πίσω από το κεφάλι σου, όταν έκανες δηλώσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στα ΜΜΕ, υπήρχε μιά μικρή προτομή του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (ούτε καν την πρόσεξες, μαζί με τους ''συμβολισμούς'' της), που είπε την περίφημη φράση ''κανείς δεν πρόκειται να ανέβει στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις''. Καμία αυστηρή ''λιτότητα'' δεν θα εφαρμοζόταν στην Ελλάδα, αν εσύ και οι υπόλοιποι -και με την υπογραφή σας- δεν είχατε σκύψει τόσο πολύ (γνωστό και αυτό στην Ουάσιγκτον).

Δεν μιλάνε, κ. Σαμαρά, στον Λευκό Οίκο (και στο Στέητ Ντηπάρτμεντ) -έστω έμμεσα- γιά... success story, όταν όλοι γνωρίζουν την άθλια κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν μιλάνε γιά ''παράγοντα σταθερότητας'' στην περιοχή, όταν και οι... κότες γνωρίζουν ότι μία αδύναμη, χρεοκοπημένη ουσιαστικά χώρα, δεν μπορεί να είναι ''παράγοντας σταθερότητας''. Ούτε μιλάνε γιά ''επενδύσεις'' και ''ευκαιρίες'', όταν στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία, η διαφθορά, το διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, η φορολογία κ.ά., αποτρέπουν επενδύσεις. Στις ΗΠΑ, γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην σε χαραχτήρισαν και... γραφικό, αλα GAP.
Κατά τα υπόλοιπα, ζήστε τον μύθο σας, εσύ και τα μνημονιακά ΜΜΕ Ελλάδας, με ''ιστορίες γιά αγρίους'', αφού ούτε εσύ, ούτε τα μνημονιακά ΜΜΕ ''πήρατε χαμπάρι'', το ''άδειασμα'' που σου έκανε ο πρόεδρος Ομπάμα γιά τις ''πολιτικές λιτότητας'' (που ΔΕΝ εμπνέουν ''σταθερότητα''), αποτέλεσμα της τυφλής υποταγής στα μνημόνια.
Λευκός Οίκος και Στέητ Ντηπάρτμεντ κ. Σαμαρά, δεν είναι η... κοινοβουλευτική σου ομάδα, γιά να λες ότι θες.
Ούτε ο Ομπάμα χρειάζεται τον πρωθυπουργό της Ελλάδας γιά να στείλει... ''μήνυμα'' στην Μέρκελ.
Σημ.: Οι ηλιθιότητες του γραφικού κυβερνητικού εκπρόσωπου ότι, εξαιτίας των συναντήσεων, ''οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την αξία της Ελλάδας και αναβάθμισαν τις σχέσεις τους μαζί μας'', σε τι χρειάζονται;
 λαγκαρντ, βενιζελος 
Το πρώτο μέρος της κωμωδίας ''επιχείρηση ΗΠΑ'' της (ελληνικής) συγκυβέρνησης, τελείωσε... Το δεύτερο μέρος, στα τέλη Σεπτεμβρίου, με αφορμή την γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, με πρωταγωνιστές Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο (και ''κομπάρσους'' τα ''μνημονιακά'' ΜΜΕ Ελλάδας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου