Κυριακή

Εκτός ελέγχου γαλάζιοι και πράσινοι βουλευτές





Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται η κυβέρνηση που διαπιστώνει ότι δεν μπορεί πλέον να ελέγξει τους βουλευτές της συγκυβέρνησης, δηλαδή ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΠΑΣΟΚ.
Παρά τις απειλές του Μαξίμου πως την επόμενη ημέρα της καταψήφισης κρίσιμου νομοσχεδίου ή προαπαιτούμενου για την τρόικα θα προκηρυχθούν εκλογές, οι βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν βγει σε αντάρτικο και προκαταβολικά δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα οριζόντια μέτρα.

Χθες ήρθε η σειρά του Κώστα Σκανδαλίδη να χτυπήσει καμπανάκια λέγοντας ότι η βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει σχέδιο και να διαπραγματευτεί νέα συνταγή, αλλιώς όπως είπε να αλλάξει ο ίδιος ο πρωθυπουργός!
Την ίδια ώρα μία σειρά βουλευτών γαλάζιων και πράσινων προειδοποιούν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσουν σε πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Τον χορό άνοιξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, συνέχισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας Τάκης Ρήγας και ακολούθησαν η Σοφία Βούλτεψη από τη ΝΔ και άλλοι βουλευτές που δυσφορούν με το αδιέξοδο.

Στο στόχαστρο των βουλευτών της ΝΔ βρίσκεται ο Γιάννης Στουρνάρας μετά την δήλωσή του περί πολιτικής κόπωσης των βουλευτών με τους γαλάζιους να εξοργίζονται διότι ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε τα προβλήματα ωσάν να έχει λύσει τα οικονομικά και να έγκειται μόνο στους βουλευτές η διάσωση της χώρας. Ο Γιώργος Βλάχος είπε ότι ο Στουρνάρας είναι απαράδεκτος, ενώ τον υπουργό άδειασε ακόμη και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Άννα Ασημακοπούλου…
Ο Σεπτέμβριος προοιωνίζεται καυτός κι αν ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρουσιάσει νέο σχέδιο που να δείχνει φως στο τούνελ προμηνύονται εξελίξεις.

Σε «καραντίνα» ο Κεδίκογλου


Τον περασμένο Ιούνιο όταν η κυβέρνηση κινδύνευσε να καταρρεύσει και τελικά διατηρήθηκε με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε άνθρωπος που να στοιχημάτιζε υπέρ της διατήρησης του Σίμου Κεδίκογλου στο νέο σχήμα.
Κι όμως, ο βουλευτής Εύβοιας όχι μόνο παρέμεινε στην κυβέρνηση αλλά κράτησε και τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον οποίο στιγματίστηκε άλλωστε κάνοντας την περίφημη δήλωση-μνημείο για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Κάπως έτσι και τώρα, πολλοί στοιχημάτιζαν ότι ήρθε η ώρα για τον Σίμο Κεδίκογλου να παραιτηθεί. Το «σκάνδαλο» με την σύντροφό του ως μετακλητή υπάλληλο στο γραφείο του δεν ήταν όμως αρκετό για τον ίδιο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Το Μέγαρο Μαξίμου αν και περίμενε την παραίτηση του Σίμου δεν την αξίωσε κιόλας. Ο ίδιος πέρα βρέχει. Έτσι κι αλλιώς οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Κεδίκογλου είναι περισσότερο διακοσμητικό στοιχείο στην κυβέρνηση Σαμαρά. Γνωρίζοντες τα του Μαξίμου υποστηρίζουν ότι ο Κεδίκογλου δεν έχει ούτε πληροφόρηση, ούτε καλείται στις κλειστές συσκέψεις.

Ο ρόλος του περιορίζεται στο να υπογράφει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στην πλειονότητά τους απαντήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κι ως εκεί. Ως εκ τούτου είναι άγνωστο εάν ο Σαμαράς θα πάρει μαζί του στην Ουάσιγκτον τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Όπως άγνωστοι είναι και οι λόγοι για τους οποίους ένα πρόσωπο που δεν θεωρείται του στενού κύκλου του πρωθυπουργού και αντιμετωπίζεται ως κόκκινο πανί από το Μαξίμου επιβιώνει σε κάθε κρίση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: