Δευτέρα

Μπας και είναι αφανείς συνεταίροι οι Σαμαράς-Μελισσανιδης;Ο Σταυρίδης  εξεδιώχθη   με εντολή Σαμαρά, επειδή ταξίδεψε με το αεροπλάνο του Μελισσανίδη. Ο Φαήλος που είναι τόσα χρόνια δικηγόρος του Μελισανίδη, που έπαιρνε συνέχεια αναβολή στις δίκες που ήταν κατηγορούμενος, μέχρι να γίνει παραγραφή, είναι σύμβουλος του Σαμαρά που..δεν γνώριζε τις εκκρεμότητες του Μελισσανίδη με την δικαιοσύνη.

Θα τον ενημερώσουμε εμείς για το φρούτο που αβαντάρει.

Στη μετοχική σύνθεση της ΕΜΜΑ ΔΕΛΤΑ η off shore εταιρεία "ΓΕΟΝΑΜΑ" [Συμφερόντων Δημητρίου και Γιώργου ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ] έβαλε - 157 εκ Ευρώ!
Αν και μέτοχος στο Fund εμφανίζεται ο υιός του, όλοι γνωρίζουν ότι πραγματικός μέτοχος είναι ο ίδιος, λόγω έλλειψης οικονομικής αυτοτέλειας του γιού του.

http://www.sofokleousin.gr/archives/139225.html

Τώρα… Εάν αγοράσω και εγώ μια επιχείρηση στην Ελλάδα με 157 εκατομμύρια ευρώ θα με ρωτήσει το ΣΔΟΕ που τα βρήκα και εάν είναι από κέρδη εάν τα δήλωσα? ... Μπα δεν το πιστεύω. ΕΑΝ ΠΟΥΛΟΥΣΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ  ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ.

ΔΕΣ ΛΟΙΠΌΝ ΠΑΛΙΟΜΑΛΆΚΑ  ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Ο ΟΠΑΠ

Δεν ξεμπλέκει ο Μελισσανίδης με την κατηγορία για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας στην αθωωτική απόφαση για λαθρεμπόριο πετρελαίου που αφορούσε τον Ι. Μελισσανίδη. Την μία ημέρα το δικαστήριο τον αθώωσε (αφού περίμενε 12 χρόνια για να υπάρξει παραγραφή…). Την επομένη της αθώωσης ο Δ. Μελισσανίδης συναντά «τυχαία» (αλλά παρουσία φωτορεπόρτερ…) τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Ζάππειο και του γνωρίζει κάτι εμπόρους πετρελαιοειδών που ήταν στην παρέα. Την ωραία εικόνα χαλάει ο εισαγγελέας.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν εκ νέου ο αδερφός του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και νόμιμος εκπρόσωπος της «Αιγαίον Όιλ», Ιάκωβος Μελισσανίδης, ο πλοίαρχος πλοίου της εταιρείας καθώς και ο υπεύθυνος της πλοιοκτήτριας εταιρείας για υπόθεση λαθρεμπορίας από την οποία το Δημόσιο φέρεται να ζημιώθηκε πάνω από 2.000.000 ευρώ από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, ο αντεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, άσκησε την Τετάρτη έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που πάρθηκε κατά πλειοψηφία την περασμένη Παρασκευή. Όπως είχε γράψει το directnews.gr που παρακολούθησε την πολύκροτη δίκη, υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων τάχθηκαν ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Πλακίδας και ο εφέτης Διβάρης, ενώ μειοψήφησε η εφέτης Σπυριδούλα Λιάτη κρίνοντας πως πρέπει να καταδικαστούν ο μεν πλοίαρχος Εμμανουήλ Γιαννικουρής για το κακούργημα της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και για ηθική αυτουργία στην πράξη οι συγκατηγορούμενοι Ιάκωβος Μελισσανίδης και Χαρίλαος Κουτσούκος.
Σημειώνεται ότι την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.
Στο σχετικό ρεπορτάζ επισημαίναμε πως η υπόθεση έφτασε σκανδαλωδώς στο ακροατήριο με καθυστέρηση 12 ετών και ενώ έχει ήδη παραγραφεί το αδίκημα της λαθρεμπορίας, ενώ πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην εισπραχθούν τα πάνω από 2.000.000 ευρώ που έχουν καταλογιστεί από το Τελωνείο στην εταιρεία πετρελαιοειδών του Μελισσανίδη.
Όπως είναι εύλογο, μετά την αθώωση η πλάστιγγα θα γύρει υπέρ της «Αιγαίον Όιλ» που έχει προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια προκειμένου να μην ισχύσει ο καταλογισμός των 2.218.721,06 ευρώ, ποσό που αναλογεί σε δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις από διαφυγούσα την κατάσχεση ποσότητα των 6.328.200 λίτρων πετρελαίου εσωτερικής καύσης (Ναυτιλίας).
Στα αξιοσημείωτα είναι πως η δίκη έγινε χωρίς την παρουσία εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Δεν παρέστη δηλαδή κανείς δικηγόρος στη δίκη για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του ελληνικού Δημοσίου, αν και προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις!
Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε και Ερώτηση στη Βουλή που κατέθεσε η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης η οποία ζητά εξηγήσεις για τον κίνδυνο απώλειας εσόδων από το Ελληνικό Δημόσιο.
Να δικαστούν ως καταχραστές του Δημοσίου ζητάει ο Εισαγγελέας
Ο Εισαγγελέας της Έδρας άσκησε έφεση υπέρ του Δημοσίου ζητώντας να κριθεί εκ νέου η υπόθεση από το ανώτατο δικαστήριο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ζητώντας να κηρυχθούν οι κατηγορούμενοι ένοχοι κατά το κατηγορητήριο και μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου που επισείει ποινές έως ισόβιας κάθειρξης.
Στο σκεπτικό του ο αντεισαγγελέας Π. Μπρακουμάτσος απορρίπτει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου πλοιάρχου ως προς τα τρία περιστατικά λαθρεμπορίας για τα οποία κατηγορείται.
Τι δεν «είδαν» οι δικαστές
Μεταξύ άλλων ο εισαγγελικός λειτουργούς επισημαίνει τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά τα οποία φαίνεται ότι δεν έλαβαν υπόψιν τους οι δύο δικαστές:
Αν ισχύει ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου πλοιάρχου ότι το πλοίο είχε βλάβη στην αντλία καυσίμων και ότι δεν έγινε λαθρεμπορία, τότε θα έπρεπε αρμόδια Επιτροπή να παραστεί στην αποκατάσταση των βλαβών και τη μεταφορά των πετρελαίων. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ.
Οι κατηγορούμενοι δεν δικαιολόγησαν με παραστατικά τους εφοδιασμούς παρά το γεγονός ότι ο τότε Διευθυντής του Ε' Τελωνείου Πειραιά Ευστάθιος Κατσάς τα είχε ζητήσει επανειλημμένα.
Ως προς τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου πλοιάρχου ότι υπήρξε βλάβη στην αντλία καυσίμων και ότι είχε πάει συνεργείο επισκευών για την επιδιόρθωση της βλάβης, ο κ. Μπρακουμάτσος τονίζει ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά δεν διαπίστωσε ποτέ τις εν λόγω εργασίες, ενώ ούτε και το συγκεκριμένο συνεργείο επισκευών προχώρησε σε τιμολόγηση των συγκεκριμένων εργασιών..
Ως προς τον έτερο ισχυρισμό του κατηγορούμενου πλοιάρχου του πλοίου «Ετζίαν ΙΙΙ» ότι το καράβι είχε κραδασμούς, ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνει ότι δεν είχε αναγραφεί στο ημερολόγιο του πλοίου. Έγινε προσθήκη σε μεταγενέστερο χρόνο από τον καπετάνιο, υποστηρίζει ο κ. Μπρακουμάτσος αιτιολογώντας έτσι την πλαστογραφία μετά χρήσεως.
Η έφεση υπέρ του Δημοσίου που άσκησε ο Π. Μπρακουμάτσο στον αρμόδιο εισαγγελέα προσδιορισμού του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, όπου θα δικαστούν οι κατηγορούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου