Σάββατο

Το ελληνικό ''Success Story'' ταξιδεύει στην Ουάσιγκτον


Διαφθορά, γραφειοκρατία και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα  
Ο πρωθυπουργός θα αφιχθεί στην Ουάσιγκτον το απόγευμα της 6ης Αυγούστου '13. Κυπριακό, οικονομική κατάσταση Ελλάδας, ενέργεια, ελληνοτουρκικά, όνομα Σκοπίων, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στον Λευκό Οίκο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας (8 Αυγ. '13) ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει γιά την Νέα Υόρκη. Οι Αμερικανοί θα ζητήσουν λύση σε Κυπριακό, όνομα Σκοπίων, θα δώσουν... ευχές γιά την Οικονομία και... όπλα, ενώ ο 'Ελληνας πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι δεν είναι... ''γερμανόδουλος''. 

 Χωρίς τον ''Μπέννυ'' στις ΗΠΑ o A. Σαμαράς.

 Τυπικά, επειδή το ''εθιμοτυπικό'' του Λευκού Οίκου δεν το προβλέπει γιά αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών. Ουσιαστικά, επειδή στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν και ΔΕΝ θέλουν τον Benny. - Η επίσκεψη Σαμαρά στη Νέα Υόρκη, τα παραμύθια με τους ''σωτήρες'' Ομογενείς ''μεγαλοεπενδυτές'' που θα ''έσωναν'' την Ελλάδα, βοηθώντας τον λαό της και ο ''φελλός'' υπουργός Notis Mitaraki. - Στην Ουάσιγκτον έχουν άσχημη εικόνα γιά την διαφθορά, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το βρώμικο πελατειακό-κομματικό κράτος στην Ελλάδα και την απροθυμία-αδυναμία της συγκυβέρνησης να ''βάλει τάξη''. - Στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι, με ψέμματα, ανακολουθίες και ''βόλεμα άχρηστων ημετέρων'', δεν σώνεται η Ελλάδα. - Απελπισμένη προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να διατηρηθεί στην εξουσία, ευελπιστώντας σε υποστήριξη των ΗΠΑ, που βλέπουν να γίνονται εκλογές στην Ελλάδα σύντομα, με την ''Νέα Δημοκρατία'' να συναγωνίζεται σε ποσοστά την ανερχόμενη... ''Χρυσή Αυγή'' και τον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεμένο με... ''συνιστώσες γραφικών''. Οι Αμερικανοί θα ζητήσουν λύση σε Κυπριακό, όνομα Σκοπίων και θα δώσουν... ευχές γιά την Οικονομία και... όπλα, ενώ ο 'Ελληνας πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να πείσει ότι δεν είναι... ''γερμανόδουλος''

 Στην Ουάσιγκτον έχουν πολύ άσχημη εικόνα γιά την διαφθορά, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το πελατειακό-κομματικό κράτος στην Ελλάδα και την απροθυμία-αδυναμία της συγκυβέρνησης να ''βάλει τάξη''

Εξαιτίας των θερινών διακοπών, δύσκολο να έχει συναντήσεις με γερουσιαστές και βουλευτές των ΗΠΑ.
H ηγεσία των ΗΠΑ αναμένει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να μάθει ''από πρώτο χέρι'' λεπτομέρειες γιά το νεοελληνικό... ''success story'' της συγκυβέρνησης, αλλά και γιά τις μοναδικές ''παραδοσιακές'' μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην μνημονιακή Ελλάδα: Μίζες,
αρπαχτές, ρουσφέτια, ''νταβατζήδες'', φοροαπαλλαγές ημετέρων, μαύρο χρήμα σε πολιτικούς, ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία κ.ά... Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν οι Αμερικανοί γιά την ελληνική ικανότητα κουκουλώματος σκανδάλων, των σχετικών με ''λίστες'' αλα ''Λαγκάρντ''.

drakoylas 


Σημ.: Γίνεται προσπάθεια να οργανωθεί και μία ''ομογενειακή συγκέντρωση'' στη Νέα Υόρκη, γιά να μιλήσει ο πρωθυπουργός, Δύσκολο όμως, γιατί οι κομματικές οργανώσεις της ''Νέας Δημοκρατίας'' είναι διαλυμένες χρόνια πριν. Ο κ. Σαμαράς, λέγεται ότι, θα επισκεφθεί πάλι τις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου, μαζί με τoν Benny, γιά την 68η Σύνοδο της Συνέλευση του ΟΗΕ (24 Σεπτεμβρίου η ομιλία του, αν γίνει τελικά η επίσκεψη).

Σε ότι αφορά την ''σπουδαιότητα'' γιά τις ΗΠΑ των ελληνικών κοιτασμάτων πετρελαίου (επειδή γιά φυσικό αέριο δεν ενδιαφέρονται) αυτά είναι... μπούρδες γιά εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι τα πετρέλαια στην ελληνική, ηπειρωτική και θαλάσσια επικράτεια, είναι ποσοτικά λίγα και όχι ικανά γιά να καλύψουν τις ανάγκες τους. Οι ΗΠΑ εισήγαγαν πετρέλαιο από την Μέση Ανατολή βασικά, γιά 60 χρόνια. Τώρα που γνωρίζουν ότι τα αποθέματα στην Μέση Ανατολή έχουν ημερομηνία λήξης, στρέφονται στα άθικτα δικά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος Μπ. Ομπάμα δήλωσε πρόσφατα, ότι, σε 15 χρόνια οι ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται να εισάγουν πετρέλαιο, αφού θα αξιοποιήσουν τις δικές τους ''παρθένες'' περιοχές, όπως της Αλάσκας και του Κόλπου του Μεξικού.

Οι ''σωτήρες'' μεγαλο-''επενδυτές'' και ο υπουργός Νotis Mitaraki
Πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ο υπουργός Notis Mitaraki ήθελε επίμονα, ο πρωθυπουργός να μεταβεί, μετά την Ουάσιγκτον (8 Aυγούστου) και στη Νέα Υόρκη γιά να συναντηθεί με τους... ''σωτήρες'' της Ελλάδας, τους Ελληνοαμερικανούς, Ελληνοαυστραλούς κλπ, πολυεκατομμυριούχους, που πήγαν με τον Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα πριν ένα χρόνο και τα ΜΜΕ έγραφαν ότι θα δώσουν εκατομμύρια γιά την ανακούφιση... δεινοπαθούντων και ότι θα κάνουν μεγάλες... επενδύσεις (Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία). Φυσικά, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε, μέσα σε ένα χρόνο (ούτε πρόκειται να γίνει, γιατί οι ''σωτήρες'' θέλουν να αρπάξουν κανένα ''φιλέτο'' δημόσιας γης σε τιμή ευκαιρίας), αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι υπουργοί, παίζουν με την δυστυχία των Ελλήνων, γιά να πουλάνε εκδούλευση, να δικαιολογούν ταξιδάκια στο εξωτερικό με κρατικό χρήμα και να ''δικτυώνονται'' γιά να προωθούν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.

Το σχέδιο ανατροπής του ΒενιζέλουΤο σχέδιο ανατροπής του Βενιζέλου

Στο προσκήνιο επανέρχεται το σχέδιο ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς η πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής ομάδας βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αναζητά λύσεις απεγκλωβισμού του κόμματος από τη θανάσιμη παγίδα της της κυβερνητικής εμπλοκής, ώστε, σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες, να παρουσιάσει μια άλλη ηγεσία, ικανή να συσπειρώσει τη διαλυμένη εκλογική του βάση.


Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος, τον οποίο εγκαταλείπουν και αμφισβητούν ακόμη και οι μέχρι πρότινος φανατικοί υποστηρικτές του, όπως ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος, βρίσκεται αντιμέτωπος με το αμείλικτο δίλλημα της οικειοθελούς αποχώρησής του, πριν εκδηλωθεί οργανωμένο σχέδιο εκπαραθύρωσής, ή του αναγκαστικού συμβιβασμού, με υποταγή του κόμματος του οποίου ηγείται σε ένα ευρύτερο συμμαχικό σχήμα των κεντροαριστερών δυνάμεων, με άλλο πρόσωπο επικεφαλής.


Η συζήτηση για την αντικατάσταση του κ. Βενιζέλου είχε ξεκινήσει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από το περασμένο φθινόπωρο, όταν ο πρόεδρος του είχε βρεθεί ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος με τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.Τότε σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε σχέδιο αποκαθήλωσής του από την ηγεσία του κόμματος το απεργάζονταν στελέχη με αναφορές στον Γιώργο Παπανδρέου. Αυτοί, στην ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ, είχαν καταγραφεί ως ομάδα των «επτά υφυπουργών του Γ. Παπανδρέου», με κεντρικούς πρωταγωνιστές τους Φίλιππο Σαχινίδη, Θάνο Μωραϊτη, Σωκράτη Ξυνίδη, Γιώργο Πεταλωτή, Μανώλη Όθωνα, Θεοδώρα Τζάκρη κ.α.

Σημειωτέον ότι στον τελευταίο ανασχηματισμό κανένα από τα προαναφερθέντα στελέχη δεν έδειξε διάθεση να εισέλθει στην κυβέρνηση, καθώς ήταν της άποψης πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να δείξει τα σημάδια διαφοροποίησης από την πολιτική Σαμαρά και να μη μετατραπεί σε δεκανίκι της Δεξιάς, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα μονομερείς αποφάσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση της κυρίας Τζάκρη, που στο παραπέντε γλύτωσε τη διαγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου