Τρίτη

Η αλητεία της "κολοβής" Βουλής του Μαρκογιαννάκη

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Μαρίας Ψαράκη για τη έλλειψη νομιμότητας και το απόλυτα αντισυνταγματικό του νόμου με τον οποίο κόπηκε η χρηματοδότηση του κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, δημοσιευσε το blog fimotro.
Ιδού ολόκληρο το άρθρο:
"Και ενώ η πολιτική ζωή του τόπου πάει  κάθε εβδομάδα για ευνόητους λόγους από σήριαλ σε σήριαλ τη στιγμή που ένας ολόκληρος λαός καταρρέει υλικά ψυχικά και κυρίως ηθικά, βιώνοντας έναν πρωτόγνωρο ειδικού τύπου πόλεμο, το θέμα της ημέρας, που δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα, αλλά η μέρα που ένας ολόκληρος λαός στάθηκε περήφανα απέναντι στο άδικο, το παράλογο, το ανήθικο, το χυδαίο, βροντοφωνάζοντας στον κατακτητή του  ''ΟΧΙ'', γιατί το ''ΟΧΙ'' δεν το λες απλά, αλλά το φωνάζεις, τη μέρα λοιπόν αυτή συζητάμε τα περί Τζιτζικώστα, Μπουτάρη, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και μένουμε σε μια στείρα αντιπαράθεση που στερείται νοήματος και ουσίας.
Και αυτό γιατί τα πράγματα θα έπρεπε υπό φυσιολογικές συνθήκες να ήταν ξεκάθαρα, αφού ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε αυτό που όφειλε να κάνει κάθε θεσμικός παράγοντας του οποίου τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων του δεν μπορεί να υπαγορεύει παρά ο ελληνικός λαός του οποίου τα συμφέροντα καλείται να υπερασπιστεί στην περιφέρεια στην οποία είναι επικεφαλής.
Είτε μας αρέσει, είτε όχι, ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος αποφάσισε, όπως είναι δικαίωμα του, μέσα από νόμιμη εκλογική διαδικασία να δώσει την ψήφο του στη Χρυσή Αυγή και να τη στείλει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε με την επιλογή αυτή, η πραγματικότητα είναι μία : η Χ.Α καλώς ή κακώς τη στιγμή αυτή εκπροσωπεί μέρος του ελληνικού λαού μέσα στη Βουλή.
Ενδεχομένως - και αυτό δεν το γνωρίζει κανείς- τα δεδομένα να αλλάξουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά μέχρι τότε, εφόσον οι βουλευτές της Χ.Α δε χάνουν τη βουλευτική τους ιδιότητα- ούτε καν αυτοί στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και έχουν προφυλακιστεί, καθώς αυτό επιβάλλει τόσο το Σύνταγμα, όσο και ο Κανονισμός της Βουλής, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Ο περιφερειάρχης έκανε το αυτονόητο, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο από αυτό που ήταν υποχρεωμένος θεσμικά να κάνει, προσκάλεσε στην παρέλαση τα κόμματα που εκπροσωπούν τους Έλληνες πολίτες στη Βουλή, δε θα μπορούσε λοιπόν να εξαιρέσει τη Χ.Α.
Και κάπου εδώ θα έπρεπε να αναρωτηθούμε για τη νομιμότητα αυτού που πριν από κάποιες μέρες έλαβε χώρα στη Βουλή, στη Βουλή που νομοθετεί πλέον με προεδρικά διατάγματα υπαγορευμένα από τους σύγχρονους κατακτητές μας που έχουν αλώσει με γερή αναμφίβολα βοήθεια εκ των έσω κάθε μορφή δικαίου, ηθικής, ανθρωπιάς, συνταγματικότητας και δημοκρατίας.
Και αναφέρομαι βέβαια στην ομόφωνη ψήφιση  από το κοινοβούλιο της φωτογραφικής τροπολογίας για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε εγκληματική δραστηριότητα.
Και δε θα μπορούσε να με βρει περισσότερο σύμφωνη μια τέτοια πρακτική με την προϋπόθεση όμως της τελεσίδικης καταδίκης του κόμματος το οποίο κατηγορείται, γιατί  τότε και μόνο τότε οι ενδείξεις θα έχουν γίνει αδιάσειστες αποδείξεις ενοχής  είτε πρόκειται για τη Χ.Α σήμερα, είτε για ένα άλλο κόμμα ενδεχομένως αύριο, εντός ή εκτός του συνταγματικού τόξου.
Η ποινική δίωξη δεν αρκεί και δεν προεξοφλεί σε καμία περίπτωση την τελεσίδικη καταδίκη. Και το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους.
Μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Και τότε, ο ένοχος πρέπει να πληρώνει σύμφωνα με το τι αποφασίζει η Δικαιοσύνη. Αυτή όμως και μόνο αυτή".
Εμείς να πούμε οτι θεωρούμε ακόμα πιο αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό το ότι "σβήστηκαν" ετσιθελικά οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές από τον κατάλογο και συνεδρίασε με ... 297 βουλευτές η Βουλή.
Δεν ακούστηκαν καν τα ονόματά τους στην ψηφοφορία από τον προεδρεύοντα Μαρκογιαννάκη. Πρόκειται για αντιδημοκρατική αλητεία το αισχίστου είδους από αυτούς που υποτίθεται ότι προστατεύουν την δημοκρατία.
Και το ίδιο θα λέγαμε ακόμα και αν αυτό αφορούσε βουλευτές του ΚΚΕ που δεν αναγνωρίζουν το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.
Γιατί αλλοιώνεται ακριβώς αυτό που υποτίθεται ότι προστατεύει και αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο: Την λαϊκή εκπροσώπηση και βούληση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: