Κυριακή

Η «άνθιση» της ακροαριστερής και ακροδεξιάς τρομοκρατίας

tromokratia

«Στα πανεπιστήμια και στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων ανθεί ο αναρχισμός. Σε όλα τα στέκια της νεολαίας γίνεται αναρχικό πανηγύρι. Έχουν επιλέξει να μαζεύουν πιτσιρικάδες και να τους ρίχνουν στη φωτιά της ένοπλης βίας». Με αυτά τα λόγια υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας περιγράφει σε απόρρητη έκθεση του την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, η οποία αποτελεί σε μεγάλο βαθμό τη «δεξαμενή», όπως σημειώνει, του ακροαριστερού εξτρεμισμού. Όσον αφορά για το μέλλον, οι προβλέψεις είναι εξίσου δυσοίωνες, καθώς όπως σημειώνεται στη έκθεση, όσο ο τυχοδιωκτισμός κερδίζει έδαφος στην επίσημη πολιτική τα κοινωνικά γεγονότα θα εξελίσσονται ανεξέλεγκτα, και η ζώνη του νεοαναρχισμού αλλά και του νεοναζισμού θα τείνουν να εξελιχθούν σε πυριτιδαποθήκη, ικανή να ανατινάξει τα πάντα σε μια χώρα χωρίς σταθερές και καθαρές επιλογές.

Η απόρρητη έκθεση συντάχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 για τους αξιωματικούς που φοιτούν στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας, και εκτός από τον ακροαριστερό εξτρεμισμό αναφέρεται και στον ακροδεξιό αποκαλύπτοντας μάλιστα και ενέργειες ακροδεξιάς τρομοκρατίας.
Ιδιαίτερα, μετά το θάνατο του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ και τα επεισόδια που ακολούθησαν, παρατηρήθηκε εισχώρηση στον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο πολλών ατόμων νεαρής κυρίως ηλικίας (15 με 25 ετών), τα οποία θωρώντας στο πρόσωπο του νεκρού μαθητή τον ίδιο τους τον εαυτό και συνεκτιμώντας τα προβλήματα της εποχής (οικονομική κρίση, ανεργία, κρίση αξιών) ταυτίζονταν με τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μεγάλη αύξηση στη δραστηριότητα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, τόσο σε επίπεδο σύννομων ενεργειών όπως συγκεντρώσεις – πορείες, συζητήσεις, οικολογικές δράσεις, συναυλίες, όσο και σε επίπεδο παράνομων ενεργειών με την αύξηση της εξτρεμιστικής δραστηριότητας και την εμφάνιση μεγάλου αριθμού εξτρεμιστικών ομάδων που προέβαιναν σε τοποθετήσεις εμπρηστικών μηχανισμών σε διάφορους στόχους.
Συνέπεια τούτων ήταν η μετεξέλιξη της μεγαλύτερης εξτρεμιστικής οργάνωσης  που δρούσε στη χώρα, της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε Τρομοκρατική, η οποία οργάνωση αρχικά δεν πραγματοποιούσε «ποιοτικές» επιθέσεις αλλά «ποσοτικές» με επιλογή μεγάλου αριθμού στόχων σε μικρό χρονικό διάστημα, με μηχανισμούς εμπρηστικούς κυρίως, ένδειξη του πάθους και αυθορμητισμού των νεαρών μελών της οργάνωσης που αρχικά δεν είχαν την υπομονή να περιμένουν για καλύτερο σχεδιασμό μεγαλύτερης επίθεσης, αλλά ήθελαν άμεση δράση. Δείγμα της νοοτροπίας αυτής είναι και το χρησιμοποιούμενο από τους ίδιους  σύνθημα  «Σκέψου επαναστατικά – Δράσε Επιθετικά». Μετά την ακμή που γνώρισε το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα, κατά τον Δεκέμβριο του 2008 και το αμέσως επακόλουθο διάστημα, άρχισε και πάλι η φθίνουσα πορεία του. Κύριοι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή είναι οι ακόλουθοι:
· Η αρνητική αντιμετώπιση από το μεγαλύτερο μέρος της Ελληνικής Κοινωνίας των επεισοδίων που ακολούθησαν το θάνατο του ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Ο θάνατος τριών υπαλλήλων (η μία ήταν έγκυος) που εργάζονταν σε υποκατάστημα της τράπεζας “MarfinEgnatiaBank” στην οδό Σταδίου, λόγω εμπρησμού του κτιρίου με  ρίψη βομβών μολότοφ, από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας για την προσφυγή της Χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Το συμβάν αυτό προκάλεσε ρήξη μέσα στο χώρο των αναρχικών, οδήγησε στη διάσπαση του κινήματος, στην αποχώρηση πολλών μελών του και στη καταδίκη του από το σύνολο σχεδόν της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η εξάρθρωση των Τρομοκρατικών Οργανώσεων «Επαναστατικός Αγώνας» και «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία κλόνισε τον «πυρήνα» του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος και κατέρριψε το μύθο του «ασύλληπτου» που είχε καλλιεργηθεί μέχρι τότε,

Β. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ Α/Α ΚΙΝΗΜΑ:
Σημαντικότερες επέτειοι για το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, είναι οι ακόλουθες:
17 Νοεμβρίου: Επέτειος της εισόδου του στρατού με τανκς εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών, το έτος 1973. Κατά την επέτειο αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο πορεία, από το Ε. Μ. Πολυτεχνείο προς την Πρεσβεία των Η. Π. Α. , κατά την οποία λάμβαναν χώρα επεισόδια από άτομα του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου.
Στην επέτειο του 1995 , μετά από κατάληψη του Ε. Μ. Π. από άτομα του αναρχικού χώρου και φθορές που προκάλεσαν  σε αυτό, πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 500 ατόμων του Α/Α χώρου, καθώς και στην επέτειο του 1998 με σύλληψη μικρότερου αριθμού ατόμων του Α/Α χώρου, μεταξύ των οποίων ήταν και αρκετοί από τα μετέπειτα μέλη των Τ. Ο. «Επαναστατικός Αγώνας» αλλά και ανήλικα τότε μέλη της «Σ. Π. Φ.».
6 Δεκεμβρίου: Επέτειος του θανάτου του νεαρού μαθητή Αλέξανδρου ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ από Ειδικό Φρουρό του Α. Τ. Εξαρχείων, στην οδό Μεσολογγίου. Κάθε χρόνο τη μέρα αυτή πραγματοποιείται συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας και πορεία σε κεντρικές οδούς στην Αθήνα, καθώς και συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον θανόντα μαθητή. Κυρίως στην Αθήνα παρεισφρύουν μέλη του κινήματος, με σκοπό να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια. Από το συμβάν αυτό δόθηκε η αφορμή στην οργάνωση «Σ. Π. Φ.» να μετεξελιχθεί από εξτρεμιστική σε Τρομοκρατική Οργάνωση και οδήγησε στην εμφάνιση νέας  Οργάνωσης, της Ε.Ο. «6ης Δεκέμβρη», η οποία πολύ σύντομα μετεξελίχθηκε από εξτρεμιστική (με 4 επιθέσεις)  σε τρομοκρατική ( 2 επιθέσεις).
Γ. ΣΤΕΚΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ – ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ :
Οι συναντήσεις των ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συζητήσεις και ο σχεδιασμός των δράσεών τους, πραγματοποιούνται εντός διαφόρων στεκιών – καταλήψεων που διατηρούν ανά την Ελλάδα .
Τα «Στέκια – Καταλήψεις» που δραστηριοποιούνται ανά πόλη αριθμητικά, την τρέχουσα περίοδο, διαμορφώνονται ως εξής :
· Αττική: 29
· Θεσσαλονίκη:6
· Πάτρα-Ιωάννινα: ανά 3 αντίστοιχα
· Καβάλα- Κέρκυρα : ανά 2 αντίστοιχα
· Χανιά-Αγρίνιο – Βόλος –Σέρρες – Ηράκλειο –Βέροια –Λαμία-Μυτιλήνη-
Ηγουμενίτσα- Ρόδος-Ξάνθη: ανά 1.
Δ. ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:
Οι εξτρεμιστικές ενέργειες του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, εκδηλώνονται κυρίως  με την τοποθέτηση Α. Ε. Ε. Μ. (αυτοσχέδιων εκρηκτικών εμπρηστικών μηχανισμών).
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ενώ το έτος 2009 πραγματοποιήθηκαν 460 εξτρεμιστικές ενέργειες, το έτος 2010 παρουσιάστηκε ραγδαία μείωση με την πραγματοποίηση μόνο 144 ενεργειών, αποτέλεσμα των παραγόντων που αναφέρονται ανωτέρω. Το έτος 2011 παρουσιάστηκε αύξηση των εξτρεμιστικών ενεργειών, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης της Χώρας και πραγματοποιήθηκαν 396 ενέργειες, αύξηση που ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται μεγάλη, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.  Το τρέχον έτος – έως αρχές Ιουνίου- , πραγματοποιήθηκαν 70 εξτρεμιστικές ενέργειες, αριθμός ο οποίος αναμένεται να αυξηθεί λόγω του οικονομικού – πολιτικού κλίματος που επικρατεί.
Το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό κίνημα στην Ελλάδα, αποτελεί ουσιαστικά τη «δεξαμενή» από την οποία αντλούν οι εγχώριες Τρομοκρατικές Οργανώσεις τα μέλη τους, όπως φαίνεται και από τις συλλήψεις μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» όπου οι συλληφθέντες άνηκαν στο κίνημα αυτό και στη συνέχεια εισχώρησαν στο «ένοπλο αντάρτικο», αλλά και από τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» που ξεκίνησαν την εξτρεμιστική πορεία τους από τον αναρχικό – αντιεξουσιαστικό χώρο.
Τα μέλη του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού κινήματος, τείνουν χείρα βοηθείας προς τους αλλοδαπούς μετανάστες που διαβιούν στη χώρα μας, βοηθώντας τους να ενταχθούν ομαλά στη ελληνική κοινωνία.
Παρατηρείται μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ αναρχικών – αλλοδαπών, πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κοινού μετώπου εναντίων των ακροδεξιών.
Ε.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ:
Σημαντικό γεγονός για την πορεία του φαινομένου του Εξτρεμισμού τόσο στη χώρα μας όσο και σε Διεθνές επίπεδο, είναι η σύμπραξη της «Σ.Π.Φ.» και της «F. A. I.»  μετά από υιοθέτηση παλαιότερης πρότασης της Ιταλικής Εξτρεμιστικής Οργάνωσης από την «Σ. Π. Φ.». Στο μέτωπο αυτό πολύ σύντομα  εισχώρησαν και άλλες    αναρχικές εξτρεμιστικές ομάδες από όλη την υφήλιο (υιοθετώντας τις απόψεις τους) και  δημιούργησαν  την «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» (FAI/IRF).
Την 30-05-2011 στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα www.athens.indymedia.org, δημοσιεύθηκε κείμενο-μπροσούρα με τίτλο  «Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΕΛΛΕΙ», το οποίο περιείχε περίληψη όλων των επιθέσεων που έχει πραγματοποιήσει η τρομοκρατική οργάνωση «Σ.Π.Φ.» και στη συνέχεια κείμενο που φέρει την υπογραφή των Όλγα ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, Μιχάλη και Γιώργου ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Χρήστου και Γεράσιμου ΤΣΑΚΑΛΟΥ, Παναγιώτη ΑΡΓΥΡΟΥ, Δαμιανού ΜΠΟΛΑΝΟ, Γιώργου ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ και Χαρίλαου ΧΑΤΖΗΜΙΧΕΛΑΚΗ. Τα ανωτέρω 9 άτομα σε επόμενα κείμενα τους υπογράφουν ως τα «φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.».
Εντός του κειμένου οι ανωτέρω αναφέρουν ότι η πρώτη περίοδος δράσης της Σ.Π.Φ. τελείωσε και υποβάλλουν πρόταση για τη δημιουργία της «Νέας Συνομωσίας».
Το πρώτο σημείο της πρότασης αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρχει αποφασιστικότητα για επίθεση απευθείας στην εξουσία.
Το δεύτερο σημείο της πρότασης αναφέρει ότι ο πόλεμος ενάντια στο κράτος πρέπει να διεξάγεται μαζί με τη σκληρή κριτική απέναντι στη κοινωνία.
Το τρίτο μέρος υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της διεθνής επαναστατικής αλληλεγγύης για τη δημιουργία αυτής της νέας Συνομωσίας.
Στη συνέχεια οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν ότι πιστεύουν στην στήριξη της Ιταλικής Α.Α.Ο. & του Δ.Ε.Μ. (FAI/IRF). Επιπρόσθετα αναφέρουν ότι όποιος σύντροφος συμφωνεί με αυτές τις τρεις προτάσεις μπορεί αν το επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το όνομα Σ.Π.Φ. σε συνδυασμό με τον αυτόνομο που αυτός/οι θα έχει/ουν δημιουργήσει σε κάποια από τις επιθέσεις που αυτός/οι θα διαπράξει /ουν.
Εντός του εγγράφου οι συγγραφείς:
Αναλαμβάνουν για ακόμη μία φορά την ευθύνη για τα πακέτα βόμβες που εστάλησαν τον Μάρτιο του 2011, εκ μέρους της οργάνωσης ‘’FAI/Αδερφές στα όπλα/ Μονάδα MauricioMorales’’ (πρόκειται για τις επιθέσεις με πακέτα βόμβες που στάλθηκαν την 31/03/2011 σε στρατώνες σε διοικητήριο ταξιαρχίας αλεξιπτωτιστών στο FOLGORE, στα αρχηγεία της Ελβετικής πυρηνικής βιομηχανίας στο OLTEN Ελβετίας και στο διευθυντή των φυλακών υψίστης ασφαλείας στο Κορυδαλλό).
Επιβεβαιώνουν τη σημασία της στρατηγικής που επιδιώχθηκε από το Δεκέμβριο του 2003 από την ‘’Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία’’ και πρόσφατα επαναλήφθηκε από την Ελληνική Τρομοκρατική Οργάνωση ‘’Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς’’.
Συμφωνούν με τις τρείς προτάσεις των μελών της Σ.Π.Φ. για το νεογέννητο ‘’Παγκόσμιο Δίκτυο’’. Συγκεκριμένα αναφέρουν φράσεις –προτάσεις όπως : ‘’απευθείας και καταστροφική δράση θεωρούμενη ως ένα ουσιαστικό και απολύτως απαραίτητο στοιχείο’’, ‘’η μάχη που δεν τελειώνει ποτέ ενάντια στην υπάρχουσα διαταγή’’ και ‘’διεθνής αλληλεγγύη’’. Μια απευθείας και καταστροφική δράση ‘’μπορεί να κυμαίνεται από τη ρίψη μιας μολότοφ έως τη πραγματοποίηση δολοφονίας’’.
Υπογραμμίζουν την ανάγκη για ένα διεθνές ‘’ανεπίσημο αναρχικό οικοδόμημα’’ ικανό να ενισχύσει επιθέσεις σε όλη την επικράτεια και να ενισχύσει τις ανατρεπτικές προϋποθέσεις – εκμεταλλευόμενοι την τρέχουσα ‘’παγκόσμια κρίση’’, η οποία οδήγησε σε πυρήνες  εξέγερσης παντού.
Δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χτυπάνε ‘’μία φορά το χρόνο’’ για να δείξουν αλληλεγγύη στους συντρόφους των ‘’Πυρήνων της Φωτιάς’’ που κρατούνται στις  Ελληνικές Φυλακές, μέχρι αυτοί να αφεθούν ελεύθεροι.
Δήλωσαν ότι αντικείμενα κρατικού Ελληνικού ενδιαφέροντος στην Ιταλία ‘’ θα αποτελούν στόχο, χρόνο παρά χρόνο με αυξανόμενη βία και καλούν τους αγωνιστές της ‘’FAI/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο’’ να διασπαρθούν παντού στον κόσμο και να κάνουν το ίδιο.
Την 22:48΄ ώρα της 01-11-2011 σε γνωστή αντιφασιστική ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε κείμενο το οποίο έχει τίτλο «ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΤΙ / Από την Ινδονησία μέχρι και τη Χιλή…/Μία πρόταση για τη FAI/IRF» και υπογράφεται από τα προαναφερθέντα έγκλειστα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». Το κείμενο το οποίο αφιερώνεται στην Σ.Π.Φ. Μεξικού καθώς και σε όλες τις οργανώσεις FAI ανά τον κόσμο, χωρίζεται σε τέσσερα μέρη ως ακολούθως:
Στο πρώτο μέρος, οι συντάκτες του κειμένου, αναφέρονται στο Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο και πως αυτό οργανώνεται στην Ιταλία, στην Αγγλία, στη Χιλή, στο Μεξικό, στην Αργεντινή, στη Ρωσία, στην Ελλάδα, στην Ολλανδία, στην Αυστραλία, στο Περού στη Βολιβία και στην Ινδονησία και οδηγεί στην υλοποίηση της ιδέας της ιταλικής εξτρεμιστικής οργάνωσης “F.A.I.” ήτοι στην οργάνωση ενός Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου (IRF) που ξεπερνά τα διακρατικά σύνορα.
Στο δεύτερο μέρος δίνουν τον «ορισμό» της «FAI» ως ένα διεθνή αναρχικό σχηματισμό ανάμεσα σε ατομικότητες και πυρήνες που μιλάνε διαφορετικές γλώσσες, επιδιώκοντας, όμως, να εκφράσουν μέσα από τις πράξεις τους την κοινή τους επιθυμία για την αναρχική επανάσταση».
Συνεχίζοντας επισημαίνουν  ότι για την πραγμάτωση του ανωτέρω σχηματισμού καθοριστικό ρόλο έχουν οι μεταφράσεις των κειμένων και των προκηρύξεων που κυκλοφορούν ανάμεσα στις εξτρεμιστικές ομάδες ανά την υφήλιο (πυρήνες)  και κυρίως η επεξήγηση ορισμένων εννοιών που έχουν διαφορετικό νόημα από τόπο σε τόπο και δύνανται να προκαλέσουν πιθανή σύγχυση κατά τη μετάφραση τους.
Στο τρίτο μέρος καταγράφεται η αναγκαιότητα  δημιουργίας και οργάνωσης ενός άτυπου χαοτικού δικτύου αλληλοϋποστήριξης αναρχικών πυρήνων  σε διεθνές επίπεδο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του «συστήματος».
Το τέταρτο μέρος περιλαμβάνει τη στρατηγική επίτευξης του ανωτέρω σκοπού. Οι υπογράφοντες το κείμενο, επικροτούν την ιδέα της εξτρεμιστικής ομάδας «FAI» να χρησιμοποιήσει (υιοθετήσει) το σύμβολο της Σ.Π.Φ. από τις ομάδες του Διεθνούς Επαναστατικού Μετώπου (IRF) αναγράφοντας πάνω από το αστέρι της αναρχίας το όνομα της κάθε οργάνωσης και προσθέτουν ότι θα ήταν τιμή για αυτούς η πραγματοποίηση αυτής της ιδέας. Μάλιστα προχωρούν στην εξήγηση του συμβόλου τους αναφέροντας τα παρακάτω: «το σύμβολό με τα πέντε βέλη που στοχεύουν από κοινού στο κέντρο συμβολίζουν την έννοια του διεθνούς αναρχικού αγώνα που μπορεί να διεξαχθεί στις πέντε ηπείρους του κόσμου. Το διαφορετικό μέγεθος που έχουν μεταξύ τους τα βέλη εκφράζει την πολυμορφία της αναρχικής δράσης και τη διαφορετική ένταση που εκδηλώνεται κάθε φορά. Παράλληλα τα πέντε βέλη τονίζουν τη σημασία και την αξία της FAI – IRF γιατί είναι σαν τα πέντε δάχτυλα ενός χεριού».
ΣΤ. Χρηματοδότηση Τρομοκρατίας–Εξτρεμισμού στη Χώρα μας:
Η Χρηματοδότηση των εξτρεμιστικών και τρομοκρατικών οργανώσεων στη Χώρα μας, όπως αποδείχτηκε αρχικά με την εξάρθρωση της Τ. Ο. «Ε. Ο. 17Ν», γίνεται μέσω ληστειών – «απαλλοτριώσεων» Τραπεζών. Με τις ληστείες χρηματοδοτείται το «Επαναστατικό Ταμείο» των οργανώσεων και βρίσκονται οι πόροι για αγορά οπλισμού και λοιπών λειτουργικών εξόδων. Άλλη μία απόδειξη των προαναφερθέντων είναι και η πρόσφατη σύλληψη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ για συμμετοχή σε ληστεία στη νήσο της Πάρου.
Το «knowhow» για την διάπραξη ληστειών, θεωρείτε πως το απέκτησαν οι αναρχικοί με την συνύπαρξη εντός των φυλακών με σκληρούς ποινικούς κρατούμενους από την δεκαετία του ’90 και εντεύθεν. Μέσα στις φυλακές δημιούργησαν δεσμούς με τους ποινικούς, οι οποίοι στο πρόσωπο των αναρχικών βρήκαν άτομα που μπορούν να εμπιστευθούν γιατί διαθέτουν ισχυρή ιδεολογία και μίσος κατά του κράτους. Έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτες σχέσεις και συνεργασίες, με αποκορύφωμα την Τρομοκρατική επίθεση με πακέτο – βόμβα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη –που οδήγησε στο θανάσιμο τραυματισμό του Υπασπιστή του Υπουργού – στην οποία εμπλέκεται  περιβόητος ποινικός κακοποιός.

Βίαιος ακροδεξιός εξτρεμισμός:
A. ΓΕΝΙΚΑ:
Τα τελευταία χρόνια, έχει παρατηρηθεί αύξηση της δραστηριότητας του ακροδεξιού χώρου στην Ελλάδα, που οφείλεται:
· Στην ερμηνεία κοινωνικών – πολιτικών φαινομένων με βάση την ιδιαίτερη ιδεολογική τους προσέγγιση.
· Στην παρουσία μεγάλου αριθμού μεταναστών (νόμιμων ή παράνομων) και το αίσθημα απειλής, που κατά την άποψή τους δημιουργείται
· Στην ανησυχία τους για την αλλοίωση των χαρακτηριστικών του έθνους-φυλής.
· Στη αύξηση της ανεργίας, που αποδίδεται κατ΄ αυτούς στην κατάληψη θέσεων εργασίας από μετανάστες.
· Στην αύξηση της εγκληματικότητας, την οποία αποδίδουν κατά κύριο λόγο στους μετανάστες.
Επίσης, τα τελευταία δύο χρόνια, στην Ελλάδα, μεμονωμένα άτομα ακροδεξιάς ιδεολογίας πραγματοποίησαν κάποιες βίαιες ενέργειες-επιθέσεις. Οι ενέργειες αυτές δεν τυγχάνουν της αποδοχής από την Ελληνική κοινωνία, παρά βρίσκουν απήχηση μόνο σε ακροδεξιούς κύκλους και σε ελάχιστες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου κυρίως υπάρχει έντονη η παρουσία αλλοδαπών.
Γενικότερα μετά την μεταπολίτευση, από το 1975 έως και το 1978 υπήρξε μια έξαρση ενεργειών από ακροδεξιούς η οποία μετά την σύλληψη εννιά (9) ατόμων το 1978 σταμάτησε και έως σήμερα δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα.
Σημειώνεται όμως πως το τελευταίο δίμηνο (από τον Ιούλιο 2012) έχει πραγματοποιηθεί ραγδαία αύξηση των μεμονωμένων επιθέσεων κατά αλλοδαπών ατόμων κυρίως στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ανάληψη ευθύνης από συγκεκριμένη οργάνωση.
Β’ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ:
Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου (MABH): Τα έτη 1984, 1991 και 1994, πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις τρομοκρατικού τύπου, όπως πραγματοποιούσε η 17 Νοέμβρη εκείνη την εποχή, κατά αλβανικών στόχων, σε Αλβανία και Ελλάδα. Η οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις έφερε το ίδιο όνομα (Μέτωπο Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου) με οργάνωση που έδρασε την δεκαετία του ’40. Δεν υπάρχουν όμως στοιχεία για υποτιθέμενη σύνδεση  με αυτή, καθώς υπάρχει μεγάλο χρονικό κενό και δεν έχουν υποστηριχθεί υποθέσεις για πιθανή επιβίωσή της, καθ’ όλο το διάστημα του καθεστώτος Ε. Χότζα στην Αλβανία.
«E.O 1821»: Πρόκειται για μια νέα οργάνωση που ακόμα δεν έχει καταστεί δυνατόν να εξακριβωθεί η πραγματική της ύπαρξη και η ο οποία έχει αναλάβει, με προκηρύξεις, την ευθύνη για δυο περιστατικά, ειδικότερα:
Την 21.18 ώρα της 02-06-2012 εστάλη κείμενο– email στην ηλεκτρονική  εφημερίδα «zougla.gr», σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση «Ε.Ο. 1821» αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον λαθρομεταναστών στους συρμούς του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (ΗΣΑΠ) χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής τόπος και χρόνος διάπραξης αυτών. Στο κείμενο γίνεται λόγος για το κλίμα ανασφάλειας των Ελλήνων Πολιτών, για την συγκάλυψη των αστυνομικών αρχών που όπως χαρακτηριστικά λέγεται «συνηγορούν στο έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος του ελληνικού λαού».
Την 26-06-2012 δημοσιεύτηκε κείμενο στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα «crimesonair.gr», σύμφωνα με το οποίο η οργάνωση «Ε.Ο. ΄΄1821΄΄» αναλαμβάνει την ευθύνη για την αφαίρεση δυο προτομών του Άρη ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ, στην Μεσούντα Άρτας και στην Καλοσκοπή Φωκίδας την 14-06-2012 και  την 15-06-2012 αντίστοιχα . Στο κείμενο αναφέρουν ότι η ερήμωση της ελληνικής υπαίθρου και το φαινόμενο της αστυφιλίας οφείλεται στην εγκληματική δράση του Άρη ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: