Δευτέρα

Στη Λαρισα δεν υπαρχει ΣΔΟΕ?Ποιος καλυπτει τον Πιτσουλη??Γιατι ο Διαμαντος και ο Αγοραστος εχουν κανει γαργαρα το Θεμα?

456.250,00 αρπαξε ο  Πιτσουλης και το «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη!!!!




Oι 398 ΜΚΟ που χρηματοδότησε ο Ρόντος


Μία λίστα με της Μη κυβερνητικές Οργανώσεις, συγκεκριμένα 398 που χρηματοδοτήθηκαν από το υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας, τη χρονική περίοδο όπου επικεφαλής ήταν ο Αλεξ Ρόντος έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το thepressproject.gr δημοσιεύει τη μακροσκελή λίστα με τις 398 ΜΚΟ, όπου αναφέρεται ποια ήταν τα ιδρυτικά μέλη και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι λειτουργίας των εν λόγω οργανώσεων. Παράλληλα αναγράφεται πόσα χρήματα έλαβαν από επιχορηγήσεις.

Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα στη συγκεκριμένη λίστα, η οποία είναι παλιότερη, σε καμία περίπτωση δεν αναγράφονται τα συνολικά ποσά που έχουν λάβει οι ΜΚΟ, αλλά τα ποσά που θα είχαν δοθεί έως τη συγκεκριμένη στιγμή που βγήκε αυτή η λίστα. Το άθροισμα πάντως των επιδοτήσεων ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.
Στη λιστα αυτη φιγουραρει ο κολητος του Αγοραστου  Πιτσουλης.Εμεια ακομα περιμενουμε απο το ΣΔΟΕ να μπουκαρει στα γραφεια του
 «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη!!!

Παλαιολογου 19 στη Λαρισα το Στρατηγειο των ΜΚΟ του Πιτσουλη !!!!!Φερτε πισω τα κλεμμενα!!!!!Δεν τα φαγαμε μαζι!!!!







Πιτσούλης Νικόλαος
Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος










Πέτρου Γιώργος
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. - Σύμβουλος Επιχειρήσεων





Ζάρκος Βασίλης
Μέλος Δ.Σ. - Σύμβουλος Marketing








Και σαν να μην του φτανουν τα χρηματα  που παντελονιαζε απο τις ΜΚΟ νοικιαζει και την ταρατσα στις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας!!!!



 
Αστερι ο Νικόλαος Πιτσούλης, δημιουργός της «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα», που φέρει αριθμό μητρώου 2, έχει έδρα τη Λάρισα και υποκατάστημα στην Αθήνα. Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ! Ενώ το 2005 διένειμε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα. Αν και μη Λαρισαιος   Πιτσούλης είναι ένας από τους πρώτους ιδρυτές ΚΕΚ στην Ελλάδα, που φέρει το όνομα «ΚΕΚ Δήμητρα». Είναι όμως και συντονιστής της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers καθώς είναι ο πρώτος Ελληνας επενδυτής που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της Citibank. Ο κ. Πιτσούλης μαζί με εκατοντάδες Λαρισαίους που φέρονται ότι έχασαν περί τα 200 εκατ. ευρώ από τη χρεοκοπημένη Lehman Brothers. Εντυπωσιακό βεβαίως το γεγονός ότι ένας... ανθρωπιστής που σπεύδει να βοηθήσει τους πτωχούς στη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ινδία επενδύει, ταυτόχρονα, στα «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers! 



Εμεις τελικα αναρωτιεμαστε πως τα καταφερνει με τοσα ποστα και σε τοσες ΜΚΟ!!!Αδιστακτος ο τυπος θελει να τα παιρνει απο παντου!!!

Εδω ειναι Προεδρος της 


Γεια σου ρε Σωτηρα Πιτσουλη !!!!!



Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού με διακριτικό τίτλο « anthropos . gr » αποτελεί την πρώτη ελληνική ανθρωπιστική πύλη στο διαδίκτυο, που στόχο έχει να προωθήσει τις σχέσεις μεταξύ των Ελληνικών ΜΚΟ και να παρέχει στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στους δημοσιογράφους και στους φορείς της πολιτείας & των δήμων που ενισχύουν τις εθελοντικές δράσεις έγκυρες πληροφορίες που σχετίζονται με τον εθελοντισμό και την ενίσχυση των δράσεων αυτού.



Με ολους και με ολα!!!


Στο πλαίσιο της ημερίδας, το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού “anthropos.gr” τίμησε τους δύο συμπολίτες μας οι οποίοι πρώτευσαν στην 3η Ηλεκτρονική Ψηφοφορία που διενήργησε με τίτλο «Προσωπικότητες της Χρονιάς 2007». Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν, ως «Ενεργό Πολίτης της Χρονιάς» ο Νικήτας Λιοναράκης (post mortum), συντονιστής και εμπνευστής της Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ στο Σύνταγμα και ως «Δημοσιογράφος της Χρονιάς», ο κ. Γιώργος Αυγερόπουλος, δημιουργός της σειράς ντοκιμαντέρ «Εξάντας».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο κ. Νικόλας Ραΐσης, μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ «Αρχέλων» και συντονιστής της «Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ στο Σύνταγμα» και ο κ. Νίκος Πιτσούλης, πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης του Εθελοντισμού «anthropos.gr».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης μέλη του Συντονιστικού της «Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ» ανέλυσαν το ρόλο και τις δράσεις της για την προώθηση και τη συνταγματική αναβάθμιση της Κοινωνίας των Πολιτών (ΚτΠ) στην Ελλάδα. Το πολιτικό στίγμα έδωσε ο κ. Άρις Συγγρός, Γενικός Διευθυντής της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς», ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό ξεκίνημα της Καμπάνιας, τόνισε τη σημασία της Συνταγματικής αναβάθμισης της ΚτΠ ως δίαυλο κατοχύρωσης και αναγνώρισης της θέσης των ΜΚΟ στο δημόσιο χώρο και πρόσθεσε, χαρακτηριστικά «Πετύχαμε να μας ακούσουν και να αποδεχτούν την ανάγκη θεσμικών αλλαγών». Η κα Ντίνα Καρύδη, οργανωτική Υπεύθυνη της Καμπάνιας των 800 ΜΚΟ, παρουσίασε την πορεία και τα αποτελέσματα του έργου της Καμπάνιας τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι δράσεις «στοχεύουν στην καλλιέργεια της ουσιαστικής συνεργασίας τόσο μεταξύ των ΜΚΟ όσο και στη σχέση τους με το Κράτος». Τέλος η κα Αρετή Παϊζάνου, Διευθύντρια της ΜΚΟ «Ακαδημία Πολιτών» παρέθεσε τα μελλοντικά σχέδια εκθέτοντας παράλληλα τις προκλήσεις που η ΚτΠ καλείται να αντιμετωπίσει. Συγκεκριμένα στάθηκε στην πρόταση δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου για την ΚτΠ υποστηριζόμενο από θεσμούς με κύρος όπως μια Ανεξάρτητη Αρχή, στον «ΑΠΟΠΛΟΥ» κείμενο αρχών, που δημιουργήθηκε μετά από πλατιά διαβούλευση των οργανώσεων της Καμπάνιας και το οποίο καθορίζει την ηθική αυτοδέσμευση των ΜΚΟ, στη σημασία των διαβουλεύσεων με κρατικούς φορείς καθώς και στη σημασία της σταθερής και διαρκούς συνεργασίας με τους εγχώριους και διεθνείς θεσμούς. Και οι τρεις ομιλητές στάθηκαν ιδιαίτερα στη σημασία της Καμπάνιας, ως ένα πρωτοφανή συνασπισμό των ΜΚΟ στη χώρα μας, εκθέτοντας παράλληλα τους προβληματισμούς και τους στόχους, που τίθενται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της Συνταγματικής Αναθεώρησης.



Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Νικόλας Ραΐσης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της διεύρυνσης του δημόσιου χώρου ο οποίος οφείλει να συμπεριλαμβάνει και την κοινωνία των πολιτών, στόχο στον οποίο είναι προσηλωμένη η Καμπάνια των ΜΚΟ για το Σύνταγμα.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε με την εισηγητική παρέμβαση του κ. Γιώργου Λ. Κόκκα, Συντονιστή της ΜΚΟ «Βήμα για Δημοκρατία Πολιτών», ο οποίος ανέλυσε τη σημασία της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών στην εφαρμογή των θεσμών άμεσης Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική ψηφοφορία ως χαρακτηριστικό παράδειγμα προώθησης της ενεργού συμμετοχής των πολιτών. Στη συνέχεια ο κ. Νίκος Πιτσούλης, παρουσίασε τη δράση του anthropos.gr και το θεσμό της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, που λειτουργεί για την ανάδειξη ατόμων, που προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο για την προώθηση του Εθελοντισμού και την ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών, εξαίροντας την ανιδιοτελή τους προσπάθεια, μέσω της δημόσιας προβολής και καταξίωσης της δράσης τους.

Ακολούθησε σε συγκινητικό κλίμα, η απονομή τιμητικής πλακέτας από τον κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, Αντιπρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας, στην κα Σεβαστή Λιοναράκη, η οποία αναφέρθηκε στο έργο του συζύγου της, ως ενεργού πολίτη. Η κα Βάσω Κόλλια, τ. Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς, απένειμε το βραβείο του «δημοσιογράφου της χρονιάς» στον κ. Γιώργο Αυγερόπουλο, ο οποίος στάθηκε στη σημασία της δράσης των εθελοντών παγκοσμίως, όπως ο ίδιος την έχει βιώσει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του «Εξάντα». 



Και επειδη στην Ελλαδα  εισαι οτι δηλωσεις καταφερνε με συνεντευξεις να καλυπτει τα παντα!!!

διαβαστε 




ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΟΥΛΗΣ



Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη (ΚΕ.Σ.Σ.Α.) «Δήμητρα» που είναι ένας μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός μιλάει στο “must” για την πλούσια δραστηριότητα του και για τις δράσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο. Κατάγεται από την Κρήτη, αλλά μεγάλωσε και ζει στη Λάρισα. Δραστήριος άνθρωπος από τότε που πρωτοξεκίνησε γι’ αυτό και η επαγγελματική του δραστηριότητα παρουσιάζει ενδιαφέρον.





 Συνέντευξη στον Φώτη Βακιρτζηδέλη

Πότε και πως ξεκινήσατε κ. Πιτσούλη;
-Η επαγγελματική μου δραστηριότητα ξεκίνησε τo 1987 όταν μαζί με μια ομάδα 3 νέων επιστημόνων, στήσαμε στη Λάρισα την πρώτη μας επιχείρηση. Με μεράκι, άρτια τεχνογνωσία και με το βλέμμα στραμμένο στις τεχνολογικές εξελίξεις, αυτή αναπτύχθηκε σταθερά και εξελίχθηκε σε ένα δυναμικό όμιλο εταιριών με παγκόσμια εμβέλεια. Σήμερα, ο όμιλος στον οποίο έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, συμβάλλει, μέσα από τους τομείς δράσης των επιμέρους εταιριών του, τόσο στην επαγγελματική κατάρτιση, στην έρευνα, στις τεχνολογικές καινοτομίες και στην ανάπτυξη διακρατικών συνεργασιών όσο και στη διαμόρφωση εκείνων των προϋποθέσεων που οδηγούν στη διαρκή ανάπτυξη της χώρας και στην ένταξη της στην ενωμένη Ευρώπη.


Πιο συγκεκριμένα; Με τι ακριβώς ασχολείται αυτή η εταιρία;
-Πρόκειται για έναν όμιλο επιχειρήσεων που αποτελείται από:
Tο Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ», που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης, με έδρα την Λάρισα και παραρτήματα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα.
Τη BEE GROUP που δραστηριοποιείται στο χώρο του internet, των νέων τεχνολογιών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και
Το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη (ΚΕ.Σ.Σ.Α.) «ΔΗΜΗΤΡΑ», το κοινωνικό πρόσωπο του ομίλου, που είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία υλοποιεί ανθρωπιστικές και αναπτυξιακές δράσεις σε Αφρική, Λατινική Αμερική, Βαλκάνια, Ινδία αλλά και σε πληθώρα άλλων χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου.




Όραμά του και βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του, εκτός της επιτυχημένης επιχειρηματικής του δράσης, αποτελεί η προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, η προστασία του περιβάλλοντος και η όσο το δυνατό γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση των λιγότερο προνομιούχων μελών της κοινωνίας στον οικονομικό και κοινωνικό ιστό. Εξάλλου, πιστεύω στο αξίωμα που λέει πως “η ιστορία έχει αποδείξει πώς μόνο η κοινωνική αλληλεγγύη και η αρωγή μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία και την ανάπτυξη μιας ευνομούμενης πολιτείας”.


Πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον εθελοντισμό;
-Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό και τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης – την εποχή των ραγδαίων εξελίξεων και αλλαγών που χαρακτηρίζεται από την αποδυνάμωση του θεσμού του κράτους ως μηχανισμού ελέγχου της οικονομίας, παροχής υπηρεσιών στις αποκλεισμένες κοινωνικά ομάδες και προστασίας & αναβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος-, ο ρόλος των ΜΚΟ ενισχύεται καθημερινά. Σε αυτή τη νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και προσδοκία, οι ΜΚΟ αποτελούν ενδεχομένως τους μόνους φάρους ελπίδας για ένα αύριο που θα χαρακτηρίζεται από αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η συμμετοχή σε μια ΜΚΟ έχει σαν αποτέλεσμα την προβολή μέσα από τη δουλειά σου και όχι από τον ίδιο σου τον εαυτό, όχι δηλαδή την προσωπική σου προβολή.


Και πως δένουν όλα αυτά με τις επιχειρήσεις σας;
-Ήδη από το 1990, το Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη  «ΔΗΜΗΤΡΑ», αποτελεί ένα κοινωνικό όχημα που παίρνοντας χρήματα από τα κέρδη των εταιριών του Ομίλου, κατασκεύαζε σχολεία στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. Ένα σχολείο κάθε χρόνο με όλη την υποδομή που απαιτείται. Αναμφισβήτητα, τα κόστη εκεί είναι πιο μικρά. Ωστόσο, είναι μια άλλη αντίληψη που έχει η εταιρία για το θέμα. Υπήρχε δηλαδή το μικρόβιο.
Ταξίδεψα σε περισσότερες από 30 χώρες, στη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Ιράκ, τη Σενεγάλη, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία, το Αφγανιστάν, το Λίβανο, το Εκουαδόρ, τη Δομινίκα, την Καραϊβική, τη Σερβία, τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Τουρκία, την Ουκρανία και φυσικά όχι για λόγους αναψυχής ή για τουρισμό αλλά για να οργανώσω και να υλοποιήσω πρωτοβουλίες υποστήριξης των συνανθρώπων μας στις χώρες αυτές που πλήττονταν από φυσικές καταστροφές η πολεμικές συρράξεις.


Δεν μου τα λέτε όλα όμως. Γνωρίζω και άλλες δράσεις σας αλλά και κάποιους τίτλους  στους οποίους δεν αναφερθήκατε.
-Ναι. Έχω διατελέσει ιδρυτικό μέλος και 5 χρόνια  Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης του Εθελοντισμού. Πρόκειται για μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση δεύτερης γενιάς, που σκοπό έχει την προώθηση του εθελοντισμού στην Ελλάδα και την ανάπτυξη της επικοινωνίας μεταξύ των μη κυβερνητικών οργανώσεων, των απλών πολιτών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όλων των φορέων που επιθυμούν να συμμετέχουν  ενεργά σε κοινωνικές και εθελοντικές δράσεις. . Μάλιστα, το 2007 βραβεύθηκα από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, για την συνεισφορά μου στον εθελοντισμό και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό.
Παράλληλα, έχω διατελέσει 3 χρόνια Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος και  2 χρόνια Αντιπρόεδρος. Εκλέχθηκα Πρόεδρος και αμέσως ανέλαβα  μια σειρά δράσεων για την προώθηση του εθελοντικού  στην Ελληνική Κοινωνία και την θεσμοθέτησή της. Μια σπουδαία δράση που έγινε επί της Προεδρίας μου και είναι σχετικά πρόσφατη ήταν η συγκέντρωση προσωπικών αντικειμένων επωνύμων ανθρώπων – καλλιτεχνών – ηθοποιών – πολιτικών – αθλητών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών- και η δημοπρασία τους. Ήταν μια ενέργεια – δράση που πήγε πολύ καλά και από οργανωτικής και από οικονομικής απόψεως. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σηματοδότησε μια νέα εποχή και μία νέα λογική αποδεικνύοντας ότι όταν σε κάτι συμμετέχουν όλες οι κοινωνικές δυνάμεις, όταν όλοι συνεργάζονται μεταξύ τους, παράγουν. Πιστεύω ακράδαντα πως “οι πολίτες οι πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Ας το κάνουμε ο καθένας μας σήμερα, χωρίς να περιμένουμε να το κάνουν πρώτα κάποιοι άλλοι”.


Ακούγονται πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά εσείς δεν κερδίσατε τίποτα;
Πολλά. Η ενασχόλησή μου αυτή μου έχει διδάξει πολλά πράγματα. Συνέβαλλε καταλυτικά στο να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στις ΜΚΟ. Πολιτικοί Αρχηγοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες και δημιούργησαν μοντέλα που δε δημιούργησαν ποτέ μέσω των κομμάτων που δραστηριοποιούνται. Μέσα από αυτή του τη δραστηριότητα, έκανα γνωριμίες υψηλού επιπέδου. Γνώρισα τη Lady Marx, το Sting, τους Abba.  Στον Αμαζόνιο ήμουν με τον Sting!  Άνθρωποι σπουδαίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και ήμουν και εγώ εκεί, μαζί τους. Από την ημέρα που αποφάσισα να ασχοληθώ θεώρησε ότι η Λάρισα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας. Έχουν έρθει στην πόλη πολύ σπουδαίοι άνθρωποι φιλοξενούμενοι του ΚΕ.Σ.Σ.Α. «Δήμητρα». Λίγα «κέρδη» είναι όλα αυτά;

Και ποιοι είναι οι νέοι στόχοι και τα επόμενα βήματα του Νίκου Πιτσούλη;
Νέοι στόχοι; Επόμενα βήματα; Στα σκαριά έχω να “παράγω”, να συμμετέχω σε δράσεις, σε πρωτοβουλίες, σε προγράμματα – δε σταματάω ποτέ να θέλω να βοηθήσω  για να αλλάξει ο τόπος. Πιστεύω στην δύναμη της ομάδας – στις συλλογικές δραστηριότητες. Δεν έχω προσωπικά σχέδια και φιλοδοξίες. Μου αρέσει να δημιουργώ γέφυρες, ώστε να δημιουργούνται πράγματα. Υπάρχει πρόταση για την Commission – ακόμη και να εμπλακώ με την πολιτική.
Με ενδιαφέρει μόνο να είμαι ένα κοινωνικό οικονομικό και πολιτικό ον και να συμμετέχω και ό,τι αυτό φέρει …είναι καλοδεχούμενο  - πάντα με προϋποθέσεις. Είμαι έτοιμος να προσφέρω.
Αντιπαθώ τους ανθρώπους που λένε πολλά και δεν κάνουν τίποτα. Τέτοιο ρόλο δεν πρόκειται να παίξω ποτέ στη ζωή του. Δεν αντέχω τους μεγάλους – μικρούς ανθρώπους που υπόσχονται πολλά και είναι κενοί. “Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο σχέδιο αυτό είναι φιλοδοξία και όχι προσφορά” λέει χαρακτηριστικά.
Θέλω ένα προφίλ κοινωνικό που να γυρίζει σε μένα και στα παιδιά μου.
Πολεμάω τη φθορά όταν χρειάζεται και προσπαθεί για τη δημιουργικότητα και την προσφορά για το κοινό καλό. Πάνω σε αυτά θα πατήσουν τα επόμενα βήματα μου.




 

Ο Δρούτσας ειχε  δηλώνει ότι η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ» έλαβε 2,3 εκατ. ευρώ ενώ ο επικεφαλής ότι επιχορηγήθηκε με 1 εκατ. ευρώ.
Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις «αμαρτωλές» χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγράφεται ασυμφωνία εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στα χρήματα που ισχυρίζεται ότι έδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών και σε εκείνα που εισέπραξαν οι επικεφαλείς των ΜΚΟ για το ανθρωπιστικό τους έργο.


Οι «Αποκαλύψεις» φέρνουν στην επιφάνεια άλλο ένα σκάνδαλο «χαμένων» 1.354.624,29 ευρώ, με τεράστιες οικονομικές και πολιτικές προεκτάσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλου για τα χρήματα που χορηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις την περίοδο που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν Υπουργός Εξωτερικών, η ΜΚΟ «ΚΕΣΣΑ Δήμητρα» έλαβε από το 1999 έως το 2003, 2.357.486 ευρώ. Ο κ. Νίκος Πιτσούλης, επικεφαλής της ΜΚΟ δηλώνει ότι έλαβε μέχρι το 2003, 1.002.861,71 ευρώ και ότι έχει στη διάθεσή του τα παραστατικά των χρημάτων που εισέπραξε, που προέρχονται από το λογιστήριο της ΜΚΟ. Ο κ. Πιτσούλης στην επιστολή του προς τον Γενικό Διευθυντή της ΥΔΑΣ κ. Αθανάσιο Θεοδωρακάκη επισημαίνει: «Στα στοιχεία αυτά αναφέρεται ότι η οργάνωσή μας ΚΕΣΣΑ Δήμητρα έλαβε από την ΥΔΑΣ, συνολικό ποσό ύψους 2.357.480 για την υλοποίηση ανθρωπιστικών αναπτυξιακών προγραμμάτων την περίοδο 1999-2003. Διατυπώσαμε ότι το ποσό αυτό είναι αναληθές και εσφαλμένο, μιας και σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που διατηρούμε στο λογιστήριο της οργάνωσής μας η συνολική χρηματοδότηση που λάβαμε από την ΥΔΑΣ για την υλοποίηση των προγραμμάτων την περίοδο 1999 – 2003, ανέρχεται στο ποσό των 1.002.861,71 ευρώ. Παρακαλούμε να επανεξετάσετε τα στοιχεία και να προχωρήσετε σε σχετική ανακοίνωση για την ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων με τα σωστά και ακριβή στοιχεία». Στο μεταξύ το κουβάρι της διαφάνειας των χρηματοδοτήσεων των ΜΚΟ έχει αναλάβει να ξεμπερδέψει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Γ. Σακελαρίου, καθώς ζητά έλεγχο σε όλες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, από το 1997.

Ολους στο κολπο!!!!Διαβαστε!!!

 http://www.ngofederation.gr/uplds/File/periodiko10-09.pdf






http://icorantis.files.wordpress.com/2010/01/cf80cf81ceb1cebacf84ceb9cebaceac63.doc


Αλλο παντελονιασμα !!!!


Που πληρωνατε βληματα Λαρισαιοι!!!


http://www.dreamsociety.gr/index.php




Έδρα της εταιρίας
Παλαιολόγου 19
T.K. 412 23
Λάρισα
Τηλ: 2410 554045
Fax: 2410 550333
Παράρτημα Αθήνας
Φερρών 16
T.K. 104 34
Αθήνα
Τηλ: 210 8838540
Fax: 210 8838592
Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Κωλέττη 24
T.K. 546 27
Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 547180
Fax: 2310 553156





Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παίζουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην προβολή και προώθηση του κοινωφελούς έργου των ΜΚΟ, καθώς τους δίνουν το «βήμα» για να προσεγγίσουν έναν μεγάλο αριθμό θεατών και αναγνωστών. Ως φορείς επικοινωνίας, τα ΜΜΕ όχι μόνο δημοσιοποιούν και παρουσιάζουν το έργο των ΜΚΟ, αλλά γίνονται φορείς επικοινωνίας με το κοινό και επηρεάζουν θετικά τη συμμετοχή του σε εθελοντικές δραστηριότητες, σε εκστρατείες ευαισθητοποίησης, αλλά και σε εκστρατείες εξεύρεσης πόρων (fundraising).

Επίσης ο εθελοντής αποτελεί ένα θετικό πρότυπο το οποίο πρέπει να αναδεχθεί από τα ΜΜΕ και να δημιουργήσει παράδειγμα προς μίμηση στη νεολαία και στο ευρύ κοινό.

Η Ελληνική Τηλεόραση οφείλει αλλά και μπορεί να είναι εκείνη που πρώτη θα έρθει κοντά στο έργο τους, θα αναδείξει όχι μόνο τη φιλοσοφία, το ρόλο και τη δράση τους αλλά θα εστιάσει τη ματιά της στην αναγκαιότητα της ύπαρξής τους στο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι του 21ου αιώνα.

Με την σειρά αυτή των ντοκιμαντέρ θα καταφέρουμε:

  • Να αναδείξουμε θετικά παραδείγματα που πραγματοποιούνται στην καθημερινά στο τόπο μας μέσω των ΜΚΟ και των εθελοντών. 
  • Να δώσουμε φωνή σε ομάδες πληθυσμού που μέχρι σήμερα ζουν στην σκιά της κοινωνίας 
  • Να αναδείξουμε προβλήματα αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν για αυτά. 
  • Να αναδείξουμε τις δυνατότητες που έχει ο κάθε πολίτης να συμμετάσχει στην επίλυση των προβλημάτων ως εθελοντής και ενεργός πολίτης και να πάψει να είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων. 
  • Την ανάδειξη καλών πρακτικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από άλλους φορείς
  • Την αύξηση της συμμετοχής όλης της κοινωνίας πολιτών, επιχειρήσεων, φορέων σε μια συγκροτημένη δράση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας μας

Η εταιρία Bee Group ΑΕ έχοντας ως στόχο την ανάδειξη της σημασίας και της συμβολής του ενεργού πολίτη, των τρόπων αύξησης της συμμετοχής όλης της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων, φορέων σε μια συγκροτημένη δράση για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της κοινωνίας μας, δημιούργησε μια σειρά από 8 ντοκιμαντέρ με τίτλο: Μια Κοινωνία…ένα όνειρο, τα οποία θα προβληθούν από την κρατική τηλεόραση και το κανάλι της ΕΤ1, στην πρώτη τηλεοπτική περίοδο από τις 20 Νοεμβρίου 2010 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011. Η προβολή τους θα γίνεται κάθε Σάββατο μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 15:45 έως τις 16:45.

Οι τίτλοι των ντοκιμαντέρ είναι οι ακόλουθοι: 

  1. «Ναρκωτικά: Μαζί Μπορούμε»: 20/11/2010
  2. «Η Φτώχια και εμείς»: 27/11/2010
  3. «Ο HIV και εμείς»: 04/12/2010
  4. «Κοινωνία και Διαφθορά»: 11/12/2010
  5. «Η προσφορά για την Τρίτη ηλικία»: 01/01/2011
  6. «Ελλάδα μια χώρα υγείας;»: 08/01/2011
  7. «Απαγορεύεται το κάπνισμα»: 15/01/2011
  8. «Καταπολεμώντας τη Βία κατά των Γυναικών»: 22/01/2011
Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από την πύλη «Μια κοινωνία… ένα όνειρο» www.dreamsociety.gr, στην οποία οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα ντοκιμαντέρ μετά την προβολή τους στην τηλεόραση, να τα σχολιάσουν και να τα αξιολογήσουν, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια ανοικτή συζήτηση.
Επίσης με τη χρήση των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook, δημιουργούμε νέα κανάλια επικοινωνίας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της αρχικής ιδέας.

Πιτσούλης Νικόλαος - Επιστημονικός Σύμβουλος


Ο Νίκος Πιτσούλης έχει να επιδείξει ιδιαίτερα πλούσιο έργο αναφορικά με την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Κοινωνία των Πολιτών και έχει πρωτοστατήσει στην υποστήριξη του εθελοντικού κινήματος στην Ελλάδα. Έχει υπάρξει ιδρυτικό μέλος πολλών συλλογικών πρωτοβουλιών και έχει διατελέσει:

  • 1991 - Σήμερα:  Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ανάπτυξη «ΔΗΜΗΤΡΑ».
  • 1998 - 05: Ιδρυτικό Μέλος του συλλόγου «ΙΦΙΤΟΣ» (Σύνδεσμος Πρωτοβουλίας για την Αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας). Στην περίοδο 1998-01 υπήρξε Πρόεδρος του συλλόγου.
  • 2001 - Σήμερα: Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής οργάνωσης European Center of Information and Expertise on Media, Diversity and Society, στην οποία συμμετέχουν οργανώσεις από τα κράτη μέλη της ΕΕ με σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των ΜΜΕ Μειονοτικών Ομάδων.

  • 2003 - 04: Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΕΜΚΟΕ) στην οποία συμμετέχουν 140 Ελληνικές ΜΚΟ.
  • 2004 - 05: Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΕΜΚΟΕ).
  • 2004 - 05: Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Επιτροπής ΜΚΟ για την Ανάπτυξη στην οποία συμμετέχουν 25 Ελληνικές ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην επείγουσα ανθρωπιστική και αναπτυξιακή βοήθεια.
  • 2000 - 09: Ιδρυτικό Μέλος και Πρόεδρος του Ελληνικού  Κέντρου Προώθησης του   Εθελοντισμού ANTHROPOS.GR.

Το 2007 απονεμήθηκε  το βραβείο εθελοντισμού  του Διαγωνισμού «Νησίδες Ποιότητας», για το εξαιρετικό και πρωτοποριακό εθελοντικό του έργο, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Κάρολο Παπούλια. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων είκοσι ετών  έχει υπάρξει υπεύθυνος για το σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός μεγάλου φάσματος εθελοντικών και ανθρωπιστικών δράσεων σε αναπτυσσόμενες χώρες (Αφρική, Λατινική Αμερική, Ασία, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια και χώρες Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπη Οι 181 ΜΚΟ για τις 55.000 προσλήψεις Και ενω εμεις φωναζουμε απο καιρο τα αλλα λαμογια οι βουλευται φωναξαν τον Πιτσουλη στη Βουλη για να δωσει τα φωτα του για τις ΜΚΟ!!!Μα καλα οι δικοι μας οι βουλευται εδω στη Λαρισα γιατι κανουν γαργαρα τον ΠΙΤΣΟΥΛΗ!!!?


Επιστολή για το θεσμικό πλαίσιο των ΜΚΟ




Επιστολή για το θεσμικό πλαίσιο των ΜΚΟ

Την ανάγκη ενιαίου θεσμικού πλαισίου που θα διέπει με διαφάνεια το καθεστώς λειτουργίας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και θα προσδιορίζει με σαφήνεια τα κριτήρια αξιολόγησης τους, διαπιστώνει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Μια ανάγκη που αναδείχθηκε και στην σημερινή συνεδρίαση της, στην οποία είχαν κληθεί εκπρόσωποι και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, του Εθελοντισμού και των ΜΚΟ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Επιτροπή να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων που θα καταθέσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με στόχο να υπάρξει καλύτερος συντονισμός των υπουργείων που επεξεργάζονται σχετικά νομοθετήματα, ώστε η αντιμετώπιση του θέματος να είναι ενιαία και όχι αποσπασματική, όπως και να ληφθεί υπόψη το σχετικό πόρισμα και οι προτάσεις της Επιτροπής.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θανάση Τσούρα ότι μόνο δύο υπουργεία, το Εξωτερικών και το Υγείας, καλύπτονται και λειτουργούν, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο ενώ όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν στον αέρα. «Αυτό σημαίνει και αδιαφάνεια και πελατειακές σχέσεις. Είναι ανάγκη από την πλευρά μας να προστατεύσουμε το δημόσιο χρήμα. Να καθορίσουμε πως πρέπει να είναι η διαδικασία επιλογής των ΜΚΟ και να υπάρχει ο έλεγχος τόσο της εφικτότητας της δράσης τους όσο και της αποτελεσματικότητας», συμπλήρωσε ο κ. Τσούρας.

Νωρίτερα εκπρόσωποι των ΜΚΟ συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο με διαφανείς κανόνες και κριτήρια σε ότι αφορά όχι μόνο το καθεστώς χρηματοδότησης τους αλλά και τον τρόπο αξιολόγησης των δράσεων τους.

Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς Σωτήρης Παπασπυρόπουλος πρότεινε, για να ενισχυθεί η διαφάνεια και η λογοδοσία, τη σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα βάζει κριτήρια και κανόνες στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ, ενώ η Βουλή θα έχει τη δυνατότητα αναίρεσης τους.

«Θα ήθελα το κράτος να είναι πιο αυστηρό στην αξιολόγηση των ΜΚΟ», σημείωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εθελοντισμού Μαρία Χατζηδάκη και Κατερίνα Γιαννακοπούλου.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου επεσήμανε την ανάγκη διαφάνειας και ελεγκτικών μηχανισμών. «Αν χρειάζονται αυστηρότεροι νόμοι είμαστε μαζί σας. Αρκεί να μην επηρεάσουν τη λειτουργία τους καθώς είναι τελείως ανύπαρκτη η κοινωνική περίθαλψη στην Ελλάδα», συμπλήρωσε.

«Τα εμπόδια είναι μέσα από το βαθύ κράτος των κομμάτων που δημιουργούν ισχυρούς διαμεσολαβητές που με «πλάτες» κόβουν -ράβουν στα μέτρα τους για αυτό και κατά 90% δεν συμμετέχει η κοινωνία πολιτών», σημείωσε ο Βασίλης Τακτικός, ενώ πρότεινε τη δημιουργία Επιμελητηρίου για την οργάνωση Μητρώου των ΜΚΟ και εποπτεία τους από το κράτος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και Ελληνικού Κέντρου Προώθησης του Εθελοντισμού Νίκος Πιτσούλης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δύο σημαντικές πρωτοβουλίες απαιτούνται, πιστοποίηση μέσα από ένα κεντρικό φορέα των ΜΚΟ και έλεγχος των δράσεων τους για να διαπιστωθεί τι ακριβώς αποτέλεσμα προσφέρουν σε πολιτιστικό ή κοινωνικό επίπεδο».

«Η εξαθλίωση στην Ελλάδα θα ήταν απίστευτη αν δεν λειτουργούσαν οι ΜΚΟ. Εμείς καλύπτουμε τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες που το κράτος δεν θέλει ή δεν μπορεί να τις καλύψει», σημείωσε ο Παναγιώτης Ζανής, εκπρόσωπος της ΜΚΟ για την Κοινωνία των Πολιτών που αριθμεί 110 οργανώσεις. Ταυτόχρονα, αφού αναγνώρισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο με ΜΚΟ που προσφέρουν πράγματι κοινωνικό έργο από αυτές που έχουν άλλους σκοπούς, συμπλήρωσε: «Είναι καιρός να αρχίσει να ξυπνάει η ελληνική κοινωνία. Να μην εμπιστεύεται τα μεγαλόστομα λόγια από τους πολιτικούς. Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στους Έλληνες. Πρέπει να πιστέψουν ότι είμαστε όλοι μαζί και να μην ανταγωνίζεται ο ένας τον άλλο ή να ζει σε βάρος των άλλων».

Καταγγελία για τέως βουλευτή που... αναιρέθηκε

"Κόκκινο", πάντως, άναψε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής όταν ο Βασίλης Τακτικός, εκπρόσωπος του δικτύου "Σύμπραξη ΜΚΟ", που, όπως είπε ο ίδιος, αριθμεί 180 οργανώσεις με περίπου 10.000 μέλη, υποστήριξε ότι τέως βουλευτής είχε εμπλακεί σε «off shore» (υπεράκτια) εταιρία, η οποία, με βιτρίνα ΜΚΟ, είχε πάρει μέσα σε μια 10ετία 10 εκατ. ευρώ. Τόσο ο πρόεδρος της Επιτροπής όσο και τα υπόλοιπα μέλη αντέδρασαν έντονα στην επιμονή του κ. Τακτικού να μην πει το όνομα.

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πρόεδρος Επιτροπής: «Έχετε υποχρέωση να πείτε ποιος τέως βουλευτής είναι. Και αν δεν είναι έτσι ξέρει αυτός πώς να υπερασπιστεί τον εαυτό του...».

Βασίλης Τακτικός: «Υπήρξαν δημοσιεύματα για το θέμα... Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα για πολιτικούς...»

Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ): «Αν γνωρίζετε, οφείλετε να πάτε στον εισαγγελέα. Αυτά είναι τίτλοι για αυτούς που θέλουν να διασύρουν το πολιτικό σύστημα...Για αυτό έχουμε βουλιάξει...».

Εμμανουήλ Μπετενιώτης (ΠΑΣΟΚ): «Η καταγγελία είναι πολύ βαριά. Η Επιτροπή μας δεν μπορεί να αφήσει οποιαδήποτε αδιαφάνεια να υπάρχει στον αέρα. Είστε υποχρεωμένος να αναφερθείτε ονομαστικά. Διαφορετικά είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε αλλού....»

Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ): «Δεν μπορείτε να φύγετε από εδώ, αν δεν πείτε το όνομα...»

Θανάσης Τσούρας (ΠΑΣΟΚ): «Μίλησε για εταιρία και βουλευτή. Ή θα πει το όνομα ή θα στείλουμε τα πρακτικά στον εισαγγελέα».

Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: «Είναι αυτονόητο ότι τα πρακτικά θα πάνε στον εισαγγελέα. Και εκεί είστε υποχρεωμένος να το πείτε...»

Απόστολος Κακλαμάνης: «Είμαστε 300 στη Βουλή και λασπολογούμε μεταξύ μας γιατί κάποιοι... «Τακτικοί» λένε ασύστολα ότι ακούνε. Πρέπει να πείτε το όνομα για να τον διώξουμε με κλωτσιές. Αλλιώτικα παίζετε το ρόλο αυτών που θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σύστημα...».

Το θέμα έληξε όταν ο κ. Τακτικός αναγνώρισε ότι έκανε λάθος, ζήτησε συγνώμη και διευκρίνισε: «Είχα στο μυαλό μου την υπόθεση Ζαχόπουλου. Έγινε ο έλεγχος, η υπόθεση πήγε στη δικαιοσύνη και τίποτα επιλήψιμο δεν βρέθηκε...».


Δείτε τη λίστα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: