Δευτέρα

Πρωτοφανης λεηλασια χρηματων των Ελληνων Φoρολογουμενων!!!!Σιωπουν υποπτα οι Αρχες της Λαρισας σαν να τους ειχε αγορασει ολους !!!!Τσιμουδια ο Αγοραστος και ο νεοσωτηρας- τ αντιστασιακος και προστατης των λαθραιων Διαμαντος!!!!!

Φίλος του George και του... Sting ο «Mr ΜΚΟ» από τη Λάρισα


Δεν θα είναι ακέραιη η ανθρωπιά σου εάν δεν σκέφτεσαι και τον εαυτό σου». Η φράση αυτή του Βούδα αποτέλεσε το χρυσό κανόνα για την πορεία και την άνοδο του Νίκου Πιτσούλη, του επιχειρηματία με τη βαθιά ανθρωπιστική συνείδηση. Ο ευφυής επιχειρηματίας ίδρυσε μια ΜΚΟ που λάμβανε διυπουργικές χρηματοδοτήσεις, δημιούργησε μια εταιρεία παραγωγής που εκτελεί χρέη συμβούλου στην ΕΡΤ3, γυρίζει ντοκιμαντέρ για την ΕΤ1, «έχτισε» την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και αγόρασε «τοξικά» ομόλογα της Lehman Brothers αξίας 250.000 ευρώ. Αφού προηγουμένως, όπως αποκάλυψαν οι «Α», εισέπραξε -για ανθρωπιστικές... μελέτες- 2,3 εκατ ευρώ από το ΥΠΕΞ, τη μερίδα του λέοντος επί θητείας του σημερινού πρωθυπουργού. Ολα αυτά, δε, μετά την έρευνα που διέταξε η εισαγγελία για το χορό εκατομμυρίων με τις αδιαφανείς επιχορηγήσεις των ΜΚΟ όπως αποκάλυψαν οι «Α» με ρεπορτάζ στο φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο 50χρονος Κρητικός, που γεννήθηκε στα Ανώγεια, έβλεπε... μπροστά και ψηλά, γι' αυτό και άφησε τη γενέτειρά του και εγκαταστάθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 στη Λάρισα. Το 1987 άνοιξε τα επιχειρηματικά του φτερά μαζί με άλλους δύο φίλους και συνοδοιπόρους, λαμβάνοντας τα πρώτα χρήματα για προγράμματα κατάρτισης από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς.
Δύο χρόνια μετά ίδρυσε ένα από τα πρώτα ΚΕΚ στην Ελλάδα, το Κέντρο Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ», ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης, με έδρα τη Λάρισα και παραρτήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στις Βρυξέλλες. Από το 1990 μέχρι και σήμερα, η «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 40 έργα Κοινοτικών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών.
Στους επιχειρηματικούς κύκλους της Λάρισας, ο κ. Πιτσούλης είναι γνωστός με το όνομα «πράσινος Νίκος», καθώς είναι γνωστή η φιλία του με την οικογένεια Παπανδρέου, κάτι που ο ίδιος δεν αρνείται, αντιθέτως το διατυμπανίζει. Η γνωριμία του με τον Αντρίκο Παπανδρέου και το κοινό όραμα για τον εθελοντισμό στάθηκε εφαλτήριο για τις επιχειρηματικές και ανθρωπιστικές του δραστηριότητες, που είχαν πάντα παράλληλους δρόμους.
«Με ενδιαφέρει μόνο να είμαι ένα κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ον και να συμμετέχω στα κοινά, και ό,τι αυτό φέρει... είναι καλοδεχούμενο - πάντα με προϋποθέσεις» λέει.
Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του σε περιοδικό της Λάρισας, «η ενασχόλησή μου αυτή (με τις ΜΚΟ) μου έχει διδάξει πολλά πράγματα. Συνέβαλε καταλυτικά στο να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και στις ΜΚΟ. Πολιτικοί αρχηγοί συμμετείχαν σε δραστηριότητες και δημιούργησαν μοντέλα άσχετα με τα κόμματα που δραστηριοποιούνται. Μέσα από αυτή μου τη δραστηριότητα, έκανα γνωριμίες υψηλού επιπέδου. Γνώρισα τη Lady Marx, τον Sting, τους Abba. Στον Αμαζόνιο ήμουν με τον Sting! Ανθρωποι σπουδαίοι ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και ήμουν και εγώ εκεί, μαζί τους».
Πρωτοπόρος, ο Νίκος Πιτσούλης αφουγκράσθηκε το κενό των οργανώσεων όπου θα συντόνιζαν τους εθελοντές που επιθυμούσαν να προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο. Το 1991 ίδρυσε μια «golden» MKO, την ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (με αριθμό μητρώου 2), που εισέπραξε εκατομμύρια ευρώ από το Υπουργείο Εξωτερικών για τα αναπτυξιακά έργα στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική, τα Βαλκάνια, την Ινδία αλλά και σε πληθώρα άλλων χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου. Την περίοδο 1999 – 2003 έλαβε συνολικά 2.357.486 ευρώ, ενώ το 2005 διένειμε μεγάλο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας του ελληνικού λαού που συγκέντρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών για τα θύματα του τσουνάμι που έπληξε τη Σρι Λάνκα. Μάλιστα, στο Λεύκωμα που είχε εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών για τη δράση των ΜΚΟ την περίοδο 2005 – 2006, ο κ. Στυλιανίδης εξέφραζε τις ευχαριστίες του προς την ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Στην ιστοσελίδα της πάντως, η εν λόγω ΜΚΟ υπογραμμίζει ότι για τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας που συλλέχθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στα θύματα του τσουνάμι στη Σρι Λάνκα, δαπανήθηκαν 37.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ). Για το πολυσχιδές ανθρωπιστικό της έργο η ΜΚΟ αντλούσε χρήματα και από άλλα υπουργεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
• Σε 12 μήνες, το 2007 & 2008 έλαβε 90.000 ευρώ από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσει μαθητές της Λάρισας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων για την έλλειψη νερού στις αναπτυσσόμενες και ανεπτυγμένες χώρες.
• Από το ίδιο υπουργείο έλαβε για το ίδιο χρονικό διάστημα 30.000 ευρώ προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τις ανθρωπιστικές και τις αναπτυξιακές κρίσεις που πλήττουν τον πλανήτη μας.
• To 2007 χρηματοδοτήθηκε με 28.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για την «Εικαστική Πόλη με ποδήλατο», μια έκθεση γλυπτικής στη Λάρισα, με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως του πλέον οικολογικού μέσου.
• Την περίοδο 2002 - 2005 έλαβε 51.125 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euromed Heritage» της Υπηρεσίας Europeaid, που είχε στόχο τη διατήρηση και προβολή της λαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσογείου.
• Το 2005 προσέφερε 2.500 ευρώ ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμοπαθείς του Πακιστάν. Τα χρήματα συγκέντρωσε η οργάνωση από ιδιώτες.
Η ανθρωπιστική δραστηριότητα του Νίκου Πιτσούλη δεν σταματά εκεί. Εχει διατελέσει ιδρυτικό μέλος και επί 5 χρόνια πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Προώθησης του Εθελοντισμού, όπου βραβεύθηκε το 2007 από τον Κάρολο Παπούλια για την προσφορά του. Επίσης, έχει διατελέσει 3 χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος.
Η ευαισθητοποίησή του στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως «εξομολογήθηκε», ήταν εκείνη που τον ώθησε να διεκδικήσει και τα 250.000 ευρώ που έχασε από την αγορά των «τοξικών» ομολόγων της αμερικανικής τράπεζας Lehman Brothers. Ηταν μάλιστα ο συντονιστής της Ενωσης Πολιτών Κατόχων Τίτλων της Lehman Brothers και ο πρώτος που κατέθεσε αγωγή εναντίον της τράπεζας, διεκδικώντας τα χρήματα που έχασε.

Τα ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ και το deal με την ΕΡΤ3
Η ναυαρχίδα του επιχειρηματικού ομίλου του κ. Πιτσούλη είναι η Bee Group ΑΕ, που δραστηριοποιείται στο χώρο του internet, των νέων τεχνολογιών και της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών. Μαζί με την ΚΕΣΣΑ ΔΗΜΗΤΡΑ και τη ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ στεγάζονται στο γυάλινο πύργο της οδού Παλαιολόγου 19 στη Λάρισα. Στους... διάσημους πελάτες της Βee περιλαμβάνεται η ΕΤ1, που ανέλαβε (στις 20 Οκτωβρίου 2010) για λογαριασμό της την παραγωγή μιας σειράς ντοκιμαντέρ κοινωνικού περιεχομένου με τίτλο «Μία κοινωνία... ένα όνειρο». Η σειρά αποτελείται από 8 επεισόδια και προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 15.45. Το κόστος της σειράς ανέρχεται σε 152.803,28 ευρώ συν ΦΠΑ. Ενώ το κόστος κάθε επεισοδίου της σειράς είναι 17.721,41 ευρώ συν το ΦΠΑ. Στα ντοκιμαντέρ ο κ. Πιτσούλης δεν είναι μόνο ο παραγωγός. Επίσης, έχει αναλάβει να γράψει το σενάριο και εκτελεί χρέη επιστημονικού συμβούλου.
Η ίδια εταιρεία παρέχει και τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες και στην ΕΡΤ3. Με έργο που ανέλαβε στις 30 Αυγούστου 2010, προχώρησε τη σύνταξη μελέτης ωρίμανσης για τη διοργάνωση Διεθνούς Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Τηλεόρασης στη Θεσσαλονίκη, από την ΕΡΤ3. Η εταιρεία ανέλαβε επίσης να υποστηρίξει την ΕΡΤ3 σε ένα σύνολο γραφειοκρατικών διαδικασιών που περιλαμβάνουν την εισήγηση του τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων προς τη Διοικούσα Επιτροπή και την εισήγηση της ΕΡΤ3 προς το Υπουργείο Πολιτισμού. Ανέλαβε, επίσης, τη σύνταξη και την κατάθεση τεχνικού δελτίου έως την καταληκτική ημερομηνία της προκήρυξης.
Η ενασχόληση με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς κρατά χρόνια, αφού, εκτός από τα προγράμματα που αναλάμβανε από τη δεκαετία του '90, ανέλαβε στις 10 Δεκεμβρίου 2010 το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός website. Πρόκειται για το www.neageniavoice.gr που αποτελεί στην πράξη ένα ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό portal. Το 2004 είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα για τη «Γέφυρα Συνεργασίας των ΜΚΟ», επίσης για λογαριασμό της ΓΓΝΓ. Εχει αναπτύξει, μεταξύ άλλων, το δικτυακό τόπο Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το website του διεθνούς συνεδρίου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων γυναικών και παιδιών του Πακιστάν, το portal για την ενημέρωση και συνεργασία των πακιστανικών ΜΚΟ και την ιστοσελίδα για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου. Επίσης, στις 10 Ιανουαρίου 2011 η Bee ανέλαβε τη δημιουργία του video παρουσίασης της τελετής αποφοίτησης 2010 του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. Το έργο του Αγωγού Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη μπορεί να ναυάγησε, όμως «πέρασε» μέσα από την Βee. H εταιρεία στις 2 Μαΐου 2010 ολοκλήρωσε τις συμβουλευτικές της υπηρεσίες στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Εβρου (ΑΝΕΕ ΑΕ), που αφορούσαν τη σύνταξη ολοκληρωμένης έκθεσης καταγραφής πεπραγμένων και ενεργειών της Επιτροπής Ν. Εβρου για το έργο «Αγωγός πετρελαίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη» και την κατάρτιση οικονομικού απολογισμού της ΑΝΕΕ ΑΕ.
Πολυπράγμων, ο επιχειρηματίας «φλερτάρει» και με τη δημοσιογραφία. Στο περιοδικό «Χτίζοντας Γέφυρες», που εξέδιδε το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης Εθελοντισμού «anthropos.gr, ήταν ένας από τους συνεργάτες, ενώ σε ορισμένα ρεπορτάζ υπέγραφε την έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: