Κυριακή

ΤΙ ΠΑΛΕΎΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΊΣΑΙ ΑΡΗ….Ο ΚΌΣΜΟΣ ΘΈΛΕΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΎΣ ΤΟΥ.!!!!!Κλείνει η.. χαλυβουργική, ευημερούν τα… Lidl




Φιλε Αρη
Στο ίδιο έργο… θεατές χρόνια τώρα. Ξεκίνησε από την διαβόητη δεξιοπασοκική αποβιομηχανοποίηση της χώρας με το κλείσιμο των Εσκιμο, Πιτσος  Πειραικης – Πατραϊκής, και άλλων μεγάλων μικρών εργοστασίων, με χιλιάδες εργαζόμενους. Να σκεφτούμε ότι η Ελλάδα για κάποια χρόνια είχε και…αυτοκινητοβιομηχανία. Εκτός από την Nissan του Βόλου υπήρχε η ΝΑΜΚΟ και βέβαια η ΕΛΒΟ.Ήρθαν τα εναπομείναντα ναυπηγεία, Λαρκο, Ελβο κ.α και τώρα μπαίνει η μεγάλη ταφόπλακα της Χαλυβουργικής. Τα οδικά δίκτυα χάνονται και πηγαίνουν κατ' ευθείαν στις τράπεζες των τοκογλύφων. Τον ΟΤΕ τον "τρώει" η Deutsche Telekom των τοκογλύφων. Τον ΟΣΕ θα τον "φάει" η Deutsche Bahn των ίδιων τοκογλύφων. Το Αεροδρόμιο Αθηνών το έχει "φαει" η Hochtief. Η αγορά χάνεται και πηγαίνει κατ" ευθείαν στα γερμανικά μονοπώλια....Στα Lidl, στα Aldy, στα Praktiker, στα Saturn ή στα Media Markt. Την ώρα που χάνονται τα αεροδρόμια, τα λιμάνια και οι μαρίνες, θα ονειρεύεται ο λαός μελλοντικά έσοδα από τα …παραχωρημένα πετρέλαια για αποπληρωμή δανείων, τα οποία απειλούν μισθούς και συντάξεις. Ογδόντα μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, που κινούνται στο χώρο της χαλυβουργίας, της υαλουργίας, της κλωστοϋφαντουργίας, του τσιμέντου και του αλουμινίου ετοιμάζονται να χτυπήσουν «κανόνι», ακολουθώντας την πορεία της Χαλυβουργικής. Και όμως η κυβέρνηση έχει το θράσος να μιλάει για «success story» και για ανάπτυξη σε μία χώρα που βιώνει συνθήκες Κατοχής. Στο ερώτημα τι συνέβη με τη Χαλυβουργική οι γερμανοτσολιαδες λένε «Ελπίζουμε η τρόικα να πήρε το μήνυμα». Παραδέχονται δηλαδή πώς δεν κυβερνούν, απλά εκτελούν τις εντολές των εκπροσώπων των δανειστών, σαν καλοί υπάλληλοι. Οι ίδιοι οι Ευρωβουλευτές παραδέχονται η τρόικα στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες των μνημονίων λειτούργησε ως «χασάπης» και όχι ως «χειρούργος» για να γλυτώσει τον ασθενή. Τι θέλουν οι δανειστές; Να τελειώσουν μία και καλή με την ελληνική βιομηχανία για να μπορέσουν με δικές τους επιχειρήσεις να μπουν στην Ελλάδα και να ελέγξουν τα πάντα. Ότι δεν κατάφεραν πόλεμοι, να κλείσουν δηλαδή μεγάλες επιχειρήσεις, το καταφέρουν τώρα με τον «οικονομικό στραγγαλισμό» και τις τεράστιες αυξήσεις στην ενέργεια λόγω επιβολής φόρων.

Αυτό έκανε η τρόικα και με τις αμυντικές βιομηχανίες. Ήθελε να τις κλείσει οριστικά και επί της ουσίας το πέτυχε προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην μπορούν να κατασκευάσουν ούτε σφαίρες για το τυφέκια των Ελλήνων στρατιωτών.

«Καραδοκούν» εταιρείες από τη Γερμανία προκειμένου να πάρουν τις δουλειές ζητώντας «χρυσάφι». Όπως έκαναν τόσα χρόνια «λαδώνοντας» για να πουλήσουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες όπλα. Κι αυτό γίνεται σε πολλούς άλλους τομείς αναγκάζοντας εταιρείες κολοσσούς να μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό για να επιβιώσουν, απολύοντας σωρηδόν κόσμο, βάζοντας «λουκέτα»…

Το κόστος λειτουργίας τους έχει εκτοξευτεί. Η ηλεκτρική ενέργεια έχει φτάσει στα ύψη, όπως και η χρήση φυσικού αερίου με τους απανωτούς φόρους που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση με εντολή τρόικας. Την ίδια στιγμή, η εγχώρια κατανάλωση είναι ανύπαρκτη και οι εξαγωγές ελάχιστες.

Πώς να είναι ανταγωνιστική μία επιχείρηση και να προχωρήσει σε εξαγωγές όταν η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, το βιομηχανικό ρεύμα, υπερφορολογείται, με αποτέλεσμα οι τιμές να διαμορφώνονται στα 77 ευρώ η μεγαβατώρα, έναντι 30-35 ευρώ η μεγαβατώρα στην Ιταλία, 35-40 ευρώ στη Γερμανία, 40-46 ευρώ στη Γαλλία και 46 ευρώ στη Βουλγαρία.

Πίσω από τις επιχειρήσεις αυτές κρύβονται χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες αν τελικώς χτυπήσουν «κανόνι» θα βρεθούν στην ανεργία, η οποία έχει ξεπεράσει, επισήμως, το 28%.

Αυτό είναι το success story του κ. Σαμαρά και του κ. Στουρνάρα που βλέπουν να έρχεται η ανάπτυξη όταν η μία επιχείρηση μετά την άλλη κλείνουν και οι Έλληνες δεν έχουν να φάνε.


Την στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά σήμερα ο ανεκδιήγητος  υπουργός υποΑνάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.. εγκαινίασε το νέο κέντρο διανομής της εταιρείας Lidl Hellas στα Καλύβια Αττικής. που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και αποτελεί μαζί με το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης, μιαν επένδυση ύψους 130 εκ. ευρώ που θα δημιουργήσει 250 νέες ωρομίσθιες θέσεις σκλαβιάς. Η κυβέρνηση του παλεύει να μείνει στην εξουσία για να τελειώσει μία και καλή με την Ελλάδα, διαλύοντας τη βιομηχανία, όποια έχει απομείνει, τον πρωτογενή τομέα, το Δημόσιο τομέα και να μπορούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν τους αποικιακούς τους όρους.
Πλασάρισαν οι προδότες μέσω των αργυρώνητων Μ.Μ.Ε  ωραία το….. Τεμπέληδες είναι οι Έλληνες, άρα πρέπει να μπουμε στο ΔΝΤ ...Πρέπει να μπούμε σε πρόγραμμα "βοήθειας". Τι βοήθεια; Εφόσον προηγουμένως με το αιφνιδιαστικό ξεπούλημα των ομολόγων και τις "βρισιές" —και άρα με τεχνητό τρόπο— φτάνουν τον δανεισμό της Ελλάδας στο 7%, την βάζουν τελικά σε "σωτήριο" πρόγραμμα με 5%. Άρα; Άρα, η Γερμανία, η οποία δανείζεται σταθερά με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο, μπορεί να βγάζει δισεκατομμύρια σε τόκους από τη "βοήθειά" της. Δανείζεται με μηδέν και δανείζει με 5% ...Μονά-ζυγά κερδίζει. Όσα χρήματα δανείζεται η Ελλάδα με αυτοκτονικές υποθήκες, τόσα χρήματα "αυγατίζουν" για τη Γερμανία.
Το επόμενο βήμα είναι η κατασχέσεις τους τραπεζικούς λογαριασμούς. Το έχουν πει με κάθε τρόπο οι Ευρωπαίοι Κομισάριοι και η απώλεια της όποιας εναπομένουσας ιδιοκτησίας .

Γιαννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: