Τετάρτη

Εκπτωτος ο Αγοραστος απο το αξιωμα του Περιφερειαρχη !!!! Σε «ρινγκ» … μετατρέπεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας
agorastos_alexopoulos_2_1
Αναβιωνει η Άγρια κόντρα που ειχει ξεσπάσει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας λίγους μόνο μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, μετά τη μήνυση που ειχε κατέθεσε ο τ.  Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δημήτρης Αλεξόπουλος, κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού για παράβαση καθήκοντος. Ο Περιφερειάρχης, κατηγορείται από τον κ. Αλεξόπουλο, ότι «αποψίλωσε» αρμοδιότητες του «παρά τω νόμω», κάτι που τον οδήγησε πλέον στις δικαστικές αίθουσες…
Μιλώντας ο κος Αλεξόπουλος στο «Ράδιο Ένα 102,5», εμφανίστηκε σίγουρος, πως η μήνυσή του ενάντια στον κο Αγοραστό θα «πιάσει τόπο» και θα δικαιωθεί.
« Εγώ έχω αποκατασταθεί στη συνείδηση των Βολιωτών και του νομού. Αντίθετα, ο κος Αγοραστός, το μόνο που ξέρει να κάνει, είναι να βγαίνει στις τηλεοράσεις και να λέει ότι έχουμε κονδύλια, ότι ξεκίνησαν έργα, ενώ από την άλλη πλευρά, δεν έχει καταφέρει να λύσει ούτε το πρόβλημα της ΚΕΚΑΝΕΜ, δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε το χιονοδρομικό και στη συνείδηση των Βολιωτών, έχει καταγραφεί ως, ό,τι χειρότερο έχει περάσει από την περιοχή μας. Αυτό θέλω να καταδείξω, αυτό θέλω να αποδείξω και από εκεί και πέρα, έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία θα αποφανθεί και πιστεύω ότι κατά 99% θα δικαιωθώ», ανέφερε ο κος Αλεξόπουλος.
Σαλτιμπάγκος της πολιτικής
 

«Πολιτική χροιά» στη μήνυση του Δημήτρη Αλεξόπουλου, δίνει το γεγονός, ότι εάν αυτή γίνει αποδεκτή από τη δικαιοσύνη, ο Κώστας Αγοραστός, κινδυνεύει να χάσει το αξιωμα του ως Περιφερειαρχης Θεσσαλιας .
Σε αυτό το ενδεχόμενο, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας απαντά με «αδιαφορία», τονίζοντας ότι μόνη του στόχευση, είναι ο εαυτός του και το όνομά του, καθώς και η «αφύπνιση των περίεργων τύπων της Ρηγίλλης και της Συγγρού».
«Παιχνίδια ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Πάνο Σκοτινιώτη»
«Ίσως να’ ναι καλύτερα έτσι, μπας και αφυπνιστούν οι «περίεργοι τύποι» εκεί κάτω στη Ρηγίλλης και τη Συγγρού γιατί δεν έχουν ιδέα του τι γίνεται στην περιφέρεια.  Είναι «Σαλτιμπάγκος» της πολιτικής. Δεν έχει κάτι που να τον διακρίνει για το ήθος και τις αρχές ενός πολιτικού άνδρα που κατέχει μια τέτοια θέση», δήλωσε ο κος Αλεξόπουλος.

Μάλιστα, αναφορικά με την αιτία που έκανε τον Κώστα Αγοραστό να του αφαιρέσει μια σειρά αρμοδιοτήτων, ο κος Αλεξόπουλος τόνισε ότι είναι «καθαρός» και πως όλα όσα συμβαίνουν, είναι παιχνίδια ανάμεσα στον Περιφερειάρχη και τον Πάνο Σκοτινιώτη, τοτε δήμαρχο του Βόλου.
«Η μήνυση είναι μόνο η αρχή»
 

«Όλοι έχουν πέσει στην παγίδα που έστησε εσκεμμένα ο Αγοραστός. Δεν πιάστηκα με τη γίδα στον ώμο, δεν είμαι ο Τομπούλογλου. Αυτό που συνέβη, είναι δημιούργημα του Πάνου Σκοτινιώτη και του Κώστα Αγοραστού. Εγώ θα εξαντλήσω όλα τα νόμιμα μέσα.Ειχα στείλει επιστολή μορατόριουμ στον κο Αγοραστό, την οποία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του», δήλωσε ο κος Αλεξόπουλος, τονίζοντας ωστόσο, ότι η μήνυση που κατέθεσε κατά του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, είναι μόνο η αρχή.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ ενάντια στον Κ. Αγοραστό και για το ζήτημα της ΚΕΚΑΝΕΜ, όπου προεκλογικά «το παρουσίαζε ως αιχμή του δόρατος», ενώ μετεκλογικά έπαψε να ασχολείται, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για χρόνια.

Η ιστορία

Παράλληλα, τόνισε, ότι ο κος Αλεξόπουλος, προέβη σε κινήσεις που είναι «αντίθετες στην πολιτική του ηθική και φιλοσοφία».
Για την ιστορία, ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, υπήρξε δήμαρχος Αρτέμιδος. Όταν ο εν λόγω δήμος αφομοιώθηκε μέσω Καλλικράτη από τον Δήμο Βόλου, ζήτησε 450.000 ευρώ από τον δήμο Βόλου, για το νερό που παρείχε στον πρώην Δήμο Αρτέμιδος, γεγονός που τον κατέστησε «αφερέγγυο» στα μάτια του Περιφερειάρχη, ο οποίος προέβη σε αφαίρεση μιας σειρά αρμοδιοτήτων του κ. Αλεξόπουλου.

«Ζήτησα από τον Δημήτρη Αλεξόπουλο να παραιτηθεί της αγωγής που κατέθεσε κατά του δήμου Βόλου κι εκείνος ζήτησε επίσπευση της εκδίκασης της αγωγής. Αυτό που κάνει τώρα, έχει πολιτική σκοπιμότητα, αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την υποψηφιότητά μου, γιατί δεν υπάρχει καμία παράβαση», τόνισε ο κος Αγοραστός. Επιπλέον, αναφορικά με το ζήτημα της ΚΕΚΑΝΕΜ, ξεκαθάρισε, ότι το είχε αναθέσει στον Δημήτρη Αλεξόπουλο, ο οποίος ωστόσο, δεν ασχολήθηκε.
Η απωλεια αξιωματος Περιφερειαρχη εχει πρηγουμενο .  Να υπενθυμισουμε οτι το 2009 ο  Παναγιωτης Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας μείωσης σε 5.000 ευρώ προστίμων ύψους 89.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος νόθευε το εμπόρευμα του. Καταδικάστηκε πρωτοδίκως το Φεβρουάριο του 2009 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή. Η υπόθεση οδηγήθηκε στο εφετείο και μετά από τέσσερις αναβολές  το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο στις 7 Απριλίου 2011 με την ίδια ποινή.Ο Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση του Άρειου Πάγου, που ανακοινώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012, έκρινε πλήρως αιτιολογημένη τη νέα απόφαση και οριστικοποίησε την καταδίκη και την ποινή του Ψωμιάδη. Και επίσημα στις 3 Ιανουαρίου 2013 εκδιώχθηκε απ'το αξίωμα του περιφερειάρχη, ενώ οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του ξεκίνησαν άμεσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: