Δευτέρα

24 Ιουλίου 1974 -2014.. Ο ευτελισμός της Δημοκρατίας και ο εκμαυλισμός του λαού ..
 


   «  Η Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από την στρατευμένη άγνοια ..

Η Αλήθεια πρέπει να επαναλαμβάνεται σταθερά, γιατί το Λάθος κηρύσσεται καθημερινά και όχι μονο απο λίγους αλλά από τους πολλούς. Στον τύπο στις εγκυκλοπαίδειες, στα Σχολεία στα Πανεπιστήμια. Παντού το Λάθος ασκεί τη εξουσία του, ευτυχισμένο και άνετο γνωρίζοντας ότι έχει την πλειοψηφία  με το μέρος του»

Goethe

“ Δεν αναπολούμε ούτε είμεθα οπαδοί ολοκληρωτισμού. Είναι όμως αδύνατο να μην συγκρίνουμε τα επιτεύγματα του πειθαρχημένου και δημιουργικού λαού τότε,  με την σημερινή εξαθλίωσι και απαξίωσι της Δημοκρατίας σήμερα, όπου νόμος είναι το «δίκιο» του μαζιωτη!!!
Και ευλόγως διερωτώμεθα? Τις πταίει? Γιατί τότε στην κορυφή του Ολύμπου και τώρα στο βάθος του Γκρεμού??  
Η  ιστορία μας διδάσκει αρκεί να την γνωρίζουμε. Στην Ελλάδα όμως έχει καταστεί κι αυτή ἀχρηστη.. όπως και η παιδεία της απαιδείας  που τυγχάνουν οι νεοέλληνες  σήμερα..
Δάσκαλοι του λαού μας, έγιναν   φανατισμένοι αποβλακωθέντες της επανάστασης που χάθηκε και  οι «ιστορικοί -καθηγητές» των ΜΜΕ…, ενώ οι πολιτικοί ταγοί μας επενδύουν  στον λαϊκισμό..»

                          **********************************

 

Κάθε χρόνο την οδυνηρή αυτή επέτειο  οι Έλληνες υφίστανται την αδυσώπητη θεατρική παράσταση ενός θιάσου ετεροκλήτου από κάθε χώρο, πολιτικής, δημοσιογραφίας, συνδικαλισμού, των «γραμμάτων και τεχνων»  , της «γενιάς του πολυτεχνείου»  που παρελαύνουν μπροστά από τα φώτα του «ιερατείου διανομής της  αλήθειας»  για να επαναλάβουν τα ίδια καλοστημένα παραμύθια πλεγμένα γύρω από έναν αδιαμφισβήτητο πυρήνα θλιβερής αλήθειας.

Την τραγωδία της Κύπρου με αντάλλαγμα την αποκατάστασι της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
 
Και είναι εμετικό αηδές προκλητικό και εκνευριστικό να υφίστανται οι Ελληνες αυτή την παρωδία  χωρίς να μπορούν να δείξουν έμπρακτα τα συναισθήματα τους την απόγνωσι την αποστροφή την οργή τους.

Όταν, 40 χρόνια μετά την τραγωδία της Κύπρου, η αλήθεια εξακολουθεί να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό δια νόμου που επέβαλε την εθνική σιωπή.


Βέβαια, η επιρροή του μύθου είναι αδύνατον να κάλυψη πάντοτε τα αποσιωπούμενα πραγματικά γεγονότα. Που τα συζητούν με τους επιβάτες τους οι ταξιτζήδες , τα αναλύουν ακόμη και στα κουρεία οι μπαρμπέρηδες. Αν όχι όλοι, πάντως οι περισσότεροι των Ελλήνων αναγνωρίζουν.. Ότι η ανατροπή της κυβερνήσεως Γ.Παπαδοπούλου- Σ.Μαρκεζίνη και η ανάληψις της εξουσίας, από το απρόσωπο καθεστώς Ιωαννίδη με τα μεθοδευμένα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973, ήταν απότοκος της αρνήσεως της Κυβερνησεως  , να επιτρέψη τον ελλιμενισμό του 6ου στόλου στην Ελευσίνα και την χρήσι της αεροπορικής βάσεως στη Σούδα, κατά τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, τον Σεπτέμβριο του 1973. Ενώ τέλος η αποκατάστασις της Δημοκρατίας στην Ελλάδα επετεύχθη με την ναυτικώς ανεμπόδιστο, εκ μέρους της Ελλάδος, εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και την αυτοκατάλυσι του καθεστώτος.

Έτσι , όλοι «το ’χουν τούμπανο και μείς κρυφό καμάρι». Ότι, ούτε ο λαός ούτε οι ανύπαρκτοι «αντιστασιακοί», ανέτρεψαν την ΄΄χούντα΄΄ την 24 Ιουλίου 1974, όπως έχουν βαλθεί να μας πείσουν ακούραστα 40 χρόνια τώρα, οι «ιστορικοί και εκπαιδευτικοί» των Μέσων Ενημερώσεως και οι πολιτικοί μας . Εφ’ όσον με συνθήματα στους τοίχους και «κροτίδες» - πρέπει κάποτε να το ομολογήσουν - δεν ανετράπη ούτε εκινδύνευσε το στρατιωτικό καθεστώς. Αντιθέτως μακροημέρευσε, διαρκέσαν 6 ολόκληρα χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις (από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και 25/11/1973 έως 23/7/1974).
Την εξουσίαν παρέδωσε εκουσίως σε πολιτική κυβέρνησι, χωρίς να ανατραπή από την «θρυλικη» αντιστασι....Μάλιστα τον αποκληθέντα από τους «ιστορικούς και εκπαιδευτικούς» των Μέσων Ενημερώσεως , «Εθνάρχην» Καραμανλήν, (τον θείον του τέως  λαλίστατου Πρωθυπουργού μας που τώρα ποιεί το σιωπηλό παπάκι)  ο οποίος «Εθνάρχης»  τότε μόνον συνειδητοποίησε την γεωγραφική αποστασι της Κύπρου από την Ελλάδα ειπών ότι «η Κύπρος είναι μακράν» ώρκισεν, όπως ενθυμούμεθα, Στρατιωτικός. Ο Πρόεδρος του αυτοκαταλυθέντος καθεστώτος, στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης.

Και είναι πανθομολογουμενον ότι:
Ιστορικώς , τόσον εκ των στόχων της δράσεως, όσον και των αυστηρώς προσωπικών διακυβεύσεων, δύο (2) υπήρξαν οι αυθεντικοί αντιστασιακοί. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης, που με κίνδυνο της ζωής του, προσπάθησε να δολοφονήση τον Γ. Παπαδόπουλο και ο τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος. Ο πρώτος αποτυχών συνελήφθη αμέσως και τελικώς αμνηστευθείς έτυχεν χάριτος την 21.8.1973 οτε απεφυλακίσθη Ενώ ο τέως Βασιλεύς, απώλεσε τον θρόνο του με το αποτυχόν κίνημα της 13/12/1967.

Βεβαίως την επομένην της παραδόσεως της εξουσίας , αιφνιδίως αποκτήσαμε περί τα εννέα εκατομμύρια «αντιστασιακούς» κατ αναλογίαν του πληθυσμού της Ελλάδος( ενταξει τωρα ισως είναι και οι λαθρομετανάστες αντιστασιακοί..) . Καθ ότι, είτε τρώγαμε, είτε πίναμε, είτε καλοπερνούσαμε, εφ όσον όμως ζούσαμε υπό το στρατιωτικό καθεστώς που αυτοκατάρρευσε, εμείς κάναμε αντίσταση αδέλφια...
Όμως   να  θυμίσουμε  τι έγραφε στο «Βήμα» της 19/11/1978, σε άρθρο του ο Π. Παλαιολόγος.
«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας.Τους πολλούς θα τους  συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας»
Τα ιδια και στο χρονογράφημα της Ελένης Βλάχου, με τον τίτλο «Αλήθειες» την 16.06.1985.
« .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια , που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμα τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Ελληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του..Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές..»
Και σε άλλο χρονογράφημα της με τίτλο «η φυγή» (11.1.1987) γράφει.
 «…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, απο σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την ΄΄ολοκληρωμένη αντίστασι του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας΄΄. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή;..Τα κρύψαμε όλα κάτω απο ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων..»

Κι ενώ επιεικώς μόνον απογοήτευσι προκαλεί στους σκεπτομένους Έλληνες αυτός ο άκαιρος και άστοχος συν-θλιπτικός «εορτασμός» που συμπίπτει με την τραγική επέτειο του διαμελισμού της Κύπρου.. οι φιλότιμες προσπάθειες να συνδεθεί με ό,τι προκαλεί συζήτησι-εκτός από την Αλήθεια-, προσδίδουν μια άχαρη  γελοιότητα και προκαλουν νευρικά γέλια ατέλειωτα   :
“ Ημέρα μνήμης και τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα η 24η Ιουλίου. Με ένα στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας, εκεί όπου μαρτύρησαν εκατοντάδες αντιστασιακοί στη διάρκεια της δικτατορίας, θα τιμήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας την 39η επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας”
Όμως  στον καθ όλα εντιμότατο  και λαλίστατο περί παντός επιστητού ως εν προκειμενω, όμως τόσο σιωπηλό περί αλλων που τον αφορύν,  Πρόεδρο μας, να εξηγήσουμε τι διέρχεται του νόου  μας, οσάκις τον ακούμε, να μας ομιλεί περί διαφάνειας, αξιακής κρίσεως και τα τοιαύτα..

Της Ελευθεροτυπίας το ανάγνωσμα , που το μεταφέρουμε αυτούσιο, εδω
(
http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=03.05.2003,id=2435332

«…Στις αρχές του 1995 η βίλα πολυαπασχόλησε τα μέσα και τον ίδιο χρόνο το θέμα φούντωσε όταν δημοσιεύτηκε το ¨πόθεν έσχες¨ του 1994 περιλαμβάνοντας για πρώτη φορά τη βίλα. Σ' εκείνο το ¨πόθεν έσχες¨ αναφερόταν η αγορά του οικοπέδου της Εκάλης, έκτασης 3,7 στρεμμάτων, με κτίσμα 532 τ.μ. με το ποσό των 170 εκατ. δραχμών. Το ¨πόθεν έσχες¨  του 1995 αναφερόταν σε μονοκατοικία της οδού Αγράμπελης 6, στην Εκάλη, εμβαδού 532 τ.μ. Είχε, όμως, επεκταθεί κατά 380 τ.μ. Χώροι στάθμευσης, πισίνα, υπόγειοι βοηθητικοί χώροι, αποθήκες και το εκκλησάκι στον κήπο.

Στο ίδιο ¨πόθεν έσχες¨ αναφερόταν ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος. Από τον Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ., ο οποίος είχε κάνει και τη διαπραγμάτευση με τους κληρονόμους Λουμίδη και είχε υπογράψει προσύμφωνο στο όνομά του. Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ..»

Α
ληθεια: Η ολοσχερής απομάκρυνσι των πολιτικών καθώς και της  Πολιτειακής αρχής από την τραγική πραγματικότητα που βιώνει ο Έλληνας , τις καθημερινές δολοφονικές επιθέσεις κατά των αστυνομικών, την απαξίωσι από τα λύματα των οχετών των ΜΕΜ κατά πάντων, την εγκληματικότητα, την αποθράσυνσι των ισλαμιστων –μεταναστών, την ανυπαρξία εκπαιδεύσεως από την στοιχειώδη μέχρι την λεγομένη ανωτάτη που έχει σοβιετοποιηθεί από το ΚΚΕ, την ανυπακοή των καθηγητών που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο, την πλήρη αποβιομηχανοποίησι της χώρας, την αχαλίνωτη  εξαχρείωσι των αστο-συμμοριτών Νέο-Ναζί της κομμουνιστικής αριστεράς  που δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει τα εγκλήματα της προκαλώντας εμφυλιοπολεμική ρήξι, την σταδιακη τέλος παντων μετατροπή της Ελλάδος  σε ένα, το  τελευταίο κομμουνιστικό ανατολίτικο  παραμόρφωμα του σοβιετισμου και των Νεοελλήνων σε  αποπροσανατολισμένους χαμένους αριστερο-ελληναράδες..
Όλα αυτά  είναι δυστυχώς έργα των ημερών της μεταπολιτεύσεως  και εκείνων - της τραγικής νοσηράς  πλειονότητος -  πολιτικών ,  ακαδημαϊκών,  ταγών της υποκριτικής θεατρικής  αριστερής «διαννοησης» που επί 39 χρονια καλο-τρέφονται και εξασφαλίζουν το μέλλον των απογόνων των  ενώ  δεν βρήκαν ποτέ μια λέξι να πουν που να εκφράζει ΑΛΗΘΕΙΑ... Αλλά ακόμη και σήμερα την καταστροφή που βιώνει η Ελλαδα την φορτώνουν στο Μνημόνιο, στους ξένους, στην Ανεργία , στην Κρισι.. παντού έκτος από τα καθ ημας…Ως εάν..Και οι Ελληνες είναι νήπια άκακα και άβουλα και οι πολιτικοί μας που μας κυβερνουν 40χρόνια τώρα , όλοι αυτοί είμεθα - είναι - ανεύθυνοι και αθώοι για την σοβιετοποίησι της οικονομίας της Ελλάδος και την γενικευμένη χρεοκοπία μας.. Οι λίγες σώφρονες φωνές πνίγονται από την βία των αναρχο-βανδάλων, τους προπηλακισμούς την χειροδικία του στρατευμένου όχλου  και τις κτηνώδεις κραυγές των Νεοναζί της κομμουνιστικής αριστεράς που  διαφημίζει τα εγκλήματα της —ΕΑΜ ΕΛΑΣ Μελιγαλας…
Ως εάν και έπεσαν με UFO στην Νέο -σοβιετική Βαλκανό-ταλιμπανία, παραγνωρίζουν ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε γενικευμένη κρίιση από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Μετά την παράδοσι της σοσιαλμανους πολιτικής του ιδρυτού της δυναστείας Καραμανλή στο γνήσιο σοσιαλισμό-κρατισμό-αναρχισμό   του  Ανδρεο-γεννηθέντος  -ΠΑΣΟΚ ( =δανείσου δανείσου δανείσου και δώστα όλα)  που ταχέως  μετέτρεψε την χώρα σε πράσινο  λιβάδι  μυριάδων αμέτρητων μοσχαριών υπό την ηγεσία τσελιγκάδων- συνδικαλησταρχών καλοθρεμμένων ες αεί υποτρόφων του κράτους, όταν  οι βιομηχανίες, τα ναυπηγεία, τα εργοστάσια, σταδιακώς άρχισαν να κλείνουν, οι επιχειρηματίες και η ιδιωτική πρωτοβουλία να διώκονται, το κέρδος και το επιχειρείν να θεωρείται αμαρτία, και έτσι να εγκαταλείπουν την σοσιαλιστρική φορομπηκτική Ελλάδα στους πρυτάνεις  του κρατισμού. Σήμερα, στις ημερες μας,  αυτό τερματίζεται, με αναγκαστική προσγείωσι από την ονειρεμένη φαντασία  της μεταφυσικής και του παράλογου στην αδήριτο Πραγματικοτητα..
Αυτογνωσία και σεβασμό στην Αληθεαι θα περίμεναν οι Έλληνες να ακούσουν από την πολιτειακή-πολυικη –ακαδημαϊκή-εκπαιδευτική  ηγεσία και ένα συγγνώμη για την προσβολή και την κατάντια  τον ευτελισμό του  δημοκρατικού πολιτεύματος και τον εκμαυλισμό του λαου μας,  που επέτυχαν τοσα χρόνια με την λαϊκιστική δημαγωγική ανεύθυνη και ανερμάτιστη πολιτική τους οδηγώντας τους Έλληνες στον παραλογισμό των ακρών. Αλλους μεν έρριψαν ευκολη λεια απαιδεύτων, στους  ερυθρούς καταπλιαδες  και ροζ πουα  αναρχοβανδάλους με την ανοχη τους στην διαστρέβλωσι της ιστορίιας και την παραχάραξι της αληθείας, άλλους δε, με την αδιαφορία τους να επιβάλλουν τον νόμο και να λειτουργήσουν ως έννομο κράτος.. να αναζητούν εξοργισμένοι και απελπισμένοι προστασία, την επιβολή του νόμου, και ιστορικές αλήθειες -όταν αναφέρονται στην δράσι του ΚΚΕ- στην ΧΑ.
Ισως όμως τώρα που σήμανε κατ ανάγκην  το τέλος της μεταπολιτευτικής υστερίας του σοβιετικού κρατισμού και της αριστερίστικης εξαλλοσύνης, η δημιουργική Ελλάδα  που ακτινοβολεί στο Εξωτερικό , να ανατείλει και εδω..Υπάρχουν άνθρωποι και  στην Ελλαδική Ελλάδα, στο πολιτικώς γίγνεσθαι , στο εμπόριο στη Ναυτιλία, στην Εκπαίδευσι, στις επιχειρήσεις, σε ολους τους τομείς, δημιουργικοί Ελληνες Αγωνιστες,  που μοχθούν, πιστεύουν, δημιουργούν καινοτομούν ..
Είναι η τελευταία ευκαιρία μας πριν από τον μεσαίωνα του σαρωτικού ριζοσπαστικου ολοκληρωτικου  ισλαμισμού και της νεοναζιστικής  κομμουνιστικής αριστεράς.

Ιασων
Παράρτημα: Για να μην καταστεί η α-λήθεια  ληθη....

Α) Τι είπαν και έγραψαν Πολιτικοί Εφημερίδες Ιστορικοί 

1.Κ. Καραμανλής ( πρωθυπουργός, τ Πρόεδρος Δημοκρατίας..) «Oυδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ενα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπο ελεύθερον καθεστώς και οτι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή... Ενα άλλος κίνδυνος καραδοκούσε . Η πολιτική και ηθική αναρχία... Γνωρίζω επίσης οτι η χώρα συγκλονιζομένη απο άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν ειναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ όψιν οτι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης..»
( Συνεντευξις στην “Le Monde” την 29/11/1967 , η οποία αναδημοσιεύθη στην Ελλάδα στις 5/12/1967.                                                                                                                                        
2.Μ.Θεοδωρακης« ..Κι εδώ η απορία; Γιατί κρύβονται επιμελώς τα ιστορικά γεγονότα από τον Λαο; Η απάντησι είναι ότι τα γεγονότα αυτά δεν συμφέρουν αυτούς που μονοπώλησαν την ιδεολογική πλύσι εγκεφάλου του Λαού από το 1974 έως σήμερα. Όταν έπεσε η χούντα συνέβη η μεγαλύτερη ιστορική απάτη στα χρονικά όλων των λαών. Χιλιάδες επώνυμοι... έγιναν ή μάλλον δήλωσαν αντιστασιακοί…» 
( «Ευτυχώς που δεν νικήσαμε σύντροφοι!» σελίς 40, σελίς 72)
3.Παν.Κανελοποπουλος Καθηγητής ,ακαδημαϊκός πρωθυπουργός
«…Η κρίσις του καθεστώτος της ελευθερίας είναι βαρύτατη... Εις τα περισσότερα χωριά της Ελλάδος , αν όχι εις ολόκληρον την ύπαιθρο υπάρχουν οργανωμένα συνεργεία Λαμπράκηδων (Οργανωσι νεολαιας ΚΚΕ ΕΔΑ) ..Τα συνεργεία αυτά εκφοβίζουν και απειλούν τους κατοίκους..Η ύπαρξις και το κύρος του κράτους έχει εκμηδενισθή..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)                                                                                                        
4.Π.Πιπινελης πρωθυπουργός.«.. Ευρισκόμεθα προ μιας τεραστίας επεκτάσεως της οργανώσεως του ανατρεπτικού δικτύου του κομμουνισμού.. Το κομμουνιστικό κόμμα , αφού επέτυχε να διάβρωση το κράτος και να πραγματοποίηση το λαϊκό μέτωπο, ευρίσκεται στα πρόθυρα ό,τι κατά την κομμουνιστική ορολογία καλείται το ‘’ διαλεκτικόν πήδημα’’..δηλαδή την δυναμική αναμέτρησι..» (Πρακτικά Συμβουλίου Στέμματος 2ας Σεπτεμβρίου 1965,σελ. 32-90)                                                                                                        

5.Γ.Μαύρος Αρχηγός ΕΔΗΚ, στέλεχος της Ενώσεως Κέντρου.
«..Το κράτος ευρίσκεται εις κατάστασιν διαλύσεως και αποσυνθέσεως. Η χώρα αναρχείται απ άκρου εις άκρον..Έχουν εξευτελισθεί όλοι οι θεσμοί και αλλοιωθεί οι βάσεις του Πολιτεύματος... Κράτος δεν υπάρχει..Μέσα εις το χάος αυτό , εις το οποίον περιέπεσα όλοι οι θεσμοί καμιά πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί..»
( Άρθρο στο Βήμα , 19ης και 20ης Ιουνίου 1966)
6.Καθημερινή «…Το λαϊκό μέτωπο στρέφεται κατά της Δημοκρατίας και έχει ήδη επιτύχει σπουδαία αποτελέσματα διαβρώσεως όλων των θεσμών.» (12-Ιανουαριου 1966).Ο Τόπος εισήλθε πλέον εις την ζώνη του μεγάλου κινδυνου. Η μεγάλη μάζα του λαού αγωνιά.. Ο πλέον αδιάφορος πολίτης διερωτάται. Πού πάμε, πού μας πάνε;» (23 Ιανουαρίου 1966). «.. Είναι καιρός να κατανοήσουν οι πολιτικοί μας ότι πρέπει να εξουθενωθεί ο μηχανισμός , ο εικονικώς νόμιμος και σαφώς παράνομος μηχανισμούς του ΚΚΕ ο οποίος είναι σε θέσι να κινή σήμερον εντός του λεκανοπέδιου μια συγκροτημένη δύναμη 40000 ατόμων ανα πάσαν ώραν της ημέρας και της νυκτός..» ( 26 Μαρτίου 1966)
7.Μπορις Πονομαριεφ Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Σοβιετικού Κομμουνιστικού Κόμματος.«..Ο Λένιν έγραφε το 1913 για την Ρωσία. ‘’ Η πολιτική κρίσι πανεθνικής κλίμακας θίγει ακριβώς τις βάσεις της κρατικής διάρθρωσης..Θίγει το θεμέλια του οικοδομήματος , όχι τον ένα ή άλλο όροφο..Τα γεγονότα στην Ελλάδα εξελίσσονται προς την κατεύθυνση μιας πολίτικης κρίσης αυτού ακριβούς του τύπου.’’ .»
8.Βήμα , άρθρο του Π Παλαιολογου.«.. Ελάχιστοι οι αντιστασιακοί. Είναι ο κανένας. Τους πολλούς θα τους συναντήσετε την επομένη της ανατροπής της χούντας Β΄, ...να ζητούν αποκατάσταση ζημιών που δεν έπαθαν» (19.11.1978)»
9.Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Αλήθειες» « .. Σκύψτε να σας θυμίσω μια αλήθεια, που ζήσαμε όλοι μας και κανείς δεν τολμά τώρα ούτε να ψιθυρίσει. Εκεί τέλος του εξήντα οι περισσότεροι Έλληνες θαυμάζανε τον στρατιωτικό αρχηγό, τον παρακολουθούσανε εντυπωσιασμένοι και χειροκροτούσαν ελεύθερα τις ρητορείες του. Ο ίδιος και οι σύντροφοι του γύριζαν την Ελλάδα και υπήρχε ένα πλήθος κόσμου, που τους υπεδέχετο με ζητωκραυγές...» (16.06.1985,)
10.Καθημερινή της Ελένης Βλάχου. «Η φυγή»
«…Πόσες φορές δεν διάβασα γραμμένο σοβαρά, από σοβαρούς ανθρώπους, σε σοβαρά έντυπα για την “ολοκληρωμένη αντίσταση του Ελληνικού λαού εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας”. Μεγαλύτερο ψέμα, πιο φανταστικό παραμύθι μπορούσε ποτέ να λεχθή; Τα κρύψαμε όλα κάτω από ένα χρυσοκέντητο βέλο με φανταστικές απεικονίσεις ηρωικών εκδηλώσεων…» ((11.1.1987 )

Β) Η αξιολόγησις της Οικονομίας μας τότε :

1. Ετήσια έκθεσι του ΔΝΤ που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1975, δηλαδή μόνο 38 χρόνια πριν καταλήξουμε εδώ:
·  Κατά την περίοδο 1968-1973 η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 13,5% ο όποιος ήταν ο υψηλότερος εκείνου όλων των χωρών μελών του ΟΟΣΑ πλην Ιαπωνίας ( σελίς 9 της εκθέσεως
·   Κατά την ίδια χρονική περίοδο 1968-1973 σημειώθηκε αύξησι των επενδύσεων παγίου κεφαλαίου στην βιομηχανία 14,5% και σε ολόκληρη την οικονομία αύξησι 12%.( σελίς 76 και 81 της εκθέσεως) 
·     Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων μειώθηκε στις 27.000( είκοσι-επτά χιλιάδες!!!) άτομα ( σελίς 24,25 της εκθέσεως) 
2. Οι Οικονομικοί Τάιμς του Λονδίνου απένειμαν δυο φορές το όσκαρ της οικονομίας στην Ελλάδα, το 1971 και το 1972. Με το ακόλουθο δικαιολογητικό βραβεύσεως:
«Για την καλλίτερη γενική επίδοσι. Το βραβείο των χωρών υψηλής αυξήσεως του εισοδήματος » απονέμεται στην Ελλαδα για την επίτευξι ρυθμού αναπτύξεως 8,5% και την ισχυρή θέσι ως προς τις εξωτερικές της πληρωμές και εξαιρετική προσέγγισι για νομισματική σταθερότητα» 
3.Αλλα οικονομικά μεγέθη :
·         Προϋπολογισμός:  29δις το 1967,  109 δις το 1973
·         Συναλλαγματικό αποθεμα: 200 εκατομμύρια  δολάρια 1967 ,                                                                            1  δισεκατομμύριο δολάρια το 1973
·         Δαπάνες παιδείας :  2 δις τετρακόσια εκατομμύρια το1967 ,                                                                                                                                                                           1 5  δισεκατομμύρια το 1973,
·         Καθιέρωσις  φοιτητικών  δανείων  και
·         Δωρεάν Συγγραμμάτων

Γ) Δωρεάν Παιδεία Μόνον επι Επταετίας
Καθηγητής Πανεπιστημίου Φαίδων Βεγλερής Πρύτανης συνταγματολόγων, μάρτυς κατηγορίας στην δίκη των πρωταίτιων της 21ης Απριλίου 1967, (αφιέρωσε τη ζωή του καταγγέλοντας την στρατιωτική δικτατορία των Αθηνών με κορυφαία στιγμή την κατάθεσή του ως μάρτυρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην εκδίκαση προσφυγής κατά της δικτατορίας.) 
" Λυπούμαι που θα το πώ, αλλά οι φοιτητές είχαν δωρεάν Παιδεία μόνον επί δικτατορίας.. Με τον νόμο του 1982"οι φοιτητές σε τίποτε δεν ωφελήθηκαν. Με τον νόμο αυτό ωφελήθηκαν μόνοι οι διάφοροι βοηθοί επιμελητές, οι οποίοι έγιναν όλοι διδάσκοντες. Τα κόμματα, είναι ένοχα για την διάβρωση και κομματικοποίηση του φοιτητικού κόσμου..» ( δήλωσις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Αθηναίων)

Δ) Προκαλει εντροπή , θλίψι αηδία και απελπισία η σύγκρισις.. Η αποτυχια  -όχι της δημοκρατιας -αλλα των ανικανων πολιτικων  και των απατεώνων πολιτών στην Ελλάδα.
Δηλαδή τι πρωτοθυμηθούμε και τι ν’αφησομε! Σκάνδαλα, βανδαλισμούς , νοοτροπία λόγων και εργων,,ΤΙ????
·         Την Τράπεζα Κρήτης και τα 32 δις που εκλαπησαν με τοση «κομψοτητα». Τα παμπερς με τα πεντοχίλιαρα.Τον πασοκικης ευρεσιτεχνιας «κουτσονομο» του Κουτσόγιωργα, που «ετιμολογηθη» τοτε 2 εκατομμύρια δολλαρια για την «προστασια» του Κοσκωτά,.
·         Τα 35 τρις δραχμων που κατεληστευθησαν στο Χρηματιστήριο. Αληθεια σε ποια ευρωπαικη ή εστω αφρικανικη, χωρα ο υφυπουργος οικονομικων «παιζει»στο χρηματιστηριο 300 εκατομ. δραχμες και δεν συγκινειται ΟΥΔΕΙΣ?
·         Το κτηματολογιο, οπου η αρμοδια επιτροπη της Ευρωπαικης Ενωσεως επεβαλε προστιμο αξιας 20 δις δραχμων ( αυτο δηλαδη που πληρωνουμε τωρα εμεις με τις δηλωσεις μας των 35 και 20 ευρω ανα δικαιωμα ιδιοκτησιας) διαψευδουσα τον τοτε ΥΠΕΧΩΔΕ κο Λαλιωτη για τα ανυπαρκτα «επιτευγματα» του.
·         Τις Ελληνοποιήσεις, για να κερδισει το ΠΑΣΟΚ τις εκλογες της 9ης Απριλιου 2000 με διαφορά ολιγων (70 μολις, χιλιαδων ψήφων). Ενω ο εισαγγελευς Ισιδωρος Ντογιακος δια του σχετικου του πορισματος, απεδιδε ευθυνες για τις παρανομες Ελληνοποιησεις των 150 χιλιαδων ομογενων που ηλθαν απο την Μοσχα, στους υπουργους Εσωτερικων, Εξωτερικων και Δημοσιας ταξεως.
·         Την παράδοσι του Οτσαλάν στους Τουρκους.
·         Την Εθνικη ταπεινωσι και την υποστολη της Ελληνικης Σημαιας στα Ιμια. 
·         Tο φιάσκο της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Εργων και τον παρ’ ολιγον εξευτελισμο της χώρας μας.
·         Τις  χιλαδες πεθαμενων συνταξιουχων που επαιρναν συνταξι..
·         Τους «τυφλούς» ανοικτομάτηδες  συνταξιούχους  Τον υπερ-τεραπλασιασμο των δημοσιων υπαλληλων που από 250 χιλαδες της επαρατης χουντας  σήμερα υπερβαινουν το 1 εκατομμυριο
·         Την γελοιοποισηι κάθε εννοίας πανεπιστημιου  και παιδείας από τις  καθημερινές καταλήψεις,  τις «συλλήψεις» ομήρων καθηγητών μεχρι ουροπληξιας,   τις καταστροφές  αιθουσών και οργάνων υπολογιστών για να παρεμποδισθή η ελευθέρα εκλογή πρυτανικών αρχών και διοικητών
·          την μετατροπή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε σκουπιδόπολι - χυτά , αρκεί να μην απολυθούν υπάλληλοι ,εμετικές οι εικόνες των απορριμμάτων και οι διάδρομοι- μονοπάτια, στο φαράγγι των  σκουπιδιών
·         Την εφιαλτική   πραγματικότητα όπου βάνδαλοι με σιδερό-γροθιές επιβάλλουν τον νόμο της ζούγκλας, Θρασείς ύπουλοι " διαδηλωτές"  βιαιοπραγούν «θαρραλέα»,  πίσω από την πλάτη του προξένου της Γερμανίας, ενώ βουλευτής στη βουλή των ελλήνων προτρέπει κα-δικαιολογεί το  λιντσάρισμα.. 
·         Ότι το κράτος έχει καταλυθεί από την αναρχία..Οτι, Ούτε εισαγγελέας  ούτε αστυνομία  ούτε πρυτάνεις, ούτε υπουργοί  εχουν το σθενος να επιβάλλουν τον νόμο παρα μόνο φόρους φόρους φόρους.  Σε μια  χώρα όπου η ανοχή των " υπευθύνων"  αλλά και  η « κατανόηση"   κυρίως της κοινωνίας προς   τους παρανόμους ,   οδηγεί στην ανατίναξι  κυριολεκτικώς των             δικαστικών μέσα στα σπίτια  τους, όταν τολμούν ακόμη , όσοι αποτολμούν να λειτουργούν ως δικαστές 
·         Την επίθεσι κουκουλοφόρων αναρχοβανδαλων νέο-αριστερών  με κοντάρια στον Νομπελίστα Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητή κ. Τζέιμς Γουότσον, κατά την έναρξι της Ομιλίας του ως προεκεκλημένου στο Πολυτεχνείο  Πατρών
·         Τις καθημερινές επιθέσεις ληστείες με καλάσνικοφ μέρα μεσημέρι κατά αστυνομικών  και πολιτών,
·         Οτι ο  επι 23 χρόνια υπερυπουργός ( Αναπτύξεως, Εθνικής Αμύνης, Εσωτερικών, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Δημοσίας Τάξεως, Πρεδρίας της Κυβερνήσεως, Εργασίας , Δημοσίων έργων και παρ ολίιγον αντικαταστάτης  του Ανδρέα, παρ ολιγον Πρωθυπουργός,) του Πρασινέρυθρου ΠΑΣΟΚ, Σοσιαληστης ς Ακης Τζοχατζοπουλος οδηγείται σιδηρόδεσμος στο δικαστήριο για αμύθητες μιζες εκατομμύριων ευρώ.
·         Ότι ο νυν Πρόεδρος Δημοκρατίας της Ελλάδος Κος Παπούλιας, ανήκε στους «δανειστές « του Ανδρέα  για να δικαιολογηθεί το πόθεν έσχες της βιλλας του Αδρεα που «αγορασθηκε»με δηλωθεν ποσον 170 εκατομμυρίων  δραχμων την εποχη εκεινη?
·         Ότι στο ιδιο αξιοθρηνητο και ψευδεστατο  «πόθεν έσχες» ανεφέρετο  ότι ο Α. Παπανδρέου για την αγορά του σπιτιού είχε δανειστεί χρήματα από έξι άτομα του στενού του φιλικού του περιβάλλοντος μεταξύ των οποίων (  Γιάννη Αλεξίου 10 εκατ, Τον μαιευτήρα Θέμη Λαμπρινόπουλο 20 εκατ., τον επιχειρηματία Τζορτζ Χάλαγκ 65 εκατ., τον Κάρολο) τον  Παπούλια 10 εκατ., τον Γιώργο Κατσιφάρα 20 εκατ. και τον Αντώνη Λιβάνη 30 εκατ. ??
·         Ότι ολοι οι πρωταίτιοι της 21ης Απριλίου 1967 πέθαναν  ή ακόμη ζούν πένητες χωρίς καν την σύνταξι τους  ή μια  μόνο μία δική τους κατοικία??
·         Ότι η λιστα Λαγκαρντ δεν εχει ακομη διερυνηθει!!!

Επίμετρον
Δυστυχώς  δυστυχέστατα για όλους μας και για την Δημοκρατία μας  για τους πολιτικούς μας, για την νεοελληνική κοινωνία ,  και την ανύπαρκτη ηγεσία κάθε μορφής τάξεως και επιπέδου..Αν κάποιος θα ήθελε να χαρακτηρίσει εν συντομία τις δυο εποχές, Μεταπολιτευσι  και Στρατιωτικό καθεστώς, αρκεί να ανατρέξει στο βιβλίο του Θ,Παγκαλου ετέρου υπέρ-υπουργού του ΠΑΣΟΚ που ο ίδιος  χαρακτήρισε την μεταπολίτευσι   ως την εποχή του :  «Όλοι Μαζί τα φαγαμε…» με σκάνδαλα »
Ενώ αντιθέτως ο  σκεπτόμενος ελληνικός λαός θυμάται καλώς ότι το Καθεστώς  Συνταγματαρχών  υπήρξε η εποχή  του :« Όλοι Μαζί δημιουργήσαμε..» με εργασία.
Αληθώς. Χρειάζονται τόμοι για να καταγραφούν τα σημερινά χαλιά , η κατάντια , η κατάπτωσις η διαφθορά, ο παραλογισμός  ο ασύλληπτος λαϊκισμός της ελληνικής κοινωνίας πολιτών και πολιτικών ώστε να εξηγηθεί το φαινόμενο της γενικής κρίσεως και καταρρεύσεως της Ελλάδος μέσα σε 40 χρόνια. Οι ψυχίατροι του μέλλοντος  θα κληθούν να εξηγήσουν τα φαινόμενα της  ενσυνείδητης ηθελημένης αντιστροφής της πραγματικότητος και των ψυχωτικών εμμονών των νεοελλήνων.Ιασων

Δεν υπάρχουν σχόλια: