Τρίτη

Τι έδειξε η κάλπη της "Ζούγκλας" .14.7 Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!Παρα της τσόντες του Σαμαρα και την φίμωση που έχουν επιβάλλει οι πουλημένοι Δημοσιογράφοι -Οι ΕΘνικιστες δινουν την Μαχη της Πατριδος απο τις Φυλακές. Ενωμενοι οι Ελληνες Πατριωτες τελειωνουν την Μπουρδελοδημοκρατια των Ξενοδουλων!!!Άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η κάλπη της «Ζούγκλας» δύο σχεδόν εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τις σημαντικότερες ίσως των τελευταίων ετών.

Αδιαφιλονίκητα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα, με τη ΝΔ να σημειώνει σημαντικές απώλειες, όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της δυσφορίας του εκλογικού σώματος για τα οικονομικά μέτρα που πήρε.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον κατά την παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικό κοινοβούλιοΤρίτη δύναμη φαίνεται ότι αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, ενώ από εκεί και πέρα η κατάσταση είναι συγκεχυμένη, κυρίως ως προς τις θέσεις που θα καταλάβουν τα υπόλοιπα κόμματα.

Το νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει στη Βουλή, αποσπώντας μερίδιο από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από το «ΠΟΤΑΜΙ» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Τα ποσοστά που θα αποσπάσει είναι ίσως νωρίς να τα υπολογίσει κανείς λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος που έχει παρέλθει από την ίδρυσή του και φυσικά του μικρού χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

Ένα άλλο στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι η πιθανή ύπαρξη οκτώ πλέον κομμάτων στο ελληνικόΤο νεοϊδρυθέν κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να μπαίνει με απαιτήσεις στη Βουλή κοινοβούλιο.


Στην έρευνα, που ξεκίνησε στις 5 Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις 9/1/2015, συμμετείχαν 1645 πολίτες.Πέραν της πρόθεσης ψήφου, οι πολίτες απάντησαν σε ερωτήσεις που αφορούν την επικαιρότητα, όπως η υπόθεση σύλληψης του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και για τα κόμματα που εμφανίστηκαν στην πολιτική σκηνή, εν μέσω ακραίας πόλωσης και μπαράζ επαφών τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο για τα σενάρια της επόμενης ημέρας.

Τι απάντησαν οι πολίτες

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι πολίτες αφορούσε στον Χριστόδουλο Ξηρό. Οι συμμετέχοντες, σε ποσοστό 74%, θεωρούν ότι η σύλληψή του δεν ήταν τυχαίο γεγονός και ότι επιλέχθηκε η συγκεκριμένη στιγμή από την κυβέρνηση, λόγω προεκλογικής περιόδου.Οι χρήστες του διαδικτύου απάντησαν στο ερώτημα για το αν το «Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών» του Γιώργου Παπανδρέου και η «ΤΕΛΕΙΑ» του Απόστολου Γκλέτσου που κατεβαίνουν στις εκλογές θα αποκτήσουν την αναγκαία δυναμική ώστε να διαταράξουν τις πολιτικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς.

Για το μεν πρώτο το ποσοστό που το πιστεύει φτάνει το 31%, ενώ για το δεύτερο μόλις το 5%.

Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός

Υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Αλέξης Τσίπρας (30,7%), στην παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία, έναντι του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά (18,8). Ωστόσο, το 47,3% των πολιτών πιστεύει ότι κανένας από τους δύο δεν είναι ο κατάλληλος για την πρωθυπουργία.Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις εκλογές, δηλαδή εάν αυτές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή, ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει παρασάγγας της ΝΔ, καθώς συγκεντρώνει 78%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 14,9%.Πρόθεση ψήφου για τις εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαμβάνει την πρώτη θέση με ποσοστό 32,6%, ενώ δεύτερη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 21,1%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 14,7%, ακολουθούν το Ποτάμι με 4,6%, το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου με 3,9, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%. Το ΠΑΣΟΚ αποσπά 3,8% και εν συνεχεία το ΚΚΕ λαμβάνει 3,7%. Το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ ανιχνεύεται μετά βίας, καθώς βρίσκεται κάτω του 1%. Η «Τελεία» του Απόστολου Γκλέτσου έλαβε 0,5%.Συσπειρώσεις και διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των πρώτων δύο κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 63,4%, με διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 4,3%. Όπως φαίνεται πληρώνει το τίμημα των μέτρων λιτότητας, ενώ ένα ακόμη μεγαλύτερο κομμάτι της (17,6%) στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ.Αντίθετα, η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 71,9%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 10,6%.H ταυτότητα της έρευνας


Δεν υπάρχουν σχόλια: