Δευτέρα

ΒΟΜΒΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ-ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΑΡΧΙ-ΝΤΑΒΑΤΖΗ” ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΠΑΜΠΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ!

Στο απυρόβλητο παραμένει ο σκευωρός Αθανασίου για την ψευδή δήλωση «Πόθεν Έσχες»
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει επείγουσα έρευνα για το ψευδές «Πόθεν Έσχες» του Αθανασίου
Ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ζήτησε στις 20 Ιανουαρίου από τη Βουλή τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες για τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Ο πρώην υπουργός του Σαμαρά, Χαρδούβελης φαίνεται να έχει βγάλει τμηματικά χρήματα στο εξωτερικό τα οποία μάλλον δεν εμφανίζονται στη δήλωση του Πόθεν Έσχες. Μάλιστα το χρονικό διάστημα μεταξύ 5 Μαΐου και 14 Ιουνίου του 2012 πραγματοποιήθηκαν προς το εξωτερικό 56 μεταφορές κεφαλαίων!
Το ερώτημα όμως είναι τι γίνεται με την περίπτωση του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, για τον οποίο το περιοδικό HOT DOC είχε αποκαλύψει πως έκανε ψευδή δήλωση Πόθεν Έσχες, ενώ τα παιδιά του εμφανίζονται με περιουσιακά στοιχεία τα οποία φαίνεται πως δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.
Αναδημοσιεύουμε τις καταγγελίες για τις οποίες ποτέ δεν ασχολήθηκε η Δικαιοσύνη
Καλείται εισαγγελέας για το ψευδές πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνης
Σε μία νέα και πολύ σοβαρή αποκάλυψη για τον υπουργό Δικαιοσύνης Αθανασίου προχωρά μηνιαίο περιοδικό, ύστερα από καταγγελία, για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες του υπουργού. Η ίδια καταγγελία έφτασε το 2008 στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά παραπέμφθηκε στα συρτάρια και έκλεισε δίχως έλεγχο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης όπως προκύπτει από την έρευνα, έχει αποκρύψει από το πόθεν έσχες του, 282 τ.μ. διαμερίσματος, δηλώνοντας μόλις 350 τ.μ. Έχει οικοδομήσει την πυλωτή του σπιτιού του και μάλιστα την εποχή που δίκαζε πολίτες για πολεοδομικές παραβάσεις, ενώ στο όνομα των παιδιών του εμφανίζονται ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία, εποχή που δεν είχαν εισοδήματα αφού ήταν φοιτητές. Το σημαντικότερο είναι ότι οι καταγγελίες που έγιναν το 2008 και διαβιβάστηκαν στον Άρειο Πάγο, αρχειοθετήθηκαν παρανόμως.
Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έχει ένα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο έργο, κατά τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πλήθος τροπολογιών και παρεμβάσεων που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κύκλο των δικαστικών και πολιτικών."
Ακολουθεί η αίτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος.
ΠΡΟΣ:
Γεώργιο Καλαντζή, Β' Αντιπρόεδρο της Βουλής,
Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων
Κύριε Πρόεδρε,
Την Πέμπτη 03 Ιουλίου 2014 δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Hot Doc στοιχεία για ανακριβές Πόθεν Έσχες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου. Ανέμενα επί αρκετές ημέρες την αντίδρασή σας θεωρώντας δεδομένο ότι θα ζητήσετε την έκτακτη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής προκειμένου να συζητηθεί το θέμα. 
Εντούτοις μέχρι και σήμερα δεν έχετε προβεί σε καμία απολύτως ενέργεια για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από την Επιτροπή του άρθρου 21 του Ν. 3023/2002 (Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Υποψηφίων Βουλευτών), σκοπός της οποίας σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 1 του Νόμου 4065/2012 είναι ο επανέλεγχος ή και ο αρχικός έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης ετών 1974 έως και 2012 των εν ζωή ευρισκόμενων πολιτικών (κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών) που διετέλεσαν ή διατελούν, από το έτος 1974 έως και το 2012 Πρωθυπουργοί, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό Κοινοβούλιο, Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Υφυπουργοί Κυβερνήσεων, καθώς και των συζύγων και των ανηλίκων τέκνων τους.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Υποβάλω την παρούσα με την οποία αιτούμαι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου σε σχέση με τα καταγγελλόμενα και να συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων και Συνασπισμών Κομμάτων για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν σε αυτή.
Επισυνάπτω αντίγραφο του επίμαχου δημοσιεύματος.
Αθήνα, 15/07/2014
Μετά τιμής,
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β΄Αθηνών
Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: