Πέμπτη

«Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» από τον Γιάννο Γραμματίδη«Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα»  από τον Γιάννο Γραμματίδη  - Κεντρική Εικόνα


Παρουσιάστηκε σήμερα ο νέος πολιτικός σχηματισμός  «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» από τον εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, Γιάννο Γραμματίδη.

Είχε προηγηθεί λίγο νωρίτερα η κατάθεση στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου του καταστατικού μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη παρουσία της εκτελεστικής επιτροπής του νέου σχηματισμού
Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση "κύριο χαρακτηριστικό του νέου σχηματισμού είναι ότι δεν στέκεται μπροστά σε πολίτες για να τους πείσει ή να τους υποσχεθεί, αλλά αντίθετα είναι μέρος των πολιτών, είναι οι ίδιοι πολίτες οι οποίοι δεν απαιτούν αλλά χτίζουν με συνεργασία, συνέπεια, γνώση και ικανότητα."
 

Σύμφωνα με τον κύριο Γραμματίδη, αντανακλά την βαθιά πεποίθηση – και κοινή λογική – ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε, να διορθώσουμε και να φτιάξουμε κάτι νέο με τους συντελεστές της αποτυχίας του χθες και με παλιά όσο και φθαρμένα υλικά. Ότι δεν μπορούμε να σπάσουμε το πολιτικό κατεστημένο που συνθλίβει τις προοπτικές της χώρας μας  εδώ και δεκαετίες εάν δεν αλλάξουμε τελείως την προσέγγισή μας απέναντι στο ρόλο μας και την ευθύνη μας ως πολίτες και εάν δεν επιλέξουμε επιτέλους το αύριο των παιδιών μας από το χθες κάποιων άλλων.

Το καταστατικό και την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού σχηματισμού "Νέα πορεία νέα Ελλάδα” κατέθεσε σήμερα στη Γραμματεία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρός του Γιάννος Γραμματίδης.
Όπως ανέφερε ο κ. Γραμματίδης, κατά τη σημερινή ιδρυτική ομιλία του στο Ζάππειο, το πολιτικό σχήμα έρχεται να ανταποκριθεί στην αναγκαιότητα για ένα νέο οικονομικό μοντέλο που θα ταιριάζει με "θέλω και τα μπορώ” της χώρας με το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

Στη «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, ναυτικοί, πολιτικοί μηχανικοί, συνταξιούχοι, απόστρατοι στρατιωτικοί, προσωπικότητες με εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, αλλά και νέοι επιχειρηματίες και φοιτητές.
Όπως δήλωσε ο κύριος Γραμματίδης στην ιδρυτική του ομιλία, "στη «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» επιλέγουμε τον δρόμο του σεβασμού στις βασικές αξίες της δημοκρατίας, τη δικαιοσύνη, την εντιμότητα, τη διαφάνεια, την αλληλεγγύη, την ασφάλεια, την αξιοκρατία, την αριστεία, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα και τη λογοδοσία, επειδή απλά, όλα αυτά ήταν τα εργαλεία που μας επέτρεψαν να πορευτούμε με επιτυχία στη ζωή μας. Επιλέγουμε τον δρόμο της Κοινωνικής Οικονομίας πού συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με την δίκαια κοινωνική ανακατανομή εισοδήματος και φορολογικών βαρών, ως αποτέλεσμα της ορθολογικής παραγωγής πλούτου. Προτείνουμε ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο βασισμένο σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πού απελευθερώνουν τις δυνάμεις των ανθρώπων μας, βασισμένο στην αξιοποίηση της τεράστιας δεξαμενής γυναικείου ταλέντου, βασισμένο στη  νομοθετική σταθερότητα και στην ουσιαστική  ανταγωνιστικότητα προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, την ακώλυτη άσκηση των ατομικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών, την ισονομία όλων των πολιτών και την δημοκρατία όλων των πολιτών. Είμαστε αποφασισμένοι να σφυρηλατήσουμε ένα νέο σύνθετο όραμα πού μόνο αυτό μπορεί να δημιουργήσει μέλλον τόσο για τα παιδιά μας πού είτε τα έχουμε ακόμα κοντά μας είτε τα περιμένουμε να γυρίσουν από την σύγχρονη μετανάστευσή τους, όσο και για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. Χρωστάμε στους νέους ανθρώπους αυτή την προσπάθεια και μαζί τους την αναλαμβάνουμε.
 
"Η χώρα μας διέρχεται μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους της μεταπολεμικής ιστορίας της. Ταλαιπωρημένη από μία εξαετή βαθιά ύφεση εξαιτίας ανισόρροπων οικονομικών πολιτικών, είναι παγιδευμένη ανάμεσα σε παλαιούς πολιτικούς σχηματισμούς που έχουν επιλέξει ως μέθοδο πολιτικής ανάδειξης τον διχασμό αγνοώντας την αξία της σύνθεσης των αντιτιθέμενων απόψεων και αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην κοινωνική συνοχή. Είναι οι ίδιοι σχηματισμοί που ευθυνόμενοι απολύτως για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, προσπαθούν σήμερα, εκόντες άκοντες τους πολικούς συμψηφισμούς για να μην καταρρεύσει η χώρα” σημείωσε ο πρόεδρος του "Νέα πορεία νέα Ελλάδα”.
Και πρόσθεσε ότι η "σημερινή παρακμή της πατρίδας μας και η διεθνής της ταπείνωση μπορεί να μετατραπεί σε μία νέα εθνική περηφάνια μέσα από την πίστη σε ένα σύνθετο όραμα που μόνο αυτό μπορεί να αποτρέψει τον οριστικό αφανισμό”.
"Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε τις κλασσικές μας αξίες, τα όνειρά μας αλλά και τις προοπτικές των παιδιών μας με τη βοήθεια ανθρώπων της δημιουργίας και του μόχθου, με τη βοήθεια των νέων ανθρώπων με γνώμονα την εξυπηρέτηση ενός μεγάλου οράματος: να κάνουμε την Ελλάδα έναν τέτοιο τόπο που να μπορούμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας με περηφάνια και ευημερία” κατέληξε.
 Στον νέο φορέα που κινείται στον χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού,  συμμετέχουν πολίτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας, ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, ναυτικοί, πολιτικοί μηχανικοί, συνταξιούχοι, απόστρατοι στρατιωτικοί, προσωπικότητες με εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, επιστήμονες και ακαδημαϊκοί, αλλά και νέοι επιχειρηματίες και φοιτητές. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νέο φορέα δεν θα συμμετέχουν άτομα πού διετέλεσαν πολιτικοί στην περίοδο 2010 μέχρι και σήμερα, παρά μόνο άτομα που έχουν χτίσει έργο στη ζωή τους, πού «έχουν κολλήσει ένσημα» όπως χαρακτηριστικά μας επισήμαναν στενοί συνεργάτες του Γιάννου Γραμματίδη. 
Έμφαση δίνεται στο καθοριστικό ρόλο της γυναίκας στην οικονομία και στη κοινωνία, στην μεταρρυθμιστική αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας ώστε να γίνει ουσιαστικά ανταγωνιστικό με άξονα τις προοπτικές αλλά και το όφελος της ευρύτερης κοινωνίας, στην ανάκτηση της διεθνούς της αξιοπιστίας της χώρας μας και στην λειτουργία των θεσμών. 
Ο νέος πολιτικός φορέας, έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο δίκτυο φίλων και συνεργατών, μέσα από συνεχείς δράσεις και συζητήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες σε όλη την Ελλάδα και στις οποίες ο κύριος Γραμματίδης και οι συνεργάτες του επέλεξαν να ακούσουν τους πολίτες, τις ιδέες, τις προτάσεις και τις αγωνίες τους. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννος Γραμματίδης ήταν μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, ενώ είναι  γνωστός στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ για τις θέσεις που κατά καιρούς έχει αναπτύξει για το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα και τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση της κρίσης, την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και την ουσιαστική αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους.


Ειχε προηγηθει η ακολουθη ανακοινωση

 
«Τις τελευταίες μέρες ζούμε καταστάσεις πού δεν ταιριάζουν με τα όνειρα, τις προοπτικές και την ιστορία του τόπου μας.
Από την Δευτέρα το πρωί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής καραντίνας με κλειστές ουσιαστικά τράπεζες, αυστηρό έλεγχο κίνησης στο όποιο απόθεμα έχει απομείνει σε πολίτες κι επιχειρήσεις μετά από πέντε χρόνια δραματικής υπερφορολόγησης και μπροστά σε ένα άκρως παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα.

Η κατάσταση αυτή, προϊόν πολιτικής ανεπάρκειας δεκαετιών, αλλά και ασύντακτων, ανεύθυνων κι επικίνδυνων χειρισμών μίας κυβέρνησης με βαθειά ιδεοληπτικές προσεγγίσεις, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία της οικονομίας, την συνοχή της κοινωνίας, την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και, τελικά, την ιστορική θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη .

Πρακτικά, ανάμεσα σε πολλές άλλες συνέπειες, εμποδίζεται η ομαλή καταβολή συντάξεων, κινδυνεύει η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παρεμποδίζεται η λειτουργία της αγοράς με τις επιχειρήσεις σε λειτουργικό αδιέξοδο και άμεσο κίνδυνο δραματικής αύξησης της ανεργίας, καταποντίζεται η τουριστική μας βιομηχανία, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος δανεισμού και με αδυναμία τήρησης των υποχρεώσεων της χώρας, κινδυνεύουμε με άμεση επέλευσης χρεωκοπίας.

Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται από την ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού της χώρας πού φέρει ακέραια την ευθύνη για την σημερινή τραγική της κατάσταση και πού συνεχίζει να αναλίσκεται σε άγονες εσωτερικές συγκρούσεις και παλαιοπολιτικές αντιπαραθέσεις, σε έναν ανούσιο αγώνα πολιτικής επιβίωσης βασισμένο στην ιδεολογία της «καρέκλας» με αποτέλεσμα τον εξευτελισμό της κοινοβουλευτικής λειτουργίας μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο πού το τίμησαν ιστορικές πολιτικές προσωπικότητες όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες άμεση προτεραιότητα πρέπει να αποτελεί η επιλογή ενός ηχηρού ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή συνέχεια, προοπτική κι ασφάλεια της Ελλάδας.

Ένα ΝΑΙ βασισμένο στην πεποίθηση ότι μπορεί να υπάρξει ένα νέο σχέδιο συμφωνίας με τους εταίρους μας πού να συνδυάζει την δημοσιονομική σταθερότητα, την ουσιαστική ανάπτυξη, την παροχή νέας ρευστότητας στη χώρα και την αναδιάρθρωση του χρέους της.

Καλούμε όλους ανεξαιρέτως να στηρίξουν ανεπιφύλακτα την ιστορική αυτή επιλογή.

Την ίδια στιγμή όμως, η τελευταία περίοδος ανέδειξε με τον πιο έκδηλο τρόπο την άμεση ανάγκη του τόπου μας για μια νέα στιβαρή ηγεσία, ένα νέο, φρέσκο, καθαρό από το χθες, πολιτικό προσωπικό ικανό να βγάλει την Ελλάδα από το δραματικό της αδιέξοδο, με όραμα, δημιουργικότητα, συνέπεια και αξιοπιστία.

Νέα πρόσωπα με νέο, υπερβατικό τρόπο σκέψης, ικανά να συνθέσουν και υλοποιήσουν ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης πού να εξασφαλίζει την προοπτική για τους νέους ανθρώπους, την αξιοποίηση του κυρίαρχου ρόλου της γυναίκας, την στήριξη των συνταξιούχων, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής μας βάσης μέσα από την ανταγωνιστική επιχειρηματικότητα κ την απελευθέρωση του δυναμικού των ανθρώπων μας, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους θεσμούς και την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας κι αξιοπρέπειας της Ελλάδας πού έχει βαριά πληγωθεί.

Μαζί με νέους κι άξιους ανθρώπους, γυναίκες κι άνδρες από όλη την Ελλάδα κι από όλο το φάσμα της κοινωνίας, με τεκμηριωμένη εμπειρία, γνώση κι επιτυχημένη προσωπική πορεία, πέρα από ιδεολογίες και διαχωρισμούς του χθες, είμαστε αποφασισμένοι να ξαναφέρουμε πίσω την αισιοδοξία στον λαό μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας.

Στην ιστορική επέτειο της 24ης Ιουλίου 2015 θα κάνουμε όλοι μαζί ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μια νέα πορεία για μια Νέα Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου