Κυριακή

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε Αλεξανδρούπολη και Έβρο!

prison20267
Δύο νέα περάσματα προς το ελληνικό έδαφος, από το Καστελόριζο και την Αλεξανδρούπολη βρήκαν οι διακινητές.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το τετραήμερο 16-19 Φεβρουαρίου καταγράφηκαν περισσότερες από 13.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, στην τουρκική πόλη Κας, που βρίσκεται απέναντι από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες που περιμένουν να περάσουν στο ακριτικό νησί, ενώ έχουν συνταχθεί ακόμα και λίστες αναμονής.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας αυτοαποθεώνεται για την υποτιθέμενη άμεση αντίδραση των υπηρεσιών του λέγοντας από το βήμα της Βουλής ότι «οι φύλακες έχουν γνώση».
«Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, θα ζήσουμε για ένα χρονικό διάστημα με κάποιους πρόσφυγες ,αλλά είναι διαχειρίσιμο το θέμα και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε από την πλευρά του σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
Η απαγόρευση διέλευσης των Σκοπιανών προκαλεί μια ασφυκτική κατάσταση στην Ειδομένη. Περιμένουν ακόμα 1.000 άτομα στην μεθόριο και 3.000 στο Κιλκίς.
Η απόφαση της Σερβίας να μην δέχεται στο έδαφός της από την ΠΓΔΜ πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, οδήγησε τους Σκοπιανούς σε ανάλογο αποκλεισμό. Έτσι οι Αφγανοί που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, προς το παρόν τουλάχιστον παραμένουν εδώ εγκλωβισμένοι χωρίς να μπορούν να συνεχίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: