Τη Λάρισα και την Καρδίτσα θα επισκεφτεί ο αναπληρωτής Συνήγορος του Πολίτη, Βασίλης Καρύδης, στις 31 Μαρτίου και στη 1 Απριλίου αντιστοίχως, επικεφαλής κλιμακίου της ανεξάρτητης αρχής. Ο αναπληρωτής Συνήγορος θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και τον δήμαρχο Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκο ενώ κλιμάκιο του Συνηγόρου θα έχει επιμέρους συναντήσεις με στελέχη των τοπικών δημοσίων υπηρεσιών.Για την Ιστορια και για να γνωριζει ο Πατριωτικος Χωρος τα του Βασιλη Καρυδη υπενθυμιζουμε οτι το παλικαρι μας -λεγεται οτι ειναι τροφιμος του ΣΟΡΟΣ και των ιδρυματων του.Να και ενα ενα παλαιο δημοσιευμα για τον κ Συνηγορο!!!Μακαρι να εδειχνε την ιδια ευαισθησια για τους Ελληνες οσο ενδιαφερεται για τους λαθρους!!!
Σάλος από το ρόλο του εγκληματολόγου κ. Βασίλη Καρύδη στη μεγάλη
δίκη της 17 Νοέμβρη
Παραλλήλισε την πορεία της τρομοκρατικής οργάνωσης με το Κομμουνιστικό Κόμμα
Καταγγελίες για τις θέσεις που κατέχει σε επιτροπές του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως
Η παρουσία του συνδυάζεται με την οικειοθελή παράδοση του "Λουκά" στις Αρχές
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο επίκουρος καθηγητής Εγκληματολογίας στη Νομική Σχολή της Κομοτηνής κ. Βασίλης Καρύδης, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες του χώρου στην Ελλάδα. Αρχικά λόγω του γεγονότος ότι ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου ως αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα. Έπειτα, λόγω των επιχειρημάτων που χρησιμοποίησε στην αγόρευσή του ενώπιον του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή. Τέλος, λόγω των ιδιοτήτων που κατέχει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, που έδωσαν τροφή για ποικίλα σενάρια σε μερίδα του αθηναϊκού Τύπου.
Ο κ. Καρύδης λίγους μήνες πριν την έκρηξη στον Πειραιά, που αποτέλεσε την αφετηρία για την "εξάρθρωση" της 17 Νοέμβρη, επελέγη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για να συμμετάσχει ως μέλος σε δύο σπουδαία όργανα του υπουργείου: στη Μόνιμη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή και στην Ομάδα Διοίκησης Έργου για τον σχεδιασμό της αντεγκληματικής πολιτικής. Στην πρώτη επιτροπή διορίστηκε τον Απρίλιο του 2002, με την απόφαση συγκρότησής της που δημοσιεύθηκε και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Είχε προηγηθεί ο διορισμός του στην Ομάδα Διοίκησης Έργου Αντεγκληματικής Πολιτικής τον Ιανουάριο του 2002.
Επισήμως δεν υπάρχει κάποιο ασυμβίβαστο ένα μέλος των ανωτέρω επιτροπών να παρίσταται ως συνήγορος υπεράσπισης ενός κατηγορουμένου για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Εντούτοις πολλές εφημερίδες, κυρίως του αντιπολιτευτικού χώρου, έσπευσαν να καταδικάσουν των συνδυασμό αυτών των ιδιοτήτων, κατηγορώντας τόσο τον κ. Καρύδη επειδή ανέλαβε την υπεράσπιση του Κουφοντίνα όσο και τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που τον επέλεξε και τον διατηρεί σύμβουλό του στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Καταρχήν εννοείται ότι ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί είναι ο κ. Καρύδης, που εκτός από καθηγητής στη Νομική του ΔΠΘ και μέλος των ανωτέρω επιτροπών εξακολουθεί να διατηρεί και τον τίτλο του δικηγόρου. Επομένως έχει κάθε δικαίωμα να επιλέγει τους πελάτες του και να τους υποστηρίζει στις δίκες, έστω και με επιχειρήματα που έρχονται σε πλήρη ρήξη με την επίσημη κυβερνητική άποψη. Αλλά και ο υπουργός θα ήταν παράλογο να καθαιρέσει για έναν τέτοιο λόγο τον σύμβουλό του, από τη στιγμή που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται το έργο του στις συγκεκριμένες επιτροπές με την παρουσία του και τα λεγόμενά του στη δίκη. Άλλωστε μετέχει σε αυτές λόγω του επιστημονικού κύρους και της κατάρτισής του, τα οποία δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν.
Πολιτικά εγκλήματα
Ο κ. Καρύδης στην αγόρευσή του παρομοίασε τη δραστηριότητα της 17Ν με εκείνη του ΚΚΕ την περίοδο του Εμφυλίου που ήταν παράνομο, έχοντας ως σκοπό να καταδείξει τον πολιτικό χαρακτήρα των εγκλημάτων της τρομοκρατικής οργάνωσης και κατά συνέπεια την αναρμοδιότητα του δικαστηρίου στα οποία εκδικάζονται. Μάλιστα, για ενίσχυση της επιχειρηματολογίας του χρησιμοποίησε αποσπάσματα από παλαιότερες εκθέσεις του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Όμως κανείς δε μπορεί να τον κατηγορήσει ότι χρησιμοποίησε την ιδιότητά του στο υπουργείο για να προμηθευτεί το περιεχόμενό τους, καθώς είχαν διαρρεύσει προ πολλού στον Τύπο της εποχής.
Πάντως, τα ανωτέρω περιστατικά προκάλεσαν πληθώρα σεναρίων. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή όλοι γνώριζαν ως μοναδική συνήγορο υπεράσπισης του "Λουκά" της 17Ν την κυρία Ιωάννα Κούρτοβικ.
Η παρουσία του κ. Καρύδη στο πλευρό της οδήγησε σε φημολογίες που συνδύαζαν από την οικειοθελή παράδοση του Δημήτρη Κουφοντίνα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τον περασμένο Σεπτέμβριο και τη "γνώση" που φέρεται να είχε για αυτήν ο υπουργός μέρες πριν την πραγματοποίησή της μέχρι την σχετικά καλή αντιμετώπιση που είχε ο παραδοθείς από τις αστυνομικές και δικαστικές Αρχές.
Μόλις ο Κουφοντίνας όμως τον ζήτησε για δικηγόρο του, ο Καρύδης το είδε ως επαγγελματική ευκαιρία ζωής για να γίνει περισσότερο γνωστός και να αυξήσει κι άλλο το κασέ του, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι δικηγόροι. Το τι είπε στη δική, το είπε επειδή ως δικηγόρος του πελάτη του. Αν ήταν δικηγόρος της πολιτικής αγωγής θα έλεγε τα ακριβώς ανάποδα.
Ο Καρύδης ανήκε επισης σε μια από τις μύριες επιτροπές ειδικών (στην ουσία αργόμισθων) που κατά καιρούς φτιάχνει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Ο τύπος είχε καραβολευτεί σε αυτή τη θέση, χωρίς να τον πολυνοιάζει τι είδους καθεστώς ήταν αυτό που "υπηρετούσε" (το "υπηρετούσε" εντός εισαγωγικών, γιατί αμφιβάλλω αν η επιτροπή αυτή παρήγαγε έστω το παραμικρό έργο).
Πηγή: http://www.thrakikiagora.gr/old/cgi-bin/news/viewnews0426.html?newsid1047630661,34649,
--------------------------------------------------------------------------
ΠΟΤΕ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ
Τακτικος Τροφιμος του Κομμουνιστικου Ιδρυματος
Διορίστηκαν οι νέοι Βοηθοί Συνήγοροι του Πολίτη
Διορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα, έξι Βοηθοί Συνήγοροι ανά θεματική ενότητα στο «Συνήγορο του Πολίτη», κατόπιν πρότασης της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού.
Συγκεκριμένα διορίστηκαν, με θητεία έως τη λήξη της θητείας της Συνηγόρου του Πολίτη, στις 20 Φεβρουαρίου 2012, οι:
- Βασίλης Καρύδης, νομικός – εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα μετανάστευσης, σωφρονιστικού συστήματος και μέτρησης της εγκληματικότητας, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αρμοδιότητα στον κύκλο εργασίας «Δικαιώματα του Ανθρώπου»,
- Γιάννης Σακέλλης, οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα κοινωνικής δημογραφίας, οικονομικής εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Κοινωνική Προστασία»,
- Ιωάννης Σαγιάς, οικονομολόγος με ειδίκευση σε θέματα οργάνωσης και σχεδιασμού του χώρου σε αστικό και περιφερειακό επίπεδο, Επίκουρος Καθηγητής Τομέα Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Ποιότητα ζωής»,
- Μαίρη Κοτρωνιά, νομικός, τ. Προϊσταμένη Γενικής Δ/νσης Διοικητικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με εμπειρία σε θέματα διοικητικού εκσυγχρονισμού και σχέσεις κράτους – πολιτών, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Σχέσεις κράτους – πολίτη»,
- Γεώργιος Μόσχος, νομικός – εγκληματολόγος, ειδικός σε θέματα ανήλικων παραβατών, κοινωνικά αποκλεισμένων νέων και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού, συνιδρυτή της κοινωνικής οργάνωσης υποστήριξης νέων «ΑΡΣΙΣ», με αρμοδιότητα στον κύκλο «Δικαιώματα του παιδιού» και
- Σταματίνα Γιαννακούρου, νομικό, ειδική σε θέματα εργατικού δικαίου και ισότητας των φύλων, με προϋπηρεσία στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, με αρμοδιότητα στον κύκλο «Ισότητα των φύλων».
Ο Υπουργός, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, επισημαίνοντας ότι η συνέχιση της ανάδειξης των προβλημάτων της Διοίκησης που επιβαρύνουν τον πολίτη, με αξιόπιστο τρόπο από τον «Συνήγορο του Πολίτη», αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη βελτίωση του κράτους και της λειτουργικότητάς του, αφού οριοθετεί και το πλαίσιο αναγκαίων αλλαγών.
Διαβάζουμε στο φως άρθρο-αποκάλυψη της Κόνι Μπρακ τις θέσεις του Σόρος στο θέμα της ονομασίας Καλημέρα ταπείνωση! Η Αθήνα, σε στάση βαθιάς υπόκλισης μπροστά στον Τζορτζ Σόρος –τον ορκισμένο εχθρό μας. Εκεί δίπλα του, ο πρωθυπουργός. Εκεί μαζί του, και η «ελίτ» των επιχειρηματιών της χώρας. Όλοι τους εκεί, να δουν και να ακούσουν τον αρχιπιλότο των ιπτάμενων σπρεντ που μας στόχευσαν. Που μας τσάκισαν. Υποδοχή «μεσσία», από τους δικούς μας, Που μοιάζει σαν να λένε στην απελπισμένη Ελλάδα… Ιδού, ο σωτήρας σας!!!
Εύστοχα, η «Ελευθεροτυπία» (05/04/2011) σημειώνει στην τελευταία της σελίδα:
«Ο Σόρος, ο φόρος και το κακό συναπάντημα»
Τον βίο και την πολιτεία του αποκαλύπτει με συγκλονιστικές λεπτομέρειες το βαρυσήμαντο άρθρο της διαπρεπούς αμερικανίδας δημοσιογράφου Κόνι Μπρακ (New Yorker) που παρουσιάζει σήμερα η ιστοσελίδα.
Εγώ, απλώς, προσθέτω τη διάσημη χρηματοπειρατεία του (το 1990) όταν ανάγκασε τη βρετανική λίρα να εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθερών ισοτιμιών αποκομίζοντας προσωπικά κέρδη 1 δις δολ.
Ο κόσμος σύμφωνα με τον Σόρος Συγγραφέας: Κόνι Μπρακ Απόσπασμα από άρθρο της επιθεώρησης The New Yorker, Πουθενά αλλού δεν αναλώνει ο Σόρος περισσότερα χρήματα και ενέργεια για την υποστήριξη μίας κυβέρνησης απ’ ό,τι στη ΠΓΔΜ. «Ο Σόρος είναι ο σωτήρας της “Μακεδονίας”», δήλωσε ο φίλος του, Μόρτον Αμπράμοβιτς. H αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Λιούμπικα Ασέβσκα, δήλωσε για τα δύο ξεχωριστά δάνεια του Σόρος, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων: «Ο λαός ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι “αφού δεν σας βοηθούν οι χώρες, θα σας βοηθήσει ένα άτομο;”. Θυμηθείτε, είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια στη “Μακεδονία” αξίζουν όσο δισεκατομμύρια εδώ… Το γεγονός ότι ο Σόρος βοήθησε την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό». Στοιχηματίζοντας επιθετικά στην ΠΓΔΜ, ο Σόρος ενεπλάκη σε μια από εκείνες τις βαλκανικές διαμάχες που, πίσω από φαινομενικά απλά ζητήματα, κρύβουν θανάσιμες περιπλοκές. Η «Μακεδονία», που συγκίνησε τον Σόρος, ήταν μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, γνωστή με το όνομα Βαρντάρ Μπανοβίνα˙ το 1945, μετονομάστηκε από τον στρατηγό Τίτο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο πληθυσμός της ποικίλει, με το μεγαλύτερο τμήμα της να αποτελείται από Σλάβους, οι πρόγονοι των οποίων έφτασαν στην περιοχή χίλια περίπου χρόνια μετά από τους διασημότερους Μακεδόνες, τον Φίλιππο τον Β΄ και τον γιό του, Μέγα Αλέξανδρο. Εντούτοις, ο Τίτο –εποφθαλμιώντας το μεγάλο τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας– ενθάρρυνε την αλυτρωτική ιδέα μιας διακριτής μακεδονικής ταυτότητας.
Οι φόβοι της Ελλάδος αναζωπυρώθηκαν το 1991, όταν το κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας κήρυξε την ανεξαρτησία του ως έθνος με το όνομα «Μακεδονία». Ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Τίτο στην περιοχή και βοήθησε στην εξάπλωση της ιδέας μιας ξεχωριστής εθνικής ταυτότητας για τους «Μακεδόνες». Ο Γκλιγκόροφ βέβαια δήλωσε ότι το κράτος του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά οι Έλληνες δεν πείστηκαν. Το 1992 και το 1993, η κυβέρνηση του Γκλιγκόροφ εξέδωσε νέα σχολικά εγχειρίδια που έδειχναν τα «γεωγραφικά εθνικά σύνορα» να καλύπτουν και ολόκληρο το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας. η νέα σημαία του κράτους έφερε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. τέλος, ένας πρόλογος στο Σύνταγμα του 1991 αναφέρει ότι το κράτος δεσμεύεται για την προστασία των «απανταχού Μακεδόνων». Οι Έλληνες δεν ισχυρίζονται ότι το λιλιπούτειο κρατίδιο, με τα δυο εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί αληθινή απειλή γι’ αυτούς προς το παρόν. Η ιστορία τους, όμως, τους έχει διδάξει να κοιτούν μακροπρόθεσμα. Σ’ ένα σενάριο που αρκετοί Έλληνες θεωρούν πιθανό, για παράδειγμα, η ΠΓΔΜ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να επιχειρήσει μια εχθρική κίνηση στο μέλλον, σε συνεργασία με τους αδελφούς τους Σλάβους της Βουλγαρίας, οι οποίοι κατείχαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι είχε η κατάσταση όταν ο Σόρος έφτασε στα Σκόπια, την πρωτεύουσα του κράτους, τον Σεπτέμβριο του 1992, στα πλαίσια μιας περιοδείας του στα ανά τον κόσμο τμήματα του ιδρύματός του. Πριν πάει εκεί, βρισκόταν στη Βουλγαρία, όπου ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματός του στη Σόφια του παρουσίασε την κυρίαρχη βουλγαρική άποψη για το θέμα: ότι δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και ότι οι έντονες προσπάθειες να εδραιωθεί αυτή η ταυτότητα έκρυβαν τις αλυτρωτικές διαθέσεις, τις κληροδοτημένες από τον Τίτο. «Ο Σόρος δεν γνώριζε τίποτα για τη “Μακεδονία”» δήλωσε η Ασέβσκα. «Όταν έφτασε, ήταν επηρεασμένος απόλυτα από τη βουλγαρική προπαγάνδα – και μάλλον είχε μετανιώσει για το ταξίδι του. Έπειτα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο τον συμπάθησε αμέσως και ο πρόεδρος παρέθεσε ένα γεύμα προς τιμήν του. Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων, άλλαξε τις απόψεις του». Το ίδιο απόγευμα, ο Σόρος έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο δολάρια τον προϋπολογισμό του ιδρύματός του στη ΠΓΔΜ, ενώ δήλωσε επίσης ότι μετονομάζει το ίδρυμά του από Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων σε Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία της Μακεδονίας – γεγονός που είχε μεγάλη πολιτική βαρύτητα. […] Στη λογική των «καλών και των κακών», την οποία ο Σόρος ακολουθεί με μεγάλη μεροληψία, οι Έλληνες μεταβλήθηκαν στους «κακούς» της υπόθεσης. Ο ίδιος, δεν πήγε στην Ελλάδα ν’ ακούσει και την άλλη πλευρά. Στις λίγες ώρες που συναντήθηκε με τον Γκλιγκόροφ, πείστηκε, και από τότε επιμένει συχνά σε αυτό, ότι η «Μακεδονία» είναι το μόνο πολυεθνικό κράτος που έχει απομείνει στα Βαλκάνια και ότι η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αρχές. […] Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος του Σόρος στα Σκόπια, ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν, υποστηρίζει ότι και αυτός είναι προσηλωμένος στις αρχές της ανοικτής κοινωνίας. Ωστόσο, δυσκολεύεται κανείς να συνδυάσει την αφοσίωση στον πλουραλισμό με το δημαγωγικό πάθος που επιδεικνύει ο Μίλτσιν πάνω στο ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας. Ο ίδιος μου έδωσε πολύ προπαγανδιστικό υλικό σχετικά με τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα (που περιλάμβανε και μια συλλογή κειμένων που τιτλοφορούνταν «Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες»). Οι προσπάθειες για την επίλυση της συνεχιζόμενης διπλωματικής διένεξης με την Ελλάδα συμπεριλάμβαναν και διμερείς συνομιλίες για την υιοθέτηση μιας σύνθετης ονομασίας όπως είναι οι «Μακεδονία του Βαρδάρη» και «Νέα Μακεδονία». Όμως, σε μια συνέντευξη που πήρα από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, στην οποία παρίστατο και ο Μίλτσιν, οι δύο άνδρες επέμεναν ότι το όνομα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο Μίλτσιν μάλιστα δήλωσε: «Εάν αλλάξουν το όνομα, θα πάω στα βουνά και θα πολεμήσω με τους αντάρτες!».
Τόσο έντονος φανατισμός δεν συνηθίζεται στα ιδρύματα. Στον βαθμό που, σύμφωνα με τους κανόνες του I.R.S. (σ.τ.μ. φορολογική υπηρεσία των Η.Π.Α.) , τα ιδρύματα του Σόρος απαλλάσσονται από φορολογικές υποχρεώσεις και λαμβάνουν αφορολόγητες δωρεές (από τον ίδιο τον Σόρος), δεν μπορούν να αναμειγνύονται στις περισσότερες μορφές πολιτικής δραστηριότητας […]. Ο Λούπκο Γκεοργκιέφσκι, ηγέτης της δεξιάς τάσης του αντιπολιτευτικού κόμματος V.M.R.O. (Διεθνής Επαναστατική Μακεδονική Οργάνωση), κατηγορεί το ίδρυμα του Σόρος ότι αποτελεί ουσιαστικά μία «μηχανή κυβερνητικής υποστήριξης». Σχεδόν όλες οι επιχορηγήσεις, υποστηρίζει, πηγαίνουν σε όσους σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το κυβερνών κόμμα. Σχετικά μ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από τον Σόρος, τον Α1, ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι: «[ο σταθμός] συνιστά μια πραγματική εναλλακτική λύση σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό του πρόγραμμα. Αλλά στο πολιτικό του πρόγραμμα… βλέπει κανείς τους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης να εμφανίζονται πιο συχνά απ’ ό,τι στην κρατική τηλεόραση».[…] Από το φθινόπωρο του 1992, ο Σόρος πιέζει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα θεωρούσε ότι η αναγνώρισή της δεν πρέπει να προκύψει πριν προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις η άλλη πλευρά σε σχέση με το όνομα, το σύνταγμα και τη σημαία. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Κλίντον συμφώνησε ν’ αναγνωρίσει τη «Μακεδονία» ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν θέλει να βλάψει καμία πλευρά. Η Ελλάδα απάντησε με την επιβολή εμπάργκο και ο Κλίντον, έπειτα από συνάντηση που είχε με μέλη του ελληνοαμερικανικού λόμπι, πάγωσε τις διαδικασίες της αναγνώρισης. Εκείνη τη στιγμή, ένα πρόσωπο, υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση Κλίντον, μου είπε ότι ο Σόρος μεγιστοποίησε τις προσπάθειές του: «Έγραψε μια αιχμηρή επιστολή στον πρόεδρο, παραλληλίζοντας την πολιτική του με εκείνη του κατευνασμού που επέδειξαν οι Δυτικές Δυνάμεις έναντι της Γερμανίας το 1938», μου είπε το πρόσωπο αυτό. […] Σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ασκούσε πίεση στον Στρόουμπ Τάλμποτ και σε άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Στις συναντήσεις του Μπρέτον-Γουντς, στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Ιούλιο, ο Σόρος δούλεψε με επιμονή παρασκηνιακά, προσπαθώντας να πείσει κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Π.Γ.Δ.Μ. (Η Ελλάδα, που κατείχε τότε την προεδρία της Ένωσης, έθεσε βέτο σε κάθε τέτοια προσπάθεια). Βέβαια, δεν ήταν όλες οι προσπάθειες του Σόρος δημόσιες. Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Π.Γ.Δ.Μ. Τον Φεβρουάριο του 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ. εναντίον της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κονγκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο, το ίδιο ίδρυμα εξέδωσε και άλλη έκθεση που επίσης υποστήριζε την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με το κείμενο στο οπισθόφυλλο, η έκθεση είχε προετοιμαστεί από μια «ανεξάρτητη αντιπροσωπεία και των δύο πλευρών». […] Λίγοι θα διαφωνούσαν με την υψηλή προτεραιότητα που είχε δώσει ο Σόρος στο να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Π.Γ.Δ.Μ. Γιατί, εάν ξεσπούσαν εντάσεις ανάμεσα στη σλαβική πλειοψηφία και την ισχυρή αλβανική μειονότητα, η σύγκρουση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο βαλκανικό πόλεμο –στον οποίο θα μπορούσαν να εμπλακούν η Αλβανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. […]. Το πρόβλημα με τον Σόρος, όμως, είναι η ακρότητα των απόψεών του –που πηγάζει από την τάση του να εξιδανικεύει τη μια πλευρά και να δαιμονοποιεί την άλλη– αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή εκφράζεται στις ενέργειές του. Εάν ο Σόρος είχε ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή, διπλωματική, οδό από την αρχή, ακούγοντας και τις δυο πλευρές, είναι πολύ πιθανόν ότι –με την επιρροή και τους πόρους που διέθετε– θα ήταν σε θέση να μεσολαβήσει για μια συνεννόηση προτού το πρόβλημα αναχθεί σε μείζον ζήτημα μεταξύ των δυο πλευρών. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η παρέμβαση του Σόρος –που αυτοανακηρύχθηκε σε από μηχανής θεό– δεν έκανε τίποτε για να οδηγήσει τη διένεξη σε λύση. αντίθετα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ζήλος του (και τα χρήματά του) συνέβαλε τα μέγιστα στην αδιαλλαξία της Π.Γ.Δ.Μ. Όπως μου είπε ένα πρόσωπο με σημαντική διπλωματική εμπειρία, «ο Γκλιγκόροφ είναι πολύ έξυπνος, αλλά, μην ξεχνάς, ότι πέρασε τριάντα πέντε χρόνια στην κυβέρνηση του Τίτο – και για να επιβιώσεις σ’ αυτό το σύστημα, πρέπει να είσαι σκληρό καρύδι. Ο Σόρος εξιδανικεύει την εικόνα του Γκλιγκόροφ». «Ο Σόρος αναλύει την κατάσταση με τους όρους του “άσπρου” και του “μαύρου”», συνέχισε το άτομο αυτό. «Αλλά για μένα, δεν είναι έτσι. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, και είναι λάθος να την προσεγγίζει κανείς μ’ αυτούς τους όρους». Η ίδια τακτική επαναλαμβάνεται σε 40 ακόμα χώρες και όμως αυτό το τόσο δραστήριο κοινοφελές Ιδρυμα δεν προβάλλει το έργο του στα ΜΜΕ. Πολύ περίεργο δεν είναι αυτό το γεγονός; Οταν μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ της Γής τα ελέγχουν συμπατριώτες του κ.Σόρος. Ο κάθε καλόπιστος ερευνητής-πολίτης αντιλαμβάνεται οτι ο κ.Σόρος εφαρμόζει σε όλη τη Γή τη πανάρχαια τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Πίσω απο την πολυπολιτισμική κοινωνία που προωθούν αυτά τα ιδρύματα σε όλες τις χώρες της Γής κρύβεται αυτή η τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Σε κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία του συμπατριώτη του κ.Σόρος(Ουγγρο-Εβραίος) , κ.Χάντιγκτον.
Είναι ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ρωσίας και των άλλων χωρών και να διώξουμε το Ιδρυμα Σόρος απο την Ελλάδα.
Ο Συνήγορος του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη-Ολοι οι Λαθρολαγνοι μαζι!!!
To προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα του αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη από την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο του θεσμού πραγματοποίησε χθες Τρίτη αυτοψία στον καταυλισμό στην Ειδομένη αλλά και σε αυτόν που έχει στηθεί στην Γευγελή όπου συναντήθηκε με τον αντίστοιχο θεσμό της ΠΓΔΜ.
sinigoros2.jpg
«Το προσφυγικό απασχολεί τον Συνήγορο για όλες τις κατηγορίες αλλοδαπών. Έχουμε δημοσιεύσει και την σχετική έκθεση που διαπιστώσαμε τότε στις αυτοψίες μας στον Έβρο. Με την έξαρση του φαινομένου στην Κω στην Λέρο και την Λέσβο από τον Ιούνιο και μετά ήταν προφανείς οι ανεπάρκειες στις υποδομές, δικαιολογημένες εν μέρει, αν σκεφτεί κανείς ότι η Κως δεν αποτελούσε πέρασμα το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε υποδομές» τόνισε ο Β. Καρύδης, αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη.
«Τότε κάναμε την πρόβλεψη ότι το φαινόμενο θα έχει και συνέχεια και για τον λόγο αυτό υποδείξαμε αυτά που θα ενίσχυαν μια έκτακτη κατάσταση, τονίσαμε από τότε την αναγκαιότητα να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Όλα αυτά φυσικά καθυστέρησαν με αποτέλεσμα τον Αύγουστο όλοι να τρέχουν για να τα κάνουν όλα» σημείωσε
Η επίσκεψή στην Ειδομένη, όπως ανέφερε ο κ. Καρύδης είχε ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών και για τα συμπεράσματα θα συνταχθεί ειδικό έγγραφο .
Ο αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη μίλησε για την ιδιαίτερη διάθεση και συνεισφορά των ΜΚΟ ενώ παράλληλα τόνισε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά από την κρίση του Αύγουστο όπου είχαμε επιβράδυνση στην διέλευση των προσφύγων ακόμη και επεισόδια.
Υπάρχει, όπως είπε, ήδη ένας καλύτερος συντονισμός με τη απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι ελάχιστοι τουλάχιστον ανθρώπινοι όροι παραμονή των προσφύγων στον καταυλισμό.
Φαινόμενα αισχροκέρδιας ερευνήθηκαν και διαπιστώθηκαν στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην τιμή του εισιτηρίου του τρένου που η ίδια η εταιρεία ανέβασε από 10 στα 25 ευρώ. Προβλήματα διαπιστώθηκαν και στην προμήθεια του εισιτηρίου από τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα υπάρχουν περιπτώσεις προσφύγων που ενώ είχαν εισιτήριο δεν βρήκαν θέση λόγω υπερπληρότητας (διαπιστώθηκε και σε έγκυο πρόσφυγα).
12.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν περάσει από την Ελλάδα
Ο Γ. Μόσχος βοηθός συνήγορος του πολίτη ειδικός σε θέματα προστασίας των παιδιών αναφέρθηκε στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων δηλώνοντας πως 12.000 ασυνόδευτα έχουν συνολικά περάσει από την χώρα το τελευταίο τρίμηνο. Ο συνήγορος του πολίτη προσπαθεί να εντοπίσει περιπτώσεις trafficking (εκμετάλλευσης ανηλίκων για εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας και εμπορίας οργάνων).
Σύμφωνα με τον ίδιο πολλά παιδιά υπόκεινται σε παντός είδους εκμετάλλευσης στις χώρες που οδηγούνται και είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να αυξήσει τις παροχές προς αυτά αλλά και να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα.
Σε ετοιμότητα ο συνήγορος μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι
Όσον αφορά τους φόβους που έχουν εκφραστεί για επιπτώσεις στο προσφυγικό μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι τόσο ο κ. Καρύδης όσο και ο βοηθός του συνήγορου κ. Μόσχος δήλωσαν πως απαιτείται ετοιμότητα για προβλήματα εγκλωβισμού που μπορεί να προκύψουν. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει σύμφωνα με τους ίδιους και η άλλη πλευρά δηλαδή της ΠΓΔΜ. Το plan B θα βρίσκεται στην στάση μας και στις υποδείξεις μας για την αντιμετώπιση των χειρότερων ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν.
Τον συνήγορο του πολίτη απασχόλησαν και ζητήματα πόλης τα οποία συζήτησαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και οι κλήσεις που έρχονται μετά από χρόνια από την στιγμή της παράβασης του ΚΟΚ σε πολίτες. "Αυτό παραβιάζει την γενική αρχή του δικαίου και που έχουν να κάνουν με την ολιγωρία και τις δυσλειτουργίες της διοίκησης για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες" σημείωσε σχετικά ο κ. Καρύδης.
Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη
Με τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, Βασίλη Καρύδη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση πολιτών και στελεχών δημοσίων υπηρεσιών.
Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε προβλήματα νομικής φύσης με τα οποία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση, τα οποία οφείλονται σε επαχθείς για τους πολίτες ερμηνείες του νόμου από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο της ανάγκης συλλογής εσόδων (όπως οι παλαιές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ). Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη στενότερη συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα θεσμό που λειτουργεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από το Μάρτιο του 2015. Πρότεινε, επίσης, τη φιλοξενία μικρού κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη σε δημοτικό χώρο, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην ανεξάρτητη αρχή μέσα από έναν πάγιο μηχανισμό συλλογής παραπόνων τους εγκατεστημένο τοπικά.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έλαβε από το Δήμαρχο και σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων είναι θεμιτή και εφικτή και μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αγγελόπουλος.
-
George Soros: Υπηρέτης της Νέας τάξης, Ορκισμένος εχθρός της Ελλάδας και «προστάτης» των Σκοπίων!Ο κολητος του Καρυδη !!!!
Ελλάδα, ιδού ο σωτήρας σου!.. |
Διαβάζουμε στο φως άρθρο-αποκάλυψη της Κόνι Μπρακ τις θέσεις του Σόρος στο θέμα της ονομασίας Καλημέρα ταπείνωση! Η Αθήνα, σε στάση βαθιάς υπόκλισης μπροστά στον Τζορτζ Σόρος –τον ορκισμένο εχθρό μας. Εκεί δίπλα του, ο πρωθυπουργός. Εκεί μαζί του, και η «ελίτ» των επιχειρηματιών της χώρας. Όλοι τους εκεί, να δουν και να ακούσουν τον αρχιπιλότο των ιπτάμενων σπρεντ που μας στόχευσαν. Που μας τσάκισαν. Υποδοχή «μεσσία», από τους δικούς μας, Που μοιάζει σαν να λένε στην απελπισμένη Ελλάδα… Ιδού, ο σωτήρας σας!!!
Ο κόσμος σύμφωνα με τον Σόρος Συγγραφέας: Κόνι Μπρακ Απόσπασμα από άρθρο της επιθεώρησης The New Yorker, Πουθενά αλλού δεν αναλώνει ο Σόρος περισσότερα χρήματα και ενέργεια για την υποστήριξη μίας κυβέρνησης απ’ ό,τι στη ΠΓΔΜ. «Ο Σόρος είναι ο σωτήρας της “Μακεδονίας”», δήλωσε ο φίλος του, Μόρτον Αμπράμοβιτς. H αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον, Λιούμπικα Ασέβσκα, δήλωσε για τα δύο ξεχωριστά δάνεια του Σόρος, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων: «Ο λαός ακόμα δεν μπορεί να το πιστέψει. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι “αφού δεν σας βοηθούν οι χώρες, θα σας βοηθήσει ένα άτομο;”. Θυμηθείτε, είκοσι πέντε εκατομμύρια δολάρια στη “Μακεδονία” αξίζουν όσο δισεκατομμύρια εδώ… Το γεγονός ότι ο Σόρος βοήθησε την κυβέρνηση είναι πολύ σημαντικό». Στοιχηματίζοντας επιθετικά στην ΠΓΔΜ, ο Σόρος ενεπλάκη σε μια από εκείνες τις βαλκανικές διαμάχες που, πίσω από φαινομενικά απλά ζητήματα, κρύβουν θανάσιμες περιπλοκές. Η «Μακεδονία», που συγκίνησε τον Σόρος, ήταν μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας, γνωστή με το όνομα Βαρντάρ Μπανοβίνα˙ το 1945, μετονομάστηκε από τον στρατηγό Τίτο σε «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο πληθυσμός της ποικίλει, με το μεγαλύτερο τμήμα της να αποτελείται από Σλάβους, οι πρόγονοι των οποίων έφτασαν στην περιοχή χίλια περίπου χρόνια μετά από τους διασημότερους Μακεδόνες, τον Φίλιππο τον Β΄ και τον γιό του, Μέγα Αλέξανδρο. Εντούτοις, ο Τίτο –εποφθαλμιώντας το μεγάλο τμήμα της ελληνικής Μακεδονίας– ενθάρρυνε την αλυτρωτική ιδέα μιας διακριτής μακεδονικής ταυτότητας.
Οι φόβοι της Ελλάδος αναζωπυρώθηκαν το 1991, όταν το κρατίδιο της Γιουγκοσλαβίας κήρυξε την ανεξαρτησία του ως έθνος με το όνομα «Μακεδονία». Ο πρώτος πρόεδρος του νεοσύστατου κράτους, ο Κίρο Γκλιγκόροφ, ήταν ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Τίτο στην περιοχή και βοήθησε στην εξάπλωση της ιδέας μιας ξεχωριστής εθνικής ταυτότητας για τους «Μακεδόνες». Ο Γκλιγκόροφ βέβαια δήλωσε ότι το κράτος του δεν έχει εδαφικές διεκδικήσεις, αλλά οι Έλληνες δεν πείστηκαν. Το 1992 και το 1993, η κυβέρνηση του Γκλιγκόροφ εξέδωσε νέα σχολικά εγχειρίδια που έδειχναν τα «γεωγραφικά εθνικά σύνορα» να καλύπτουν και ολόκληρο το ελληνικό τμήμα της Μακεδονίας. η νέα σημαία του κράτους έφερε το σύμβολο της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου. τέλος, ένας πρόλογος στο Σύνταγμα του 1991 αναφέρει ότι το κράτος δεσμεύεται για την προστασία των «απανταχού Μακεδόνων». Οι Έλληνες δεν ισχυρίζονται ότι το λιλιπούτειο κρατίδιο, με τα δυο εκατομμύρια κατοίκους, αποτελεί αληθινή απειλή γι’ αυτούς προς το παρόν. Η ιστορία τους, όμως, τους έχει διδάξει να κοιτούν μακροπρόθεσμα. Σ’ ένα σενάριο που αρκετοί Έλληνες θεωρούν πιθανό, για παράδειγμα, η ΠΓΔΜ θα μπορούσε, ενδεχομένως, να επιχειρήσει μια εχθρική κίνηση στο μέλλον, σε συνεργασία με τους αδελφούς τους Σλάβους της Βουλγαρίας, οι οποίοι κατείχαν ένα μεγάλο μέρος της Ελλάδος κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έτσι είχε η κατάσταση όταν ο Σόρος έφτασε στα Σκόπια, την πρωτεύουσα του κράτους, τον Σεπτέμβριο του 1992, στα πλαίσια μιας περιοδείας του στα ανά τον κόσμο τμήματα του ιδρύματός του. Πριν πάει εκεί, βρισκόταν στη Βουλγαρία, όπου ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματός του στη Σόφια του παρουσίασε την κυρίαρχη βουλγαρική άποψη για το θέμα: ότι δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα και ότι οι έντονες προσπάθειες να εδραιωθεί αυτή η ταυτότητα έκρυβαν τις αλυτρωτικές διαθέσεις, τις κληροδοτημένες από τον Τίτο. «Ο Σόρος δεν γνώριζε τίποτα για τη “Μακεδονία”» δήλωσε η Ασέβσκα. «Όταν έφτασε, ήταν επηρεασμένος απόλυτα από τη βουλγαρική προπαγάνδα – και μάλλον είχε μετανιώσει για το ταξίδι του. Έπειτα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, τον οποίο τον συμπάθησε αμέσως και ο πρόεδρος παρέθεσε ένα γεύμα προς τιμήν του. Κατά την διάρκεια αυτών των συναντήσεων, άλλαξε τις απόψεις του». Το ίδιο απόγευμα, ο Σόρος έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε ότι αυξάνει κατά ένα εκατομμύριο δολάρια τον προϋπολογισμό του ιδρύματός του στη ΠΓΔΜ, ενώ δήλωσε επίσης ότι μετονομάζει το ίδρυμά του από Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία των Σκοπίων σε Ίδρυμα για την Ανοιχτή Κοινωνία της Μακεδονίας – γεγονός που είχε μεγάλη πολιτική βαρύτητα. […] Στη λογική των «καλών και των κακών», την οποία ο Σόρος ακολουθεί με μεγάλη μεροληψία, οι Έλληνες μεταβλήθηκαν στους «κακούς» της υπόθεσης. Ο ίδιος, δεν πήγε στην Ελλάδα ν’ ακούσει και την άλλη πλευρά. Στις λίγες ώρες που συναντήθηκε με τον Γκλιγκόροφ, πείστηκε, και από τότε επιμένει συχνά σε αυτό, ότι η «Μακεδονία» είναι το μόνο πολυεθνικό κράτος που έχει απομείνει στα Βαλκάνια και ότι η κυβέρνησή του είναι αφοσιωμένη στον πλουραλισμό και τις δημοκρατικές αρχές. […] Ο εκτελεστικός διευθυντής του ιδρύματος του Σόρος στα Σκόπια, ο Βλαντιμίρ Μίλτσιν, υποστηρίζει ότι και αυτός είναι προσηλωμένος στις αρχές της ανοικτής κοινωνίας. Ωστόσο, δυσκολεύεται κανείς να συνδυάσει την αφοσίωση στον πλουραλισμό με το δημαγωγικό πάθος που επιδεικνύει ο Μίλτσιν πάνω στο ζήτημα της μακεδονικής ταυτότητας. Ο ίδιος μου έδωσε πολύ προπαγανδιστικό υλικό σχετικά με τη ΠΓΔΜ και την Ελλάδα (που περιλάμβανε και μια συλλογή κειμένων που τιτλοφορούνταν «Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν κατάγονται από τους Αρχαίους Έλληνες»). Οι προσπάθειες για την επίλυση της συνεχιζόμενης διπλωματικής διένεξης με την Ελλάδα συμπεριλάμβαναν και διμερείς συνομιλίες για την υιοθέτηση μιας σύνθετης ονομασίας όπως είναι οι «Μακεδονία του Βαρδάρη» και «Νέα Μακεδονία». Όμως, σε μια συνέντευξη που πήρα από τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, στην οποία παρίστατο και ο Μίλτσιν, οι δύο άνδρες επέμεναν ότι το όνομα δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο Μίλτσιν μάλιστα δήλωσε: «Εάν αλλάξουν το όνομα, θα πάω στα βουνά και θα πολεμήσω με τους αντάρτες!».
Τόσο έντονος φανατισμός δεν συνηθίζεται στα ιδρύματα. Στον βαθμό που, σύμφωνα με τους κανόνες του I.R.S. (σ.τ.μ. φορολογική υπηρεσία των Η.Π.Α.) , τα ιδρύματα του Σόρος απαλλάσσονται από φορολογικές υποχρεώσεις και λαμβάνουν αφορολόγητες δωρεές (από τον ίδιο τον Σόρος), δεν μπορούν να αναμειγνύονται στις περισσότερες μορφές πολιτικής δραστηριότητας […]. Ο Λούπκο Γκεοργκιέφσκι, ηγέτης της δεξιάς τάσης του αντιπολιτευτικού κόμματος V.M.R.O. (Διεθνής Επαναστατική Μακεδονική Οργάνωση), κατηγορεί το ίδρυμα του Σόρος ότι αποτελεί ουσιαστικά μία «μηχανή κυβερνητικής υποστήριξης». Σχεδόν όλες οι επιχορηγήσεις, υποστηρίζει, πηγαίνουν σε όσους σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το κυβερνών κόμμα. Σχετικά μ’ έναν τηλεοπτικό σταθμό που υποστηρίζεται από τον Σόρος, τον Α1, ο Γκεοργκιέφσκι δήλωσε ότι: «[ο σταθμός] συνιστά μια πραγματική εναλλακτική λύση σε ό,τι αφορά το πολιτιστικό του πρόγραμμα. Αλλά στο πολιτικό του πρόγραμμα… βλέπει κανείς τους υπουργούς της παρούσας κυβέρνησης να εμφανίζονται πιο συχνά απ’ ό,τι στην κρατική τηλεόραση».[…] Από το φθινόπωρο του 1992, ο Σόρος πιέζει έντονα τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναγνωρίσουν την Π.Γ.Δ.Μ. ως Μακεδονία, ενώ η Ελλάδα θεωρούσε ότι η αναγνώρισή της δεν πρέπει να προκύψει πριν προβεί στις αναγκαίες παραχωρήσεις η άλλη πλευρά σε σχέση με το όνομα, το σύνταγμα και τη σημαία. Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, ο πρόεδρος Κλίντον συμφώνησε ν’ αναγνωρίσει τη «Μακεδονία» ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας – σε μια προσπάθεια να δείξει ότι δεν θέλει να βλάψει καμία πλευρά. Η Ελλάδα απάντησε με την επιβολή εμπάργκο και ο Κλίντον, έπειτα από συνάντηση που είχε με μέλη του ελληνοαμερικανικού λόμπι, πάγωσε τις διαδικασίες της αναγνώρισης. Εκείνη τη στιγμή, ένα πρόσωπο, υψηλά ιστάμενο στην κυβέρνηση Κλίντον, μου είπε ότι ο Σόρος μεγιστοποίησε τις προσπάθειές του: «Έγραψε μια αιχμηρή επιστολή στον πρόεδρο, παραλληλίζοντας την πολιτική του με εκείνη του κατευνασμού που επέδειξαν οι Δυτικές Δυνάμεις έναντι της Γερμανίας το 1938», μου είπε το πρόσωπο αυτό. […] Σε δημόσιες εμφανίσεις του κατήγγελλε την Ελλάδα και το ελληνοαμερικανικό λόμπι. Ασκούσε πίεση στον Στρόουμπ Τάλμποτ και σε άλλα στελέχη του Στέιτ Ντηπάρτμεντ και του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Στις συναντήσεις του Μπρέτον-Γουντς, στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο Ιούλιο, ο Σόρος δούλεψε με επιμονή παρασκηνιακά, προσπαθώντας να πείσει κάποια μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσουν την Π.Γ.Δ.Μ. (Η Ελλάδα, που κατείχε τότε την προεδρία της Ένωσης, έθεσε βέτο σε κάθε τέτοια προσπάθεια). Βέβαια, δεν ήταν όλες οι προσπάθειες του Σόρος δημόσιες. Η χρηματοδοτούμενη από αυτόν οργάνωση, Action Council for Peace in the Balkans, δραστηριοποιήθηκε έντονα στην Π.Γ.Δ.Μ. Τον Φεβρουάριο του 1994, εξέδωσε τη «Λευκή Βίβλο για τη Μακεδονία», η οποία υποστήριζε τις θέσεις της κυβέρνησης της Π.Γ.Δ.Μ. εναντίον της Ελλάδος. Η έκθεση αυτή κυκλοφόρησε στον Λευκό Οίκο, στα γραφεία των υπουργείων, στο Κονγκρέσο και σε εκατοντάδες ανθρώπους των Μ.Μ.Ε. Μερικούς μήνες αργότερα, τον Μάιο, το ίδιο ίδρυμα εξέδωσε και άλλη έκθεση που επίσης υποστήριζε την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με το κείμενο στο οπισθόφυλλο, η έκθεση είχε προετοιμαστεί από μια «ανεξάρτητη αντιπροσωπεία και των δύο πλευρών». […] Λίγοι θα διαφωνούσαν με την υψηλή προτεραιότητα που είχε δώσει ο Σόρος στο να σταθεροποιήσει την κατάσταση στην Π.Γ.Δ.Μ. Γιατί, εάν ξεσπούσαν εντάσεις ανάμεσα στη σλαβική πλειοψηφία και την ισχυρή αλβανική μειονότητα, η σύγκρουση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν ευρύτερο βαλκανικό πόλεμο –στον οποίο θα μπορούσαν να εμπλακούν η Αλβανία, η Σερβία, η Βουλγαρία, η Τουρκία και η Ελλάδα. […]. Το πρόβλημα με τον Σόρος, όμως, είναι η ακρότητα των απόψεών του –που πηγάζει από την τάση του να εξιδανικεύει τη μια πλευρά και να δαιμονοποιεί την άλλη– αλλά και ο τρόπος με τον οποίο αυτή εκφράζεται στις ενέργειές του. Εάν ο Σόρος είχε ακολουθήσει μια πιο μετριοπαθή, διπλωματική, οδό από την αρχή, ακούγοντας και τις δυο πλευρές, είναι πολύ πιθανόν ότι –με την επιρροή και τους πόρους που διέθετε– θα ήταν σε θέση να μεσολαβήσει για μια συνεννόηση προτού το πρόβλημα αναχθεί σε μείζον ζήτημα μεταξύ των δυο πλευρών. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η παρέμβαση του Σόρος –που αυτοανακηρύχθηκε σε από μηχανής θεό– δεν έκανε τίποτε για να οδηγήσει τη διένεξη σε λύση. αντίθετα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο ζήλος του (και τα χρήματά του) συνέβαλε τα μέγιστα στην αδιαλλαξία της Π.Γ.Δ.Μ. Όπως μου είπε ένα πρόσωπο με σημαντική διπλωματική εμπειρία, «ο Γκλιγκόροφ είναι πολύ έξυπνος, αλλά, μην ξεχνάς, ότι πέρασε τριάντα πέντε χρόνια στην κυβέρνηση του Τίτο – και για να επιβιώσεις σ’ αυτό το σύστημα, πρέπει να είσαι σκληρό καρύδι. Ο Σόρος εξιδανικεύει την εικόνα του Γκλιγκόροφ». «Ο Σόρος αναλύει την κατάσταση με τους όρους του “άσπρου” και του “μαύρου”», συνέχισε το άτομο αυτό. «Αλλά για μένα, δεν είναι έτσι. Στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει ούτε μαύρο, ούτε άσπρο, και είναι λάθος να την προσεγγίζει κανείς μ’ αυτούς τους όρους». Η ίδια τακτική επαναλαμβάνεται σε 40 ακόμα χώρες και όμως αυτό το τόσο δραστήριο κοινοφελές Ιδρυμα δεν προβάλλει το έργο του στα ΜΜΕ. Πολύ περίεργο δεν είναι αυτό το γεγονός; Οταν μάλιστα τα περισσότερα ΜΜΕ της Γής τα ελέγχουν συμπατριώτες του κ.Σόρος. Ο κάθε καλόπιστος ερευνητής-πολίτης αντιλαμβάνεται οτι ο κ.Σόρος εφαρμόζει σε όλη τη Γή τη πανάρχαια τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Πίσω απο την πολυπολιτισμική κοινωνία που προωθούν αυτά τα ιδρύματα σε όλες τις χώρες της Γής κρύβεται αυτή η τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Σε κάθε πολυπολιτισμική κοινωνία υπάρχει σύγκρουση πολιτισμών, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει τη θεωρία του συμπατριώτη του κ.Σόρος(Ουγγρο-Εβραίος) , κ.Χάντιγκτον.
Είναι ώρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ρωσίας και των άλλων χωρών και να διώξουμε το Ιδρυμα Σόρος απο την Ελλάδα.
ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
Το Ίδρυμα Σόρος βάζει πόδι στην Ελλάδα!
Ο… φίλος μας ο Σόρος για παράδειγμα, που αποφάσισε να βάλει πόδι και επισήμως στην Ελλάδα. Και η αρχή γίνεται με το γνωστό τρόπο: με… φιλανθρωπίες! Η αρχή έγινε με τους 90 τόνους πετρέλαιο που προσέφερε σε σχολεία και ιδρύματα της Θεσσαλονίκης το ίδρυμά του, το Open Society Foundations (OSF). Την οποία χορηγία απεδέχθη ο… μπουτάρειος δήμος Θεσσαλονίκης, μετά από εισήγηση του ισραηλίτη αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας (ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση!), Χασδάϊ Καπόν. Ο οποίος Καπόν, ευκαιρίας δοθείσης έριξε και τη… μπανανόφλουδα: «Αν υπήρχε ίδρυμα Σόρος στη Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα θα είχε σωθεί»!
Οι… πρόθυμοι Καπόν, Μπουτάρης και Καμίνης.
Όμως, όπως αποκάλυψε ο δημοτικός σύμβουλος Χ. Μάτης, υπάρχει επάρκεια πετρελαίου στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, κι αυτό το βεβαίωνε ο ίδιος ο Καπόν: «Από πότε τα σχολεία της Θεσσαλονίκης χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια και έχει κάνει τη σχετική εισήγηση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, ο οποίος προσφάτως διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία;». Ωπα, εδώ μπερδεύεται το πράμα. Αφού έχει επιλυθεί το πρόβλημα της θέρμανσης, τι γυρεύει και μπερδεύεται ο Σόρος; Για πέταμα τα έχει τα λεφτά του; Τι απάντησε ο Καπόν στην καταγγελία; Ιδού: «Υπάρχει επάρκεια καυσίμων αλλά υπάρχουν κι άλλες ανάγκες, που έχουν τα σχολεία και τα ιδρύματα της πόλης. Το OSF έχει θέσει ως προτεραιότητα να βοηθήσει τα σχολεία της χώρας στο θέμα της θέρμανσης, ωστόσο αν αυτοί οι άνθρωποι μας χρηματοδοτήσουν, θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα αυτά και για άλλες ανάγκες στα σχολεία μας». Δηλαδή, σώνει και καλά πρέπει να βάλει πόδι στην Ελλάδα το Ίδρυμα Σόρος, κι εμείς θα τον βοηθήσουμε, έστω κι αν δεν έχουμε ανάγκη από την… ανθρωπιστική βοήθειά του!
Το «δίκτυο αλληλεγγύης» και το δίχτυ της σιωνιστικής αράχνης.
Όμως, ο Σόρος δεν περιορίζει τη… φιλανθρωπία του στη Θεσσαλονίκη. Προχωράει και παρακάτω, στην Αθήνα, όπου χορηγεί 40 τόνους πετρέλαιο και ο προθυμότατος δήμαρχος Καμίνης το δέχεται μετά χαράς. και ανακοινώνει ότι διαθέτει ένα εκατομμύριο δολάρια για να αγοραστεί πετρέλαιο και να δοθεί σε ιδιώτες και σε ιδρύματα σ’ ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ΜΚΟ Γιατροί του Κόσμου και ΑΡΣΙΣ, οι οποίες χαιρέτησαν ενθουσιωδώς «την πρωτοβουλία αλληλεγγύης του ΟSF» στη χώρα μας. Και δεν σταματά εκεί. Αλλά ανακοινώνει πως ξεκινάει ένα ευρύτερο πρόγραμμα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, που σκοπεύει στην αντιμετώπιση των αναγκών σε ανθρώπους που πλήττονται από την κρίση. Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάζεται Solidarity Net («Δίκτυο Αλληλεγγύης»), έχει ως στόχο να λειτουργήσει Κέντρα Αλληλεγγύης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας τους επόμενους μήνες. Τα Κέντρα Αλληλεγγύης θα λειτουργούν αντάμα με τοπικές Μ.Κ.Ο., οι οποίες θα δραστηριοποιούνται μέσα στα κέντρα αυτά, παρέχοντας μια σειρά υπηρεσιών, όπως ιατρικής βοήθειας, νομικής υποστήριξης σε άτομα που διατρέχουν κίνδυνο έξωσης ή χρεοκοπίας, καθώς και επαγγελματικής αποκατάστασης.
Οι πραγματικοί σκοποί του… φιλάνθρωπου-ανθρωποφάγου.
Και βέβαια, αυτή είναι η μεθοδολογία παντού. Απ’ όπου πέρασε το Ίδρυμα Σόρος, δημιούργησε, μέσω των ΜΚΟ και του «φιλανθρωπικού» τους έργου, μηχανισμούς διείσδυσης. Γιατί επιχειρεί τώρα ανοιχτή και φανερή διείσδυση στην πατρίδα μας; Για τους εξής λόγους: 1ον) διότι μανατζάρει τον ΣΥΡΙΖΑ –άλλωστε ο Σόρος προγραμμάτισε, οργάνωσε και χρηματοδότησε το ταξίδι του Τσίπρα στην Αμερική- με αντάλλαγμα τη λεηλασία του εθνικού μας πλούτου (πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες κ.τ.λ.) από τα διεθνή σιωνιστικά συμφέροντα που εκπροσωπεί (ο Σόρος), 2ον) το «δίκτυο αλληλεγγύης» των ΜΚΟ του Σόρος φιλοδοξεί να αποτελέσει αντίβαρο στο κοινωνικό έργο της Χρυσής Αυγής και 3ον) για να παρακολουθεί και να επιβλέπει εκ των έσω την προσπάθεια ανάσχεσης της πορείας του εθνικιστικού κινήματος, που αν επιτύχει στην Ελλάδα θα δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο για τα συμφέροντα των Σόρος και ΣΙΑ παράδειγμα για ολόκληρη την Ευρώπη!
Έμαθε πως… διαλυόμαστε, πλακώνει και ο… «κόκκινος Ντάνι»!
Αφού, λοιπόν, έρχεται κατά δω ο Σόρος, ετοιμάζονται να πλακώσουν και τα… σοράκια. Έτσι, σε συνέντευξή του στην «Κυρ. Ελευθεροτυπία», ο «κόκκινος Ντάνι» του γαλλικού Μάη του ’68, αποκαλύπτει το… όνειρό του: «Έχω ένα παράξενο όνειρο. Να συμμετάσχω στις ευρωεκλογές του 2014 με την οικολογική λίστα στην Ελλάδα και να είμαι υποψήφιος των Οικολόγων για την προεδρία της Κομισιόν. Με 10%-15% των ψήφων θα προκαλούσα μια νέα δυναμική στην ελληνική κοινωνία και θα ταρακουνούσα τους ηττοπαθείς ή κυνικούς συντηρητισμούς που υπονομεύουν την πολιτική στην Ευρώπη». Να τονίσουμε, πως στις ευρωεκλογές έχει το δικαίωμα Ευρωπαίος υπήκοος να πολιτευθεί στην Ελλάδα! Μάλιστα, ο Ντάνι αποκαλύπτει τα σχέδιά του για τη διευθέτηση των ελληνο-τουρκικών διαφορών, προτείνοντας «συνεργασία» ανάμεσα σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, «ώστε να δοθεί ένα τέλος στο αδιέξοδο και να ελαφρύνουν οι προϋπολογισμοί των μεν και των δε από τις αμυντικές δαπάνες». Τυχαίο το «όνειρο» του Γερμανοεβραίου σε σχέση με την έλευση του Ουγγροεβραίου (Σόρος) στην Ελλάδα; Δε νομίζω!
Με πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!!!!Φανατικος υποστηρικτης ο Καρυδης !!!!
Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του κώδικα ελληνικής ιθαγένειας ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, η Χρυσή Αυγή καταψήφισε και το ΚΚΕ δήλωσε "παρών".
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται αυτή την ώρα επί των άρθρων, ενώ προηγήθηκε ακρόαση εκπροσώπων περίπου 20 φορέων, μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεταναστευτικών και προσφυγικών κοινοτήτων.
Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν στην πλειοψηφία τους για τη σημασία του νομοσχεδίου, καθώς καλύπτει ένα σημαντικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών. Επίσης, ζήτησαν αλλαγές σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ιθαγένειας, η απουσία μέριμνας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και για τα παιδιά που φοιτούν σε ξενόγλωσσα σχολεία, η απόρριψη των αιτήσεων εάν συντρέχει ποινικό κώλυμα και η σύνδεση της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά με την κατάσταση νομιμότητας των γονιών τους. "Το νομοσχέδιο κινείται σε εκσυγχρονιστικό πνεύμα, με πρόθεση λειτουργικότητας",παρατήρησε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης.
Οι εκπρόσωποι συμφώνησαν στην πλειοψηφία τους για τη σημασία του νομοσχεδίου, καθώς καλύπτει ένα σημαντικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών. Επίσης, ζήτησαν αλλαγές σε κάποια σημεία του νομοσχεδίου, όπως η επιτυχής ολοκλήρωση της φοίτησης ως προϋπόθεση για την απόκτηση της ιθαγένειας, η απουσία μέριμνας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και για τα παιδιά που φοιτούν σε ξενόγλωσσα σχολεία, η απόρριψη των αιτήσεων εάν συντρέχει ποινικό κώλυμα και η σύνδεση της απόδοσης ιθαγένειας στα παιδιά με την κατάσταση νομιμότητας των γονιών τους. "Το νομοσχέδιο κινείται σε εκσυγχρονιστικό πνεύμα, με πρόθεση λειτουργικότητας",παρατήρησε ο βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Βασίλης Καρύδης.
Ο Συνήγορος του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη
To προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα του αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη από την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο του θεσμού πραγματοποίησε χθες Τρίτη αυτοψία στον καταυλισμό στην Ειδομένη αλλά και σε αυτόν που έχει στηθεί στην Γευγελή όπου συναντήθηκε με τον αντίστοιχο θεσμό της ΠΓΔΜ.
«Το προσφυγικό απασχολεί τον Συνήγορο για όλες τις κατηγορίες αλλοδαπών. Έχουμε δημοσιεύσει και την σχετική έκθεση που διαπιστώσαμε τότε στις αυτοψίες μας στον Έβρο. Με την έξαρση του φαινομένου στην Κω στην Λέρο και την Λέσβο από τον Ιούνιο και μετά ήταν προφανείς οι ανεπάρκειες στις υποδομές, δικαιολογημένες εν μέρει, αν σκεφτεί κανείς ότι η Κως δεν αποτελούσε πέρασμα το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε υποδομές» τόνισε ο Β. Καρύδης, αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη.
«Τότε κάναμε την πρόβλεψη ότι το φαινόμενο θα έχει και συνέχεια και για τον λόγο αυτό υποδείξαμε αυτά που θα ενίσχυαν μια έκτακτη κατάσταση, τονίσαμε από τότε την αναγκαιότητα να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Όλα αυτά φυσικά καθυστέρησαν με αποτέλεσμα τον Αύγουστο όλοι να τρέχουν για να τα κάνουν όλα» σημείωσε
Η επίσκεψή στην Ειδομένη, όπως ανέφερε ο κ. Καρύδης είχε ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών και για τα συμπεράσματα θα συνταχθεί ειδικό έγγραφο .
Ο αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη μίλησε για την ιδιαίτερη διάθεση και συνεισφορά των ΜΚΟ ενώ παράλληλα τόνισε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά από την κρίση του Αύγουστο όπου είχαμε επιβράδυνση στην διέλευση των προσφύγων ακόμη και επεισόδια.
Υπάρχει, όπως είπε, ήδη ένας καλύτερος συντονισμός με τη απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι ελάχιστοι τουλάχιστον ανθρώπινοι όροι παραμονή των προσφύγων στον καταυλισμό.
Φαινόμενα αισχροκέρδιας ερευνήθηκαν και διαπιστώθηκαν στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην τιμή του εισιτηρίου του τρένου που η ίδια η εταιρεία ανέβασε από 10 στα 25 ευρώ. Προβλήματα διαπιστώθηκαν και στην προμήθεια του εισιτηρίου από τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα υπάρχουν περιπτώσεις προσφύγων που ενώ είχαν εισιτήριο δεν βρήκαν θέση λόγω υπερπληρότητας (διαπιστώθηκε και σε έγκυο πρόσφυγα).
12.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν περάσει από την Ελλάδα
Ο Γ. Μόσχος βοηθός συνήγορος του πολίτη ειδικός σε θέματα προστασίας των παιδιών αναφέρθηκε στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων δηλώνοντας πως 12.000 ασυνόδευτα έχουν συνολικά περάσει από την χώρα το τελευταίο τρίμηνο. Ο συνήγορος του πολίτη προσπαθεί να εντοπίσει περιπτώσεις trafficking (εκμετάλλευσης ανηλίκων για εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας και εμπορίας οργάνων).
Σύμφωνα με τον ίδιο πολλά παιδιά υπόκεινται σε παντός είδους εκμετάλλευσης στις χώρες που οδηγούνται και είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να αυξήσει τις παροχές προς αυτά αλλά και να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα.
Σε ετοιμότητα ο συνήγορος μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι
Όσον αφορά τους φόβους που έχουν εκφραστεί για επιπτώσεις στο προσφυγικό μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι τόσο ο κ. Καρύδης όσο και ο βοηθός του συνήγορου κ. Μόσχος δήλωσαν πως απαιτείται ετοιμότητα για προβλήματα εγκλωβισμού που μπορεί να προκύψουν. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει σύμφωνα με τους ίδιους και η άλλη πλευρά δηλαδή της ΠΓΔΜ. Το plan B θα βρίσκεται στην στάση μας και στις υποδείξεις μας για την αντιμετώπιση των χειρότερων ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν.
Τον συνήγορο του πολίτη απασχόλησαν και ζητήματα πόλης τα οποία συζήτησαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και οι κλήσεις που έρχονται μετά από χρόνια από την στιγμή της παράβασης του ΚΟΚ σε πολίτες. "Αυτό παραβιάζει την γενική αρχή του δικαίου και που έχουν να κάνουν με την ολιγωρία και τις δυσλειτουργίες της διοίκησης για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες" σημείωσε σχετικά ο κ. Καρύδης.
Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη
Με τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, Βασίλη Καρύδη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση πολιτών και στελεχών δημοσίων υπηρεσιών.
Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε προβλήματα νομικής φύσης με τα οποία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση, τα οποία οφείλονται σε επαχθείς για τους πολίτες ερμηνείες του νόμου από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο της ανάγκης συλλογής εσόδων (όπως οι παλαιές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ). Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη στενότερη συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα θεσμό που λειτουργεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από το Μάρτιο του 2015. Πρότεινε, επίσης, τη φιλοξενία μικρού κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη σε δημοτικό χώρο, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην ανεξάρτητη αρχή μέσα από έναν πάγιο μηχανισμό συλλογής παραπόνων τους εγκατεστημένο τοπικά.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έλαβε από το Δήμαρχο και σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων είναι θεμιτή και εφικτή και μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αγγελόπουλος.
- See more at: https://left.gr/news/o-synigoros-toy-politi-sti-thessaloniki-kai-tin-eidomeni#sthash.mGbJ8Jcn.dpufΟ Συνήγορος του Πολίτη στη Θεσσαλονίκη και την Ειδομένη
To προσφυγικό ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα του αναπληρωτή Συνηγόρου του Πολίτη ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη από την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη. Κλιμάκιο του θεσμού πραγματοποίησε χθες Τρίτη αυτοψία στον καταυλισμό στην Ειδομένη αλλά και σε αυτόν που έχει στηθεί στην Γευγελή όπου συναντήθηκε με τον αντίστοιχο θεσμό της ΠΓΔΜ.
«Το προσφυγικό απασχολεί τον Συνήγορο για όλες τις κατηγορίες αλλοδαπών. Έχουμε δημοσιεύσει και την σχετική έκθεση που διαπιστώσαμε τότε στις αυτοψίες μας στον Έβρο. Με την έξαρση του φαινομένου στην Κω στην Λέρο και την Λέσβο από τον Ιούνιο και μετά ήταν προφανείς οι ανεπάρκειες στις υποδομές, δικαιολογημένες εν μέρει, αν σκεφτεί κανείς ότι η Κως δεν αποτελούσε πέρασμα το προηγούμενο διάστημα και δεν είχε υποδομές» τόνισε ο Β. Καρύδης, αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη.
«Τότε κάναμε την πρόβλεψη ότι το φαινόμενο θα έχει και συνέχεια και για τον λόγο αυτό υποδείξαμε αυτά που θα ενίσχυαν μια έκτακτη κατάσταση, τονίσαμε από τότε την αναγκαιότητα να δοθούν χρήματα για τις ανάγκες που θα προκύψουν. Όλα αυτά φυσικά καθυστέρησαν με αποτέλεσμα τον Αύγουστο όλοι να τρέχουν για να τα κάνουν όλα» σημείωσε
Η επίσκεψή στην Ειδομένη, όπως ανέφερε ο κ. Καρύδης είχε ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών και για τα συμπεράσματα θα συνταχθεί ειδικό έγγραφο .
Ο αναπληρωτής συνήγορος του πολίτη μίλησε για την ιδιαίτερη διάθεση και συνεισφορά των ΜΚΟ ενώ παράλληλα τόνισε πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί αισθητά από την κρίση του Αύγουστο όπου είχαμε επιβράδυνση στην διέλευση των προσφύγων ακόμη και επεισόδια.
Υπάρχει, όπως είπε, ήδη ένας καλύτερος συντονισμός με τη απέναντι πλευρά με αποτέλεσμα να διατηρούνται οι ελάχιστοι τουλάχιστον ανθρώπινοι όροι παραμονή των προσφύγων στον καταυλισμό.
Φαινόμενα αισχροκέρδιας ερευνήθηκαν και διαπιστώθηκαν στην πλευρά της ΠΓΔΜ και συγκεκριμένα στην τιμή του εισιτηρίου του τρένου που η ίδια η εταιρεία ανέβασε από 10 στα 25 ευρώ. Προβλήματα διαπιστώθηκαν και στην προμήθεια του εισιτηρίου από τους πρόσφυγες ενώ παράλληλα υπάρχουν περιπτώσεις προσφύγων που ενώ είχαν εισιτήριο δεν βρήκαν θέση λόγω υπερπληρότητας (διαπιστώθηκε και σε έγκυο πρόσφυγα).
12.000 ασυνόδευτα παιδιά έχουν περάσει από την Ελλάδα
Ο Γ. Μόσχος βοηθός συνήγορος του πολίτη ειδικός σε θέματα προστασίας των παιδιών αναφέρθηκε στο ζήτημα των ασυνόδευτων ανηλίκων δηλώνοντας πως 12.000 ασυνόδευτα έχουν συνολικά περάσει από την χώρα το τελευταίο τρίμηνο. Ο συνήγορος του πολίτη προσπαθεί να εντοπίσει περιπτώσεις trafficking (εκμετάλλευσης ανηλίκων για εμπόριο ναρκωτικών, πορνείας και εμπορίας οργάνων).
Σύμφωνα με τον ίδιο πολλά παιδιά υπόκεινται σε παντός είδους εκμετάλλευσης στις χώρες που οδηγούνται και είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να αυξήσει τις παροχές προς αυτά αλλά και να γίνουν ακόμη περισσότερα πράγματα για να αποτραπούν τέτοια φαινόμενα.
Σε ετοιμότητα ο συνήγορος μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι
Όσον αφορά τους φόβους που έχουν εκφραστεί για επιπτώσεις στο προσφυγικό μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι τόσο ο κ. Καρύδης όσο και ο βοηθός του συνήγορου κ. Μόσχος δήλωσαν πως απαιτείται ετοιμότητα για προβλήματα εγκλωβισμού που μπορεί να προκύψουν. Τις ίδιες ανησυχίες εκφράζει σύμφωνα με τους ίδιους και η άλλη πλευρά δηλαδή της ΠΓΔΜ. Το plan B θα βρίσκεται στην στάση μας και στις υποδείξεις μας για την αντιμετώπιση των χειρότερων ενδεχομένων που μπορεί να προκύψουν.
Τον συνήγορο του πολίτη απασχόλησαν και ζητήματα πόλης τα οποία συζήτησαν με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών και οι κλήσεις που έρχονται μετά από χρόνια από την στιγμή της παράβασης του ΚΟΚ σε πολίτες. "Αυτό παραβιάζει την γενική αρχή του δικαίου και που έχουν να κάνουν με την ολιγωρία και τις δυσλειτουργίες της διοίκησης για τα οποία δεν ευθύνονται οι πολίτες" σημείωσε σχετικά ο κ. Καρύδης.
Συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη
Με τον Αναπληρωτή Συνήγορο του Πολίτη, Βασίλη Καρύδη, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα η ανεξάρτητη αρχή του Συνηγόρου, στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο την ενημέρωση πολιτών και στελεχών δημοσίων υπηρεσιών.
Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε προβλήματα νομικής φύσης με τα οποία οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έρχονται αντιμέτωποι σε καθημερινή βάση, τα οποία οφείλονται σε επαχθείς για τους πολίτες ερμηνείες του νόμου από την κεντρική διοίκηση στο πλαίσιο της ανάγκης συλλογής εσόδων (όπως οι παλαιές κλήσεις για παραβάσεις ΚΟΚ). Στο πλαίσιο αυτό, πρότεινε τη στενότερη συνεργασία του Συνηγόρου του Πολίτη με το Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, ένα θεσμό που λειτουργεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης, από το Μάρτιο του 2015. Πρότεινε, επίσης, τη φιλοξενία μικρού κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη σε δημοτικό χώρο, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην ανεξάρτητη αρχή μέσα από έναν πάγιο μηχανισμό συλλογής παραπόνων τους εγκατεστημένο τοπικά.
Από την πλευρά του ο Βασίλης Καρύδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενημέρωση που έλαβε από το Δήμαρχο και σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο φορέων είναι θεμιτή και εφικτή και μπορεί να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες.
Παρών στη συνάντηση ήταν ο Συμπαραστάτης του Δημότη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Απόστολος Αγγελόπουλος.
- See more at: https://left.gr/news/o-synigoros-toy-politi-sti-thessaloniki-kai-tin-eidomeni#sthash.mGbJ8Jcn.dpuf«Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας στην Ευρώπη»
Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο transform! διοργανώνουν τριήμερο διεθνές συνέδριο με θέμα «Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας στην Ευρώπη» που θα γίνει, στις 21-23 Νοεμβρίου 2014, στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ακαδημίας 18.
Θεματικές ενότητες του συνεδρίου:
· Εκδημοκρατισμός της Αστυνομίας στην Ευρώπη: Τάσεις και προοπτικές
· Θεωρητικές παραλλαγές της ασφάλειας και του ελέγχου στην ύστερη νεωτερικότητα: καπιταλισμός, έγκλημα, αστυνομία και αστυνόμευση
· Ασφάλεια, αστυνόμευση και δημοκρατία στην Ε.Ε.
· Η μεταρρύθμιση της Αστυνομίας στην Ε.Ε.
· Αστυνομία και κράτος στον καπιταλισμό
· Αστυνομία, αστυνόμευση και δικαιώματα στην Ελλάδα
· Αστυνομία έγκλημα και ασφάλεια την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα
· Ελευθερία, ασφάλεια και αστυνομία: Ιδεολογία και πραγματικότητα
· Για μια δημοκρατική αστυνομία: Η προσέγγιση της Αριστεράς
Στο διεθνές συνέδριο παρεμβαίνουν οι Σοφία Βιδάλη (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Γιώργος Παπανικολάου (Πανεπιστήμιο Τίνσαϊντ, Ηνωμένο Βασίλειο), Γιώργος Ρηγάκος, (Πανεπιστήμιο Κάρλετον Καναδά), Σαλβατόρε Πάλιντα (Πανεπιστήμιο της Γένοβας), Βάλτερ Μπάιερ (συντονιστής Δίκτυο Transform!), Χάρης Γολέμης (Διευθυντής Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς), Αναστασία Τσουκαλά (Πανεπιστήμιο Παρίσι ΧΙ), Στράτος Γεωργούλας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Βόλκερ Έικ (Πανεπιστήμιο Χούμπολτ), Φαμπιέν Γκιλό Μπατάιγ, (Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας), Τάσος Μαυρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Ντάγκμαρ Ζβέντοβα (Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας), Κλειώ Παπαπαντολέων (γ.γ. ΕΕΔΑ), Ανδρέας Καρίτζης (ΣΥΡΙΖΑ), Βασίλης Καρύδης (Συνήγορος του Πολίτη), Φωτόπουλος Χρήστος (γ.γ. ΠΟΑΣΥ), Δημήτρης Τσουκαλάς (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννης Πανούσης (Πανεπιστήμιο Αθηνών, ΔΗΜ.ΑΡ.), Όλγα Θέμελη (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Γρηγόρης Λάζος (Πάντειο Πανεπιστήμιο), Έλλη Συμεωνίδου-Καστανίδου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Νίκος Παρασκευόπουλος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης), Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Κουλούρης (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Διεθνής Αμνηστία, Εθνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες.
Παρασκευή 21 Νοέμβρη 15:00-18:00
Σάββατο 22 Νοέμβρη 11:00-19:30
Κυριακή 23 Νοέμβρη 10:00-20:00
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου