Κυριακή

Το Μπουρδέλο σε διάλυση !!!!!!


Ουσιαστικά διαλύθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη χωρίς να γίνουν ψηφοφορίες για τα όργανα της νεολαίας, αλλά και χωρίς να αναδειχθούν εκπρόσωποι της νεολαίας για το συνέδριο της ΝΔ, την ερχόμενη εβδομάδα.
Το πρωτοφανές αυτό φιάσκο, που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε αντίστοιχη διαδικασία σε κανένα κόμμα, μικρό ή μεγάλο, έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της Νουδούλας και έντονο εκνευρισμό στον Κούλη

Από το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ θα έπρεπε να προκύψει η νέα Κεντρική Επιτροπή, οι εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ και περίπου 400 σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Παράλληλα, το συνέδριο καλείτο να εγκρίνει σημαντικές καταστατικές αλλαγές, όπως το μητρώο μελών, η ετήσια απολογιστική συνδιάσκεψη, η εισφορά των μελών κ.α. Εν τέλει, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγιναν καθώς οι επιμέρους ομάδες και παρέες της ΟΝΝΕΔ διαφώνησαν για το απλούστερο, τον αριθμό των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής.Την ώρα που ακόμα η ψηφοφορία εκκρεμούσε, συνεργεία του δήμου Ευόσμου μπήκαν κάποια στιγμή στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου και ξεκίνησαν να μαζεύουν τις καρέκλες, προκαλώντας τρομακτική αμηχανία στους ελάχιστους παρευρισκόμενους, αλλά και στην ηγετική ομάδα της ΟΝΝΕΔ, η οποία έβλεπε ένα φιάσκο μεγατόνων να εξελίσσεται.

Το συνέδριο διαλύθηκε, χωρίς να έχει εκλεγεί Κ.Ε., χωρίς να έχουν εκλεγεί αντιπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Π.Ε. και χωρίς να έχουν εκλεγεί σύνεδροι για το συνέδριο της ΝΔ.

Ως βασικό υπεύθυνο για το φιάσκο όλοι δείχνουν τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Όπως αναφέρει και το tovima.gr Ένταση επικρατεί στο εσωτερικό των κομματικών οργανώσεων σε αρκετούς νομούς ενόψει των εκλογών για τους προέδρους των ΝΟΔΕ (νομαρχιακών διοικουσών επιτροπών) την Κυριακή 17 Απριλίου και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν την έναρξη του 10ου τακτικού συνεδρίου του κόμματος.
Στην  σημερινή Ν.Δ. υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη τις τελευταίες ώρες συμβαίνουν πρωτόγνωρα γεγονότα, όπως: υψηλόβαθμα περιφερειακά κομματικά στελέχη, υποψήφιοι πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών να κινούνται δικαστικά κατά του κόμματος!
Η αρχή έγινε από τη Θεσσαλία, όπου αργά το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Λάρισας, Καρδίτσας και Τρικάλων κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Οι τρεις υποψήφιοι στράφηκαν κατά του στενού συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, του γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. Βασίλη Σπανάκη, για τον οποίο έχουν διατυπωθεί πολλά παράπονα τις τελευταίες ημέρες από αρκετά επώνυμα στελέχη που είναι ενήμεροι των όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο.
Οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι αντέδρασαν με αυτό τον τρόπο, διότι απεστάλησαν εκλογικοί κατάλογοι ενόψει του συνεδρίου, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα τριμελή της ΟΝΝΕΔ και με αυτή την κίνηση, θεωρούν ότι αλλοιώνεται το εκλογικό σώμα και η διαδικασία.
Η ένταση περισσεύει στο παρασκήνιο, κυρίως σε περιοχές που έχουν ισχυρή παρουσία κομματικοί παράγοντες που στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές είτε τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη είτε τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι διατεθειμένος να καταθέσει και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης που κατέθεσε ένσταση και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του.
Βαρύ είναι το κλίμα και σε άλλες περιοχές, όπως στο νομό Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας. Ειδικά στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, έχουν γίνει «μαλλιά κουβάρια» τα τοπικά στελέχη και τελούν υπό παραίτηση πέντε (5) μέλη της τοπικής εφορευτικής επιτροπής.
Οι διαμαρτυρόμενοι καταγγέλλουν την ηγετική ομάδα και συγκεκριμένα την γραμματεία Οργανωτικού ότι διόρισε το απόγευμα του Σαββάτου, χωρίς να έχει δικαίωμα, τρία επιπλέον εκλέκτορες στους ήδη 22 διορισμένους εκλέκτορες της ΟΝΝΕΔ.
Ένταση καταγράφεται και στη Θεσπρωτία, όπου ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ και εκ νέου υποψήφιος Άλκης Λάμπρου κατέθεσε ένσταση κατά της υποψηφιότητας Θανάση Πορφύρη και έως αργά το βράδυ του Σαββάτου δεν είχε ξεκαθαριστεί ποιοι τελικά είναι οι υποψήφιοι.
Πολλοί από τους «βαρόνους» και κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. έχουν εντοπίσει ότι η διαδικασία προετοιμασίας, σε οργανωτικό επίπεδο, του συνεδρίου είναι διάτρητη (π.χ. η κίνηση να συμμετάσχουν επιπλέον 803 σύνεδροι), αλλά το γενικό πολιτικό κλίμα και οι δημοσκοπήσεις που καταγράφουν το κόμμα στην πρώτη θέση λειτουργούν αποθαρρυντικά για διατύπωση δημοσίως ενστάσεων.
Μάλιστα υπάρχει έντονη δυσφορία στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη για τα όσα συνέβαιναν στη Θεσσαλονίκη στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, τα αποτελέσματα για τη νέα Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καθώς και τα ονόματα των συνέδρων της νεολαίας θα βγουν είτε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ή το πρωί της Κυριακής. Μάλιστα, η νέα ηγετική ομάδα θα ελέγχει στα νέα όργανα της ΟΝΝΕΔ, περίπου το 10% ή στην καλύτερη το 15%  καθώς η νεολαία δεν ήταν φιλικό γήπεδο για τον κ. Μητσοτάκη.
Η νεολαία που θα εκπροσωπηθεί με περίπου 400 συνέδρους στο συνέδριο του κόμματος (το 10-15% των νεολαίων συνέδρων θα ελέγχει η νέα ηγετική ομάδα) είναι της επιρροής του απερχόμενου γραμματέα της Ν.Δ. Ανδρέα Παπαμιμίκου που διατηρεί στενή πολιτική σχέση με τον κ. Τζιτζικώστα.
Μεγάλη μάχη θα γίνει και στις εκλογές των προέδρων ΝΟΔΕ και μένει να φανεί πόσους θα ελέγχει η νέα ηγεσία και πόσους οι «μεϊμαρακικοί», οι «καραμανλικοί», οι «σαμαρικοί» και η ομάδα Τζιτζικώστα.
Κορυφαία κομματικά στελέχη που στηρίζουν τη σημερινή ηγεσία έλεγαν ότι είναι πρωτοφανή τα όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και έλεγαν ότι είναι το γεγονός πως δεν στήθηκαν κάλπες αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία της νεολαίας του κόμματος.
Βέβαια, η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ υπό τον Βασίλη Γεωργιάδη, τον οποίο δέχθηκε πριν ένα εικοσαήμερο περίπου η σημερινή ηγεσία να ορισθεί πρόεδρος χωρίς να στηθούν κάλπες, εξέδωσε ανακοίνωση στις δυο τα ξημερώματα (!) της Κυριακής, ενημερώνοντας, ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων, τα αποτελέσματα θα εκδοθούν την Κυριακή.
Η ηγετική ομάδα μιλά για φιάσκο σχετικά με όσα έγιναν στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται έξαλλος, ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται ο κ. Παπαμιμίκος. Από τη Συγγρού μεταδίδεται ότι και να εκδοθεί αποτέλεσμα από την ΟΝΝΕΔ δεν θα το αναγνωρίσει η ηγεσία, καθώς θεωρεί πως εκλογές δεν έγιναν.
Σχετικά με τα όσα γίνονται στο παρασκήνιο ενόψει του συνεδρίου, σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας αφήνει το πολύπειρο κομματικό στέλεχος Φίλιππος Ταυρής που έγραψε αργά το βραδυ του Σαββάτου στο Twitter: «Η Δημοκρατική διαδικασία καταξιώνεται στην πράξη. Τυχόν αυθαιρεσίες ευτελίζουν τις διαδικασίες και εξευτελίζουν αυτούς που τις εφαρμόζουν». 


ΟΙ 21 ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΘΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

?
Με αγκάθι τη συμμετοχή στις εκλογές της Κυριακής 21 μελών της ΟΝΝΕΔ που ορίστηκαν από τα κεντρικά και μάλιστα με κάποιους να μην είναι καν μέλη του κόμματος  πραγματοποιηθηκαν την Κυριακή οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ που κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ Ο ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σε μια αναμέτρηση – θρίλερ όπου η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά στο νήμα, ο δικηγόρος Χρήστος Καπετάνος εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ, υπερισχύοντας του Βαγγέλη Παπαλέξη με μία ψήφο αφού σε σύνολο 101 εκλεκτόρων, ο κ. Καπετάνος συγκέντρωσε 51 ψήφους έναντι 50 του κ. Παπαλέξη.
Ηταν αναμφισβήτητα μία επεισοδιακή διαδικασία που σημαδεύτηκε από τον αποκλεισμό 20 μελών της ΟΝΝΕΔ με άνωθεν εντολή χθες, αλλά και με κόντρες όλο το προηγούμενο διάστημα για το αν θα έπρεπε να ψηφίσουν οι συγκεκριμένοι εκλέκτορες.
Το ζητούμενο πλέον είναι αν θα γίνει δεκτό το αποτέλεσμα ή αν θα υπάρξουν ενστάσεις που θα δώσουν συνέχεια στο θρίλερ.


«Να αποκατασταθεί η νομιμότητα» ζητά από τον Μητσοτάκη ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ


Αποκατάσταση της νομιμότητας ζητά ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Βούλγαρης καθώς και οι αντίστοιχοι πρόεδρο από Τρίκαλα και Καρδίτσα, με αφορμή τον χθεσινό αιφνίδιο αποκλεισμό από τις εκλογικές λίστες για τη διαδικασία ανάδειξης προέδρων ΝΟΔΕ, των μελών της νεολαίας.
Σε κοινή τους επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρουν τα εξής: «Με μεγάλη μας έκπληξη προσερχόμενοι σήμερα στη ΝΟ.Δ.Ε. για τις εκλογές ανάδειξης προέδρου πληροφορηθήκαμε ότι τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. τελικά εξαφανίστηκαν από τους ήδη εγκεκριμένους καταλόγους.
Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν »νύχτα» και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το συνέδριο της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Πληροφορηθήκαμε δε , ότι οι νέοι κατάλογοι εστάλησαν στους προέδρους της Ν.Ε.Φ.Ε. Όλης της Θεσσαλίας από κάποιον κ.Σπανάκη,  σύμφωνα με μαρτυρίες της Ν.Ε.Φ.Ε., ο οποίος ενήργησε για να εξυπηρετήσει μικροσυμφέροντα υποψηφίων προέδρων,βουλευτών και διάφορων παραγόντων.
Πραγματικά θα  θέλαμε να μας ενημερώσετε για ποιον λόγο συμβαίνει όλο αυτό σε Λάρισα,Τρίκαλα και Καρδίτσα που οδηγεί στην τοπική κατάργηση της νεολαίας της Θεσσαλίας.
Είμαστε σίγουροι ότι δεν είστε γνώστης του θέματος και παρακαλούμε για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Δηλώνουμε ότι ουσιαστικά οι 2543 νέες και νέοι των τριών νομών είμαστε παρόντες αλλά δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αποδεχτούμε τις παραπολιτικές παρασυναγωγές που λαμβάνουν χώρα στο όνομα του προέδρου του κόμματός μας.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Λάρισας
ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Τρικάλων
ΒΛΑΧΟΝΑΣΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Καρδίτσας
ΠΑΠΠΑΣ-ΚΑΤΣΙΑΦΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: