Σάββατο

Kάποιοι ΑΛΛΟΙ συμπολίτες μας ειναι παιδιά ενός άλλου Θεού προφανώς

Ειναι από τις ελάχιστες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης των ένδοξων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αξίζει επιβράβευσης. Αναφερόμαστε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα. Αυτό το Πόρισμα των 965 σελίδων πρέπει να μπει στην βιβλιοθήκη κάθε ελληνικής οικογένειας και να γίνει μια προσπάθεια να διαβαστεί απ΄όλους. Οι ατίθασοι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ κάλεσαν στην Εξεταστική ένα μεγάλο αριθμό μαρτύρων που συμμετείχαν σε μία από τις πιο χυδαίες υποθέσεις της μεταπολίτευσης αλλά και του ελληνικού κράτους από δημιουργίας του. Πρόκειται για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα. Θα σας πούμε γιατί είναι χυδαία, ανήθικη, ξιπασμένη, βρώμικη και σκατένια αυτή η υπόθεση. Η λέξη σκάνδαλο είναι πολύ μικρή για να την αποδώσει.
Ακούστε λοιπόν το γιατί του ξιπασμού. Γιατί κάπου εκεί έξω υπάρχει μία ελληνική οικογένεια που αποτελείται από παππούδες, γονείς και εγγόνια. Κάθε πρωί χρόνια τώρα τα μέλη αυτής της οικογένειας ξυπνάνε παίρνουν ένα πρωινό αγχωμένοι και στα πεταχτά και ξεκινάνε τα παιδιά για το σχολείο, οι γονείς για τις δουλειές τους και οι παππούδες με τις γιαγιάδες μένουν πίσω με τις αναμνήσεις μιας ζωής. Αν κατοικούν σε χωριό ούτε οι παππούδες έχουν αυτή την πολυτέλεια αλλά είναι αναγκασμένοι να καταθέσουν έως και την τελευταία ικμάδα της ζωής τους στο χώμα και στις καλλιέργειές τους κάτω από το λιοπύρι, τη βροχή, το παγετό, τα γυρίσματα του καιρού.
Οι γονείς, πιο νέοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν όρθια την μικρή οικογενειακή επιχείρηση για να μπαίνουν λεφτά στο σπίτι, να μπορούν να μεγαλώσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Κάθε τέλος του χρόνου κάνουν τις φορολογικές τους δηλώσεις με απόλυτη ειλικρίνεια και σεβασμό στην έννοια του κράτους και της συμμετοχής στα κοινά. Κανείς από τα μέλη της οικογένειας που περιγράφουμε δεν υπήρξε δημόσιος υπάλληλος και κανείς τους δεν πήρε δάνειο.
Με τον ιδρώτα του προσώπου τους, με αιματηρές οικονομίες και πολλές πολλές δόσεις, τα μέλη αυτής της οικογένειας κατάφεραν να αποκτήσουν το αυτοκίνητό τους, τα ηλεκτρικά είδη του σπιτιού και να στήσουν το νοικοκυριό τους. Το σπίτι που μένουν είναι απόκτημα των παππούδων με τους κόπους μιας ζωής. Υπήρξαν μέρες που αυτή η μία ελληνική οικογένεια την έβγαλε με τρεις πατάτες, λίγο ψωμί και ελάχιστο λάδι.Μέρες που η ζωή τους χαμογελούσε και μέρες που η ζωή τους τυραννούσε όσο κι αν δούλευαν οι άνθρωποι. Στην κυριολεξία με τον ιδρώτα του προσώπου τους τα έφερναν βόλτα.Μυρμήγκια της ζωής. Ούτε που ακουγόντουσαν.
Την ώρα που τα μέλη αυτής της μοναδικής ελληνικής οικογένειας με τον ιδρώτα του προσώπου τους έσπρωχναν τη μία μέρα μετά την άλλη, σιωπηλοί και αξιοπρεπείς, ανώνυμοι στο πολύβουο πλήθος, κάποιοι ΑΛΛΟΙ συμπολίτες τους, παιδιά ενός άλλου Θεού προφανώς, ζούσαν μια απίστευτη ζωή για τα δεδομένα της μίας και μοναδικής ελληνικής οικογένειας που σας περιγράψαμε πιο πάνω.
Αυτοί οι ΑΛΛΟΙ λοιπόν δεν ήταν παρά ένα συνοθύλευμα ξιπασμένων στο οποίο συμμετείχαν όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί και οι αρχηγοί κομμάτων της μεταπολίτευσης, θρασίμια εκδότες και καναλάρχες, επιχειρηματίες και στελέχη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.
Οι πιο κερδισμένοι από τους εμπλεκόμενους ήταν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ (ένας απίστευτος συρφετός τσογλανιών στην πλειοψηφία τους) οι οποίοι απολάμβαναν μια απίστευτη καταιγίδα χρήματος στις πολυτελείς κατοικίες τους. Σε αντίθεση με την οικογένεια της ιστορίας μας αυτός ο ξιπασμένος υπόκοσμος είχε ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ στο τζάμπα χρήμα. Οσο χρήμα ήθελαν, όποτε το ήθελαν.
Επαιρναν χρήμα σε αντάλλαγμα της υποτιθέμενης επιρροής που είχαν στη κοινή γνώμη τα ΜΜΕ της ιδιοκτησίας τους. Δεν χρειάστηκε να ληστέψουν τις τράπεζες με την κλασσική έννοια του όρου. Οι τράπεζες άνοιξαν τις κάνουλες με το χρήμα στα εκλεκτά μέλη του συγκεκριμένου υποκόσμου σε πολλές περιπτώσεις κατ΄εντολή των εκάστοτε ενοίκων του Μαξίμου-τόσο ξεφτιλισμένοι είναι όλοι τους.
Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ δημιουργούσαν ταυτόχρονα και ένα μύθο γύρω από το ονομά τους χάρη στα φοβισμένα ανθρωπάκια, τους δημοσιογράφους, που είχαν στην δούλεψή τους. Ολοι έτρεμαν τον εκδότη τους ή τον καναλάρχη τους. Κάθε του κουβέντα ήταν χρησμός. Ακόμη και η σιωπή του.
Ο μύθος γύρω από αυτά τα γελοία μέλη του υποκόσμου τούς έδινε σχεδόν μεταφυσικές ιδιότητες. Ανεβοκατέβαζαν λέει κυβερνήσεις.
Φυσικά εφ΄όσον οι πρωθυπουργοί στο μεταξύ είχαν εκπορνευθεί για χάρη τους μεσολαβώντας για δάνεια και άλλες διευκολύνσεις στην συνέχεια δεν ήταν παρά χρησιμοποιημένες σερβιέτες που έπρεπε να αντικατασταθούν με καινούργιες.
Ετσι στήθηκε για δεκαετίες ολόκληρες αυτός ο αυτοματοποιημένος μηχανισμός των θαλασσοδανείων προς τον μηντιακό υπόκοσμο που στο μεταξύ δεν τολμούσε να τον ακουμπήσει κανείς-αν εξαιρέσεις τις περιπτώσεις που η συμμορία των μηντιαρχών διέβλεπε τον κίνδυνο στο πρόσωπο κάποιου νεόφερτου, όπως στην περίπτωση του Κοσκωτά. Περνούσε λοιπόν ο καιρός, τα χρόνια, οι δεκαετίες και κανείς δεν τολμούσε να ακουμπήσει την μηντιακή συμμορία η οποία ζούσε πλουσιοπάροχα κόντρα σε κάθε κανόνα δικαίου, αξιοσύνης, ακόμη και υγιούς καπιταλισμού.
Ωσπου ήρθαν ο Τσίπρας και ο Παππάς οι οποίοι με από τη λογική να τα κάνουμε όλα πουτάνα και να τους πάρουμε όλους παραμάζωμα προχώρησαν στην δημιουργία της συγκεκριμένης Εξεταστικής. Και αίφνης όλοι αυτά τα μεγαθήρια των ΜΜΕ κάθησαν κότες λυράτες απέναντι από την Επιτροπή για να τους κατουρήσουν ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Κασιδιάρης.
Ηταν η εκδίκηση της ιστορίας άσχετα αν οι περισσότεροι από δαύτους είναι τόσο χονδρόπετσοι και ανθεκτικοί στη ξεφτίλα που δεν χαμπαριάζουν.
Ολοι αυτοί οι τρομεροί μύθοι των πανίσχυρων καναλαρχών και εκδοτών γκρεμίστηκαν και τα γελοία πολυδανεισμένα ανθρωπάκια τοποθετήθηκαν στην πραγματική τους διάσταση. Το πόρισμα είναι στην πραγματικότητα καταπέλτης.
Είναι πραγματική προσφορά στον τόπο και κυρίως είναι ο οφειλόμενος σεβασμός στην Οικογένεια της ιστορίας μας. Αν υπάρχει-που υπάρχει-έστω και μία ελληνική οικογένεια που ζει με τον ιδρώτα του προσώπου της το Πόρισμα της Εξεταστικής είναι γι΄αυτή την οικογένεια μια μικρή ένδειξη αναγνώρισης και τιμής από αυτό εδώ το διεφθαρμένο κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Κατατέθηκε το πόρισμα της Χρυσής Αυγής: Ποινικές ευθύνες σε πρωθυπουργούς από Σημίτη μέχρι και Τσίπρα - ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, κατατέθηκε στην αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή το πόρισμα της Χρυσής Αυγής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στην Ολομέλεια και θα τεθεί σε συζήτηση την επόμενη Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου. 
Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του πορίσματος, έκτασης 78 σελίδων, το οποίο αναφέρεται στο σύνολο του αποδεικτικού υλικού που συγκεντρώθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή και τεκμηριώνει τα κακουργήματα που τελέστηκαν κατά τη χορήγηση των αμαρτωλών δανείων.
Τα κυριότερα σημεία του πορίσματος έχουν ως εξής:
- Κατάργηση του νόμου περί ευθύνης Υπουργών
- Μη εφαρμογή ως αντισυνταγματικής της σκανδαλώδους τροπολογίας με την οποία τέθηκε στο αρχείο το πόρισμα Καλούδη
- Οι ευθύνες της Τράπεζας της Ελλάδος
- Δάνεια 440 εκατ. ευρώ σε κόμματα και 1,5 δισ. ευρώ σε ΜΜΕ. Δόθηκαν χωρίς εξασφαλίσεις, με παράνομους όρους και δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ.
-Ληξιπρόθεσμες οι οφειλές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
- Ανάλυση του δανεισμού 20 ομίλων ΜΜΕ για τους οποίους συντάχθηκαν πορίσματα της ΤτΕ: ΠΗΓΑΣΟΣ, ΔΟΛ, ΑΝΤ1, ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA CHANNEL), Alter Channel, STAR CHANNEL, ΣΚΑΙ , ΑLPHA, REAL NEWS, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΚΟΝΤRA CHANNEL, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΚΥΡΗΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ (Κυριάκος Μητσοτάκης),  ΑΥΓΗ AE , ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΥΡΗ (ΠΑΡΟΝ, «MAD TV» κλπ.), AΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΕ,

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Προκύπτουν αδιάσειστα και ακλόνητα στοιχεία ότι η δανειοδότηση των 4 πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, έγινε με παράνομο τρόπο.
Χορηγούνταν δάνεια παρά την ύπαρξη αρνητικών εισηγητικών σημειωμάτων από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των τραπεζών και με μειωμένες-ή ακόμα και μηδενικές-εξασφαλίσεις. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, ενώ υπήρχαν ληξιπρόθεσμες δόσεις, τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έκαναν χρήση των καλυμμάτων που είχαν προσφερθεί από τους πιστούχους για την αποπληρωμή του δανείου και συναινούσαν στην άρση αυτών.
Οι τράπεζες όχι μόνο δεν προχώρησαν σε ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων, αλλά ενέκριναν και τη χορήγηση νέων χρηματοδοτήσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών, ήταν εξόχως βλαπτικό για το δημόσιο συμφέρον. Ειδικότερα, τα αυξημένα χρηματοδοτικά ανοίγματα των πιστωτικών ιδρυμάτων από τον υπερδανεισμό κομμάτων και μέσων ενημέρωσης, καλύφθηκαν μέσω των τριών ανακεφαλαιοποιήσεων. Με τη σειρά τους, τα χρήματα των ανακεφαλαιοποιήσεων αύξησαν το δημόσιο χρέος και τελικά επιβάρυναν τον Έλληνα φορολογούμενο ο οποίος επωμίστηκε την αποπληρωμή τους.
Χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν επιβιώσει εάν έβρισκαν πρόσβαση σε χρηματοδότηση κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Αυτό με τη σειρά του θα επέτρεπε τη διάσωση πάμπολλων παραγωγικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας και αρκετοί συμπατριώτες μας με εξαίρετη επαγγελματική κατάρτιση δεν θα υποχρεώνονταν να φύγουν στο εξωτερικό. 
Το βασικό κίνητρο για τη χορήγηση αυτών των δανείων ήταν η παροχή των απαραίτητων υλικών μέσων για τη λειτουργία ενός συστήματος εξουσίας στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, μιντιάρχες και τραπεζίτες.
Ειδικότερα:
α) Τα 4 πολιτικά κόμματα συντηρούσαν κομματικούς στρατούς,  χειραγωγούσαν συνειδήσεις και εξαγόραζαν την ψήφο του ελληνικού λαού.  
β) Οι ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης εξασφάλιζαν τεράστια κεφάλαια με την ανοχή της πολιτικής εξουσίας και αντάλλαγμα τη συγκάλυψη των πολιτικών σκανδάλων, τον έλεγχο της κοινής γνώμης και τη διαμόρφωση των επιθυμητών απόψεων. Οι ίδιες επιχειρήσεις είναι αυτές που δεν δίνουν ούτε ένα λεπτό προβολής στους εκπροσώπους και τις απόψεις του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. Οι ίδιες είναι που διαρκώς συκοφαντούν και ψευδολογούν σε βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος.
γ) Οι τραπεζίτες από την πλευρά τους, διασφάλιζαν την προνομιακή μεταχείριση από την πολιτική εξουσία και των προώθηση των συμφερόντων τους.
Στην παράνομη αυτή δανειοδότηση εμπλέκονταν ευθέως πολιτικά πρόσωπα.
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών ήταν ενήμερος για τα δάνεια που δίδονταν σε πολιτικά κόμματα και ομίλους ΜΜΕ και είχε ενεργό ρόλο στην χορήγηση αυτών.
Οι εκάστοτε Πρωθυπουργοί ως αρχηγοί των κομμάτων τους υπέγραφαν τις παράνομες δανειακές συμβάσεις.
Η σύμπραξη Πρωθυπουργών και Υπουργών Οικονομικών ήταν απαραίτητη προκειμένου να διασφαλίζεται ότι η ΤτΕ θα παραλείψει να ασκήσει τον εποπτικό της ρόλο και να επιβάλει στις τράπεζες κυρώσεις για τα παράνομα δάνεια.
Συντρέχουν επομένως όλες οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής προϋποθέσεις προκειμένου να συγκροτηθεί Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνήσει:
α) Την τέλεση του ποινικού αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος κατ’ άρθρο 390 ΠΚ, καθώς και κάθε άλλου αδικήματος που τελέστηκε κατά τη δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών ΜΜΕ από τους πρώην Πρωθυπουργούς Κωνσταντίνο Σημίτη, Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμο, Αντώνη Σαμαρά, τον νυν Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους Αντιπροέδρους και τους Υπουργούς Οικονομικών των Κυβερνήσεων αυτών.
Επιπλέον, για κάθε άλλο Μέλος Κυβέρνησης και Υφυπουργό που εμπλέκεται στην τέλεση οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης σχετιζόμενη με το ανωτέρω ζήτημα. Ιδίως για την πολλαπλή εκχώρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων των κομμάτων σε περισσότερες τράπεζες, να ερευνηθεί το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος κατ’ άρθρο 386 ΠΚ. Να διερευνηθεί η περίπτωση εφαρμογής των επιβαρυντικών διατάξεων του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου που επισύρουν ακόμα και την ισόβια κάθειρξη. Το αντικείμενο της διερεύνησης να συμπεριλάβει τις ευθύνες Μελών των Κυβερνήσεων (Πρωθυπουργών και Υπουργών) που θέσπισαν τις τροπολογίες 987/02-04-2012 και 1910/15-10-2014 για το ακατάσχετο της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και της τροπολογίας 390/04-04-2013 με την οποία επιδιώχθηκε η αμνήστευση των τραπεζιτών για τα παράνομα δάνεια που χορήγησαν στα πολιτικά κόμματα. 
β) Το ποινικό αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας που τελέστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της Κυβέρνησης αυτού Χαράλαμπο Αθανασίου και Νικόλαο Δένδια, αναφορικά με τη δίωξη και προφυλάκιση Μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή. 
γ) Το ποινικό αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου σε βάρος του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, των πρώην Υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Εργασίας Ιωάννη Βρούτση και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την σκανδαλώδη τροπολογία υπ’ αριθ. 1251/67/07-03-2014 που υπέγραφαν (ενσωματώθηκε στον νόμο 4250/2014) με την οποία διαγράφηκαν πρόστιμα ύψους 1,2 δις. ευρώ που είχαν βεβαιωθεί σε βάρος των εταιρειών Motor Oil και ΕΛ.ΠΕ.  
Δεν υπάρχουν σχόλια: