Πέμπτη

Διακομματική συμφωνία-τερατούργημα : Aντί να δίνει δικαίωμα ψήφου στους Ομογενείς το στερεί!

 Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, περπατάει, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Διακομματική συμφωνία-τερατούργημα : Aντί να δίνει δικαίωμα ψήφου στους Ομογενείς το στερεί!
Κραυγές αγανάκτησης ακούγονται από κάθε άκρη της Διασποράς για την εκτρωματική διακομματική συμφωνία που ανακοινώθηκε χθες και δεν έχει παρόμοιο της διεθνώς… Περιληπτικά οι κάθε λογής λινατσες διεφθαρμένοι (και κάποιοι ανόητοι) έλληνες πολιτικοί συμφώνησαν τα εξής:
Προϋπόθεση για την παροχή δικαιώματος ψήφου είναι κάποιος κάτοικος εξωτερικού να έχει ζήσει στην Ελλάδα δύο από τα τελευταία 35 χρόνια.
Οι κάτοικοι εξωτερικού ψηφίζουν «ισότιμα», αλλά μόνο μόνο τα ψηφοδέλτια επικρατείας των κομμάτων. Οι βουλευτές επικρατείας θα αυξηθούν σε 15 και «προτρέπονται» τα κόμματα να συμπεριλάβουν ομογενείς σε αυτούς.
Η ψηφοφορία γίνεται μόνο σε πρεσβείες, προξενεία και όπου αλλού συμφωνηθεί. Θα συνταχθούν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι εξωτερικού.

Από που να ξεκινήσει κανείς να επικρίνει αυτό το ΠΑΝΑΘΛΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ….
Αγνοεί τελείως την επιταγή του άρθρου 51 (παρ.4) του Συντάγματος που προβλέπει την εφαρμογή «επιστολικής ψήφου». Με άλλα λόγια, οι άθλιοι πολιτικοί ΟΛΩΝ των κομμάτων που κυβερνούν την Ελλάδα συμφώνησαν πως δεν θα εφαρμόσουν το Σύνταγμα! Επιπλέον, ενώ διεθνώς (αρχίζοντας από την πρώην κομμουνιστική Εσθονία) περνάμε πλέον στην «ηλεκτρονική» ψήφο, στην Ελλάδα ούτε καν η επιστολική ψήφος δεν εφαρμόζεται… Καταλαβαίνει κανείς στην Αθήνα τι ντροπή νοιώθουμε στη Διασπορά να βλέπουμε δίπλα μας όλους τους μετανάστες από τα Βαλκάνια να ψηφίζουν άνετα και χωρίς «κριτήρια» και «διακρίσεις», ενώ η υποτίθεται «γενέτειρα της Δημοκρατίας», θέτει όρους και προϋποθέσεις και δεν εφαρμόζει το ίδιο της το Σύνταγμα;
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα έδωσε στον κάθε πακιστανό και νιγηριανό μετανάστη δικαίωμα ψήφου με τρεις φορές μεγαλύτερη ευκολία από ότι δίνει στους έλληνες της Διασποράς!! Γιατί δεν απαιτείτε από τους πολιτογραφημένους μετανάστες διαμονή στην Ελλάδα για 35 χρόνια μαζί με ανάλογης διάρκειας φορολόγηση πριν την απόκτηση δικαιώματος ψήφου, αλλά θέτετε όρους σε εμάς, τα γνήσια παιδιά του Εθνους; Το τραγικό είναι ότι πολλοί από μας έχουν ΑΦΜ και θα πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος χωρίς να έχουν δικαίωμα ψήφου! Αλλά ούτε αυτό δεν μπόρεσαν να κάνουν οι άχρηστοι που τάχατες «επεξεργάστηκαν» την συμφωνία, να προβλέψουν ότι όσοι έχουν ελληνικό ΑΦΜ θα ψηφίζουν ανεξαρτήτως όποιας άλλης προϋπόθεσης!
Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι το άθλιο αυτό συνοθύλευμα (μια αληθινή «κουρελού» που ράφτηκε για να εξυπηρετήσει τις σκοπιμότητες ανάξιων πολιτικών και κομμάτων) ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ. Ο γράφων είχε προειδοποιήσει τον τωρινό πρωθυπουργό από το 2016, όταν λίγο μετά την εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. ήρθε στην Ν.Υόρκη με μια βιαστική πρόταση, ότι πρέπει να αποφευχθεί ο κομματισμός της Διασποράς. Το κείμενο αυτό σίγασε τότε τα διάφορα σχέδια αλλά ατυχώς δεν τα σταμάτησε. Ακολουθώντας την γνώμη σοβαρών ανθρώπων της Oμογένειας είχαμε αντιπροτείνει πώς το «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» στη Διασπορά μπορεί να είναι υπεράνω κομμάτων, με την εκλογή 1-3 εκπροσώπων από λίστα προσωπικοτήτων ανά ήπειρο έτσι ώστε να υπάρχουν μαζί με τους Βουλευτές Επικρατείας και δώδεκα «Βουλευτές της Διασποράς». Την πρόταση αυτή αναδημοσιεύσαμε πρόσφατα…
Η πανάθλια αυτή συμφωνία αντί να δίνει δικαίωμα ψήφου στους Ελληνες της Διασποράς το στερεί (!!!) με τους εξής τρόπους: 1) Με το κριτήριο της 2ετούς παραμονής σε 35 χρόνια πάνω από τα 2/3 των ελλήνων της Διασποράς δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου. 2) Αλλά ακόμα και όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου θα έχουν τεράστια δυσκολία να το ασκήσουν εάν δεν μένουν κοντά σε πρεσβεία ή προξενείο ή αλλο εκλογικό κέντρο. 3) ΚΕΝΟ υπάρχει για μας τους λοιπούς που δεν πληρούμε τις παραπάνω προϋποθέσεις, ΑΛΛΑ είμαστε γραμμένοι στους καταλόγους του Δήμου μας στην Ελλάδα. Εφόσον τυχαίνει να βρισκόμαστε εκεί (για δουλειές, διακοπές, κλπ), θα έχουμε δικαίωμα ψήφου, ναι ή όχι;

Θα μπορούσα να συνεχίσω καθώς είναι αμέτρητα τα κενά, τα τραγικά λάθη και τα προβλήματα της συμφωνίας. Εκτός των άλλων η εφαρμογή της θα είναι πολυέξοδη καθώς θα απαιτείται – αν καταλάβαμε σωστά – παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων από Ελλάδα (εκεί να δείτε ρουσφέτι που θα πέφτει για το ποιοί θα είναι οι τυχεροί να κάνουν ταξιδάκι στο εξωτερικό πληρωμένο από τον άμοιρο έλληνα φορολογούμενο…)
Θα σταματήσω εδώ. Ενα όμως θα τονίσω προς όλους τους άθλιους έλληνες πολιτικούς: ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΑΡΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗ Ν.ΥΟΡΚΗ, ή σε άλλες πόλεις της Αμερικής… Η Ομογένεια θα τους περιμένει με αυγά και ντομάτες… Ηδη σε σημερινή επικοινωνία με την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Ν.Υόρκης διαπίστωσα την θέλησή της – σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν αλλάξουν καθοδόν προς την Βουλή – να εφαρμόσει και φέτος ακόμα πιο πιστά (χωρίς καμία εξαίρεση για Πατούληδες και άλλους γραφικούς!) την περσινή της απόφαση και ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ 5Η ΛΕΩΦΟΡΟ. Ελπίζουμε να συνετισθούν και να αλλάξουν αυτό το έκτρωμα πριν κατατεθεί και ψηφιστεί στη Βουλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: