Πέμπτη

Ντ.Τραμπ για 28η Οκτωβρίου: «Γιορτάζουμε την ηρωική αποφασιστικότητα της Ελλάδας»

Ντ.Τραμπ για 28η Οκτωβρίου: «Γιορτάζουμε την ηρωική αποφασιστικότητα της Ελλάδας»

Μήνυμα για την 80ή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έστειλε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζει στο μήνυμά του ότι η νίκη της Ελλάδας εναντίον του Μουσολίνι παρείχε ένα σύμβολο ελπίδας σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «Oι Ηνωμένες Πολιτείες υπήρξαν ένας σταθερός σύμμαχος και υποστηρικτής της Ελλάδας από την ανεξαρτησία της το 1821. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα έχουν πολεμήσει από κοινού για την υπεράσπιση της ελευθερίας σε πολλούς πολέμους ενάντια στην τυραννία και τον κομμουνισμό, συμπεριλαμβανομένου του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, και του Ψυχρού Πολέμου.

Η Ημέρα του OXI γιορτάζει αυτήν την ημέρα του 1940, όταν η ελληνική κυβέρνηση απάντησε "Όχι" στο αίτημα των δυνάμεων του Άξονα για να καταλάβουν την Ελλάδα. Η ηρωική αποφασιστικότητα της Ελλάδας να αγωνιστεί για την ελευθερία κορυφώθηκε με την νίκη εναντίον του Μουσολίνι στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο - την πρώτη νίκη των Συμμάχων ενάντια στις δυνάμεις του Άξονα.

Η νίκη της Ελλάδας παρείχε ένα σύμβολο ελπίδας σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, η Αμερική γιορτάζει την ιστορική, αξιόπιστη και στρατηγική της συμμαχία με την Ελλάδα και όλους τους πολίτες της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: