Παρασκευή

Ο Ελπιδοφορος διαλυει την Αρχιεπισκοπη Αμερικης

Οι δύο ''Φαναριώτες'' του σκοταδισμού και της προκλητικής αυθαιρεσίας, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, αποφάσισαν: «Το μαγαζί, δηλ. η Αρχιεπισκοπή ΗΠΑ, είναι δικό μας, εμείς αποφασίζουμε, διατάζουμε και κονομάμε, με την σύμπραξη της ''χαβούζας Διαματάρη''. Και αδιαφορούμε γιά το ποίμνιο...».

Ο μεν πατριάρχης, είναι γνωστός φιλοχρήματος-διαιρετικός, γιά τον οποίον η Ομογένεια έχει σχεδόν μηδενική εκτίμηση. Ο δε αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ, πιστοποιεί ότι είναι εγωμανής τυχοδιώκτης. Στόχος τους κοινός, ένας: Η περιουσία της Αρχιεπισκοπής. Γνωστή η ''βυζαντινή'' φαναριώτικη πολιτική των δύο πολιτών Τουρκίας: ''Διαίρει, βασίλευε και κονόμα''.

Και φτάσαμε στο σημείο, ένα τουρκικό ίδρυμα (πατριαρχείο) να θεωρεί την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, που έχτισαν και συντηρούν ΕΛΛΗΝΕΣ ομογενείς, ''μαγαζί'' του και να κάνει ότι ''γουστάρει'', επιβάλοντας ''εκκλησιαστική δικτατορία''. Σε απλά ελληνικά, η εξευτελισμένη ''σύνοδος υποτακτικών Βαρθολομαίου'' στην Κων/πολη Τουρκίας... ''αποφασίζει'' ακόμα και γιά το καταστατικό (''σύνταγμα'') της Αρχιεπισκοπής, δηλ. μίας μη κερδοσκοπικής εταιρίας στις ΗΠΑ !!!

.....................

Βαρθολομαίος και Ελπιδοφόρος ''ξήλωσαν'' δύο μη ''πρόθυμους'' μητροπολίτες

'Ηταν σε γνώση του kalami.us oι ''φήμες'' ότι αναμένεται ''ξήλωμα'' των μητροπολιτών Νέας Υερσέης (Ευάγγελου) και Βοστώνης (Μεθόδιου), με απαίτηση αρχιεπ. Ελπιδοφόρου, από το κακόφημο ''θέατρο'' που ονομάζεται ''σύνοδος αργόσχολων πατριαρχείου'', δηλ. Βαρθολομαίου.

Στις 8 Οκτ. '20, δόθηκε στην δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση του Πατριαρχείου:

«Σήμερον, Πέμπτην, 8ην Ὀκτωβρίου 2020, τρίτην ἡμέραν τῶν ἐργασιῶν αὐτῆς τοῦ τρέχοντος μηνός, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος ἠσχολήθη, μεταξύ ἄλλων, διεξοδικῶς μέ θέματα τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς καί ἐθεώρησεν ἐκθέσεις τοῦ οἰκείου Ἀρχιεπισκόπου Σεβ. κ. Ἐλπιδοφόρου, ἔλαβε δέ τάς ἑξῆς ἀποφάσεις:
α) ἀνέστειλε τήν ἰσχύν τοῦ Συντάγματος τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς μέ τήν προοπτικήν συστάσεως μικτῆς Ἐπιτροπῆς ἐξ ἀντιπροσώπων τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου καί τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς πρός σύνταξιν νέου τοιούτου.
β) ἐπέβαλε τῷ Σεβ. Μητροπολίτῃ Βοστώνης κ. Μεθοδίῳ τήν ποινήν τῆς ἀργίας μέχρι τῆς Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων διά τά εἰς ἅ ὑπέπεσε κανονικά παραπτώματα.
γ) μετέθεσε τόν Σεβ. Μητροπολίτην Νέας Ἰερσέης κ. Εὐάγγελον εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Σάρδεων καί ὥρισε Πατριαρχικόν Ἐπίτροπον ἐν τῇ οὑτωσί χηρευσάσῃ Ἐπαρχίᾳ Νέας Ἰερσέης τόν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀμερικῆς κ. Ἐλπιδοφόρον.
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου».

Σε ότι αφορά την ''απομάκρυνση'' του μητροπολίτη Ευάγγελου, αυτή έγινε επειδή δεν δεχόταν την ''εξουσία'' Ελπιδοφόρου που ήταν αντίθετη με το ''σύνταγμα'' (καταστατικό) της Αρχιεπισκοπής. Λέγεται ότι ο Ελπιδοφόρος θέλει να τοποθετήσει στην θέση του Ευάγγελου, τον ''υποτακτικό'' του, επίσκοπο Μηδείας (Απόστολο Κουφαλάκη).

Σε ότι αφορά τις αστείες στημένες ''κατηγορίες'' κατά του Βοστώνης Μεθόδιου (γιά δήθεν ''ομαδοποίηση''), δεν χρειάζονται σχόλια. Ο Βαρθολομαίος είναι γνωστός γιά την διαιρετική εγωμανία και τα ''καραγκιοζιλίκια'' του, ανάλογα με τα οικονομικά του συμφέροντα. Μην ξεχναμε και την υπόθεση με χρήματα γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου (Μανχάτταν), όταν έλαβε 10+ εκ. δολάρια από αυτά, ως μέρος της εξαγοράς του γιά ''αυτοκεφαλία Εκκλησίας Ουκρανίας''.

Ουσιαστικά το Πατριαρχείο δεν αιτιολογεί με πιστευτά, λογικά επιχειρήματα, γιατί ''τιμώρησε'' τους δύο μητροπολίτες. Δεν αρκεί η αιτιολογία ότι δήθεν ''πήγαν κόντρα'' στον ψεύτη και αποτυχημένο Ελπιδοφόρο. Και δεν εξηγεί γιατί δεν έκανε το αυτονόητο: Να καλέσει γιά εξηγήσεις τους δύο μητροπολίτες.
(Σημ.: Οι δύο μητροπολίτες πληροφορήθηκαν τα της ''ποινής'' τους, από τα... ΜΜΕ. Γεγονός που πιστοποιεί ότι το ''πατριαρχείο Βαρθολομαίου'' είναι ασοβάρευτο, ανήθικο και προκλητικό).

Η ''αναστολή του συντάγματος'' (καταστατικού) σημαίνει κατάργηση των μητροπόλεων. Κι επανέρχεται η Αρχιεπισκοπή σε καθεστώς, σαν αυτό που ήταν ίσαμε ποιμαντορίας Ιάκωβου: Μία, με αρχιεπίσκοπο αρχηγό στις ΗΠΑ και επισκόπους-βοηθούς. Τότε, τέλη '90, ο Βαρθολομαίος, είχε διασπάσει την Αρχιεπισκοπή σε μητροπόλεις (επί Σπυρίδωνα). Τώρα, επανέρχεται στο παλαιότερο καθεστώς, που αυτός κατάργησε.

Οι...''αποφάσεις'' της αστείας... ''συνόδου κιναίδων Βαρθολομαίου'', δεν απασχολούν την Ομογένεια ΗΠΑ. Επειδή έπαψε, χρόνια πριν, να ασχολείται με τον εξαγοράσιμο, διαιρετικό που υποδύεται τον πατριάρχη κι ενδιαφέρεται μόνο γιά χρήμα. Ούτε λαμβάνει υπόψην στα σοβαρά και τον ''διαπλεκόμενο'' αρχιεπίσκοπο ΗΠΑ των διακρίσεων και της ψευτιάς, που φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Βαρθολομαίο.

Η ''εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή'', θυγατρική της ''εμπορικής επιχείρησης Βαρθολομαίου'', έχει χάσει την εκτίμηση της Ομογένειας. Γιά την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, τυπικά μόνο υπάρχει Αρχιεπισκοπή. Στις ενορίες-κοινότητες έμειναν οι ηλικιωμένοι. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Ομογενείς ΗΠΑ αποκαλούν τον Βαρθολομαίο ''φιλοχρήματο καραγκιόζη'' και τον Ελπιδοφόρο ''ψεύτη'' και ''πράκτορα της Τουρκίας''.

Ποιά θα πρέπει να είναι η αντίδραση της Ομογένειας;;; ΜΗΝ δίνετε χρήματα. Καταλήγουν στην Αρχιεπισκοπή και στο Πατριαρχείο, που ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά το χρήμα.

Συμπέρασμα;;; Τραγικό λάθος (μας), η μη ανακήρυξη αυτοκέφαλης Εκκλησίας στις ΗΠΑ. Καταντήσαμε ''νεο-ραγιάδες'' με ''αφεντικά'' τους ''νεο-γενίτσαρους'' πολίτες Τουρκίας.

Σημ. 1: Ποιός, ώρες μετά την ''απόφαση'', έδωσε -ο μόνος- ''συγχαρητήρια'' σε Βαρθολομαίο και Ελπιδοφόρο, ''θεοποιώντας'' τους;;; Μα φυσικά, ο ιδιοκτήτης του ανυπόληπτου ''Εθνικού Κήρυκα'' Αστόριας Νέας Υόρκης, Αντ. Διαματάρης (η ασοβάρευτη μικρής κυκλοφορίας-απήχησης εφημερίδα, κατάντησε -έναντι αμοιβής- ''εκκλησιαστικό όργανο'' των αρπακτικών Πατριαρχείου και Αρχιεπισκοπής). Να γιατί η Ομογένεια γελά με τον ιδιοκτήτη του ''Κήρυκα'' και πρ. υφυπουργό, αφού γνωρίζει ότι ''γιά μιά χούφτα δολάρια'', κάνει και ''τούμπες'', νομίζοντας ότι μπορεί να υποτιμά την νοημοσύνη των Ομογενών.

Σημ. 2: Η ελληνική κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, ακόμα χρηματοδοτεί το Πατριαρχείο Βαρθολομαίου, με περισσότερα από 10 εκ. ευρό (σε μετρητά) τον χρόνο.

 

Πηγη Καλαμι νετ

Δεν υπάρχουν σχόλια: