Παρασκευή

Rasmussen Reports: «52% εγκρίνουν τον Ν.Τραμπ - Έχει ρεύμα νίκης» - Η εταιρεία που πρόβλεψε τον θρίαμβο του 2016

 


Η αμερικανική εταιρεία δημοσκοπήσεων η γνωστή Rasmussen Reports στην τελευταία της δημοσκοπική έρευνα δίνει ποσοστό 52% στον πρόεδρο Ν.Τραμπ ως προς το αν εγκρίνουν οι Αμερικανοί πολίτες τα πεπραγμένα της προεδρικής του θητείας.

Για να υπάρξει ένα σαφές μέτρο σύγκρισης, λίγο πριν τις εκλογές του 2012 ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε την έγκριση του 50%. Ως γνωστόν αμέσως μετά κέρδισε τις εκλογές και την επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο.

Η εταιρεία Rasmussen Reports θεωρείται από τις πλέον αξιόπιστες παρά το γεγονός ότι πρόσκειται στον συντηρητικό χώρο, όπως της προσάπτουν τα ΜΜΕ των Δημοκρατικών, γιατί είναι μία από τις μετρημένες στα δάχτυλα δημοσκοπικές εταιρείες που είχαν προβλέψει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1,500 ψηφοφόρων επί τρεις ημέρες (500 άτομα την ημέρα) και δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Ήταν δηλαδή κυλιόμενη δημοσκόπηση και αυτό έχει την σημασία του καθώς οι τάσεις αλλάζουν προς το καλύτερο για το Ν.Τραμπ μέρα με την μέρα.

Άλλη έρευνα της Rasmussen Reports αναφέρει ακριβώς αυτό, ότι ο Ν.Τραμπ έχει κερδίσει «μομέντουμ» τις τελευταίες εβδομάδες.

«Με λιγότερες από δύο εβδομάδες μέχρι τις εκλογές, έχουμε μια κούρσα τριών μονάδων. Ο Democrat Joe Biden προηγείται του προέδρου Trump 49% έναντι 46%» αναφέρει η  Rasmussen την Τετάρτη κατά την εβδομαδιαία έρευνά της σε δείγμα 2,500 ατόμων που διεξήχθη μεταξύ Οκτωβρίου 14-15 και 18-20.

Για να γίνει κατανοητή η συνεχόμενη μείωση της διαφοράς μεταξύ του Ν.Τραμπ και του Τ.Μπάιντεν, η εταιρεία αναφέρει ότι Δύο εβδομάδες πριν ο Biden είχε μια πρωτοπορία 12 μονάδων, μια εβδομάδα πριν προηγούνταν οκτώ μονάδες. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η υποστήριξη στον Biden έπεσε κάτω από το 50%”.

Μένει να φανεί αν θα δικαιωθεί  και πάλι η Rasmussen έναντι των υπόλοιπων δημοσκοπικών εταιρειών. Το 2016 πάντως τους είχε πάρει την... «ταυτότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: