Τετάρτη

Μπαϊντεν-όπουλος, Ομογένεια και Ελλάδα

Τέλη Νοέμβριου 2008, λίγο μετά τον εκλογικό θρίαμβο Ομπάμα, ο ''λομπίστας'' Μανάτος, έγινε... νονός και ''βάφτισε'', τον πρόεδρο Ομπάμα, ''Ομπαμάκης'' και τον αντιπρόεδρό του, ''Μπαϊντενόπουλος''. Ο ''μέγας φιλέλληνας'' και επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάϊντεν, με ηλικία 78 χρονών, από τα μέσα '70 ως γερουσιαστής και μετά αντιπρόεδρος ΗΠΑ (2009-2017), ''λύνει'' το Κυπριακό και ''διώχνει'' τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το βόρειο μέρος της Κύπρου. Πολλές οι δηλώσεις του όλα αυτά τα χρόνια, δεν χρειάζονται σχόλια γιά τα ''αποτελέσματα''.

O Mπάϊντεν, ως πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα εκπροσωπεί κάτι το καινούργιο, το διαφορετικό. Ως ''γεροξεκούτης'', είναι επαγγελματίας πολιτικός, μέλος του ζημιογόνου συστήματος εξουσίας, με ότι αυτό σημαίνει. Με νοοτροπία δεκαετιών '80 και '90, θα κυβερνήσει με το ''σύστημα Ομπάμα''.

Ο Τζο Μπάϊντεν στις εκλογές 3 Νοεμβρίου '20, έλαβε 6.5 εκατ. ψηφους περισσότερες από τον απερχόμενο Ντόναλντ Τραμπ. Δεν τον ψήφισαν γιά τις ''ικανότητές'' του, ούτε γιά τις ''ιδέες'' κα το πρόγραμμά του. Τον ψήφισαν,  γιά να φύγει ο  Τραμπ αν και οι ψηφοι αυτοι θεωρουνται απο το μισο πληθυσμο των Αμερικανων ψηφοφορων -καλπικοι .

Οι ''παντογνώστες'' νεο-'Ελληνες, ως ανεπίδεκτοι μάθησης, ακόμα πιστεύουμε ότι ο (κάθε) Μπάϊντεν θα ''λύσει'' τα προβλήματα της Ελλάδας και της Κύπρου, τα οποία μόνοι μας δημιουργούμε. Ας είναι καλά τα ΜΜΕ Ελλάδας, που δίνουν άφθονο κουτόχορτο στον ''πρόθυμο'' λαό, ως ''ελπίδα'' γιά αναμενόμενα ''θαύματα'', που, φυσικά, ουδέποτε γίνονται.

Τώρα, με την εκλογή Μπαϊντεν-όπουλου, άρχισε το ίδιο, γνωστό, παραμύθι. Την ''γραμμή'' έδωσε ο ''περισπούδαστος'' διευθυντής της ''Καθημερινής'' Αλέξης Παπαχελάς, υποτίθεται ''γνώστης'' των θεμάτων, των σχετικών με Ελλάδα και ΗΠΑ: «Το πολύ θετικό με την κυβέρνηση Μπάιντεν είναι πως υπάρχουν τουλάχιστον δέκα σημαντικοί ομογενείς που θα μπορούν να σηκώσουν το τηλέφωνο και να μιλήσουν με τον πρόεδρο, ό,τι ώρα και αν είναι. Είναι φίλοι του, χρηματοδότες του, άνθρωποι που τον στήριξαν...».

Μόνο που δεν αναφέρει ΠΟΙΟΙ είναι οι ''δέκα σημαντικοί Ομογενείς'', να τους μάθουμε κι εμείς οι... ''άσχετοι'' που ζούμε στις ΗΠΑ. Επειδή, από ότι γνωρίζουμε όλα αυτά τα χρόνια, οι ''παράγοντες Ομογένειας'' ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ γιά τα δικά τους συμφέροντα και την (αυτο)προβολή τους, μέσω ''πρόθυμων και διαθέσιμων MME'', που ''παραμυθιάζουν'' συστηματικά.

Υποθέτουμε θα εννοεί ως πρώτον από τους 10, τον... φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσος), αλλά δεν τον αναφέρει κι έτσι χάνουμε την ευκαιρία γιά να γελάσουμε, όπως γελάσαμε με τα γραπτά του, π.χ. 2012, όταν ''θεοποιούσε'' τους....''κροίσους Ομογενείς'' της ''Ελληνικής Πρωτοβουλίας'', που με τον Μπιλ Κλίντον πήγαν στην Αθήνα και παρουσιάστηκαν από τα ΜΜΕ ως... ''σωτήρες που θα σώσουν την Ελλάδα''. Μετά οι... ''κροίσοι'' έκαναν... έρανο μέσω της ιστοσελίδας τους γιά να... βοηθήσουν -υποτίθεται- άπορους στην Ελλάδα. Αλλά, ίσαμε ''να τους πάρουν χαμπάρι'', μεγάλες ποσότητες ''κουτόχορτου'' μοιράστηκαν σε αφελείς στην Ελλάδα από ''καθώς πρέπει'' ΜΜΕ.

Τώρα, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο ''θεός Μπάϊντεν'' θα σώσει την Ελλάδα. Και οι ''παράγοντες της Ομογένειας'' θα του τηλεφωνούν γιά να... στηρίζει Ελλάδα και Κύπρο. Σε απλα ελληνικά, η ''σαχλαμάρα'' δεν έχει όρια. Απλούστατα, επειδή ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ''παράγοντας της Ομογένειας'' έχει την δυνατότητα να παρέμβει ουσιαστικά υπέρ των ελληνικών συμφερόντων στον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.

'Αλλο πράγμα να είσαι ''παράγοντας Ομογένειας'' και να προωθείς τα ατομικά-προσωπικά σου συμφέροντα με ''δημόσιες σχέσεις'' και άλλο να πρωθείς (και) τα ζητήματα Ελλάδας, Κύπρου, Ομογένειας.

Γιά τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, τον άνθρωπο της Τουρκίας, ούτε το κουβεντιάζουμε. Γιά τον φΑΚ, τον ''εισπράκτορα Βαρθολομαίου'', το ίδιο. Η άμεση ανάμιξή του υπέρ Γκιουλέν και η απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, τον καθιστά ''αναξιόπιστο συνομιλητή'' στην Ουάσιγκον, σε ότι αφορά ελληνοτουρκικά και Κυπριακό. Μην ξεχνάμε ότι ο π. Καρλούτσος, ο ''ένθερμος υποστηρικτής'' Κλίντον, Δημοκρατικών, Μπάϊντεν, το Φθινόπωρο 2017, λίγο πριν την επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο (επί Τραμπ) φρόντισε να διοριστεί ο γιός του, Μιχάλης, ως επί της εθιμοτυπίας, στο (ρεπουμπλικάνικο) Στέητ Ντηπάρτμεντ (τον κυνήγησαν λίγους μήνες μετά, ως ''ανεπαρκή'').

Το συμπέρασμα απλό: Οι ''δέκα σημαντικοί Ομογενείς'', είναι κατασκευάσματα ασοβάρευτων ελληνικών ΜΜΕ, που μόνο γιά τα ατομικά τους συμφέροντα ενδιαφέρονται.

Η πραγματικότητα και τα ''παραμύθια''
Οι Ελληνοαμερικανοί είμαστε ελάχιστη, ασήμαντη ''δύναμη'' στις ΗΠΑ και σε ψήφους και σε ''λόμπι'' και σε ενέργειες υπέρ Ελλάδας. Απόδειξη, ότι (δεν) έγινε τους τελευταίους μήνες με τις προκλήσεις της Τουρκίας. Οruc Reis ανάμεσα σε Ρόδο-Καστελόριζο, Βαρώσια, Αγία Σοφία κ.ά. Μηδενικές αντιδράσεις. ΠΟΥ ήταν η Ομογένεια, η Αρχιεπισκοπή, οι ''παράγοντες'', οι ''λομπίστες'';;; Εξαφανισμένοι.

Η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα, δεν αλλάζει επειδή ο κάθε ''δήθεν'' Ομογενής, που έδωσε μερικές χιλιάδες δολάρια σε έναν υποψήφιο πρόεδρο θα μπορεί να του ''τηλεφωνεί'' γιά να αλλάξει τις αποφάσεις του. Αυτές οι ''σαχλαμάρες'' είναι γιά νήπια. Οι πρόεδροι ΗΠΑ έχουν δεκάδες χιλιάδες οικονομικούς υποστηρικτές.

Αναρωτήθηκε κανείς γιατί ίσαμε 2004 οι ΗΠΑ δεν έκαναν ''πλάτες'' π.χ. σε Σκόπια;;; Απλά επειδή ίσαμε τότε οι αντιδράσεις της Ομογένειας ήταν υπαρκτές. Ενοχλούσε με επιστολές και προσωπικές επαφές Αμερικανούς πολιτικούς. Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε μεγάλες εφημερίδες στην Ουάσιγκτον κ.ά. Οι Αμερικανοί πολιτικοί αισθάνονταν την μικρή έστω πίεση και δίσταζαν να δρομολογήσουν εξελίξεις.

Από τέλη '90 όταν επιχειρήθηκε το ''μάντρωμα'' της Ομογένειας στην κυβερνητική απάτη Ελλάδας με το όνομα ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'' (ΣΑΕ), η Ομογένεια ΗΠΑ ουσιαστικά έπαψε να αντιδρά. Και ο πρόεδρος Μπους αμέσως μετά την επανεκλογή του, Νοέμβριο 2004, αναγνώρισε τα Σκόπια ως ''Μακεδονία''. Με την ζημιογόνα συνεισφορά ''παπαχελάδων'', που πρόβαλαν (και εξακολουθούν να προβάλουν) μόνο τους ''φελλούς'' της Ομογένειας, του ατομικού συμφέροντος, ως δήθεν... ''παράγοντες''.

Στα τελευταία 15 χρόνια έγινε η ολική ''άλωση'' της οργανωμένης Ομογένειας, από την εγκληματική, καταστροφική σύμπραξη Αχιεπισκοπής Αμερικής, πατριαρχείου Κων/πολης, ελληνικών κυβερνήσεων (όλων, χωρίς εξαίρεση). Τώρα ΔΕΝ υπάρχει Ομογένεια, ''οργανωμένη'' ή μη, να ''αντιδράσει'', ότι και να κάνει η Τουρκία. 'Οσοι δεν το κατάλαβαν αυτό τους τελευταίους μήνες με τις τουρκικές προκλήσεις ανατολικά της Ρόδου και στην Κύπρο, έχουν πρόβλημα.

Τελευταία ζούμε και τα χειρότερα με την τωρινή κυβέρνηση. Ξεπερνώντας τους προκατόχους του, ο ''νέος Μωϋσής'' θέλει να ''παραδώσει'' την Ομογένεια ΗΠΑ και ειδικά το χρήμα της, ολικά, στα ρασοφόρα αρπακτικά. Επειδή έτσι επιβάλουν τα οικονομικά και άλλα συμφέροντα της ευρύτερης οικογένειας Μητσοτάκη και των ''φίλων'' της.

Οι άφρονες ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, κατόρθωσαν αυτό που επιθυμούσε και η... Τουρκία: Να διαλύσουν την ''οργανωμένη Ομογένεια'', τον μοναδικό και φυσικό σύμμαχο της Ελλάδας στις ΗΠΑ, γιά χάρη των οικονομικών συμφερόντων των ''επιχειρήσεων'' του φιλοχρήματου, εξαγοράσιμου που υποδύεται τον ''οικουμενικό πατριάρχη'', τον οποίον, οι ελληνικές κυβερνήσεις, χρηματοδοτούν γιά χρόνια, με περισσότερα από 10 εκ. ευρό κάθε χρόνο (σε μετρητά, μέσω του διπλωματικού σάκου στο γεν. Προξενείο Κων/πολης).

Τώρα, με ''νεκρή'' ουσιαστικά ''οργανωμένη Οογένεια'', ας πορευτούν οι ελληνικές κυβερνήσεις με την... Αρχιεπισκοπή, που εκπροσωπεί ποσοστό 16% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών της. Αυτό ήθελαν, αυτό τους πρέπει, αυτό ''βόλευε'' και την Τουρκία, που δεν ήθελε ''φωνές'' ελληνικές στις ΗΠΑ εις βάρος της, που έντεχνα χρησιμοποιεί το... Πατριαρχείο Κων/πολης και μέσω αυτού την ''θυγατρική του επιχείρηση'' Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων.

Και αν υπάρχουν ακόμα αφελείς που νομίζουν ότι ο Μπάϊντεν θα ''μαλώσει'' την Τουρκία και θα υποστηρίξει τα ελληνικά και κυπριακά συμφέροντα, απλά τους λέμε ότι ''ζουν στον κόσμο τους'', χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: