Τρίτη

Τί γίνεται στήν Θράκη μας ;

 

Δυο συναντήσεις είχε χθες και σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, με τους τρεις βουλευτές Έβρου της Ν.Δ, για το καυτό θέμα της επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου.

Στη συζήτηση που υπήρξε τόσο χθες όσο και σήμερα, οι τρεις βουλευτές του επεσήμαναν:

Μεταφέρουν την αντίθεση και αντίδραση όλης της τοπικής κοινωνίας στην επέκταση ή δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και γενικότερα στον Έβρο...

Πρέπει να συναντηθεί, να συζητήσει και να ακούσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και ήταν λάθος που πριν πράξει, απλά όλοι είδαν την γνωστή ανάρτηση  στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ με την προκήρυξη για όσα σκέφτεται να κάνει στο Φυλάκιο.

Να διαβουλευτεί με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, την Επιτροπή Αγώνα...

...είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ στην συγκεκριμένη απόφαση και δεν πρέπει να προχωρήσει.

...Ο Νότης Μηταράκης δεσμεύθηκε ότι θα συναντηθεί, θα συζητήσει και θα ακούσει τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και ήδη θα το έκανε το περασμένο Σαββατοκύριακο, αν δεν προέκυπτε το γνωστό θέμα με το κρούσμα κορονοϊού στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο και την καραντίνα που τέθηκαν κάποιοι αυτοδιοικητικοί, οπότε ενδεχομένως δεν θα μπορούσε να τους συναντήσει.( σημ. Πελασγ. Τί ...βολικό νά διαγνωσθῇ μέ κορωνοϊό,ὁ περιφερειάρχης,ἀκριβῶς αὐτή τήν τόσο καίρεια στιγμή ! Τί ...βολικές καί οἱ καραντίνες τῶν ἀρμοδίων αὐτοδιοικητικῶν ! )

Πάντως, επειδή και στη χθεσινή συνάντηση αλλά και σε όλες σχεδόν τις τηλεδιασκέψεις με βουλευτές, Προέδρους ΔΕΕΠ (Νομαρχιακών του κόμματος) και γενικά στελέχη της Ν.Δ μετέχει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, είναι δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει το θέμα και το ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που πάει να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και γενικότερα στον Έβρο. Γι’ αυτό και όπως έγραψε το Evros-news.gr πολλές φορές, θα πρέπει να παρέμβει και ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ την απόφαση Μηταράκη. Διαφορετικά σημαίνει ότι συμφωνεί, την στηρίζει και άρα ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ. (ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)

Έχουν περάσει 20 μέρες από την γνωστοποίηση της απόφασης Μηταράκη να προχωρήσει στο ΕΘΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της επέκτασης ή δημιουργίας νέας δομής λαθρομεταναστών δίπλα στο ΚΥΤ Φυλακίου, αλλά ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης δεν έχει ακόμα… ενεργοποιήσει ή κινητοποιήσει την Επιτροπή Αγώνα, της οποίας είναι επικεφαλής.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2020 δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η πρόσκληση ενδιαφέροντος του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Πάτροκλος Γεωργιάδης. Την επόμενη ημέρα, 30 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις για την κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θέλει να υλοποιήσει ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης και να “φυτέψει” 1.500 (σε πρώτη φάση) λαθρομετανάστες σε μια τόσο εθνικά ευαίσθητη περιοχή… ελάχιστα χιλιόμετρα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

  Δεν έκανε τότε και στις δυο συνεντεύξεις του, όπως και στις πολλές ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις, ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΝΥΞΗ για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μιλούσε επί παντός επιστητού...αλλά πέραν τούτου ΟΥΔΕΝ για τα όσα προχωρούσαν στο παρασκήνιο από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Δεν του ανέφερε τίποτα άραγε, ούτε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κ.Λεκλέρκ, τον οποίο υποδέχθηκε και συνάντησε στην Ορεστιάδα, χωρίς ποτέ να μάθουμε επίσημα τι ακριβώς συζήτησαν;

  ...Το θέμα είναι ΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ από τις αρχές Ιανουαρίου και μέχρι σήμερα ο κ.Μαυρίδης, που πρέπει να είναι ο ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ στον αγώνα για την αποτροπή του ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ που πάει να γίνει στο Φυλάκιο Ορεστιάδας...

  ... είναι επιτέλους καιρός να οργανωθούν και να υλοποιηθούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ και κινήσεις προς κάθε κατεύθυνση για ολοένα και πιο αυξανόμενη πίεση στην Κυβέρνηση, ώστε να ΑΚΥΡΩΣΕΙ την εθνικά επιζήμια απόφαση για τον Έβρο. Κι αυτές πρέπει να τις συντονίζει ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης ως επικεφαλής και της Επιτροπής Αγώνα και να μην βρίσκουν έτσι χώρο όσοι σκέφτονται και λειτουργούν καιροσκοπικά, γιατί ο κίνδυνος να απαξιωθεί η αντίδραση του κόσμου από τους κυβερνητικούς μηχανισμούς που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το παραμικρό, ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. (ὁλόκληρο τό θέμα ἐδῶ)

 Αίτημα για την διεξαγωγή έκτακτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την ανακοίνωση δημιουργίας νέου ΚΥΤ στο Φυλάκιο του Δήμου Ορεστιάδας, υπέβαλλε η “Περιφερειακή Σύνθεση”.

...Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να δημιουργηθεί νέα δομή φιλοξενίας προσφυγών/μεταναστών στον Έβρο (και την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη) είναι γνωστοί και εν πολλοίς ευνόητοι. Έχουν αναλυθεί στο παρελθόν, και ικανότεροι του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου πολιτικοί άνδρες είχαν πείσει τους τότε κυβερνώντες επί της αναγκαιότητας της εξαίρεσης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης από τον εν λόγω σχεδιασμό.

Στη συνεδρίαση της 9ης Οκτωβρίου 2019, αντί δεσμεύσεων, ο κος Μέτιος είχε διερωτηθεί πολλές φορές: “αν οξυνθεί το πρόβλημα, τί θα γίνει;”. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι το πρόβλημα πλέον οξύνθηκε.

Και ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να συνταχθούμε όλοι στην κοινή γραμμή αποτροπής της δημιουργίας νέου ΚΥΤ με πολιτικά επιχειρήματα και ουσιαστική διεκδίκηση.

Η Περιφερειακή Σύνθεση...Φυσικά λέει “ΌΧΙ” στη δημιουργία νέας Δομής στον Έβρο ή στην επέκταση της υφιστάμενης στο Φυλάκιο και καλούμε τον Περιφερειάρχη να συνταχθεί στο πλευρό των Εβριτών, των Θρακιωτών και των κατοίκων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εν γένει. Φυσικά παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας ότι η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν μπορεί να δεχτεί άλλη προσφυγική/μεταναστευτική δομή, πέραν των υφισταμένων που λειτουργούν στην επικράτεια της (Δράμα, Καβάλα, Έβρος).

Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων ΕΜΘ: Ο Έβρος πρέπει να μείνει όρθιος, άξιος, φιλόξενος, ορθόδοξος και ελληνικός

...Ο σύλλογός μας με την παρούσα επιστολή, αφουγκραζόμενος την δυσαρέσκεια των μελών του, που επί το πλείστον υπηρέτησαν για πολλά χρόνια στον ακριτικό νομό Έβρου και στην Θράκη γενικότερα, καθώς και την επιθυμία του ηρωικού λαού του Έβρου που πάντα φύλαγε Θερμοπύλες ,σας δηλώνει με την παρούσα επιστολή την αντίθεση του σε οποιοδήποτε δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και λέει όχι σε κάθε προσπάθεια για την υποβάθμιση της ακριτικής περιοχής του Έβρου.

Εμείς που υπηρετήσαμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας ,φορώντας με τιμή το εθνόσημο στον ακριτικό Έβρο και την Θράκη, σας καλούμε να αναθεωρήσετε την απόφασή σας διότι ο Έβρος πρέπει να μείνει όπως ήταν πάντα: όρθιος , άξιος , φιλόξενος ορθόδοξος και ελληνικός!

Καί δέν φτάνει πού ἔχουμε τούς «ἡμετέρους» κυβερνῶντες πού τούς ἔχει πιάση μία ...περίεργη πρεμοῦρα νά γεμίσουν,κυριολεκτικῶς τήν Θράκη μέ λαθρομουσλίμ καί τζιχαντιστές,ἔρχονται καί οἱ τουρκαλάδες,διά τοῦ ΥΠΕΞ τους,νά ψέξουν τήν Ἑλλάδα γιά τήν καταπίεσιν τῆς «τουρκικῆς μειονότητος» στήν Θράκη μας :

 Η Ελλάδα έχει καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 3 φορές για παραβιάσεις κατά των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας στην δυτική Θράκη.

 Η Ελλάδα με επιμονή, παραβιάζει τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, που πηγάζουν από τη συνθήκη της Λωζάνης και από τις πολυμερείς συμφωνίες. Στο θέμα της άρνησης της τουρκικής ταυτότητας ακόμη δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

  Η Ελλάδα πρέπει μέσω διαλόγου με τους ομογενείς μας, να επιλύσει τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, με πρώτα τις θρησκευτικές ελευθερίες,την άρνηση της εθνικής ταυτότητας και τα εκπαιδευτικά προβλήματα.(ὁλόκληρο τό θέμα ΕΔΩ)

Πῶς τά βλέπετε τά πράγματα; Χμμ...Μπρός γκρεμός ( οἱ πολιτικές τῶν «ἡμετέρων» κυβερνώντων) καί πίσω ῥέμα ( ἡ πολυετής,ἀδιάκοπος προπαγάνδα τῶν τουρκαλάδων). 

Ἄρα γε,διαγράφεται κάτι καλό στό μέλλον αὐτῆς τῆς Χώρας ἤ ἡ καταστροφή πού μᾶς ἑτοιμάζουν,πρωτίστως οἱ ἐγχώριοι προδότες,εἶναι δεδομένη; 

Νομίζω,πώς εἶναι στό χέρι μας. Βλέπετε πώς ἀντιδροῦν,δυναμικῶς,οἱ κάτοικοι τοῦ Ἕβρου πού ζοῦν ἐκ τῶν ἔνδον τοῦ τί σημαίνει τοῦρκος καί μουσλίμ...

Τό θέμα ὅμως δέν εἶναι νά μείνουν μόνοι.Πρέπει νά εἴμαστε μαζύ τους μέ κάθε τρόπον.Πρέπει νά εἴμαστε ἑνωμένοι στούς πολύ δύσκολους,ἀπό κάθε ἄποψιν ἀλλά κυρίως στό θέμα τῆς Ἐθνικῆς ἐδαφικῆς μας κυριαρχίας.Περισσότερο ἀπό ποτέ,τώρα μᾶς ἔχουν ἀνάγκη,στήν Θράκη,στήν Ἀνατολική Μακεδονία,στά Δωδεκάνησα,οἱ συνέλληνές μας πού καθημερινῶς νοιώθουν τόν κίνδυνο  τοῦ τούρκου.Πρέπει νά ἀποδείξουμε,σέ ντόπιους καί μή ἐχθρούς,πώς ὅποια σχέδια κι᾿ἄν ἀπεργάζονται,ἐν τέλει δέν θά τούς βγοῦν.

200 χρόνια μετά τήν Ἐθνική Παλιγγενεσία,τόν Ἐθνικό ξεσηκωμό κατά τοῦ ὀθωμανοῦ κατακτητή,πρέπει ν᾿ἀποδείξουμε πώς εἴμεθα γνήσιοι ἀπόγονοι ἐκείνων πού δέν λογάριασαν οὔτε τήν ζωή τους γιά τήν ἀνάκτησιν τῆς ἐλευθερίας τους καί τήν διαφύλαξιν τῶν ὁσίων καί ἱερῶν τῆς Φυλῆς μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια: