Παρασκευή

Ο Μητσοτάκης ''επέβαλε'' τον αρχιεπ. Ελπιδοφόρο; 'Εχει άγνοια περί Ομογένειας, είναι αφελής ή διαπλεκόμενος ο πρωθυπουργός;; Τα συμφέροντα και οι ατιμίες


'Ισαμε πρόσφατα, το ελάχιστο 10 εκατ. ευρό τον χρόνο, χρήματα σκληρά φορολογούμενων Ελλήνων, σε μετρητά, πήγαιναν με βαλίτσες, ''διπλωματικά'', μέσω γεν. Προξενείου Κων/πολης, στον πατριάρχη Βαρθολομαίο. Χρήματα από ''μυστικά κονδύλια'' και μη, του θλιβερού υπουργείου Εξωτερικών. 'Οταν το διαπίστωσε ο πρ. υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, παραλίγο να πάθει ''εγκεφαλικό''. Φυσικά πολιτικοί και τα ΜΜΕ Ελλάδας, ούτε κουβέντα γιά το ζήτημα. Απόλυτη σιωπή. Η αποστολή μετρητών είχε ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας Κων/νου Μητσοτάκη, εντάθηκε με υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη και συνεχίζεται με πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Μα πόσες επιτέλους ανάγκες έχει το πατριαρχείο των ολίγων, που μαζεύει πολύ χρήμα από παντού, ειδικά από ΗΠΑ;;; Φιλανθρωπίες και έργα δεν κάνει, τι έξοδα έχει;;; Πόσο μεγάλος θα γίνει ο προσωπικός τραπεζικός λογαριασμος του αδίστακτου, ανήθικου και φιλοχρήματου Βαρθολομαίου;;; Σίγουρα, κάτι θα ξέρει ο ίσαμε πρόσφατα ''δεξί χέρι'' του πατριάρχη, ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, που ''ήταν στα κόλπα''.

Είναι στο DNA της οικογένειας Μητσοτάκη: ''To κράτος και τα συμφέροντα που ζουν από το κράτος, υπάρχουν γιά να υπηρετούν την οικογένεια Μητσοτάκη και τους φίλους της''. Το ''δόγμα'' ασκήθηκε με επιτυχία από τον δημιουργό του, τον μακαρίτη πρώην πρωθυπουργό. Εξαίρεση δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός Ελλάδας. Ο ''σεμνός, ταπεινός, έντιμος'', όπως παρουσιάζεται από την πλειοψηφία ΜΜΕ Αθήνας, πρωθυπουργός, άρχισε να μην φαίνεται και τόσο... καθαρός.

Και σε ότι αφορά ειδικά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, διαπιστώνεται ότι... ''μυρίζει'' άσχημα. Εξαπάτησε με το ζήτημα ''ψήφος στους Απόδημους'', εξαπάτησε και τους -δεξιούς- υποστηρικτές του με την ''κωλοτούμπα'' γιά ''συμφωνία Πρεσπών'', εξευτελίστηκε με την ''άριστη'' επιλογή του (Διαματάρης) . 'Εχει στο ''ενεργητικό'' του και την παρέμβασή του στον διαπλεκόμενο Βαρθολομαίο, γιά να ''επιλεγεί'' ο Ελπιδοφόρος (Γάννης Λαμπρινιάδης) ως αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Επίσης, την χρηματοδότηση με 2 εκατ. ευρό τον χρόνο της άχηστης Θεολογικής Σχολής (Βοστώνη). Και η Ομογένεια ΗΠΑ, με αφορμή τα παραπάνω, γελά με τον πρωθυπουργό και τον ''στολίζει'', με όχι εύηχους χαραχτηρισμούς.

Τα γεγονότα:

Πριν δύο χρόνια, άρχισαν οι υπόγειες διεργασίες γιά απομάκρυνση του αρχιεπ. Δημήτριου. Με πρωτεργάτη τον ''φάδερ 'Αλεξ'' Καρλούτσο, γνωστό και ως ''εισπράκτορα'' του φιλοχρήματου-διεφθαρμένου πατριάρχη Βαρθολομαίου και την σύμπραξη της διαιρετικής, προβοκατόρικης εφημερίδας ''Εθνικός Κήρυξ'' Αστόριας Νέας Υόρκης, ιδιοκτησίας Αντ. Διαματάρη, γνωστού και ως ''μαστραντώνης'' (από το ''μάστερ'' + Αντώνης). Με αφορμή το σκάνδαλο με ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου και τις έρευνες των ομοσπονδιακών εισαγγελέων. Το σκάνδαλο ''φορτώθηκε'' όλο στον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ενώ την μεγαλύτερη ευθύνη την είχε το διαχρονικό ''λαμόγιο'', ο ''φάδερ 'Αλεξ''. Ο γνωστός και ως ''ρασπούτιν'' στην Ομογένεια ΗΠΑ π. Καρλούτσος, είχε ήδη στο ενεργητικό του την ''καθαίρεση'' τριών αρχιεπισκόπων, που δεν προωθούσαν δυναμικά τα οικονομικά συμφέροντα Βαρθολομαίου. Επειδή η Αρχιεπισκοπή κατάντησε παραμάγαζο της ''εμπορικής επιχείρησης Βαρθολομαίου''.

Θυμίζουμε ότι ο πατριάρχης έχει καταγγελθεί δημόσια και ως αποδέκης 10+ εκατ. δολ., χρημάτων γιά ανοικοδόμηση αγίου Νικολάου, ως μέρος της εξαγοράς του γιά παραχώρηση ''αυτοκεφαλίας'' στην Εκκλησία Ουκρανίας. Μην ξεχνάμε τι έγινε και με την απομάκρυνση αρχιεπ. Σπυρίδωνα (1999), όταν τότε, στην κυριολεξία, ο Βαρθολομαίος εξαγοράστηκε με ολίγα εκατομμύρια δολάρια από νεογενίτσαρους ''άρχοντες του πατριαρχείου'', γιά να τον ''παραιτήσει''.

Αρχικά ο π. Καρλούτσος (που δεν μπορεί να πάει στην Τουρκία εξαιτίας εμπλοκής του στην υπόθεση Γκιουλέν), ήθελε ως διάδοχο του Δημήτριου τον ''κολλητό'' του, μητροπολίτη Γαλλίας γιά αρχιεπίσκοπο Αμερικής (ΗΠΑ). Ο Εμμανουήλ. είναι και διαχειριστής τραπεζικών λογαριασμών Πατριαρχείου και Βαρθολομαίου (προσωπικά), στην Γαλλία. Υπάρχουν και άλλοι δύο ''χοντροί'' λογαριασμοί σε γειτονικές με την Γαλλία χώρες, όπου καταλήγει το χρήμα προσωπικά στον Βαρθολομαίο (Αρχοντώνη).

Η ανάμιξη Μητσοτάκη

Το κενό μετα την αρνηση του Εμανουηλ αξιοποίησε ο προοριζόμενος -στην σε αναμονή κυβέρνηση Μητσοτάκη- γιά το υφυπουργείο Εξωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Απόδημων και εκκλησιαστικά, ο διαπλεκόμενος εκδότης του ''Εθνικού Κήρυκα'' και φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης. Αν και ημιμαθής, είχε ''εντυπωσιάσει'' τον αφελή Κυριάκο, παραμυθιάζοντάς τον ως δήθεν ''γνώστης Ομογένειας και εκκλησιαστικών'' και εξαπατώντας τον με τα περί δήθεν ''πτυχίου ΜΒΑ από το Κολούμπια''. Αλλά, όπως πολύ σωστά έγραψε ακόμα και ο ''ΒΗΜΑτοδότης'', ήταν απλά παραγοντίσκος εμβέλειας ''ελληνικού γκέττο'' Αστόριας Νέας Υόρκης. 'Οταν κατάλαβε ο πρωθυπουργός, εξευτελιζόμενος, ότι επρόκειτο περί εγωμανή-''φελλού'', ήταν πολύ αργά.

Η εφημερίδα του πρ. υφυπουργού, συνεργαζόταν άψογα με τον ''εκκλησιαστικό υπόκοσμο'' στις ΗΠΑ, με στόχο το χρήμα της Ομογένειας, με συγκάλυψη σκανδάλων και εμμετική παραπληροφόρηση, γιά εξαπάτηση της Ομογένειας και της Ελλάδας. Γιά την εφημερίδα, ο π. Καρλουτσος, ήταν... ''άγιος''. Ουδέποτε είδε σε αυτόν κάτι το επιλήψιμο γιά 3 δεκαετίες. Γεγονός που πιστοποιεί τις υπόγειες και βρώμικες ''σχέσεις''.

Ο Διαματάρης, γιά τα δικά του οικονομικά συμφέροντα, έλεγε στον Μητσοτάκη ότι ο ''καλύτερος'' γιά ΗΠΑ, είναι ο Ελπιδοφόρος. Θυμίζουμε ότι η εφημερίδα, έχει επωφεληθεί με εκατ. σε κρατικό χρήμα, από Ελλάδα, με την μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη. Στην εφημερίδα, τέλη '70, ήταν συνέταιρος και ο μακαρίτης Κων/νος Μητσοτάκης. Ακόμα και σήμερα ο Διαματάρης επαναλαμβάνει την μόνιμη φράση του γιά τον Ελπιδοφόρο, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους: ''Είναι ο καλύτερος αρχιεπίσκοπος''.

Τα γεγονότα όμως πιστοποιούν ότι ο προβεβλημένος και από άσχετα ή εξαγορασμένα ΜΜΕ Αθήνας, Ελπιδοφόρος, αποδείχτηκε ανίκανος να ηγηθεί -διοικητικά- μιάς μεγάλης Αρχιεπισκοπής, ως άβουλος, άτολμος, ''μικρός' και ανίκανος

Την Λαμπρή 2019, το ζεύγος Μητσοτάκη επισκέφθηκε το ''Φανάρι''. Τότε, ο τώρα πρωθυπουργός, ζήτησε πάλι από τον Βαρθολομαίο, να διώξει άμεσα τον Δημήτριο και να επιλέξει Ελπιδοφόρο, τον φίλο της Μαρέβα και της οικογένειας. Τα ανταλλάγματα της συνδιαλλαγής, φάνηκαν και θα φανούν περισσότερα το μέλλον. (Σημ.: Στις 9 Σπτεμβρίου 2019, επισκέφθηκε πάλι το Πατριαρχείο η κ. Μητσοτάκη, ενώ ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πατριάρχη στο Αμπού Ντάμπι, 4 Φεβρουαρίου 2020).

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης γνώριζε τότε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές ΗΠΑ ασχολούνται με την ''απάτη με χρήματα γιά άγιο Νικόλαο''. Γνώριζε ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο φιλοχρήματος πατριάρχης ήταν αποδέκτης -παράνομα- 10+ εκατ. δολ., χρημάτων γιά άγιο Νικόλαο (στις ΗΠΑ θεωρείται και ποινικό αδίκημα). Αλλά ο κ. Μητσοτάκης, δεν ενοχλήθηκε, πιστοποιώντας ότι είναι διαπλεκόμενος και ασοβάρευτος. Πιθανά να τον ''έπεισε'' ο Διαματάρης, ότι όλα αυτά ήταν... ''μπούρδες'' από τα Ομογενειακα ΜΜΕ' (που πρωτοαποκάλυψαν στα ελληνικά, το πατριαρχικό σκάνδαλο).

'Ετσι, ζήσαμε και το φαινόμενο, ένας -τότε σε αναμονή πρωθυπουργός- να αδιαφορεί προκλητικά γιά τις έρευνες ομοσπονδιακών αρχών ΗΠΑ. Να αδιαφορεί και γιά τα ''θέλω'' της Ομογένειας. Αλλά, όπως είπαμε, γιά την ''οσμίζουσα'' οικογένεια Μητσσοτάκη, παραδοσιακά, προέχουν το ''βόλεμα'' και τα συμφέροντά της.

Ο Ελπιδοφόρος, που έχει καταγγελθεί γραπτά και από ΜΜΕ Βετεράνων ΗΠΑ, ως ''πράκτορας Τουρκίας'', επιλέγηκε γιά να μετεκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, πριν διαδεχτεί τον Βαρθολομαίο. 'Οπως είναι γνωστό, το πατριαρχείο, ελέγχεται απόλυτα από μυστικές Υπηρεσίες (Τουρκίας και ΗΠΑ) από 1942, χρησιμοποιούμενο γιά διάφορες ''βρώμικες δουλειές'', με πρώτη και βασική -τις τελευταίες δύο δεκαετίες- την διάλυση της Ομογένειας ΗΠΑ και την αρπαγή περιουσιών εκκλησιών.

Τελευταία το λένε και δημόσια: Φιάχνουμε νέα Οργάνωση ''αρχόντων'' στις ΗΠΑ, με στόχο την ''οικονομική ανεξαρτησία του πατριαρχείου''. Αυτό μεταφράζεται ''αρπάζουμε μετρητά και τις περιουσίες εκκλησιών'', . Η Ομογένεια;;; Τα σχολεία και Ιδρύματά της;;; Οι υπό χρεοκοπία εκκλησίες της;;; Δεν τους ενδιαφέρει, ΜΟΝΟ το χρήμα έχουν στόχο τα αδίστακτα ''αρπακτικά'',

Οκτώβριο '19, Ο αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης παρέμενε -κατά παράβαση ελληνικής νομοθεσίας- και CEO της ετεΕΜΜ ακαιενγομαιρίας ''Εθνικός Κήρυξ''. Ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός, δεν έκανε τίποτα μη σεβόμενος το νόμο, ούτε ο υφυπουργός του. Και ήρθε η αποκάλυψη από το ''ΚΑΛΑΜΙ'' 1η Δεκεμβρίου '19: ''Ο υφυπουργός Διαματάρης δεν είναι κάτοχος MBA όπως ψευδέστατα δηλώνει''. Τέσσερεις ημέρες ργότερα εκδιώχτηκε από την κυβέρνηση , με ''παραίτηση'', βρίζοντας τους επικρτές της ανομίας του.

Μητσοτάκης και ''εποχή Ελπιδοφόρου''

Τον Μάϊο 2019, δύο εβδομάδες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στον Βαρθολομαίο, ο Δημήτριος οδηγήθηκε σε παραίτηση και ο Ελπιδοφόρος ''επιλέγηκε'' στο Πατριαρχείο (δεν εκλέγηκε ουσιαστικά) ως αρχιεπίσκοπος, κατά παράβαση του καταστατικού της Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ. Και από τότε, οι εκκλησιαστικές καταχωρήσεις στην -μικρής κυκλοφορίας- εφημερίδα Διαματάρη, διπλασιάστηκαν απότομα. Χώρια οι υπέρμετροι ''ύμνοι'' γιά τον... ''με προσόντα αρχιεπίσκοπο'', στον ''Εθνικό Κήρυκα'', με πληρωμένες καταχωρήσεις και άρθρα-διθύραμβους της εφημερίδας. Μπορεί τα ''προσόντα'' Ελπιδοφόρου να μην φαίνονται, αλλά το άδειασμα των εκκλησιών, φαίνεται καθαρά, αφού οι ''πιστοί'' αηδιασμένοι με τα ''ρασοφόρα αρπακτικά'' και τις ατιμίες, εγκαταλείπουν τις εκκλησίες.

Μετά την επιλογή του -όχι ουσιαστικά εκλογή- και πριν την ενθρόνισή του, 22 Ιουνίου 2019, ο Ελπιδοφόρος, πήγε στην Αθήνα. Συναντήσεις με Κυριάκο και Μαρέβα, με πολιτικούς (όχι με Τσίπρα, που κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά). Εγκωμιαστικές δηλώσεις υπέρ Ελπιδοφόρου ο Μητσοτάκης. Διθύραμβοι από τα άσχετα ΜΜΕ Αθήνας γιά το ''διαμάντι'' νέο Αρχιεπίσκοπο. ''Πράκτορες και πρακτορίσκοι'', αποδέκτες ''δώρων'' χρηματικών από Πατριαχείο και πατριαρχικά συμφέροντα, ''παπαχελάδες'' και λοιποί, οργίασαν, γιά να μας πείσουν ότι ο νέος...''μεσίας'', ο ικανός, ο μοναδικός και ανεπανάληπτος, θα είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Και τώρα, αποδείχτηκε ότι ήταν ''άνθρακας ο θησαυρός''. Το ''διαμάντι'' είναι... fake.

Αξιοσημείωτες και οι πολλαπλές πληρωμένες καταχωρήσεις στην εφημερίδα Διαματάρη (την παλαιότερα φιλοχουντική, ''Εθνκός Κήρυξ''), με εκδηλώσεις λατρείας γιά τον νέο αρχιεπίσκοπο, γιά εβδομάδες, πριν και μετά την ενθρόνισή του. Στις 22 Ιουνίου 2019, ο Γιάννης Λαμπρινιάδης ενθρονίστηκε ως ''αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος''. Μπροστά και δίπλα στην αξιοπρεπή και σεβάσμια μητέρα του, ήταν η σύζυγος του τότε αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης -και 2μιση εβδομάδες αργότερα- πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Στον ενθρονιστήριο λόγο του, ο Ελπιδοφόρος, ευχαρίστησε την κ. Μητσοτάκη, που ''εκπροσωπούσε τον κ. Μητσοτάκη'', όπως ανάφερε. Διπλα στην μαρεβα ηταν και ο Αγοραστος

Σεπτέμβριο 2019 κι ενώ τα αθηναϊκά ΜΜΕ (''παπαχελάδες'' και λοιποί) είχαν σταματήσει να ''υμνούν'' τον Ελπιδοφόρο, ολικά, εξαιτίας δημοσιευμάτων ', όλοι οι υπουργοί (με εξαίρεση τον Ν. Δένδια) που συνόδευαν τον πρωθυπουργό (συνέλευση ΟΗΕ), υπόβαλαν τα ''σέβη τους'' στο νέο αρχιεπίσκοπο. Φυσικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ένα πρωϊνό, πήγε στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος από σύζυγο, υιό και τον τότε υφυπουργό του, Διαματάρη για να ''υποβάλει τα σέβη του''. Αλλά το προηγούμενο βράδυ, ο Ελπιδοφόρος πήγε και υπόβαλε τα δικά του σέβη στον πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, στο ξενοδοχείο του.

Οκτώβριο '19, το ''ΚΑΛΑΜΙ'' αποκάλυψε ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης παρέμενε -κατά παράβαση ελληνικής νομοθεσίας- και CEO της εταιρίας ''Εθνικός Κήρυξ''. Ο διαπλεκόμενος πρωθυπουργός, δεν έκανε τίποτα μη σεβόμενος το νόμο, ούτε ο υφυπουργός του. Και ήρθε η αποκάλυψη από το ''ΚΑΛΑΜΙ'' 1η Δεκεμβρίου '19: ''Ο υφυπουργός Διαματάρης δεν είναι κάτοχος MBA όπως ψευδέστατα δηλώνει''. Τέσσερεις ημέρες ργότερα εκδιώχτηκε από την κυβέρνηση , με ''παραίτηση'', βρίζοντας τους επικρτές της ανομίας του.

Στις 6 Ιανουάριου 2020, στα Επιφάνεια (Τάρπον Σπρινγκς, Φλόριδα) ο πρωθυπουργός, μέσα στον καθεδρικό αγίου Νικολάου, δίπλα στον αρχεπίσκοπο, αναγγέλει την χρηματοδότηση της -υπό έρευνα από τις ομοσπονδιακές αρχές- Θεολογκή Σχολή Τιμίου Σταυρού (Βοστώνη) με 2 κατ. ευρό κάθε χρόνο, αναδορομικά, από 2019. Ο πρ. υφυπουργός του, Διαματάρης, γράφει στην εφημερίδα του, ότι αυτός ''εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό την χρηματοδότηση της Σχολής'', που βγάζει παπάδες που δεν ομιλούν ελληνικά.

Και έτσι έγιναν 4 οι ''σφαλιάρες'' γιά τον αφελή πρωθυπουργό (οι 2 ηχηρές εξαιτίας Διαματάρη), που έχασε οριστικά την Ομογένεια ΗΠΑ: Απάτη με ψήφο, ''κωλοτούμπα'' γιά ''συμφωνία Πρσπών'', επιλογή Διαματάρη και παράλογα υπερβολική στήριξη στον άβουλο και άτολμο, Ελπιδοφόρο.

Τώρα, με μηδενική προβολή Ελπιδοφόρου από αθηναϊκά ΜΜΕ, σωρεία σκανδάλων και ''απειλές'' σε ΜΜΕ του γραφικού αντιπρόεδρου του αρχιεπισκοπικού Συμβούλιου, με νέα ιντερνετικά ΜΜΕ που ''στολίζουν'' άσχημα Διαματάρη και ''λαμόγια'' Αρχιεπισκοπής, η κατάσταση άλλαξε δραματικά στην Ομογένεια ΗΠΑ. Γεγονός που δημιουργεί πανικό στο κατεστημένο της Αρχιεπισκοπής και νευρικές αντιδράσεις.

Παράλληλα γίνονται σοβαρές ενέργειες γιά να γίνει αυτοκέφαλη η Εκκλησία μας στις ΗΠΑ, ώστε να σωθεί ότι μπορεί να σωθεί, από τα ασυνείδητα φιλοχρήματα αρπακτικά. Η Ομογένεια δεν αντέχει άλλο την ''εκκλησιαστική μαφία'' και τον διαιρετικό, φιλοχρήματο πατριάρχη Βαρθολομαίο, που θέλει να κυβερνά και να ελέγχει ''δεσποτικά'' από την Κωνσταντινούπολη, την Εκκλησία-Αρχεπισκοπή μας στις ΗΠΑ, που δημιούργησαν 'Ελληνες μετανάστες...

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σκάνδαλα, η αναβάθμιση π. Καρλούτσου (που έπρεπε να είχε πεταχτεί έξω από την Αρχιεπισκοπή ''με τις κλωτσιές'') και ο διαιρετικός-αχόρταγος γιά χρήμα πατριάρχης, έδιωξαν τον κόσμο από τις εκκλησίες. Σήμερα είναι ζήτημα αν η Αρχιεπισκοπή εκπροσωπεί τυπικά το 15% μόνο της Ομογένειας, όσα και τα μελη των ενοριών της.

Η αποστολή Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ ξεκάθαρη: Οι περιουσίες εκκλησιών και ιδρυμάτων, να τεθούν υπό τον απόλυτο πατριαρχικό έλεγχο, με την βοήθεια ''νεογενίτσαρων'' Ομογενών, ''αρχόντων'' και ανυπόληπτων ''Διαματάρηδων''. Και αυτό με την υποστήριξη του αφελή -και άσχετου με Ομογένεια- πρωθυπουργού Ελλάδας!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: