Δευτέρα

Οι αναρχοαριστεριστές έφτιαξαν το θύμα που επιζητούσαν


Οι αναρχοαριστεριστές και όσοι τούς χρησιμοποιούν έφτιαξαν το θύμα που επιζητούσαν, επάνω στον νεκρό ενός 16χρονου παιδιού που τό οδήγησαν στον θάνατο...

Εάν υπήρχε Αστυνομία και Δικαιοσύνη, εάν δηλαδή υπήρχαν όργανα του Νόμου να σαπίζουν στο ξύλο και να μπουζουριάζουν τουςαναρχοαριστεριστές, όπως γίνεται σε κάθε πολιτισμένη,δημοκρατική χώρα της Ευρώπης, θα υπήρχε τάξη και ασφάλεια και δεν θα είχαμε νεκρούς. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι το περιστατικό συνιστά «τραύμα στην λειτουργία του κράτους> δικαίου». Όμως, δεν είπε εάν τραύμα στην λειτουργία του κράτους δικαίου συνιστά και το να ξυλοκοπούνται άγρια και να στέλνονται στο νοσοκομείο καθηγητές πανεπιστημίου μέσα στον χώρο εργασίας τους. Το να καίγεται όλη η Αθήνα και να μετατρέ πεται σε Βαγδάτη. Το να
καίγονται δεκάδες φορές και επανειλημμένως καταστήματα και βιβλιοπωλεία και να
ξυλοκοπούνται ιδιοκτήτες και υπάλληλοι. Το να οργανώνονται βίαιες αντισυγκεντρώσεις. Το να λαμβάνουν χώρα ευθύς εξ αρχής οργανωμένες επιθέσεις
πολυπληθών ομάδων οπλισμένων αναρχοαριστεριστών κατά αστυνομικών τμημάτων (!) ή ανυπόπτων αστυνομικών, όπως εχθές, και η Αστυνομία να αδρανεί. Διότι, όταν αφήνονται οι ταραξίες ανεξέλεγκτοι, όταν επιτρέπεται το χάος και η ανομία
να λαμβάνουν αυτές τις διαστάσεις, επόμενο είναι κάποιος αστυνομικός που θα
βρεθεί μόνος μέσα στον κυκλώνα(και τώρα θα γίνει βορά των εξάλλων και θα κααστραφεί η ζωή του για πάντα) να ενεργήσει με το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως Εάν υπήρχε Αστυνομία και Δικαιοσύνη και προπαντός πολιτική βούλησις, δεν θα φθάναμε εδώ. Τώρα οι πάσης φύσεως αναρχοαριστεριστές επέτυχαν αυτό που επεδίωκαν. Θα σκυλεύσουν τον νεκρό ενός16χρονου παιδιού, για να μάς πείσουν ότι είναι οι επαναστάτες ενάντια στο... «αστυνομικό φασιστικό κράτος της Δεξιάς»!
Ένα κράτος το οποίο εάν υπήρχε-όχι εάν ήταν αστυνομικό και φασιστικό, αλλά εάν ήταν καν κράτος, σοβαρό και δημοκρατικό κράτος-, δεν θα επέτρεπε ευθύς εξ αρχής στους ταραχοποιούς να υπάρχουν, δεν θα τούς επέτρεπε να καταστρέφουν περιουσίες, να τρομοκρατούν και να βιαιοπραγούν, δεν θα τούς επέτρεπε προπαντός να παρασύρουν και να οδηγούν στον θάνατο νέα παιδιά.

Pheidias kallimaxos@gmail.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς, ένας αστυνομικός αφαίρεσε μία ζωή (όλοι βέβαια λυπούμαστε γι' αυτό) και έδωσε ταυτόχρονα άλλοθι στον εσμό των εχθρών της κοινωνίας μας (της αστικής, ναι - αστική είναι και έτσι μας αρέσει) να βιαιοπραγεί εις τον αιώνα τον άπαντα, κάνοντας ήρωα έναν 15χρονο!

Όσο κι αν εμείς λυπούμαστε για τον θάνατο αυτού του παιδιού, κάποιοι άλλοι χαίρονται, γιατί τώρα κάθε χρόνο στις 6 Δεκεμβρίου θα βγάζουν τα απωθημένα τους "δικαιολογημένα" όπως είπε και ένας τραγικός δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης που θα έπρεπε να είχε συλληφθεί πάραυτα.

Από την άλλη όμως, πρέπει να προσέξουμε και το εξής. Οι αναρχοαυτόνομοι έφτασαν στη μεγαλύτερη ονείρωξή τους στη μεταπολιτευτική ιστορία. "Μπάτσος σκότωσε 15χρονο στα Εξάρχεια". Αυτόχρημα (επειδή ήταν στα Εξάρχεια), βάφτισαν τον 15χρονο "αναρχικό" (είμαι σίγουρος ότι το παιδάκι είχε προλάβει να διαβάσει τα άπαντα Μπακούνιν και Κροπότκιν) και η θρυαλλίδα που τόοοοσα χρόνια περίμεναν για να εξαπολύσουν το αντάρτικο πόλεων που διάβαζαν από έφηβοι ακόμη στα μανιφέστα τους έσκασε! Εν μέσω μάλιστα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Οι συγκυρίες είναι τέλειες!

Σύρθηκαν λοιπόν ΟΛΟΙ στους δρόμους, δεν έλειψε κανείς τους. Σημαίες, φέιγ-βολάν, ντουντούκες, μαντήλια, κράνη, λοστοί, βαριοπούλες, μολότωφ, πέτρες - ο Στρατός της Νέας Τάξης στήθηκε στα χαρακώματα. Κατέλαβαν μάλιστα μερικοί από αυτούς και τον δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης για να τον καταστήσουν κέντρο της "Επανάστασης" και να εκδίδουν Δελτία Τύπου. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι σκουριασμένες κλειδώσεις του Τρότσκυ εκεί στον τάφο του στο μακρινό Μεξικό για λίγο ακούστηκαν να σαλεύουν εν είδει γουόρκ-άουτ. Ένα δάκρυ έτρεξε από το αριστερό μάτι της μούμιας του Λένιν και οι μετέπειτα έρευνες θα δείξουν ότι τα δάκτυλα του αριστερού χεριού του σκελετού του Στάλιν σφίχτηκαν σε γροθιά για πάντα. Οι μαμάδες τους ξενύχτησαν ράβοντας κόκκινες και μαύρες σημαίες για τα καμάρια τους. Οι μπαμπάδες τους έτρεχαν να μεταφέρουν την οικογενειακή περιουσία σε ελβετικές τράπεζες. Και όλοι εμείς, το πόπολο, οι αντιδραστικοί, ετοιμαστήκαμε για το αναπόφευκτο. Η Ελλάδα θα μετατρεπόταν σε ένα απέραντο λουτρό αίματος από το οποίο θα ξεπρόβαλε - επιτέλους - ο Νέος Άνθρωπος.

Το αποτέλεσμα; Μάζεψαν με το ζόρι 3 με 4 χιλιάδες άτομα, κι αυτό σε όλη την Ελλάδα... Δεν μπόρεσαν να τραβήξουν μαζί τους ούτε το 0,0001% του ελληνικού λαού στα μάτια του οποίου μάλιστα ξευτιλίστηκαν ακόμη περισσότερο, ακόμη και με αυτές τις "τέλειες" προϋποθέσεις. Την ίδια ώρα, σχεδόν 100.000 κόσμος, μόνο σε Τούμπα, Καραϊσκάκη και Ολυμπιακό Στάδιο συγκεντρώθηκαν για κάτι πολύ πιο "ευτελές" στα μάτια των αναρχοάπλυτων. Για να δηλώσουν την ανγή αγάπη τους στις ποδοσφαιρικές τους ομάδες. Οποία ειρωνεία!

ΤΡΑΓΙΚΗ ΗΤΤΑ λοιπόν η χτεσινή για το αντιεξουσιαστικό κίνημα. Οι πιο ειλικρινείς από αυτούς θα το έχουν αντιληφθεί καθώς κάθονται αναπαυτικά μέσα στα τρέντυ ρουχαλάκια που "ψώνισαν" προχτές από την Ερμού. Δεν γεμίζουν ούτε γήπεδο χόκεϊ επί πάγου, αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Κι όταν επιτέλους το ελληνικό κράτος ξυπνήσει και τους βάλει στη θέση τους (σε 150 χρόνια περίπου δηλαδή), θα ησυχάσουμε τελείως από δαύτους...

Πάρις

ΥΣ Δεν θέλω να το παίξω προφήτης, αλλά βλέποντας μια κλικάκωση της δράσης των χουλιγκάνων, πίστευα ότι αργά ή γρήγορα θα υπήρχε νεκρός.

Είναι τραγικό να βλέπεις τους πάμπλουτους τηλεαστέρες να πουλούν επανάσταση.

Ο χειρισμός της κρίσης από την "κυβέρνηση" είναι στην καλύτερη περίπτωση ελεϊνός