Τρίτη

Δήλωση Γκιουλέκα για την απόφαση του Δ.Δ. της Χάγης

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

 «Λυπούμαστε βαθύτατα για την σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου. Μία απόφαση που βασίστηκε στα έωλα επιχειρήματα των Σκοπίων για την μη ένταξή τους στον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), παραβλέποντας όλες τις προκλητικές ενέργειες σφετερισμού της ταυτότητας της Μακεδονίας από πλευράς των βορείων γειτόνων μας. 
 Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι η απόφαση αφορά αποκλειστικά στην άρνηση της Ελλάδας, όπως εκφράστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί η εκκρεμότητα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. Η απόφαση δεν επεκτείνεται με κανένα τρόπο στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων ή στα ζητήματα του σκοπιανού ψευδοαλυτρωτισμού. 
 Με τις φιέστες, τα πανηγύρια, τα αγάλματα και τα ψευδεπίγραφα σύμβολα με τα οποία προσπαθούν οι σκοπιανοί να πείσουν για την δήθεν «μακεδονική» τους ταυτότητα το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται. Κανείς δεν μπορεί ούτε να ξαναγράψει την ιστορία ούτε να παραγράψει τα εθνικά μας δίκαια. Η θέση μας παραμένει σαφής, σταθερή και ξεκάθαρη. 
Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Για την σημερινή απόφαση φέρει βαρύτατες ευθύνες η κυβέρνηση Παπανδρέου η οποία δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα, αν και κρούαμε επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου. Με φοβικά και ενδοτικά σύνδρομα δεν μπορεί να ασκείται η ελληνική εξωτερική πολιτική. Η ιστορική αλήθεια και η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: