Τρίτη

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την απόφαση της Χάγης

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Παναγιώτη Ψωμιάδη
Σχετικά με τη σημερινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το θέμα των Σκοπίων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


 «Για μία ακόμη φορά τα “παπαγαλάκια” διαψεύστηκαν. Τα εγχώρια διεθνιστικά σταγονίδια και ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελούν ξεκάθαρα τους ηθικούς αυτουργούς για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε απολογούμενη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Η Ελλάδα, εγκλωβισμένη σε μια αδικαιολόγητη και ανεξήγητη φοβικότητα, αντί να προτάξει και να καταγγείλει την κλοπή της εθνικής μας ιστορίας, τις γελοιότητες περί δήθεν ύπαρξης «μακεδονικής» μειονότητας, την κατάφωρη παραβίαση της Ενδιάμεσης Συμφωνίας από το τεχνητό κράτος των ψευτομακεδόνων, σύρθηκε στο εδώλιο του κατηγορούμενου, απολογούμενη για το περήφανο ΟΧΙ του Κώστα Καραμανλή και την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου, την ώρα που το πλιάτσικο της ιστορίας μας συνεχίζεται, με αμείωτους ρυθμούς. 
 Οι Έλληνες χαράζουμε τη δική μας κόκκινη γραμμή και προειδοποιούμε: Τα εθνικά δίκαια είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται, δεν παραχωρείται. Κι ας μην βάλει κανείς στο μυαλό του, πως θα μπορέσει να παραχωρήσει όνομα, ιστορία, πολιτισμό και εθνική αξιοπρέπεια. Πέρασαν πολλά χρόνια, αλλά εμείς δεν έχουμε ξεχάσει. Εδώ δεν υπάρχουν κόμματα και γραμμές. Υπάρχει μόνο η Μακεδονία, η κοινή απαίτηση για σεβασμό στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: