Τρίτη

FYROM Ad in CNN

Προς την

Αξιότιμον κυρία Θεοδώρα Μπακογιάννη

Υπουργόν Εξωτερικών Υποθέσεων της Ελλάδος

Αθήναι - Ελλάς



Αγαπητή κυρία Υπουργέ,

Οι Σκοπιανοί, για μια ακόμα φορά, προπαγανδίζουν το Ιερόν όνομα της Μακεδονίας μας, ως δική τους κληρονομιά, σε μία διαφήμιση του CNN, την οποία μπορείτε να δείτε στο http://www.macedonia-timeless.com/.

Όπως γνωρίζετε, θάλασσα δεν έχουν, και επίσης, βάσει της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, δεν μπορούν να χρησιμοποιούν Ελληνικά σύμβολα ωσάν δικά τους.
Γενικώς, πρόκειται για ένα σύνολον ανθρώπων το οποίο προσπαθεί να αυτο-προδιορισθεί βασιζόμενο σε στοιχεία τα οποία έχουν «δημιουργηθεί» από τούς ηγέτες του, κατά την διαχρονική πορεία τους, και σε αυτά τα οποία «κλέβουν» από τους άλλους. Αυτό οι Σκοπιανοί δεν το καταλαβαίνουν, και έτσι, ελλείψει ηθικών Αρχών και Υπερηφάνειας, ψεύδονται ασυστόλως και προς την διεθνή κοινότητα και στα ίδια τα παιδιά τους, όπως δείχνει η εν λόγω διαφήμιση. Αυτή η παθητική μας συμπεριφορά, εάν συνεχισθεί, θα αποβεί και πάλι, εις βάρος μας!

Αυτό το καταλαβαίνω ακόμη κι' εγώ που δεν είμαι υπουργός εξωτερικών. Εσείς που είσθε, θα πρέπει όχι μόνο να το καταλάβετε, αλλά και να αντιδράσετε αμέσως, με όποιον τρόπο νομίζετε οτι θα είναι πιο αποτελεσματικός. Εγώ, που δεν έχω την δική σας εμπειρία, θα συνιστούσα (ως απλώς πολίτης) το να σταματήσει η ήπια πολιτική την οποία έχετε ακολουθήσει μέχρι τώρα, και να τους διαμηνύσετε, ορθά κοφτά, ότι το όνομα «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, τελεία και παύλα!
Ο πατέρας σας, όταν ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδος, έκανε το μέγα λάθος, να δεχθεί το «πρώην Γιουγκοσλαυϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», καίτοι αυτό το σύνθετον όνομα εξέφευγε από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών, αφού περιείχε τον όρο «Μακεδονία». Εσείς, όχι μόνο δεν το διορθώσατε, αλλά αποδεχθήκατε το «Μακεδονία» και πλέον, διαπραγματεύεσθε το πρόθεμα (Βόρεια, Άνω, Νέα και πέρα δώθε)! Ντροπή! που να πάρει η οργή! Τι είδους υπερήφανη Ελληνίδα, και δη Κρητικιά, είσθε! Στο κάτω-κάτω της γραφής, χρωστάμε σε κανένα;

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, και υπό τον όρο οτι θα υπάρχει συγκροτημένη και σταθερή Ελληνική κυβέρνηση, οι διαπραγματεύσεις με τους Σκοπιανούς θα αρχίσουν και πάλι. Τώρα πια, είναι η σειρά σας να πείτε σε όλους αυτούς, αλλά και σε όλους τους άλλους, ότι το «Μακεδονία» δεν τους ανήκει, διότι και σημαίνει Ελλάδα και είναι δική μας και μόνο κληρονομιά, ως δικό μας πολιτιστικό και όχι μόνο δημιούργημα.
Κάνετέ το αυτό, κυρία Υπουργέ, και ευχαρίστως, να σας δω και ως Πρωθυπουργό της Ελλάδος, συμβάλλοντας σε αυτό με την ψήφο που θα μου δώσετε, και όχι μόνο!

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Ζυγούρης,
Τορόντο, Καναδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: