Παρασκευή

Ολο το Χόλυγουντ στο πλευρό του Αλέξη Γιαννούλια


Την κινητοποίηση της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας σε ολόκληρη την Αμερική έχει ξεσηκώσει η υποψηφιότητα του ομογενή πολιτειακού υπουργού Οικονομικών του Ιλινόι, Αλέξη Γιαννούλια, για τη θέση του δεύτερου γερουσιαστή της πολιτείας.

«Με τιμά η μεγάλη υποστήριξη που μου προσφέρουν τόσο πολλοί Ελληνοαμερικανοί, σ’ ολόκληρη την Αμερική», δήλωσε στη Greek News ο Αλέξης Γιαννούλιας. «Σε όλη την πολιτεία του Ιλινόι, αλλά κι απ’ άκρου εις άκρη στις ΗΠΑ, οι Ελληνοαμερικανοί προσφέρουν στην προεκλογική μου εκστρατεία το χρόνο του, χρήματα και την υποστήριξή τους. Τους είμαι ολότελα ευγνώμων γι’ αυτή τους την υποστήριξη και μπορώ να πω ότι χωρίς την κοινότητά μου δεν θα έφτανα εδώ που βρίσκομαι».

Οι εκλογές στην πολιτεία του Ιλινόι θα διεξαχθούν το Φεβρουάριο του 2010. Η καλή οργάνωση του Αλέξη Γιαννούλια, τα χρήματα που έχει συγκεντρώσει για την προεκλογική του εκστρατεία και η μεγάλη υποστήριξη που εξασφάλισε από πολιτικούς της πολιτείας και σημαντικούς κοινωνικούς παράγοντες, υποχρέωσαν τους βασικότερους διεκδικητές του χρίσματος του κόμματος να αποσυρθούν.

Περισσότεροι από 85 κορυφαίοι πολιτικοί του Ιλινόι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον Αλέξη Γιαννούλια, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Πολιτειακής Γερουσίας, ενώ στο πλευρό του έχουν ταχθεί μεγάλα συνδικάτα εργαζομένων.

• Εκδηλώσεις στήριξης στην Καλιφόρνια

Ο 33χρονος πολιτικός, που θα βρίσκεται στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, για διάφορες εκδηλώσεις που στοχεύουν στην οικονομική ενίσχυση της προεκλογικής του εκστρατείας, βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Καλιφόρνια, για δύο εκδηλώσεις.

Διοργανωτής της πρώτης εκδήλωσης, στην κατοικία του, στο Λος Αντζελες, ο πρόεδρος των FOX Studios Τζιμ Γιαννόπουλος, με τη σύζυγό του Άννα, με καλεσμένους τους ηθοποιούς Μάικλ Τσίκλη, Νία Βαρντάλος, Μελίνα Κανακαρίδη, Κάρυ Αντόλις, την ιδιοκτήτρια του Huffington Post, Αριάνα Χάφινγκτον, αλλά και πολλά στελέχη του Αμερικανο-Ελληνικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Αρη Ανάγνο. Το παρών έδωσε και η νέα γενική πρόξενος της Ελλάδας στο Λος Αντζελές, Ελισάβετ Φωτιάδου.

Παρουσιάζοντας τον Αλέξη Γιαννούλια, ο Τζιμ Γιαννόπουλος δήλωσε πως στο πρόσωπό του βλέπει τη νέα γενιά που χρειάζεται η Γερουσία, για να επέλθει επιτέλους η αλλαγή που είναι τόσο αναγκαία στην Ουάσιγκτον.

Η Νία Βαρντάλος που παρευρέθηκε με το σύζυγό της, Ιαν Γκόμεζ, δήλωσε ενθουσιασμένη γιατί ένας νεαρός Ελληνοαμερικανός διεκδικεί την είσοδο στη Γερουσία και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ανεπιφύλακτα την προσπάθεια του Αλέξη Γιαννούλια.

Περισσότερο από πιθανή θεωρεί τη νίκη του Γιαννούλια ο βετεράνος Ελληνοαμερικανός, Αρης Ανάγνος, εκφράζοντας ικανοποίηση για τις θέσεις του ομογενή υποψήφιου στην μεταρρύθμιση του εθνικού συστήματος Υγείας.

Στη σύντομη ομιλία του, ο Αλέξης Γιαννούλιας ευχαρίστησε τους Έλληνες μετανάστες γονείς του, οι οποίοι τον δίδαξαν να αγωνίζεται στη ζωή και του μεταλαμπάδευσαν την πεποίθηση ότι στην Αμερική, αν εργαστείς σκληρά, μπορείς να εκπληρώσεις τους στόχους και τα όνειρά σου.

Δύο μέρες αργότερα, ο Αλέξης Γιαννούλιας παρευρέθη σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην κατοικία του στον Άγιο Φραγκίσκο, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Τζορτζ Μάρκους, ιδρυτής της εταιρείας Marcus & Millichap, παρουσία επιφανών παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Σε έκκλησή του προς την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, ο ομογενής επιχειρηματίας του Σικάγο και συντονιστής ΗΠΑ του ΣΑΕ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, τονίζει, μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε τον Αλέξη ως ομογένεια με την ψήφο μας αλλά και να τον υποστηρίξουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, οικονομικά. Εάν εκλεγεί, θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, στο σημαντικότερο νομοθετικό σώμα της χώρας, καθώς μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πωλ Σαρμπάνη το 2007, απέμεινε μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Ανεξαρτήτως πολιτικής μας τοποθέτησης, η επιτυχία του μας αφορά όλους. Oχι μόνον διότι θα ενδυναμώσει την ελληνική φωνή στα Αμερικανικά κέντρα αποφάσεων, αλλά κυρίως διότι είναι εκφραστής της αλλαγής για ένα καλύτερο μέλλον στην χώρα»

• Φαβορί για το χρίσμα

Από τις 26 Ιουλίου που ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του, ο Αλέξης Γιαννούλιας είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την κατάκτηση του χρίσματος των Δημοκρατικών, ενώ διατηρεί προβάδισμα και έναντι του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου, Μαρκ Κέρκ. Μιλώντας στους υποστηρικτές του, ο Αλέξης Γιαννούλιας είπε πως «σε αυτή τη γόνιμη στιγμή της ιστορίας του έθνους μας, λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες θα καθορίσουν τις τύχες των γενεών που έρχονται. Οι γονείς μου με δίδαξαν ότι σε περιόδους κρίσης υπάρχουν δύο επιλογές: Να μείνει κανείς στο περιθώριο ή να σηκωθεί και να πάρει θέση. Οι γονείς μου δεν διέσχισαν τον ωκεανό για να μείνουν στο περιθώριο. Όμως, για πάρα πολύ κόσμο και για μεγάλο χρονικό διάστημα, η εύκολη λύση ήταν να μένουν στο περιθώριο, να παραπονούνται και να επιρρίπτουν στους άλλους την ευθύνη. Κι αυτό συμβαίνει συχνά στη νέα γενιά, που συχνά κοιτάζει τον κόσμο με κυνικό βλέμμα».

Ο κ. Γιαννούλιας επισήμανε στους υποστηρικτές του ότι ίσως τώρα δημιουργείται η ευκαιρία γι’ αυτή τη γενιά να ξεσηκωθεί και να μας οδηγήσει προς το μέλλον.

«Διεκδικώ τη θέση στη Γερουσία με στόχο να βοηθήσω αυτό ο ιδεαλισμός να μετατραπεί σε δράση, για να ξανακατακτήσουμε την «Υπόσχεση» της Αμερικής με πράξεις άξιες της λαμπρής ιστορίας του έθνους μας», κατέληξε.

Πηγή: Greek News

Δεν υπάρχουν σχόλια: