Τρίτη

Κωστας Αγοραστος



Αποστολή με email Προσθήκη στο Facebook

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος της πόλης. Εξελέγη βουλευτής Λαρίσης με τη ΝΔ στις εκλογές του 2004 και του 2007, ενώ έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος και της Ειδικής Επιτροπής επί του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους.

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1963. Παντρεμένος με τη Χριστίνα Παναγή, έχουν δύο παιδιά – την Αλεξάνδρα και τον Αναστάση.

Επάγγελμα: Αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σπουδές: Απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Πειραιώς. Διδάκτωρ του Bradford University, τμήμα Industrial Technology and Management.

Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική. Διεύθυνση: Τηλέφωνο: (Λάρισα) 2410 530437 / (Αθήνα) 210 3232346. Fax: (Λάρισα) 2410 539304 / (Αθήνα) 210 3706533.

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής Λαρίσης με τη Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) στις εκλογές του 2004 και του 2007. Έχει εκλεγεί Αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων. Επίσης, διατέλεσε Αντιπρόεδρος επί οικονομικών θεμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) και μέλος της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ίδιας συνέλευσης.

Πολιτικές - κοινωνικές δραστηριότητες

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λάρισας και δημοτικός σύμβουλος της πόλης από τον Ιανουάριο 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο 2004.

Πρόεδρος Διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στη διοίκηση επιχειρήσεων (Master in Business Administration - M.B.A. & Executive M.B.A.).

Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα περιφέρειας Θεσσαλίας, σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειακής ανάπτυξης, Δημοκρατικού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (1993).

Υπεύθυνος επαρχιακού κεντρικής διοίκησης ΟΝΝΕΔ, για την κεντρική Ελλάδα και Θεσσαλία (1983-84).

Πρόεδρος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ανωτάτης Βιομηχανικής σχολής Πειραιώς (1982-83).

Αντιπρόεδρος του συλλόγου μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Tομεάρχης οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Επιτροπές της Βουλής
1. Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων Θέση: Πρόεδρος
2. Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων Θέση: Μέλος
3. Ειδική διαρκής επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους Θέση: Μέλος

Προσωπική σελίδα Βουλευτή
http://www.agorastos.gr Νέο παράθυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: