Παρασκευή

«Οικουμενική Κοινότητα Ελλήνων της Διασποράς και Φιλελλήνων»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ –ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΔΗΜ. ΑΘ. ΝΤΟΒΑ

«

Το φιλόδοξο σχέδιο του γιατρού Δημητρίου Αθανασίου Ντόβα για την «Οικουμενική Κοινότητα των Ελλήνων της Διασποράς και Φιλελλήνων» (Ο.Κ.Ε.ΔΙ.Φ), θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Κυριακή, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Φαλάνης.
Πρόκειται στην ουσία για μια πρόταση του κ. Ντόβα για ενεργοποίηση και αξιοποίηση τόσο του ελληνισμού της διασποράς όσο και των ξένων που ασχολούνται επαγγελματικώς με ότι αφορά στον Ελληνισμό.
Όπως τονίζει στο πόνημά του ο κ. Ντόβας, που εδώ και 27 χρόνια ζει στην Περούτζια της Ιταλίας «έξω από την πατρώα γη, ζουν και ευημερούν εκατομμύρια Ελλήνων και δισεκατομμύρια Φιλελλήνων, διασκορπισμένοι και ασυντόνιστοι σε όλες τις ηπείρους. Πρόκειται για ένα τεράστιο δυναμικό, το οποίο τις τελευταίες δεκαετίες δεν μπόρεσε να εκφράσει τη δύναμή του και να βοηθήσει την πατρίδα, διότι στερείται της διεθνούς συστηματικής και λεπτομερούς ενώσεων των μελών του.
Αναλυτικά στην πρότασή του για την «Οικουμενική Κοινότητα των Ελλήνων της Διασποράς και Φιλελλήνων», ο γνωστός γιατρός από τη Φαλάνη, προτείνει τα εξής:
«Σε οποιοδήποτε χωριό ή πόλη του πλανήτη που υπάρχει έστω και ένα μόνο ελληνικό ή φιλελληνικό πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο (γυναίκα ή άνδρας) θα μετατραπεί σε δυναμική εστία της Κοινότητας.
Κάθε πόλη ή χωριό θα έχει τη Διοίκηση. Αυτές οι τοπικές Διοικήσεις θα εκλέγουν τη Διοίκηση της Περιφέρειας και οι Περιφέρειες θα εκλέγουν την κρατική Διοίκηση. Ετσι θ΄ αρχίσει η κολοσσιαία παγκόσμια λεπτομερή Ενωση των Ελλήνων της Διασποράς και Φιλελλήνων.
Επίσης θα μπορούν να εγγραφούν και αντιπροσωπίες των κρατών εκείνων που πιστεύουν ότι η Κοινωνία τους είναι επακόλουθο του Ελληνικού Πολιτισμού ή ότι αυτή η Κοινωνία επηρεάσθηκε από τον Ελληνικό Πολιτισμό. Δηλαδή, όλα τα κράτη του κόσμου, διότι δεν υπάρχει ούτε ένα κράτος του πλανήτη που δεν άκουσε-τουλάχιστον- και μελέτησε τη λέξη, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Έτσι από μια μικρή ομάδα, σιγά-σιγά θα γίνουμε θάλασσα με τεράστια Κοινωνική - Πολιτιστική δύναμη σε έκταση και όγκο.
«Θα πρέπει να κληθεί ο φιλελληνικός και ο ελληνισμός της διασποράς όπως οργανωθεί για να βοηθήσει στη διαφύλαξη της ακεραιότητας και αξιοπρέπειας της Ελλάδας, να συμβάλει στην παγκόσμια Ειρήνη, Ελευθερία, Αλληλεγγύη, Παιδεία στη Δικαιοσύνη», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Ντόβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: