Πέμπτη

Και αρεστός και...χωρίς πτυχίο!


Πριν αρκετές ημέρες το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ και συνδιεκδικητής του αξιώματος του γραμματέα του ΠαΣοΚ στην τελευταία εκλογή κ.Γ. Παναγιωτακόπουλος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα και ζητούσε να μπει τέλος στους «πειραματισμούς» με τους ...."άριστους-αρεστούς" και την διαδικασία επιλογής μέσω των γνωστών βιογραφικών.
«Αυτός ο διασυρμός το μόνο που προσφέρει είναι το να δίνει ιδέες στους σεναριογράφους των καναλιών» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση , μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πεταλωτή, είχε υπεραμυνθεί της διαδικασίας επιλογής που ακολουθεί στη στελέχωση των θέσεων ευθύνης για το Δημόσιο, και είναι ενδεικτικό πως υποστήριξε ,για ακόμη μια φορά, ότι «τα κριτήρια που εμείς βάλαμε είναι κριτήρια ουσιαστικών προσόντων. Απευθυνόμαστε στους άριστους με τους οποίους θέλουμε να στελεχώσουμε την κρατική μηχανή».

Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ο κ. Παναγιωτακόπουλος είχε απόλυτο δίκιο καθώς ήταν σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις που σίγουρα θα δώσουν τροφή τους σεναριογράφους των επιθεωρήσεων και των σατυρικών τηλεοπτικών εκπομπών.

Μια τέτοια περίπτωση -μεταξύ πολλών άλλων- είναι και η τοποθέτηση ως γενικού γραμματέα Τουριστικής Ανάπτυξης του κ.Γ. Πουσσαίου.
Το σύνθημα του πρωθυπουργού...«Θέλουμε τους άριστους όχι τους αρεστούς», μπήκε στο ...συρτάρι μαζί με τα βιογραφικά των άριστων, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι κομματικοί δεσμοί παραμένουν απόλυτα ισχυροί.

Πρόκειται περί καθαρού εμπαιγμού των ανθρώπων που μπήκαν στη διαδικασία να στείλουν τα βιογραφικά τους για την γενική γραμματεία της βαριάς βιομηχανίας μας , του Τουρισμού.
Και αυτό όχι γιατί επιλέχθηκε ένας κομματικός φίλος ,ο κ. Πουσσαίος, αλλά γιατί επιλέχθηκε....χωρίς να διαθέτει οποιοδήποτε πτυχίο. Στο βιογραφικό του γράφει -παίζοντας εντέχνως ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ με τις λέξεις- ότι «παρακολούθησε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Lille ΙΙΙ της Γαλλίας και εργάστηκε από το 1973 έως το 1987 ως....».

Στην ερώτηση λοιπόν που του έγινε από δημοσιογράφο εάν διαθέτει πτυχίο, απαντά ως εξής:«Πτυχίο με τη στενή έννοια του όρου, έτσι όπως το εννοείτε,.... δεν έχω!!! Τις περγαμηνές μου όμως μπορεί να τις αναζητήσει κανείς στα 19 χρόνια που διατέλεσα δήμαρχος Ιου (sic!). Με την εμπειρία μου στον τομέα της Αυτοδιοίκησης (sic!) και το έμπρακτο ενδιαφέρον μου για τους πολίτες ,καλύπτω (sic!) τις αξίες που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ως κριτήριο για να υπηρετήσω τον τομέα που μου ανατέθηκε».

Ο κ. Πουσσαίος θεωρεί ( μαζί και η κυβέρνηση) ότι το να είναι δήμαρχος (sic!) ενός ..."χωριού" 1.838 ατόμων, σύμφωνα με την απογραφή του 2001, αυτό αυτομάτως υπερκαλύπτει τα διδακτορικά των υπολοίπων συνυποψήφιων του για την σημαντικότατη για την χώρα μας θέση του γενικού γραμματέα Τουρισμού.

Το παρασκήνιο λέει ότι η φιλία του με τον κ. Νίκο Παπανδρέου, ο οποίος επιλέγει ως θερινό προορισμό την Ιο, τον οδήγησε στη θέση του γενικού γραμματέα έστω και χωρίς ένα στοιχειώδες και απλό πτυχίο, ενώ κατά άλλους, είναι ιδιαίτερα στενή η φιλία του με τον κ.Γιάννη Ραγκούση όταν ο νυν υπουργός ήταν δήμαρχος Πάρου.
Ω, διαφάνεια ! πόσα εγκλήματα γίνονται στο όνομά σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: