Δευτέρα

Ο ΝΕΟΣ Γ.Γ.Α (Γεν.Γραμματέας Αθλητισμού) ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ

http://orthodox-watch.blogspot.com/

Ο Π.Μπιτσαξής γνωστός απο την νομική υποστήριξη που παρείχε στην εταιρεία προσηλυτισμού της αίρεσης των "Χιλιαστών" και τις διώξεις εναντίον της Ελλάδας στο Ε.Δ.Α.Δ,καθώς επίσης και για τις σχέσεις του με όλους όσους πρωτοστάτησαν για την κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος απο τις ταυτότητες διορίσθηκε ως γενικός γραμματέας Αθλητισμού.


Ας δούμε πρώτα το βιογραφικό του νέου Γ.Γ.Α:
Γεννήθηκε το 1956. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολιτικές Επιστήμες στη Σχολή Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από το 1980 ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα, με ιδιαίτερη παρουσία σε σημαντικές υποθέσεις στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος σε θέματα νομοθετικής πολιτικής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού, Πρόεδρος του Δ.Σ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Γενικός Γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης Είναι φίλος του Θόδωρου Πάγκαλου και ανήκει στο περιβάλλον του Υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου. Εχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του "Μουσείου Μπενάκη", που δημιούργησε ο παππούς του σημερινού Υπουργού Πολιτισμού.

Είναι χαρακτηριστικό το "δείγμα γραφής" του κ. Μπιτσαξή ειδικά στο βιβλίο που συνέγραψε με τους γνωστούς αγαπημένους της "Νέας Εποχής" Αγουρίδη,Σταθόπουλο,Κονιδάρη και Ζαχαρόπουλο με τον βαρύγδουπο τίτλο "Θρησκευτική ελευθερία και δημοκρατία".

Ένα πολύ μικρό δείγμα απο το τι πρεσβεύει ο νέος Γ.Γ.Α μας δίνει η γνωστή απο το παρελθόν κυρία Καραμάνου σχολιάζοντας το προαναφερθέν βιβλιο :
" Διαβάζοντας απνευστί αυτό το εξαιρετικό βιβλίο, διαπίστωσα πόσο επίκαιρο και πόσο διαχρονικό ταυτόχρονα είναι. Προσωπικά με βοήθησε να φρεσκάρω και να συστηματοποιήσω τις γνώσεις μου, πάνω σ' ένα θέμα που σήμερα κατέχει κεντρική θέση στο δημόσιο διάλογο. Γι' αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού, καθώς και τους εκλεκτούς εισηγητές, τους κ. κ. Πάνο Μπιτσαξή, Σάββα Αγουρίδη, Φίλιππο Ηλιού, Γιάννη Κονιδάρη, Μιχάλη Σταθόπουλο και Νίκο Ζαχαρόπουλο που έθεσαν στη διάθεση του κοινού σοβαρά επιχειρήματα και πειστικές απαντήσεις απέναντι στην ανασυγκροτούμενη σήμερα θρησκευτική δεξιά.
Σήμερα, δυστυχώς, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη επανεμφανίστηκαν θρασύτατα στο προσκήνιο ιδεολογήματα που πιστοποιούν, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η δημοκρατία δεν έχουν ακόμη πλήρως κατακτηθεί. Στη χώρα μας, έπειτα από μια περίοδο σχετικής θρησκευτικής μετριοπάθειας και ειρήνης που μεσολάβησε από την πτώση της χούντας μέχρι την εκλογή του νέου αρχιεπισκόπου, διαπιστώνουμε σήμερα αναβίωση της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και επαναφορά επισήμως του τριπτύχου " Πατρίς - θρησκεία - οικογένεια" που παραπέμπει στην αλήστου μνήμης εποχή του "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών".

Σήμερα καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μετατροπής του άμβωνα και της ωραίας πύλης σε πολιτικά μπαλκόνια που κηρύσσουν το διχασμό, το μίσος για το διαφορετικό, τις θρησκευτικές διακρίσεις, τη μισαλλοδοξία και την έλλειψη σεβασμού απέναντι στις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα του ανθρώπου..." (http://www.karamanou.gr/gr/uploads/Documents/%CE%9F%CE%9C%CE%99%CE%9B%CE%99%CE%95%CE%A3/01/sp01_2201.htm)
Αν λοιπόν θεωρήσουμε την επιλογή του κ. Μπιτσαξή ως προανάκρουσμα των τυμπάνων που πρόκειται να ηχήσουν,μάλλον το μελλοντικό άκουσμα θα είναι άσχημο ειδικά για όσους έχουν ακόμα διατηρήσει Ορθόδοξη ακοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: