Τρίτη

Μηνύματα Μητσοτάκη σε κυβέρνηση και ΝΔ

Την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις εκφράζει με αποκλειστικές του δηλώσεις στο «Εθνος», ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. «Πρέπει όλες οι πολτικές δυνάμεις να βοηθήσουν αυτή την κυβέρνηση», σημειώνει.

Σαφή μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς την αντιπολίτευση απευθύνει ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, προχωρώντας -έπειτα από καιρό- σε πολιτική παρέμβαση με επίκεντρο τα θέματα της οικονομίας.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, με την αποκλειστική δήλωση που κάνει στο «Εθνος», δεν κρύβει την ανησυχία του για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και ουσιαστικά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην πολιτική ηγεσία της χώρας.
«Οταν μιλώ για στήριξη, δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής», τονίζει ο Κ. Μητσοτάκ
«Οταν μιλώ για στήριξη, δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής», τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης στην αποκλειστική του δήλωση στο «Εθνος»
Ζητεί από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνηση, με στόχο την έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση, σημειώνει ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση και απευθύνεται στον πρωθυπουργό, στον οποίο επισημαίνει και την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως στη σύσταση υπουργείου Οικονομικών.
Η δήλωση
Ολόκληρη η βαρυσήμαντη δήλωση του κ. Μητσοτάκη στο «Εθνος» έχει ως εξής: «Πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αντιπολίτευσης.
Οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. Οταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής.
Στο πλαίσιο αυτής ακριβώς της πολιτικής είναι αναγκαία η σύσταση αμέσως, τώρα, του υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως είναι ο κ. Αλ. Παπαδόπουλος ή ο κ. Γ. Φλωρίδης».
Ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει συνειδητά να εμφανίζεται πέρα και πάνω από κόμματα, εξηγώντας ότι αυτήν την ώρα πρέπει όλοι να προσπαθήσουν, κινούμενοι μακριά από τον φόβο του πολιτικού κόστους, διότι τα προβλήματα είναι πολλά και ποικίλα...
Θεωρεί ότι εάν τώρα δεν γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις, η κρίση θα παραταθεί επί μακρόν και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους Ελληνες.
Στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του, δε, επισημαίνει την ανάγκη σοβαρών μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, μιλά ανοιχτά για τη μείωση του κράτους και θυμίζει ότι επί των ημερών της οικουμενικής κυβέρνησης ο ίδιος είχε δώσει το «πράσινο φως» στον τότε υπουργό Γ. Γεννηματά και είχαν προχωρήσει στο «κλείσιμο» πολλών προβληματικών επιχειρήσεων.
Θεωρεί ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρέπει να συγκρουστεί με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που προέρχονται από τον ίδιο πολιτικό και ιδεολογικό χώρο και να μην υπολογίσει το πολιτικό κόστος. Είναι, ωστόσο, εξαιρετικά επιφυλακτικός για το εάν ο κ. Παπανδρέου θα τολμήσει μια τέτοια σύγκρουση.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΖΑΠΠΕΙΟ 2»
Παρέμβαση σε μια κρίσιμη συγκυρία
Η παρέμβαση Μητσοτάκη αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς γίνεται λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη της «τρόικας» στην Αθήνα, αλλά και πριν από την παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ.
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ δεν επέλεξε τυχαία τον χρόνο, καθώς θεωρεί ότι το επόμενο διάστημα και ειδικότερα μέχρι το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί και είναι αναγκαίες για να ξεπεραστεί η κρίση.
Εκτιμά ότι ο χρόνος είναι πολύ λίγος πλέον και γι΄αυτό επιχειρεί να παρακινήσει και την αντιπολίτευση, και ειδικότερα τη ΝΔ, προς την κατεύθυνση της στήριξης της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι θεωρεί ότι ο κ. Παπανδρέου κάνει λάθη και έχει χάσει πολύτιμο χρόνο, μη μπορώντας να συγκρουστεί με το λεγόμενο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» στον δημόσιο τομέα.
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο και απευθύνεται στον πρωθυπουργό, ζητώντας να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση υπουργείου Οικονομικών
ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την κυβέρνηση, παρά τα λάθη της, στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής
ΑΛ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Είναι ένα από τα πρόσωπα τα οποία ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι μπορούν να ηγηθούν του -κομβικού στην παρούσα φάση- υπουργείου Οικονομικών. Αναφέρει επίσης και τον κ. Γ. Φλωρίδη για την ίδια θέση

Δεν υπάρχουν σχόλια: