Πέμπτη

Έβαλαν τον ..λύκο για να φάει τα ..πρόβατα


Υπάρχει θέμα με τον νέο υφυπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Γιώργο Βερνίκο, καθώς από την ανακοίνωση του ονόματος του και μετά υπάρχουν έντονες συζητήσεις από κύκλους της καφαλαιαγοράς... Και αυτό γιατί το 2009 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλλει πρόστιμο 200.000 ευρώ στον κ. Βερνίκο για διαδόσεις ψευδών ανακοινώσεων!

Η εισηγμένη του κ. Βερνίκου «Βερνίκος Κότερα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2003 έως το 2005 σύμφωνα με την Επιτροπή εξέδιδε ανακοινώσεις που παραπλανούσαν τους επενδυτές.

Μαζί με τον κ. Βερνίκο και ο συνέταιρος του Βασίλης Λεωντάκης κλήθηκε να πληρώσει το ισότιμο ποσό, ενώ και οι δύο αμφισβητούν την απόφαση, και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που δεν έχει λήξει ακόμη.
Αναλυτικά ο Σύνδεσμος Επενδυτών τότε έλεγε για την απόφαση:

«Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου, εκφράζει την ικανοποίησή του για τις πρόσφατες οικονομικές κυρώσεις που επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» (μετέπειτα «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.»)

Ο Σ.Ε.Δ. είχε πρωτοστατήσει στην αναβολή των γενικών συνελεύσεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2004, και είχε ασκήσει έντονη κριτική στην διοίκηση της εταιρίας για τον νομιμοφανή, αλλά αντίθετο σε κάθε έννοια ηθικής, τρόπο που επέλεξε να εμφανίσει την ουσιαστική έξοδό της εταιρίας από το χρηματιστήριο, σαν επενδυτική ευκαιρία στον προβληματικό κλάδο της υφαντουργίας.

Ακόμα και μετά την «νόμιμη» απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τον Ιούνιο του 2004 καταγγείλαμε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την «νομιμοφανή» ουσία της απόφασης και τις «ληστρικές» αποτιμήσεις εις βάρος των μετόχων μειοψηφίας, με βάση τις οποίες έγινε η «συμφωνία» μεταμόρφωσης της «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε.» σε «Γ. Λεβεντάκης Textiles, Βαμβάκι, Νήμα, Ύφασμα, Συμμετοχές Α.Β.Ε.Ε.» και την οδυνηρή για κάποιους μετόχους κατάληξή της.

Ελπίζουμε ότι με αυτές μας τις ενέργειες, έως ένα βαθμό, βοηθήσαμε κάποιους Ιδιώτες Επενδυτές που είχαν κάνει το λάθος να εμπιστευθούν τη «Βερνίκος Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών Α.Ε», να διασώσουν ένα μέρος της περιουσίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: