Δευτέρα

Η απροθυμία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά να συναντηθεί με την Ομογένεια, ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ και δείχνει ξεκάθαρα, που ''έχουν γράψει'' τον Ελληνισμό της Αμερικής οι πολιτικοί της Ελλάδας


Η Ομογένεια ΗΠΑ -γιά χρόνια- ακούει, βλέπει, σωπαίνει... 'Eχει βγάλει τα σωστά συμπεράσματα και πράττει ανάλογα

Κατάντησε συνήθεια γιά τους επισκέπτες στις ΗΠΑ πολιτικούς της Ελλάδας να ''γράφουν'' επιδεικτικά και ξεδιάντροπα την Ομογένεια, ειδικά τα τελευταία χρόνια. 'Οταν πρόκειται όμως γιά καμία ''αρπαχτή'' ή ενίσχυση των κομμάτων τους ή ''προσωπικές εξυπηρετήσεις'', την ''θυμούνται''.
Σημ.: Συνάντηση -εθιμοτυπική- του κ. Α. Σαμαρά με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την... Ομογένεια. Ο αρχιεπίσκοπος ΔΕΝ εκπροσωπεί την Ομογένεια, ούτε έχει την εκτίμησή της, επειδή, εκτός των άλλων, θεωρείται και ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής γλώσσας''. Ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, εκπροσωπεί ΜΟΝΟ ένα ποσοστό 15-17% της Ομογένειας, δηλ. τα μέλη των ενοριών-Κοινοτήτων του και τίποτα άλλο.

Σαμαράς ''αδειάζει'' Βενιζέλο
http://www.kalami.net/2013/gifs13/samaras-benny11.jpg
Γιά πρώτη φορά 'Ελληνας πρωθυπουργός στον Λευκό Οίκο (Α. Σαμαράς, 8 Αυγούστου), ΧΩΡΙΣ να συνοδεύεται από τον υπουργό Εξωτερικών (τον Μάρτιο 2010 ο GAP επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο ως πρωθυπουργός, με αφορμή την εκδήλωση γιά την 25η Μαρτίου, αλλά τότε ήταν και υπουργός Εξωτερικών). Ο Αντ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών ΗΠΑ, Τζον Κέρρυ
(δήθεν η συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ έκλεισε ''τελευταία στιγμή'' κι ενώ ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς... πετούσε γιά ΗΠΑ, αφού έφυγε από Ελλάδα 12 ώρες ενωρίτερα από ότι δημοσίευαν-έλεγαν τα ελληνικά ΜΜΕ. Συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ, φυσικά, ΔΕΝ κλείνουν ''στο πόδι'', ούτε γίνονται σε λίγες ώρες.  O Benny, δεν είναι καλοδεχούμενος στην Ουάσιγκτον) 
Ούτε οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται τώρα γιά την Ελλάδα, ούτε η Ελλάδα ενδιαφέρθηκε (από 1996) γιά την διατήρηση στενών-φιλικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων
 
'Αλλαξαν πολλά την τελευταία 15ετία στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ η διαλυμένη ''οργανωμένη Ομογένεια'' στις ΗΠΑ, δεν μπορεί να παρέμβει στην Ουάσιγκτον... Οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, δυστυχώς, μετά την επίσκεψη και θερμή υποδοχή του πρ. πρόεδρου Κ. Στεφανόπουλου στην Ουάσιγκτον τον Μάϊο 1996, (ενώ είχε προηγηθεί ένα μήνα ενωρίτερα και επίσκεψη του πρ. πρωθυπουργού Κ. Σημίτη), αλλά και την επίσκεψη του πρ. πρόεδρου Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα τον Νοέμβριο 1999, δεν ενδιαφέρθηκαν -είχαν ήδη ευρωπαϊκή πορεία- γιά την αναθέρμανση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, παρά την επιθυμία των ΗΠΑ. Καθοριστικός παράγοντας η διαχρονική έλλειψη εθνικής εξωτερικής πολιτικής-στρατηγικής της Ελλάδας και η διαφθορά-διαπλοκή της.
*** 'Αλλο το κράτος (Κυβέρνηση, Δημόσιο, πολιτικοί-κόμματα ''μίζας'', ''ημέτεροι'' κλπ) κι άλλο η χώρα, ο λαός της.
  
Τα τρία... 8ρια και ο Σαμαράς: Η 8η επίσκεψη 'Ελληνα πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, στις 8 / 8
Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ
'' Σαμαρά στις ΗΠΑ. Συναντήσεις με Ομπάμα, Κέρρυ
 
Ο πρωθυπουργός, στην Ουάσιγκτον αργά Δευτέρα βράδυ 5 Αυγ. '13. Την Τετάρτη (7 Αυγ.) πετά γιά Νέα Υόρκη, γιά δίωρη συνάντηση με εκπροσώπους Ηedge Funds και επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την επομένη (Πέμπτη 8 Αυγ.), η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο (3:00 το απόγευμα), ενώ δύο ώρες ενωρίτερα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρυ και το ίδιο βράδυ (Πέμπτη 8 Αυγ.) αναχώρηση του πρωθυπουργού πάλι γιά Νέα Υόρκη, γιά συνάντηση την Παρασκευή με τους... ''μεγαλο-επενδυτές'' του υφυπουργού Ν. Μηταράκη (που ένα χρόνο ''παραμυθιάζουν'', αλλά έργα-ουσία μηδέν), τον Γ. Γ. του ΟΗΕ, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον επικεφαλή του American Jewish Committee και συνεντεύξεις σε ΜΜΕ... Αναχώρηση του Α. Σαμαρά από την Νέα Υόρκη, γιά επιστροφή στην Αθήνα, το Σάββατο (10 Αυγ.).
(Σημ.: Το μεγάλο κόστος της αλόγιστης περιπλάνησης στις ΗΠΑ, με το πρωθυπουργικό ''τζετ'', χώρια τα υπόλοιπα, επιβαρύνει -φυσικά- τα... ''υποζύγια''. Τέτοια, ούτε ο GAP
έκανε).

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ΜΜΕ του ''μνημονιακού συστήματος'' στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν -παραπλανώντας- την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ως ''ουσιαστική'' (και με χαζο-τίτλους επιπέδου ''η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των ΗΠΑ'', εξαιτίας της... επίσκεψης Σαμαρά) δυστυχώς, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε σημαντική. Γιά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι απλά τυπική.
- Το Αύγουστο το Κογκρέσσο είναι κλειστό, εξαιτίας των θερινών διακοπών.

Αλλαξαν πολλά -την τελευταία τριετία- στην Ομογένεια (ΗΠΑ), σε σχέση με την Ελλάδα
 
'Οσοι ζούμε στις ΗΠΑ, μιλούσαμε με καμάρι και υπερηφάνεια γιά την Ελλάδα μας, τις φυσικές ομορφιές της κ.ά. στους Αμερικανούς συμπολίτες μας παρακινώντας τους, άμεσα κι έμμεσα, να την επισκεφθούν. Τα τελευταία χρόνια, αναγκαζόμαστε από τα πράγματα να τους λέμε και μιά πικρή αλήθεια: Η Ελλάδα, είναι όμηρος ενός καθεστώτος μιάς άθλιας ''κοινοβουλευτικής χούντας'' επικίνδυνων τυχοδιωκτών, κλεφτών, κρατικοδίαιτων απατεώνων, ψευτών, που με την ατιμωρησία -εξαιτίας έλλειψης Δικαιοσύνης και Ισονομίας- συνεχίζουν να εξαθλιώνουν τον λαό της Ελλάδας.
Σημ.: Η είδηση γιά 597.000 Ελληνόπουλα, φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF, είναι συγκλονιστική.


Τα παραμύθια με τους ''Ομογενείς ευεργέτες, μεγάλους επενδυτές''
 
Το καλοκαίρι 2012 (
22 Ιουλίου) πήγαν, με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα, συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό και άλλους. Μεγάλη η δημοσιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ. Είπαν ΘΑ έδιναν και μερικά εκατομ. δολ. γιά τις ανάγκες του λαού, χώρια οι ''μεγάλες επενδύσεις''. Οι της περίφημης Οργάνωσης ''Hellenic Initiative'', Λιβέρης, Κάλαμος, Κατσιματίδης και σία, συναντιούνται με υπουργούς όταν αυτοί επισκέπτονται τις ΗΠΑ. Γιά ένα χρόνο συνεχίζεται το ίδιο παραμύθι. Ο ελληνικός λαός ΔΕΝ είδε τίποτα από αυτούς, απλά επειδή είναι του ''πάρε'' και όχι του ''δώσε''. Και έτσι απλά, διαιωνίζεται το ίδιο παραμύθι γιά να δικαιολογούν οι σοβαροφανείς 'Ελληνες πολιτικοί, τα ταξιδάκια τους στις ΗΠΑ και γιά να πωλούν ελπίδα στον λαό. Η ουσία: Οι ''πολυεκατομμυριούχοι'' ΔΕΝ έχουν δώσει 1 ευρώ σε δεινοπαθούντες στην Ελλάδα.


 
Η Ομογένεια ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ούτε ένα δολάριο σε κράτος, κυβέρνηση, κρατικό φορέα κλπ στην Ελλάδα (έχει πικρή πείρα από κρατικές απατεωνιές). Βοηθά άτομα και φιλανθρωπικές Οργανώσεις στην πατρίδα.

Με αφορμή την επίσκεψη Ελληνοαμερικανών... ''φιλανθρώπων'' και... ''επενδυτών'' στην Ελλάδα:
Ας αφήσουν την Ομογένεια ήσυχη, τα άσχετα με αυτήν MME των Αθηνών
Και το...διαχρονικό φαινόμενο του ''δήθεν'', αλλά άσχετου με την Ομογένεια ΗΠΑ, ειδικού στην παραπληρφόρηση και προβολή ''ημετέρων'', συντάκτη της ''Καθημερινής'', Αθανάσιου 'Ελλις.

Ο Μπίλλυ (Κλίντον) σε ρόλο...''πλασιέ'', στην Αθήνα 22 Ιουλίου '12, γιά ελληνικό φυσικό αέριο και πετρέλαιο (φυσικά, σε αμερικάνικες εταιρίες).

Η ''παρέα'' του πρ. πρόεδρου Κλίντον (που όπου πάει τον πληρώνουν, ενώ είναι γνωστές οι στενές σχέσεις του με την Noble Energy, που ανάλαβε και το φυσικό αέριο της Κύπρου), με...μπροστάρη τον κ. Τζον Κάλαμο (που ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕ άγρια εις βάρος της Ελλάδας τα τελευταία δύο χρόνια με funds κ.ά.), μαζί με τον εκατομμυριούχο ...Ρεπουμπλικανο-Δημοκράτη ''παπατζή'' Γιάννη Κατσιματίδη, τον χρηματοδότη του...τουρκικού ''λόμπι'' στις ΗΠΑ, 'Αντζελο Τσακόπουλο, τον Ντιν Μητρόπουλο, τον Τζορτζ Σακελλάρης ή τον δικηγόρο Τζορτζ Στάμας, θα... ''βοηθήσουν'' την πατρίδα μας με... ''επενδυσεις''; Μήπως ενδιαφέρονται να αρπάξουν ''φιλέτα'' σε τιμή ευκαιρίας; Και γιατί τόση προβολή γιά το τίποτα; Για να φανεί ότι ''να, ενέργειες γιά προσέλκυση επενδύσεων''. Θυμίζει GAP με 'Αραβες σείχηδες, υποτιθέμενες συμφωνίες, εξαγγελίες και πετροδολάρια, 2010-11, με τα... μηδενικά αποτελέσματα.
Στα σοβαρά, θα...δώσουν 100 εκατομ. δολάρια γιά δημιουργία ''Ταμείου επενδύσεων'' και γιά ''βοήθεια αναξιοπαθούντων'' Ελλήνων, οι κερδοσκόποι;
Στα σοβαρά, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που θα ''επενδύσει'' στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα με γελοίο γραφειοκρατικό καθεστώς, που ουσιαστικά...διώχνει τους επενδυτές;

Εδώ το δημοσίευμα της ''Καθημερινής'': Η στήριξη της Ομογένειας

....................................................................
Στην ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών ''Καθημερινή'' δημοσιεύτηκε (19 Iουλίου 2012) ένα άρθρο του συντάκτη της, κ. Αθανάσιου 'Ελλις, που αναφέρεται στην επίσκεψη Κλίντον και Ελληνοαμερικανών...''επενδυτών'' που θα δώσουν δήθεν και... 100 εκατομ. βοήθεια γιά κοινωνική προσφορά σε αναξιοπαθούντες. Αναφέρεται επίσης, στην κατάσταση στην Ελλάδα και στις σχέσεις της με την Ομογένεια, στις ΗΠΑ.
Κατά καιρούς εμφανίζονται δημοσιεύματα στα αθηναϊκά ΜΜΕ με ''βαρυσήμαντες''... δηλώσεις και ...εξαγγελίες ''επιφανών Ελληνοαμερικανών ηγετών'', δηλαδή ...γραφικών που εκπροσωπούν τον...εαυτόν τους γιά δήθεν βοήθεια στην Ελλάδα ή ''πρωτοβουλίες'' γιά την ''προβολή της Ελλάδας'' και άλλα σχετικά-γραφικά και τα ''πρόθυμα'' ΜΜΕ Αθήνας τις φιλοξενούν, άσχετα αν ειναι μούρδες. Τα αποτελέσματα πάντα τα ίδια: Μηδέν. Μία ματιά στο αρχείο της ''Καθημερινής'' με γραφόμενα του κ.'Ελλις, το πιστοποιεί. Κατά σύμπτωση, ο κ. 'Ελλις, πρωτοστατεί σε τέτοια χωρίς ουσία και αποτέλεσμα δημοσιεύματα, συναγωνιζόμενος και το άθλιο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδησεων'' του οποίου ήταν υποτίθεται και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, αλλά ''έστελνε ανταποκρίσεις''...αραχτός στην...Αθήνα !!!!!
Επειδή θεωρούμε ότι ο συντάκτης της εφημερίδας, εκτός από άσχετος και ανιστόρητος σε ζητήματα Ομογένειας (έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής στο παρελθόν), υποτιμά ακόμα την νοημοσύνη της Ομογένειας και παραπληροφορεί το αναγνωστικό του κοινό βάναυσα, σας ζητούμε να διαβάσετε προσεκτικά τι γράφει.

Σε ότι αφορά το δημοσίευμα (22 Ιουλίου '12) της εφημερίδας ''Εθνος'' με τίτλο ''Αυτοί είναι οι 4 ελληνοαμερικάνοι κρoίσοι που θα ρίξουν 100 εκατ. δολάρια στην αγορά'', τι να πούμε; Αναμένουμε το... ''ρίξιμο'' των 100 εκατομ. Αλλά αν δεν ''πέσουν'', τι θα λέει μετά η εφημερίδα; Θα σφυρίζει... ''κλέφτικα'' πάλι;

 ....................................................................

Η απάντησή μας στο δημοσίευμα του αρθρογράφου της ''Καθημερινής'', κ. 'Ελλις:

-  Ο κ. Αθανάσιος 'Ελλις, προβάλει γιά ημέρες στην ''Καθημερινή'' (συναγωνίζεται τον ΣΚΑΙ σε παραπληροφόρηση, τόχει φαίνεται το ''συγκρότημα Αλαφούζου'') ως ''επίτευγμα'' την επίσκεψη των ''υψηλών επισκεπτών'' στην Ελλάδα, λες και θα την...σώσουν. Μας θυμίζει λίγο τα... ''πετροδολάρια- επενδύσεις'' και τα πολλαπλά πανάκριβα ταξίδια υπουργών του GAP και των αδελφών του στις αραβικές χώρες 2010-11, με το μηδενικό αποτέλεσμα.

-  Aναφέρεται ότι ''στόχος τους είναι η δημιουργία ενός ταμείου, που θα προωθήσει ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα''. Καλά, το Ταμείο τι χρειάζεται γιά να προωθηθούν...επενδύσεις; Μήπως γιά τα... έξοδα των ''ενδιαφερόμενων'' (δήθεν) να προωθήσουν τις...''επενδύσεις'';

-  Ο κ. 'Ελλις, γιατί δεν αναφέρει ότι η επίσκεψη Κλίντον βασικά, έχει σχέση με την προώθηση αμερικανικών εταιριών γιά το ελληνικό, φυσικό αέριο και πετρέλαιο;

-  Στα σοβαρά, κ. 'Ελλις, υπάρχει λογικός άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που θα ''επενδύσει'' στην Ελλάδα, την μοναδική χώρα με γελοίο γραφειοκρατικό καθεστώς, που ουσιαστικά...διώχνει τους επενδυτές; Καλά ΠΟΙΟΥΣ νομίζεις -με την παραπληροφόρησή σου- ότι δουλεύεις και μάλιστα άγρια;

-  Αναφέρεται ότι οι επισκέπτες ΘΑ δώσουν χρήματα (εκατομμύρια) γιά κοινωφελείς σκοπούς... ΟΧΙ κ. 'Ελλις, αυτοί παίρνουν (γιά ''φιλέτα'' φτηνά έρχονται στην Αθήνα) ΔΕΝ δίνουν. Ακόμα και ο πρ. πρόεδρος των ΗΠΑ μαζεύει χρήμα γιά το 'Ιδρυμά του, δεν κάνει κάτι...δωρεάν.

-  Μας μιλά γιά τον κ. Κάλαμο, αλλά κουβέντα ότι ο χρηματιστής κερδοσκόπησε χοντρά και βάναυσα ποντάροντας στην κατρακύλα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. Γιατί κ. 'Ελλις κουβέντα;

-  'Εχεις ''ακούσει'' κ. 'Ελλις τίποτα γιά το Western Policy Center (συγχωνεύτηκε με το Wilson) μ' εκτελεστικό διευθυντή τον κ. Ι. Σιτιλίδη και ιδρυτή τον κ. Α. Τσακόπουλο, που είναι και...εταιρικά μέλη, ως χρηματοδότες, της... (λομπίστικης) American Turkish Council (ATC); (μαζί και ο έτερος εκατομμυριούχος Σπανός, Καλιφόρνια). Αν όχι, τότε τι το ''παίζεις'' δημοσιογραφάρα με γνώση ...Ουάσιγκτον;

-  Αναφέρεται στον ίσαμε πρόσφατα πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ και τώρα γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΞ κ. Β. Κασκαρέλη. Τον παρουσιάζει ως ''ικανό'' και με ''γνώση'' της Ομογένειας. ΟΧΙ κ. 'Ελλις. 'Ηταν... ''τουρίστας'' με σχεδόν μηδενικό έργο στην Ουάσιγκτον. (Μήπως θες και λεπτομέρειες;;;)

-  Ο αρθρογράφος, ζητά η ελληνική κυβέρνηση να πλησιάσει την Ομογένεια, γιά να τα...αρπάξει, επειδή οι Ομογενείς βοηθούν την Ελλάδα. Ναι ιστορικά βοηθούν, αλλά όχι ένα απόλυτα διεφθαρμένο σημερινό κράτος με  χιλιάδες ''λαμόγια'' που το λυμαίνονται. 'Ενα διεφθαρμένο κλεπτοκρατικό κράτος-''μπουρδέλο'' που ''πιστά'' υπηρετεί και ο κάθε κ. 'Ελλις.

-  Αναφέρει πως ''ελπίζεται ότι οι επαφές (Κάλαμου, Λιβέρη, Τσακόπουλου) της ερχόμενης Κυριακής στην Αθήνα θα εγκαινιάσουν μια ουσιαστική και εθνικά ωφέλιμη σχέση με την Ομογένεια''. Καλά κ. 'Ελλις ΤΙ δουλειά έχει η Ομογένεια με αυτούς τους κερδοσκόπους; Εσύ μπορεί, γιατί 20 χρόνια την ''λαδιάρικη δημοσιογραφία'' ασκείς, αλλά η Ομογένεια τι σχέση έχει; Αυτοί είναι η...Ομογένεια; Τις ίδιες  ΑΗΔΙΕΣ  έγραφες χρόνια πριν και περί ΣΑΕ (Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού), προβάλοντας έτσι την μεγαλύτερη απάτη εις βάρος της Ομογένειας. Τώρα που αποδείχτηκε η απάτη εις βάρος της Ομογένειας και το ΣΑΕ αυτοδιαλύθηκε, εσύ κουβέντα.

-  Ο κ. 'Ελλις ζητά να ''αξιοποιηθούν'' οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να ''συνδράμουν'' στην ''αξιοποίηση'' της Ομογένειας.
Κύριε 'Ελλις, αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι είσαι και άσχετος και ''πονηρός''. Αν είχες στοιχειώδη γνώση περί Ομογένειας τέτοιες ΑΝΟΗΣΙΕΣ σε βαθμό ηλιθιότητας, δεν θα τις έγραφες. Απλούστατα, επειδή η Ομογένεια ΔΕΝ θέλει ούτε να τους ξερει τους 2 πρώην υπουργούς Εξωτερικών (ούτε θέλει να ξέρει και τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλο, αλλά γιά άλλους λόγους, που δεν είναι της ώρας). Φυσικά, ο κάθε κ. 'Ελλις θεωρεί ''Ομογένεια'' τους 5-10 αυτοανακηρυγμένους ''παράγοντες- ηγέτες'' και τους προβάλει. GAP και Ντόρα ΔΕΝ έχουν σχέσεις με την Ομογένεια. Με ελάχιστους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες'' της Ομογένειας, ναι. Aλλά αυτοί ΔΕΝ είναι ''η Ομογένεια''.
Κι εσύ κ. 'Ελλις είχες ΟΦΕΛΟΣ να προβάλεις GAP και Ντόρα, παραπληροφορώντας γιά χρόνια, αλλά για τα αίσχη τους στα ταξίδια τους στις ΗΠΑ, εσύ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Ειδικά -και απλά θυμίζω- το ταξίδι Ντόρας ΟΗΕ (Σεπτέμβριο 2006), με περισσότερους από 100 ακολούθους και συνοδεία (μεταξύ αυτών και ο...πρόεδρος του ''Ολυμπιακού'' κ. Μαρινάκης, ως ''ειδικός σύμβουλος'' της Ντόρας), με χρήματα του ελληνικού δημόσιου για 12 μέρες και μεταφορά τους ακόμα και στα εμπορικά καταστήματα Νέας Υόρκης με... λεωφορεία. Εσύ την πρόβαλες την κ. Μπακογιάννη στον ΟΗΕ, Συμβούλιο Ασφαλείας (μαζί και ο συνάδελφός σου απεσταλμένος της ''Καθημερινής κ. Γ. Μπουρδάρας), αλλά ΚΟΥΒΕΝΤΑ γιά τα άλλα αίσχη.

Και μιά ευθεία ερώτηση:
Αθανάσιε 'Ελλις, λέγεται ότι έχεις επωφεληθεί κι εσύ από μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, επί GAP και Ντόρας. Αληθεύει ή όχι; Αν θες, απάντησε...
( Και κάτι άλλο... Εντάξει, αρκετοί ''δημοσιογράφοι'' στην Ελλάδα -μαζί με πολιτικούς- ''χαφιεδίζουν'' σε...πρεσβείες, αλλά 3 από την εφημερίδα σου;;; Πολυκοσμία. Σπάσατε... παγκόσμιο ρεκόρ).

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ:
-  Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με τους διεφθαρμένους 'Ελληνες πολιτικούς που κάνουν ''αρπαχτές'' επισκεπτόμενοι τις παροικίες της Ομογένειας.
-  Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με το ζήτημα ψήφου στην Ελλάδα, από χώρους διαμονής μας, που τα διεφθαρμένα κρατικοδίαιτα κόμματα, μας αρνούνται, αν και το ορίζει το Σύνταγμα.
-  Δεν ειδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με το ζήτημα των καταθέσεων και ''μπίζνες'' Ελλήνων πολιτικών σε τράπεζες ΗΠΑ, Καναδά κλπ, που ΔΕΝ τις δηλώνουν στο ''πόθεν έσχες'' τους.
-  Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με τα εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν άμεσα κι έμμεσα ως ''ενίσχυση'' γιά μιά 30ετία, στην ημερήσια εφημερίδα Νέας Υόρκης με κυκλοφορία 4.000 φυλ., πάντα με την μεσολάβηση της οικογένειας Μητσοτάκη και της Ντόρας ως ΥΠΕΞ.
-  Δεν είδαμε ΠΟΤΕ κ. 'Ελλις να ασχοληθείς με την απάτη που λέγεται ΣΑΕ και στοίχισε εκατομμύρια στους 'Ελληνες φορολογούμενους.
Για τα παραπάνω ούτε είδες, ούτε άκουσες τίποτα ;;;

...............................................................

Το πολύ ενοχλητικό με τα ΜΜΕ στην Ελλάδα (πρωτοπόρο το άθλιο ''Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων'') είναι το γεγονός ότι αναφερόμενα σε άτομα, παράγοντες Ομογένειας, γενικεύουν και γράφουν ''η Ομογένεια''. Παράδειγμα, ο κ. Ταδε δήλωσε ότι θα κάνει εκείνο στην Ελλάδα. Αυτό μεταφέρεται ως ''η Ομογένεια θα κάνει εκείνο στην Ελλάδα'', πολλές φορές και ως τίτλος, παραπληροφορώντας έτσι το αναγνωστικό-τηλεοπτικό- ραδιοφωνικό τους κοινό. Οπότε, γιατί η Ομογένεια ως σύνολο να συνδέεται με τον κάθε ''βαρεμένο'' που κάνει βαρύγδουπες, κούφιες ''δηλώσεις'';;;

Ο ''μιντιακός τσαρλατανισμός'' πρέπει κάποτε να τελειώνει στην Ελλάδα και οι αυτόκλητοι υποτιθέμενοι γνώστες της Ομογένειας να σταματήσουν τις αηδίες και την ''κατευθυνόμενη λαδιάρικη δημοσιογραφία''. Κάτι ''τιμητές'' ότι πιό σαθρού ανάδειξε η Ομογένεια και ''κουταβάκια'' Ελλήνων υπουργών, σαν τον κ. 'Ελλις, πρέπει να σταματήσουν να εξαπατούν συστηματικά το αναγνωστικό τους κοινό, με άθλια παραπληροφόρηση.
Ας σταματήσουν να ομιλούν ειδικά γιά Ομογένεια, αφού ταύτισαν την δημοσιογραφία τους την σχετική με αυτήν, με την ...πώληση εκδούλευσης σε...αφελείς.

Σημ.:
1-  Αν ο κ.  'Ελλις (που είναι αποδεδειγμένα γνωστό ''λιβανιστήρι'' κάθε ''αρχής και εξουσίας'' γιά ίδιον έμμεσο όφελος) που ασχολείται με την επίσκεψη Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα γνωρίζει και περί κερδοσκοπίας Κάλαμου εις βάρος της Ελλάδας και τον προβάλει, τότε μιλάμε γιά χυδαία παραπληροφόρηση. Αν δεν γνωρίζει, τότε ας μην το ''παίζει'' δημοσιογράφος και ''ειδήμων''.
2-  Ο υπογράφων ΔΕΝ γνωρίζει προσωπικά τον κ. 'Ελλις, ούτε είχε δοσοληψίες ποτέ μαζί του. Μόνο παρακολουθούσε την συστηματική παραπληροφόρησή του, γιά μια 15ετία. Ο κόμπος όμως ''έφτασε στο χτένι''.

Η Ομογένεια δεν θέλει να έχει καμία σχέση με τις πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' Ελλάδας, της ασυλίας, παραγραφής, ατιμωρησίας. Ούτε με τους διεφθαρμένους, βολεμένους, κρατικοδίαιτους και άχρηστους πολιτικούς. Με αυτούς ''συμπλέουν'' μόνο ελάχιστοι ''παράγοντες της Ομογένειας''

Γ. Λυκ. - 19 Ιουλίου '12

.............................................................

ΚΑΙ ΤΟ ...''ΚΡΑΞΙΜΟ'' στον αυτοπροσδιοριζόμενο ως ''ειδικό'', αλλά απελπιστικά άσχετο, κ. 'Ελλις
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''- ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ, ''ΑΤΟΦΙΑ'', ΜΕΡΙΚΑ:

Πλακα με κανετε κ. Ελλις? Δεν ξερω για τους διαπρεπεις ομογενεις που αναφερετε ονομαστικα, παντως ο μεσος ομογενης που ακομη ποναει την πατριδα του δεν θα δωσει χρηματα για να τα πεταξει ο Κωστακης και ο Γιωργακης και ο Αντωνακης και ο Βαγγελακης και ο Τοτος και ο Μπομπος στο βαρελι διχως πατο των κομματικων υποχρεωσεων. Κακο θα σας κανει παρα καλο. Το καθε δολαριο που βγαλαμε το εχουμε δουλεψει και το ποναμε, δεν τα πεταμε απο το παραθυρο στον πρωτο τυχοντα. Clean up your act and then we can talk.
(Σχολίασε ο/η Σ.Κ. | 04:23:31, Ιούλιος 20th, 2012)
..........................................................
Η ομογένεια κύριε Έλλις ήρθε στην Ελλάδα και αντιμετωπίστηκε με τον γνωστό νεοελληναράδικο τρόπο μεταξύ εκμετάλλευσης και προσβολής. Και έφυγε ξανά. Κανένας πατριωτης σωτήρας δεν πρόκειται να υποστεί λοιπόν ξανά την ψευτιά, διαφθορά και τον κρετινισμό για να σωσει αυτό που απεγνωσμένα προσπαθεί να σωσει το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας: Το πελατειακό κράτος. Σε καμία περίπτωση ο Ελληνας ομογενής που βγαίνει σε σύνταξη στα 65 του μετά από σκληρή δουλειά δεν θα επενδύσει τα χρήματά του για να μπορεί να πληρωνεται ο 50άρης συνταξιούχος της ΔΕΗ με το τρελό εφάπαξ. Ισως είστε τυχεροί και πιαστεί πάλι κορόιδο καμιά Μέρκελ που δεν σας ξέρει! Ο Ελληνισμός του εξωτερικού ήρθε, είδε και έφριξε. Από μακριά λοιπόν ως ωτου να μην συμπίπτουν οι έννοιες Ελλάδα και κομματικό φασιστοδημοσιοϋπαλληλήκι. Η΄ όπως λέει και η γιαγιά μου: ως που να γίνετε άνθρωποι. Και αν παρεξηγηθεί και κανάς συμπατριωτης στην πατρίδα, ανάγκη δεν σας έχουμε δα.
(Σχολίασε ο/η Κική | 02:21:43, Ιούλιος 20th, 2012)
..........................................................
Τα σχόλια των αναγνωστών, κυρίως ομογενών, τα "λένε" όλα!
Αν δεν αλλάξουμε, και εμείς και οι κυβερνώντες, δεν είμαστε άξιοι να μας βοηθήσει κανένας!
Η χώρα βρίσκεται στον γκρεμό, κυριολεκτικά και οι συνδικαλιστές ξεκινούν καινούργιες
απεργιακές κινητοποιήσεις! Τι σας λέει αυτό? Με τι καρδιά να βοηθήσουν οι Ομογενείς?
(Σχολίασε ο/η m.m.m. | 07:36:12, Ιούλιος 20th, 2012)
..........................................................
Οι ελληνες του εξωτερικου πληρωνουν φορους απο το πρωτο ευρω που κερδιζουν στην Ελλαδα. Επισης τα φαγατε σε βλακειες οποτε εισαστε αξιοι της τυχης σας. Αντιο.
(Σχολίασε ο/η Pantelis K | 18:23:33, Ιούλιος 19th, 2012)
...........................................................
Το βαθύτατο πρόβλημα της χώρας είναι οι Ελληνάρες. Από εκεί ξεκινήστε. Όσο για τους ομογενείς, άστε καλύτερα... Το ελληνικό κράτος κατάφερε πρόσφατα να θεσπίσει νομοθεσία με την οποία φορολογεί μόνιμους κάτοικους εξωτερικού στη βάση τερμακτού (φανταστικού) εισοδήματος. Ληστρική επιδρομή στην ομογένεια, με τρόπο που κυριολεκτικά φορολογεί την υπηκοότητα/ιθαγένεια (η μόνη άλλη χώρα στο κόσμο που το κάνει είναι η Εριτρέα). Τα βαθειά λάθη δεν έχουν σταματημό. Άστε λοιπόν κ. 'Ελλις την ομογένεια. Δεν μιλώ εκ μέρους της, αλλά θα τολμήσω να πω ότι πονάει, ότι αγωνίζεται, ότι ματώνει (και λοιδωρείται έτσι όπως τα καταφέρατε οι Ελληνάρες), ότι βοηθάει (δεν χρειαζόμαστε τις νουθεσίες σας), και ότι αξακολουθεί να κρατάει τη σημαία ψηλά. Την ίδια σημαία που χέσανε οι Ελληνάρες. Κάντε και εσείς το καθήκον σας πια και σταματήσετε την επαιτεία. Η επαιτεία, η ψευτο-μαγκιά, ο παραβατισμός, η νοοτροπία του "οι άλλοι φταίνε", έσπασε την σπονδυλική στήλη της χώρας. Ξυπνήστε.
(Σχολίασε ο/η Ομογενής - 2 | 16:35:12, Ιούλιος 19th, 2012)
..........................................................
Ζω 25 χρόνια στο εξωτερικό. Κάθε φορά που έρχομαι στην Ελλάδα πληγώνομαι. Κάθε φορά που αναγκάζομαι να έρθω σε επαφή με δημόσιες υπηρεσίες αγανακτώ, εκνευρίζομαι, απελπίζομαι, λυπάμαι, κλπ. Έφυγα από την Ελλάδα γιατί οι πολιτικοί, με την συνδρομή και ενθάρρυνση των συμπολιτών μου, εβίαζαν ποικιλοτρόπως, καθημερινά, και ατιμωρητί την χώρα. Και τώρα όλοι μαζί την αποτελειώσατε. Και έχετε το θράσος κ. Έλλις να προτείνετε και να ελπίζετε σε συνδρομή της διασποράς; Ούτε μία δεκάρα! Να καθαρίσετε μόνοι σας την κόπρο του Αυγείου που συσσωρεύσατε τόσα χρόνια, και μετά βλέπουμε. Να σταματήσετε την προς όλους επαιτεία, και να κοιταχθείτε στον καθρέφτη (πριν 3 ημέρες βρέθηκα σε ελληνικό προξενείο για προσωπική υπόθεση: αναγκάστηκα να συνδιαλλαγώ με μία αλήτισα, ένα ανθρώπινο μίασμα που στέκεται στην βιτρίνα του Ελληνικού κράτους, σε ελληνικό προξενείο. Η εν λόγω κυρία μεταχείριστηκε αλλοδαπούς, παρουσία μου, σαν σκουπίδια. Νομίζω ότι δεν έχετε ιδέα για την καθημερινή ζημιά που γίνεται).
Σταματήσετε τις νουθεσίες και γράψετε για την καθημερινή σας εμπειρία: πείτε μας με ποιόν συγκρουστήκατε σήμερα, ποιον δημόσιο υπάλληλο βάλατε στη θέση του (δημοσίευστε το όνομά του και τις ενέργειες που κάνατε για να απολυθεί), ποιόν πολιτικό ελέγξατε, για ποιά ενέργειά του, και με τι αποτέλεσμα. Έναν-έναν, κάθε μέρα από έναν, από έναν εσείς, και σιγά-σιγά θα ακολουθήσουν και άλλοι. Άστε τις μεγαλο-ιδέες, και να ελέγξετε την εξουσία, όπως θα έπρεπε... Πως σας ξέφυγε όλων σας τόσα χρόνια ο Άκης και η παρέα του; Γιατί δεν σας συντρίβει αυτή η αποτυχία σας;
(Σχολίασε ο/η Ομογενής - 1 | 16:34:17, Ιούλιος 19th, 2012)
........................................................
Οι έλληνες του εξωτερικού αγαπούν την Ελλάδα (ακόμα και αυτή που δεν υπάρχει πια) αλλά δεν είναι ηλίθιοι. Ακόμα και αν μπορούσαν να αγοράσουν Ελληνικά Ομόλογα, γιατί να επιλέξουν να πετάξουν τα λεφτά τους, αφού γνωρίζουν ότι σχεδόν σίγουρα θα χρειαστεί νέο "κούρεμα"; Πιστεύω ότι θα ήθελαν πολύ να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά ξέρουν καλά ότι δεν έχει νόημα να ρίχνουν τα λεφτά τους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο ούτε θα ήθελαν να δουν να τα καρπώνονται οι επιτήδειοι. Συμπέρασμα: αν δεν αλλάξουμε οι ίδιοι, δε μας σώζει τίποτα. Έλα όμως που δε θέλουμε με τίποτα να αλλάξουμε, γιατί αυτό θα σήμαινε να αποχωριστούμε συνήθειες που μας κάνουν τόσο πολύ ευτυχισμένους (να μην τηρούμε τους νόμους, να φοροδιαφεύγουμε, να χτίζουμε τα αυθαίρετά μας, να παρκάρουμε όπου γουστάρουμε και να καπνίζουμε στα μούτρα του άλλου είναι ελάχιστα μόνο παραδείγματα). Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να κάνουμε αμμόλουτρα: να συνηθίζει από τώρα το σώμα στο χώμα!
(Σχολίασε ο/η ΦΑΝΗΣ | 16:21:00, Ιούλιος 19th, 2012)
.......................................................
Κάνετε λάθος κύριε Ellis . Δεν έχουμε καμμιά διάθεση να προσφέρουμε χρήματα στο Ελληνικό κράτος για να τα μοιράσει στους ημετέρους και τους βολεμένους στον δημόσιο τομέα. Η διάσωση της χώρας δεν εξαρτάται από τα λεφτά. Εξαρτάται από την αλλαγή της νέο-ελληνικής νοοτροπίας που κυνηγάει ανελέητα κάθε υγιή πρωτοβουλία ενώ προστατεύει με νύχια και με δόντια τα προνόμια των "δικών μας". Μέχρι να αλλάξει αυτό, λεφτά από εμάς δεν θα δείτε.
(Σχολίασε ο/η Αναστασία Μ. | 14:33:17, Ιούλιος 19th, 2012)
.........................................................
Agapite kyrie Ellis... Dystychos ta pragmata me tous ellines tis diasporas den einai toso apla.
Fysika kai agapame tin Ellada, alla mia Ellada pou se megalo vathmo den yparchei pleon.
Den katalavaino giati oi Ellines tou exoterikou tha ependisoun ta chrimata pou evgalan me megalous kopous (kai afou plirosan anelipos tous forous tous) se mia chora pou diochnei me mania tous ependites ta teleftaia saranda chronia. Mia chora i opoia exakolouthei na arnitai stous ellines tou exoterikou tin dynatotita na psifizoume dia allilografias i meso ellinikon presveion. Mia chora pou an paraponetheis giati kapnizoun stin taverna i sto leoforeio boreis na fas kai xylo.
(Σχολίασε ο/η Fokos | 10:59:50, Ιούλιος 19th, 2012)
.........................................................
Χρηματα ναι. Αλλα πρωτα. 'Aρση Της Βουλευτικης Ασυλιας! Εδω στο ΑΜΕΡΙΚΑ, Οταν κλεψεις, Οταν τα παρεις κατω απο το τραπεζι, οταν σε πιασουν να οδηγεις μεθυσμενος, κ.α., σε χωνουν μεσα στην φυλακη, Χυμα Και Τσουβαλατο. Οποιος και αν εισαι.
Αρση Παραγραφης Του Οριου Του Αδικηματος. Εδω στο ΑΜΕΡΙΚΑ, Το Αδικημα, ιδιως οταν κλεψεις το Δημοσιο, δεν παραγραφεται ΠΟΤΕ. Οποιος και να εισαι.
ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ... Να Κανετε πρωτα τις απαιτουμενες "Μεταρρυθμισεις", οπως σας ζητα η ΤΡΟΙΚΑ. Να Σταματησετε να διοριζετε στο "ΔΗΜΟΣΙΟ", τους ανιδεους και ανικανους, συγγενεις και φιλους.
Να εγκαταστησετε την "ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ". Να κανετε εξυγιανση του "Κρατικου Μηχανισμου", o oπoioς ειναι "Σαπιος". Και να μαθετε να δημοσιευετε στις Εφημεριδες όλα τα ονοματα, αυτων που εχουν κανει αδικημα.. Οπως και στο ΑΜΕΡΙΚΑ. ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΤΕ.
Αφου λοιπον κανετε ολα τα ανωτερω, τοτε μπορειτε να ελθετε και να μας ζητησετε "Οικονομικη Βοηθεια".....
Until Then....."Not One Red Cent" , NOT A PENNY, "No Nothing"!
(Σχολίασε ο/η Nick M. Vasilatos | 07:41:19, Ιούλιος 20th, 2012)


 Το καλύτερο ανέκδοτο που έχει πει ποτέ υπουργός
«Mε απόφαση της Βουλής, όλα τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, δεν θα πάνε γενικά στον κρατικό προϋπολογισμό και, αυτό που φοβούνται πολλοί, στους δανειστές, αλλά θα δημιουργηθεί ταμείο κοινωνικής αλληλεγγύης γενεών, ένας κουμπαράς δηλαδή, όπου θα καταλήγουν όλα τα έσοδα»... (Γιάννης Μανιάτης, υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, 3 Αυγ. '13).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου