Πέμπτη

Με την φόρα που έχουν πάρει τα συστημικά μνημονιακά ΜΜΕ στην Ελλάδα, όπως πάνε, θα παρουσιάσουν το ταξίδι του A. Σαμαρά στις ΗΠΑ και ως... θρίαμβο.


Με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ
Στην Ουάσιγκτον, ΔΕΝ μπορούν να λάβουν σοβαρά υπόψη τον κ. Α. Σαμαρά
Επειδή, παρά τα μνημόνια και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού, δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό γιά να καταπολεμήσει την διαφθορά, την διαπλοκή, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το κομματικό Δημόσιο, την ασυλία και την ατιμωρησία, που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή. Τον θεωρούν συμμέτοχο στην διαπλεκόμενη κομματοκρατία και στην πολιτική-κρατική διαφθορά. 'Αρα, ευάλωτο, αδύναμο, ''όμηρο'' συμφερόντων.
Oι ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα τι γίνεται στην Ελλάδα. Γνωρίζουν σε λεπτομέρειες την ''ποιότητα''' του πολιτικού- κομματικού συστήματος και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας αξιόπιστος πολιτικός ηγέτης ή ένας αξιόπιστος πολιτικός-κομματικός σχηματισμός γιά να βγάλει την χώρα από την κρίση, τσακίζοντας την αιτία της κρίσης: Διαπλοκή, διαφθορά, κ
ομματοκρατία κ.ά.
Παρά την προσπάθεια που θα κάνει ο πρωθυπουργός, δεν θα μπορέσει να πείσει ότι το τωρινό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας και ειδικά η συγκυβέρνηση-όμηρος της ''τρόϊκα'', μπορούν να βγάλουν την χώρα από την κρίση, οικονομική και μη, την οποία... δημιούργησαν. 'Ετσι, ο κ. Σαμαράς, ''χάνει και το παιχνίδι''.
Μην ξεχνάμε ότι, η κυβέρνηση των ΗΠΑ στάθηκε με αξιοπρέπεια δίπλα στην Ελλάδα και στον λαό της στην περίοδο της κρίσης των τελευταίων χρόνων. Αν αυτό οι 'Ελληνες πολιτικοί το αγνόησαν, δικό τους πρόβλημα.
Καλές οι φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο γιά εσωτερική κατανάλωση, αλλά δυστυχώς, η ωμή πραγματικότητα λέει ότι η Ελλάδα είναι πολύ αδύναμη τώρα, γιά να πετύχει οτιδήποτε ή να διεκδικήσει οτιδήποτε. Ούτε, έστω, το μόνο ''χαρτί'' που διαθέτει, αυτό με υδρογονάνθρακες-ενέργεια, μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά.
Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ θα δώσουν στον κ. Σαμαρά ''ωραία λόγια'', ενώ θα πάρουν ότι ζητήσουν.
Δυστυχώς, η (κυβερνητική-πολιτική) Ελλάδα, με τις εντυπωσιακά ανεύθυνες, τυχοδιωκτικές πολιτικές της, κατάφερε να... διαλύσει και τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ, φυσικό της σύμμαχο γιά παρεμβάσεις στην Ουάσιγκτον.
Σημ.: Δεν ''αναβαθμίζεται'' ούτε ''διευρύνεται'' η συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά, επειδή θα είναι παρόντα στελέχη του Λευκού Οίκου και ο υπουργός Οικονομικών. Αυτή είναι πάγια πολιτική-τακτική σε συναντήσεις του πρόεδρου των ΗΠΑ με ξένους ηγέτες. Απεναντίας, υποβαθμίστηκε πολύ η ελληνική πλευρά, χωρίς την παρουσία -μαζί με τον πρωθυπουργό- των υπουργών Εξωτερικών και Οικονομικών.
Θα ήταν αστείο να περιμένει κανείς (εκτός από... ευχολόγια) πρακτικό όφελος ή κάτι ουσιαστικό γιά την Ελλάδα, μετά την συνάντηση Ομπάμα - Σαμαρά, στoν Λευκό Οίκο, 8 Αυγούστου.
'Οσο γιά τις περίφημες ''επενδύσεις'' από ΗΠΑ ή Ελληνοαμερικανούς, αυτές είναι ένας μύθος, που συντηρείται, γιά την παραπλάνηση του λαού της Ελλάδας. Διαφθορά, γραφειοκρατία και διαπλεκόμενο πολιτικό-κομματικό σύστημα, αποτρέπουν επενδύσεις στην Ελλάδα

Ποιός ανόητος κατάρτισε το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και γελούν στην Ουάσιγκτον;
Το ταξιδιωτικό ''αλαλούμ'' Σαμαρά στις ΗΠΑ, με αεροπορικές... περιπλανήσεις μεταξύ Ουάσιγκτον-Νέα Υόρκης. Συναντήσεις με Ομπάμα, Κέρρυ 8 Αυγούστου
Ο πρωθυπουργός, έφτασε στην Ουάσιγκτον τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Τρίτης 6 Αυγ. '13. Στην διάρκεια όλης της ημέρας δεν είχε συναντήσεις. Την Τετάρτη (7 Αυγ.) επισκέφτηκε την εφημεριδα Washington Post και είχε συνάντηση με στελέχη του think tank, CSIS. Το απόγευμα ''πέταξε'' γιά Νέα Υόρκη, γιά συνάντηση με εκπροσώπους Ηedge Funds και τους... ''μεγαλο-επενδυτές'' (που ένα χρόνο ''παραμυθιάζουν'', αλλά έργα-ουσία μηδέν). Επιστρέφει στην Ουάσιγκτον το βράδυ της Τετάρτης. Την επόμενη ημέρα (Πέμπτη 8 Αυγ.), η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο (3:00 το απόγευμα), ενώ λίγες ώρες ενωρίτερα, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρρυ και το ίδιο βράδυ (Πέμπτη 8 Αυγ.) αναχώρηση του πρωθυπουργού πάλι γιά Νέα Υόρκη, γιά συνάντηση την Παρασκευή με τον Γ. Γ. του ΟΗΕ, τον δήμαρχο Νέας Υόρκης, τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, το American Jewish Committee και γεύμα με ''παράγοντες της Ομογένειας''. Αναχώρηση του Α. Σαμαρά από Νέα Υόρκη, γιά επιστροφή στην Αθήνα, το Σάββατο.
(Σημ.: Το μεγάλο κόστος της αλόγιστης περιπλάνησης στις ΗΠΑ, με το πρωθυπουργικό ''τζετ'', χώρια τα υπόλοιπα, επιβαρύνει -φυσικά- τα... ''υποζύγια''. Τέτοια, ούτε ο GAP έκανε).
Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον πρωθυπουργό την φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ''κανείς δεν πρόκειται ν' ανεβεί στην πλάτη σου, αν εσύ δεν σκύψεις''. Και οι μνημονιακοί συγκυβερνώντες στην Ελλάδα, με τον βουλευτικό-κομματικό ''στρατό'' των ''ναι-ναι-κων'' τους, έσκυψαν υπερβολικά.

Προσκλήσεις την τελευταία στιγμή γιά να μαζέψουν ''επιχειρηματίες'' και ''παράγοντες της Ομογένειας'' στο γεύμα με τον πρωθυπουργό, την Παρασκευή στη Νέα Υόρκη

Παρά την φιλότιμη προσπάθεια των ΜΜΕ του ''μνημονιακού συστήματος'' στην Ελλάδα, να παρουσιάσουν -παραπλανώντας- την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο ως ''ουσιαστική'' (και με χαζο-τίτλους επιπέδου ''η Ελλάδα ξαναμπαίνει στον χάρτη των ΗΠΑ'', εξαιτίας της... επίσκεψης Σαμαρά) δυστυχώς, δεν είναι ούτε ουσιαστική, ούτε σημαντική. Γιά την κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι απλά τυπική.
- Το Αύγουστο το Κογκρέσσο είναι κλειστό, εξαιτίας των θερινών διακοπών.
- 'Εχουν περάσει οι εποχές που οι συναντήσεις Ελλήνων πρωθυπουργών με πρόεδρους των ΗΠΑ και οι φωτογραφίες στον Λευκό Οίκο, αποτελούσαν ''διαπιστευτήρια'' ανανέωσης της θητείας τους

Τι πρότεινε ο Μπαράκ Ομπάμα ως γερουσιαστής (2007) γιά τα Σκόπια
Kαλούσε την κυβέρνηση Σκοπίων να εγκαταλείψει την ''αλυτρωτική, εχθρική προπαγάνδα'' κατά της Ελλάδας

Κυπριακό, οικονομική κατάσταση Ελλάδας, ενέργεια, ελληνοτουρκικά, όνομα Σκοπίων, AOZ, είναι τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στον Λευκό Οίκο.
Οι Αμερικανοί θα ζητήσουν λύση σε Κυπριακό, όνομα Σκοπίων, θα δώσουν... ευχές γιά την Οικονομία και... όπλα, ενώ ο 'Ελληνας πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να τους πείσει ότι δεν είναι... ''γερμανόδουλος''.
- Χωρίς τον ''Μπέννυ'' στις ΗΠΑ o A. Σαμαράς. Τυπικά, λέγεται, επειδή το ''εθιμοτυπικό'' του Λευκού Οίκου δεν το προβλέπει γιά αντιπρόεδρο (το προβλέπει όμως γιά... υπουργό Εξωτερικών). Ουσιαστικά, επειδή στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν και ΔΕΝ θέλουν τον Benny. (Απόδειξη είναι το γεγονός ότι ο Τζον Κέρρυ θα δεχτεί τον πρωθυπουργό).
- Η επίσκεψη Σαμαρά στη Νέα Υόρκη, τα παραμύθια με τους ''σωτήρες'' Ομογενείς ''μεγαλοεπενδυτές'' που θα ''έσωναν'' την Ελλάδα, βοηθώντας τον λαό της και ο ''φελλός'' υπουργός Notis Mitaraki.
- Στην Ουάσιγκτον έχουν άσχημη εικόνα γιά την διαφθορά, την φοροδιαφυγή ''ημετέρων'', το βρώμικο πελατειακό-κομματικό κράτος στην Ελλάδα και την απροθυμία-αδυναμία της συγκυβέρνησης να ''βάλει τάξη''.
- Στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι, με ψέμματα, ανακολουθίες και ''βόλεμα άχρηστων ημετέρων'', δεν σώνεται η Ελλάδα.
- Απελπισμένη προσπάθεια του Αντ. Σαμαρά να διατηρηθεί στην εξουσία, ευελπιστώντας σε υποστήριξη των ΗΠΑ, που βλέπουν να γίνονται εκλογές στην Ελλάδα σύντομα, με την ''Νέα Δημοκρατία'' να συναγωνίζεται
σε ποσοστά την ανερχόμενη... ''Χρυσή Αυγή'' και τον ΣΥΡΙΖΑ μπερδεμένο με... ''συνιστώσες γραφικών'' 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου