Σάββατο

Νέα οριζόντια μέτρα κατά των Ελλήνων - Η Χρυσή Αυγή επιστρέφει με... 9,5%


Η ωμή πραγματικότητα αποκαλύπτεται μετά την επικοινωνιακή καταιγίδα που συνόδευσε την επιχείρηση και τις πολιτικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής. Οι αξιώσεις της τρόικας για νέα και μάλιστα οριζόντια μέτρα εκθέτουν την κυβέρνηση και «ανεβάζουν» το Λαϊκό Σύνδεσμο που παραμένει τρίτο κόμμα και μάλιστα κοντά στο 10% σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το «στήσιμο» της υπόθεσης με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα για να πληγεί και να ανακοπεί η κατακόρυφη άνοδος της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως γυρίζει μπούμερανγκ στην κυβέρνηση. Ο καθένας αντιλαμβάνεται το μέγεθος της πολιτικής απάτης. Και αυτό είναι πλέον εμφανέστατο, αν και απο την αρχή οι πολίτες είχαν αντιληφθεί το "παιχνίδι" της κυβέρνησης.
Σε δημοσκόπηση της Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» (μία εφημερίδα που κινείται στο χώρο της κεντροαεριστεράς) η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 9,5%. Ποσοστό που είναι χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων. Κάτι που σημαίνει ότι κινείται στο 13-14%.
Όχι μόνο λοιπόν ο Λαικός Σύνδεσμος διατηρεί τις δυνάμεις του και παραμένει τρίτο κόμμα μετά τη φυλάκιση της ηγετικής της ομάδας, με ένα κατηγορητήριο που δεν «στέκεται», αλλά κινείται κοντά στο 10%.
Ποσοστό μεγάλο (αν και έχει υποχωρήσει κατά περίπου 3,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας) αν κανείς αναλογιστεί πώς για εβδομάδες όλα τα συστημικά ΜΜΕ επιχειρούσαν να βγάλουν τη Χρυσή Αυγή «εγκληματική οργάνωση» και να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες ότι πρόκειται για… δολοφόνους.
Η επιχείρηση της κυβέρνησης απέτυχε και τώρα όπως όλα δείχνουν ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση, καθώς η ατζέντα επέστρεψε στα μέτρα της τρόικας. Αυτό που ήθελε να κρύψει η κυβέρνηση.
Μέχρι και ο πρώην συνέταιρος των Σαμαρά-Βενιζέλου τους αδειάζει. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με συνέντευξη του στα «Νέα» κάνεις σαφές πώς η τρόικα ζητά νέα οριζόντια μέτρα. «Όσο και αν κρύβονται πίσω από την περιποιημένη έκφραση “διαρθρωτικά μέτρα”, μέτρα θα είναι, και μάλιστα οριζόντια», είπε χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζει μάλιστα πώς η κυβέρνηση δεν θα εξαντλήσει την τετραετία και προβλέπει εκλογές. Αυτές μπορεί να έρθουν και σύντομα αν οι δανειστές επιμείνουν σε νέα επώδυνα μέτρα. Και τότε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θα καταρρεύσουν.
Το κόμμα της Ν.Δ. παλεύει να κρατηθεί πάνω από το 20%, (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται) ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται μεταξύ 5 και 6,5%. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse RC ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 22% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που συγκεντρώνει 21%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%.
Η επικοινωνιακή καταιγίδα κατά της Χρυσής Αυγής τέλειωσε, οι κατηγορίες κατέρρευσαν στη συνείδηση των πολιτών, τα οριζόντια μέτρα ολοκληρωτικής εξόντωσης των Ελλήνων έρχονται και ο Λαικός Σύνδεσμος επιστρέφει… δυναμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: