Σάββατο

Ν.Μιχαλολιάκος: "Δεν παραιτούμαστε από βουλευτές και θα σαρώσουμε στις εκλογές"Ισχυροποιημένος πολιτικά ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή από το σύνολο των δημοσκοπήσεων που τον φέρουν να καταγράφει ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ αυτού που έλαβε το 2012 (6,90%) και του 10%, αλλάζει γραμμή σε ότι αφορά την πιθανότητα παραίτησης βουλευτού ή βουλευτών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διώξεις που υφίσταται το κόμμα και διά του έγκλειστου γ.γ. του κόμματος Νικου Μιχαλολιάκου για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει ότι "Δεν πρόκειται να υπάρξουν παραιτήσεις βουλευτών".
'Αρα δεν πρόκειται να προκαλέσουν εκλογές και περιμένουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους "εντός έδρας": Στην κάλπη!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από "λευκό κελί"  στην εφημερίδα «Ακρόπολις» ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου απαντώντας σε ερώτηση εάν τελικά θα παραιτηθούν οι βουλευτές του κόμματος ξεκαθάρισε πως "Δεν πρόκειται να κάνει σε κανένα αυτή τη χάρη"!
Και δηλώνει ότι "Στις δημοκρατίες μόνο ο λαός μπορεί να δώσει αυτό το αξίωμα (σ.σ.: του βουλευτή)  και μόνο ο λαός μπορεί να το πάρει πίσω".
Τον πιθανό σχεδιασμό για εκλογές τροποποίησαν βασικά δύο γεγονότα: Πρώτον το γεγονός ότι η ομάδα των ακτιβιστών βουλευτών προεξαρχόντος του Η.Κασιδιάρη, αποφυλακίστηκαν και το κόμμα μπορεί να λειτουργήσει να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του, έστω αν τα "πολιτικά μυαλά", ο Ν.Μιχαλολιάκος και ο Η.Παππάς κρατούνται.
Δεύτερον, πλέον εκτιμούν τόσο ο Ν.Μιχαλολιάκος όσο και ο Χ.Παππάς, ότι ο χρόνος κυλά υπέρ του Λαϊκού Σύνδεσμου-Χρυσή Αυγή: Θεωρούν ότι η "φούσκα" με τις κατηγορίες περί δήθεων εγκληματικής οργάνωσης, εύρεσης οπλοστασίων κλπ, έχει ήδη ξεφουσκώσει ή ξεφουσκώνει ταχύτατα και στον Λαϊκό Σύνδεσμο θα μείνει η υπεραξία του "πολιτικά διωγμένου κόμματος από το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το οποίο υπάκουσε τις εντολές των ξένων"...
Μιλώντας ακόμη για τις μέχρι στιγμής συλλήψεις εναντίον των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής ο Ν. Μιχαλολιάκος εκφράζει έμμεση ανησυχία για την ζωή του αλλά δηλώνει "'Ετοιμος έτοιμος να πληρώσει μέχρι και με τη ζωή του την πίστη του στην Ελλάδα και τον Εθνικισμό", ενώ πρόσθεσε με νόημα πως μόνο ο Θεός γνωρίζει το μέλλον για αυτό ας μη χαίρονται οι εχθροί της Χρυσής Αυγής, γιατί όλα αλλάζουν.
Ο Ν. Μιχαλολιάκος κάνοντας ακόμη μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών δήλωσε πως "Η Χρυσή Αυγή θα διαθέτει στο επόμενο Κοινοβούλιο τους διπλάσιους βουλευτές από όσους έχει σήμερα προσθέτοντας πως για δεύτερη φορά στη νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου βουλευτές θα βρίσκονται στη φυλακή, με την προηγούμενη να είναι στη δεκαετία του ΄50 με τους βουλευτές της ΕΔΑ.
Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Ν. Μιχαλολιάκου στον Α.Σπίνο:
 Κύριε Μιχαλολιάκο, πριν «ανοίξουμε» την κουβέντα μας, πείτε μου σας παρακαλώ τι έγινε εκείνο το μοιραίο πρωινό που χτύπησε ο εισαγγελέας την πόρτα του διαμερίσματός σας;
- Άνοιξα εγώ την πόρτα. Μου συστήθηκε ο Εισαγγελεύς και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω μιλώντας κατ' αρχάς για προσαγωγή. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για σύλληψη παράνομη και αντισυνταγματική και στην ουσία χωρίς κανένα στοιχείο. Είναι ξεκάθαρο ότι ένα κόμμα, η Ν.Δ., χρησιμοποίησε παράνομα τους μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να «κτυπήσει» ένα άλλο κόμμα, που το μεγάλο του «έγκλημα» ήταν ότι του έκοβε ψήφους. Το πρωινό εκείνο δεν συνελήφθη απλά εγώ, αλλά παίχτηκε ένα «βρώμικο» πολιτικό παιχνίδι.
- Έκαναν έρευνα στο σπίτι σας;
Φυσικά. Το έκαναν άνω κάτω.
- Θεωρείστε από εκείνους που έχουν κατά λεγόμενα των διωκτών σας ισχυρές προσβάσεις σε αστυνομία και δικαιοσύνη. Είχατε πληροφορία ότι επέρχονταν συλλήψεις στελεχών σας ή και η δική σας;
- Τα λεγόμενα των διωκτών μας αποτελούν ένα μεγάλο ψέμα χωρίς όρια. Προσβάσεις ούτε είχα, ούτε έχω, όμως, ότι είχαν σκοπό να προχωρήσουν σε διώξεις, βλέποντας τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής συνεχώς να ανεβαίνουν ήταν κοινό μυστικό. Δεν είχαν άλλο τρόπο για να μας σταματήσουν. Ή θα έκαναν αυτό που έκαναν ή θα μας δολοφονούσαν. Προς το παρόν έχουν κάνει το πρώτο. Υπουργοί της κυβερνήσεως του Μνημονίου και  και μεγαλοστελέχη της ΝΔ τις είχαν ανακοινώσει δημόσια και μάλιστα είχαν περιγράψει επακριβώς και τις λεπτομέρειες της διώξεώς μας. Είναι προφανές ότι η δικαιοσύνη όχι απλά πιέσθηκε, αλλά σύρθηκε κυριολεκτικά σε αυτές τις ενέργειες.
- Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι ανάγκασε τη δικαιοσύνη τώρα να προχωρήσει στις ενέργειες που έκανε, ενώ η «διάρκεια της εγκληματικής σας οργάνωσης»- όπως λέει το κατηγορητήριο- είναι από το 1987;
- Κύριε Σπίνο, δεν υπάρχει «εγκληματική οργάνωση» και αυτό το ξέρουν πολύ καλά άπαντες σε αυτήν την χώρα, αλλά και εσείς που παρακολουθείτε το ρεπορτάζ του χώρου περισσότερο από 20 χρόνια. Από το 1994 μέχρι σήμερα συμμετείχαμε σε εκλογές, κάναμε νόμιμο πολιτικό αγώνα. Τότε όμως είχαμε μικρά ποσοστά και δε μας «φοβόντουσαν». Τον τελευταίο καιρό διαπράξαμε το "έγκλημα" να περνάμε το 20% στις αληθινές δημοσκοπήσεις. Από το 1987 λένε ότι ήμασταν «εγκληματική οργάνωση». Ο ισχυρισμός αυτός δεν βασίζεται στο οποιοδήποτε στοιχείο. Η δίωξη μας είναι πολιτική  και αυτό πλέον το έχουν καταλάβει ακόμα και οι αριστεροί.
- Κάποιοι ισχυρίζονται ότι τώρα που είναι ακέφαλη η Χρυσή Αυγή, εξαιτίας του γεγονότος πως βρίσκεστε στην φυλακή, καθοριστικό ρόλο αναλαμβάνει η σύζυγός σας, η βουλευτής κα. Ζαρούλια. Είναι αλήθεια;
- Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ακέφαλη κύριε Σπίνο. Ακόμη και μέσα από την φυλακή είμαι περισσότερο ελεύθερος από τα ανθρωπάκια, που παριστάνουν τους πολιτικούς ηγέτες και στην πραγματικότητα είναι υπάλληλοι των μεγάλων συμφερόντων. Πέραν αυτού η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο ο Μιχαλολιάκος. Έχει χιλιάδες στελέχη και λαμπρούς αγωνιστές που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ακόμη και την ζωή τους. Η γυναίκα μου δεν ανέλαβε κανέναν καθοριστικό ρόλο. Είναι παλαιά αγωνίστρια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και βρωμιές των πληρωμένων κονδυλοφόρων.
- Μέχρι πόσο μπορείτε να αντέξετε τις συνέπειες που διαφαίνεται ότι θα υπάρξουν εις βάρος σας; Εκτιμάτε ότι οι ψηφοφόροι σας θα φοβηθούν από τις καθημερινές συλλήψεις;
- Αυτοί που δεν με γνωρίζουν έχουν την εντύπωση ότι κάθομαι στο κελί με σκυμμένο κεφάλι. Αυτοί που με ξέρουν όμως γνωρίζουν τα «πιστεύω» μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω μέχρι και με την ζωή μου την Πίστη μου στην Ελλάδα και τον Εθνικισμό. Το τι κρύβει το μέλλον το γνωρίζει μόνον ο Θεός και γι' αυτό ας μη χαίρονται οι εχθροί της Χρυσής Αυγής, γιατί όλα αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη. Όσο για τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής δεν ανήκουν στην κατηγορία αυτών που φοβούνται και αυτό θα φανεί στο μέλλον. Αυτή είναι η διαφορά του ψηφοφόρου του Εθνικιστικού κινήματος με την διαφορά των ψηφοφόρων που βολεύονται στα κόμματα της διαφθοράς.
- Πιστεύετε ότι θα προφυλακιστούν και άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής; Ήδη οι αιτήσεις για άρσης ασυλίας φτάνουν στη βουλή η μια μετά την άλλη και γίνονται αποδεκτές από όλα τα κόμματα.
- Δεν αποκλείω τίποτε και περιμένω πλέον τα πάντα. Αυτοί που εκχώρησαν Εθνική κυριαρχία είναι δεδομένο ότι είναι αδίστακτοι. Όσο για τις άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ένα θα σας πω. Μέσα σε ένα χρόνο έγιναν περισσότερες άρσεις ασυλίας κατά βουλευτών της Χρυσής Αυγής από όσες είχαν γίνει από το 1974-2012, μέσα σε 38 ολόκληρα χρόνια. Όποιος έχει μυαλό ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαστε το αγκάθι στα πλευρά του διεφθαρμένου καθεστώτος.
- Τελικά θα παραιτηθούν οι βουλευτές σας;
- Κύριε Σπίνο δεν θα τους κάνουμε την χάρη. Ξεκάθαρες κουβέντες. Μόνο ο Λαός που μας έδωσε αυτό το αξίωμα μπορεί να μας το αφαιρέσει. Στην επόμενη βουλή θα έχουμε τουλάχιστον διπλάσιους βουλευτές και για 2η φορά στην πολιτική Ιστορία θα υπάρχουν εκλεγμένοι βουλευτές στην φυλακή. Η προηγούμενη ήταν με την ΕΔΑ στην δεκαετία του 50. Η Χρυσή Αυγή θα συμμετέχει κα στις επόμενες εκλογές ότι και να κάνουν. Επαναλαμβάνω πως μόνο αν είμαστε νεκροί θα απαλλαγούνε από εμάς. Θαρρώ όμως πως το ποτάμι των Ελλήνων που ζητούν δικαιοσύνη και κράτος αρετής έχει χυθεί στον δρόμο και δεν γυρίζει πίσω, βγάζοντας στις όχθες χιλιάδες πατριώτες.
- Οι διαρροές από την κυβέρνηση μιλούν ήδη για ονοματολογία των κρυφών χρηματοδοτών του κόμματός σας. Εσείς έχετε κατ’ επανάληψη αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένας χρηματοδότης. Τελικά τι ισχύει;
Είναι ψεύτες και εθνικά επικίνδυνοι. Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που δεν έχει ούτε κρυφούς, ούτε φανερούς χρηματοδότες. Η λάσπη τους δεν έχει όρια. Έφτασαν στο σημείο να λένε στα κανάλια ότι είχαμε 700 υπαλλήλους. Πού είναι όλοι αυτοί; Φαντάσματα ήταν και εξαφανίστηκαν; Μίλησαν ακόμη οι πληρωμένοι συκοφάντες μας για ετήσια μισθοδοσία 6.000.000 ευρώ! Ψέματα χωρίς τέλος... Δεν έχουμε κανέναν χρηματοδότη εκτός από την Πίστη για την πατρίδα μας.
- Σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίασε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ, έγινε αναφορά σε μια «σκοτεινή τριετή περίοδο» που «χαθήκατε» στη νότια Αφρική. Είναι αλήθεια αυτό;
- Σε αυτή την εκπομπή όπως φυσικά και σε δεκάδες άλλες έχουν ακουστεί ρεσιτάλ αισχρότητας. Στην Νότια Αφρική είχα πάει για 2 μόνον μήνες το 1984. Έχω ακόμη και το διαβατήριό μου με τις σφραγίδες εξόδου και επιστροφής στην χώρα. Τα ψέματα τους και η λάσπη τους δεν έχουν τέλος και τα ψέματα αυτά ελέχθησαν από ένα κανάλι, που χρωστάει δεκάδες εκατομμύρια, όταν ο λαός πεινάει. Στο τέλος θα πουν ότι έχω σκάψει υπόγειες στοές κάτω από την Αθήνα και κυκλοφορώ την νύχτα, ενώ το πρωί γυρίζω σπίτι μου. Οι Έλληνες - το επαναλαμβάνω ξανά -  έχουν καταλάβει ότι οι διώξεις εις βάρος των βουλευτών και του κινήματος μας είναι πολιτικές και τίποτα άλλο.
- Πώς κρίνετε το γεγονός ότι μηδενός εξαιρουμένου όλα τα ΜΜΕ ταυτίστηκαν σε έναν κοινό πόλεμο εις βάρος σας; Ακόμη και αυτοί που σας προέβαλαν δεν ανέφεραν ούτε μισή λέξη υπέρ σας. Θεωρείτε ότι υπήρχε «κέντρο έλεγχου - κατεύθυνσης»;
- Φυσικά και υπήρχε και υπάρχει «κέντρο-κατεύθυνσης» της λάσπης. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν προσκύνησε ούτε θα προσκυνήσει τους «νταβατζήδες» της δημόσιας ζωής και αυτό δεν μας το συγχωρούν. Όσο για το γεγονός ότι μας έχουν αποκλείσει και δεν μας δίνουν το δικαίωμα να απαντήσουμε στην λάσπη τους αυτό δείχνει 2 πράγματα: Φοβούνται την Αλήθεια και είναι ψευτοδημοκράτες που φοβούνται τον διάλογο. Μιλάνε για εμάς χωρίς εμάς. Δεν έχουμε αρνηθεί καμία πρόσκληση σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό στούντιο με την παρουσία οποιουδήποτε άλλου. Μας στήνουν τηλεοπτικές εκτελέσεις χωρίς να είμαστε παρόντες. Αυτή είναι η δημοκρατία τους.
- Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, μετά τη σύλληψη τη δική σας, αλλά και των άλλων στελεχών, δείχνουν πτώση της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να την απομακρύνουν από την τρίτη θέση της δημοσκοπικής κατάταξης. Πώς το σχολιάζετε;
- Η πτώση αυτή δεν υπάρχει. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο και η θλιβερή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προωθεί σενάρια για αποκλεισμό της Χρυσή Αυγή στις εκλογές. Με αυτά που κάνει ο Σαμαράς όπως ακριβώς διέλυσε την ΠΟΛ.ΑΝ. θα διαλύσει και την Νέα Δημοκρατία. Η Χρυσή Αυγή θα έχει μεγαλύτερα ποσοστά στις εκλογές από την προηγούμενη φορά. Το ξέρουν και γι’ αυτό μεθοδεύουν  τον αντισυνταγματικό αποκλεισμό μας από τις εκλογές. Δεν θα το καταφέρουν όμως.
- Εάν το σύστημα, που όπως ισχυρίζετε, είναι εξ ολοκλήρου εις βάρος σας, δεν θα μπορούσε να «στήσει» δημοσκόπηση με π.χ  2% που να αφορά το κόμμα σας, προκειμένου να πείσει την κοινωνία ότι πλέον εξαφανιστήκατε; Γιατί δεν το κάνει;
- Αυτό δεν το κάνουν γιατί θέλουν να κρατήσουν κάποια ελάχιστα έστω ίχνη αξιοπιστίας. Δεν θα τους πίστευε κανένας, αφού η διαπίστωση ότι σε κάθε γειτονιά οι χρυσαυγίτες είναι παντού είναι αναμφισβήτητη. Το γεγονός πάντως ότι μετά από ένα μήνα πλύσης εγκεφάλου από τα ΜΜΕ, η οποία συνεχίζει και η Χρυσή Αυγή αντέχει, αυτό λέει πολλά. Ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν τους κραδασμούς της αντοχή μας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
- Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι στις φυλακές δεν είστε, τόσο εσείς, όσο και οι άλλοι συγκρατούμενοί σας αρεστοί από τους υπόλοιπους κρατουμένους. Έχουν μάλιστα αναφερθεί και περιστατικά λεκτικών προπηλακισμών σας. Τι είναι αλήθεια από αυτά;
Όλα είναι ψέματα, και δεν ισχύει τίποτε από αυτά. Φαντασίες και παραμύθια.
- Είναι αλήθεια ότι πολλοί προσπαθούν, θεωρώντας ότι το εκλογικό ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι «ορφανό», να αναδείξουν τον εαυτό τους ως τον υποδοχέα του. Ο κ. Καρατζαφέρης ξαναεμφανίστηκε σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις υπερασπίζοντας έναν τέτοιο ρόλο. Πώς το σχολιάζετε αυτό;
- Απαξιώ και να το σχολιάσω.
- Κ. Μιχαλολιάκο, αν σας ζητούσα να μου ονοματίσετε την «ορχήστρα» που εσείς θεωρείτε ότι κρύβεται πίσω από την πολιτική σας δίωξη όπως ισχυρίζεστε, ποιους θα μου λέγατε;
Κύριε Σπίνο είναι προφανές ότι η δίωξή μας είναι πολιτική και η μεγαλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι η λύσσα από τα κανάλια και τις φυλλάδες των «νταβατζήδων». Επίσης και η προσπάθειά τους, παραβιάζοντας το σύνταγμα να μας θέσουν εκτός εκλογών. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Η «ορχήστρα» πίσω από τις διώξεις μας είναι οι ολιγάρχες - πλουτοκράτες και οι υπάλληλοι τους, που παριστάνουν τους πολιτικούς. Μαζί με αυτούς και κάποιοι δημοσιογράφοι - υπάλληλοι εφημερίδων και καναλιών που για να γίνουν αρεστοί στα αφεντικά τους μας «πυροβολούν» κάθε μέρα.
- Κύριε Μιχαλολιάκο σας ευχαριστώ για την συνέντευξη.
Κύριε Σπίνο εγώ σας ευχαριστώ που μου δώσατε την ευκαιρία για πρώτη φορά να μιλήσω μετά τις αισχρές και αντισυνταγματικές συλλήψεις που έγιναν εις βάρος του κόμματός μας. Εύχομαι και καλή επιτυχία στην «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» που δείχνει να μην φοβάται το καθεστώς των συστημικών εφημερίδων και φιλοξένησε αυτή την συνέντευξη. Υπήρξατε πάντα αντικειμενικός δημοσιογράφος απέναντι στον αγώνα της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: